Karkkipäivä
Karkkipäivä

Surullinen näky leluosastolla

Leluosastojen My Little Pony -hyllyt ovat nykyään surullista katseltavaa.


Ponihylly
Sinisellä ympyröity pakkaus on viimeinen muisto originaalien G3-ponien ajasta. :’-( Nyt voisi melkein vuodattaa kyyneleen.

Talven aikana hyllyt ovat pikkuhiljaa täyttyneet uusista, Bratz-mäisistä, suuripäisistä ponihirvityksistä jotka ovat syrjäyttäneet vanhat, vuodesta 2003 hallinneet G3:set. Mitä Hasbro onkaan mennyt tekemään.

Ponit_uudet

Ei…..

Ponit_uusi

…ja EI….!!! Ei tällaisia! Miten te voitte tehdä tämän meille?

En ole (häpeäkseni) seurannut aktiivisesti ulkomaisia ponikeskusteluareenoita, joten olen jäänyt pimentoon siitä miksi Hasbro päätti muuttaa rakastettujen My Little Ponien ulkonäköä jo kolmannen kerran. Voin vain kuvitella keräilijöiden vallitsevan mielipiteen asiasta.

No. Eipähän tarvitse enää kiertää ponihyllyjen kautta Prismassa tai Cittarissa ruokaostosten yhteydessä. Näitä mutaatioita en enää tule kokoelmaani ostamaan. R.I.P. G3. :´-( Mitä te olette mieltä näistä ”vesipäistä”? (Kysymys suunnattu lähinnä toisille keräilijöille tai poniharrastajille. Muutkin saa toki vastata.)

On muuten jännä, miten ponien keräilystä onkin tullut yhä vain laajeneva trendi. Joka toinen tuntuu nykyään keräilevän poneja. Eniten minua ihmetyttävät nuoret lapsikeräilijät, jotka haalivat innoissaan G1-poneja jotka olivat nostalgisia muistoja jo heidän syntyessään. Heillä ei siis itsellään ole mitään henkilökohtaista suhdetta poneihin, he vain tykkäävät kerätä niitä. Syyhän se on sekin. :) Itse vain suhtaudun ponien keräämiseen niin tunneperäisesti, että on jotenkin hassua ajatella näitä lapsia.

Tyttojaponit

Äitini lähetti minulle joku aika sitten paikallislehdestä leikkaamansa artikkelin 8-vuotiaasta ponikeräilijästä. Tyttö oli omien sanojensa mukaan aloittanut keräämisen 3-vuotiaana. Hän ei siis ehtinyt nähdä G2-ponejakaan silloin kun ne olivat kaupoissa.

Tyttojaponit2

Aika kunnioitettava kokoelma penskalla! :)

Tulin muuten käyneeksi eBayn ponitarjonnassa pitkästä aikaa ihan vain tuon kaupan masentavan näyn siivittämänä. Nyt alkoi ponihammasta kolottaa ja tekisi hurjasti mieli tilata muutamia G3:sia joita en niiden ”kauppa-aikana” tullut hankkineeksi.

Blue_little_pony

Vuoden 2008 Collector Art -poni. Olin hyvin lähellä ostaa tämän suoraan Hasbron nettikaupasta (Suomestahan näitä ei tietenkään saanut), mutta en sitten kuitenkaan…. Ja voi, miten tyylikäs tämä kaunotar onkaan…! Josko nyt klikkaisin ”buy-it-now”….

1005_romperooni1

Baby Romperooni vuodelta 2004. Mulla ei ole edelleenkään yhtäkään G3-vauvaponia, joten tämä puute tulee korjata mahdollisimman pian. Kun aikaa kuluu, alkavat näidenkin hinnat tietysti kohota. Nyt näitä saa vielä muutamilla dollareilla.

Onneksi on internet. Mutta ei voi mitään, kyllä mua oikeasti surettaa että viimeinenkin ripaus sitä vanhan ajan ponia on nyt kadonnut kaupoista.

Kommentit (45)

 1. Ruu

  itse en noita kerää, mutta karmaiseva tuo vesipää poni, mitä mun lapsuuden leluille on menty tekemään ?? eihän se vesipää ollu edes kaunis niin kun vanhakunnon poni oli/ on :(

 2. Jenni

  http://cdn1.ioffer.com/img/1158649200/_i/14207528/1.jpg ! Ainoa oikeanlainen My Little Poni! Nämä mallit olivat kai ehkä ensimmäisiä? Vaalin rakkaudella juurikin tuonnäköistä My Little Ponia, jonka olen saanut kai 1983 tai 1984, ollessani ihan lapsi. Jossain vaiheessa My Little Poneja minulla oli n. 60! Järkytyin syvästi kun ensimmäiset virtaviivaiset My Little Ponyt tulivat kauppoihin joitain vuosia (olisko se 2003) sitten… Poneista tuli hevosia :( Ja nyt niistä on tullut Bratzejä… argh.

  • Sanni

   Kyllä, kuvan poni (Applejack) kuuluu ensimmäisten vuosien poneihin. Mulla on tuo suorana versiona. :)

 3. Jenni

  Nykyiset lelut ovat kyllä aivan kamalia! Toivottavasti tulevat lapseni eivät koskaan joudu leikkimään moisilla seksipommi-bratzeillä ja vastaavilla.

  Omasta mielestäni G1-ponit ovat kaikkein ihanimpia. Niillä oli ihanat muodokkaat vartalot ja ne näyttivät todella ystävällisiltä. Omat ponini ovat kaikki G1 (en siis keräile mutta olen säilyttänyt vanhat kuitenkin) mutta neljä vuotta nuorempi siskoni ei taida omistaa lainkaa G1-sarjan poneja vaan kaikki ovat G2-sarjaa. En silloin pikkutyttönäkään ihastunut G2-sarjan poneihin. Jokin niissä mätti vaikka vähän katkera olinkin ettei omilla poneillani ollut siipiä eikä timanttisilmiä. Omakseni en ollut koskaan saanut mitään ponitavaroita tai vauvaponeja joten siskoni vauvaponin-vaunut ja vauvaponi olivat kateuden aihe. Tuo uusi poni, jolla on papiljotit ja muovitukka on kyllä kamalin koskaan näkemäni!

 4. anonyymi

  Itse en kerää poneja, mutta työkaverilla on ihan kunnioitettava yli 1000 ponia…
  Mä oon aina tykänny enemmän barbeista ku poneista ja sielläkin puolella risoo just esim. noi bratzit. Ja noi isopääponit on tosi kamalia. Ihan toista ku sillon pienenä ku niillä leikki…

 5. Nimetön

  sori tää on nyt ihan tällee vaa kysyy mut kertooks valuutat.fi luotettavan hinnan esim jos tilaa coastal scentsiltä? ja miten siel maksetaa euroiks ku oon tilaamas niit nytten=)?

  • Sanni

   Laskun summa on tietenkin dollareina, mutta pankkisi kääntää valuutan euroiksi oman kurssinsa mukaan (pankkien kurssit vaihtelevat hieman, tarkista suoraan pankkisi sivuilta mikäli haluat tietää täsmällisen kurssin) veloittaessaan summan tililtäsi. Valuutat.fi antaa hyvän viitekurssin, pankkien kurssit eivät paljonkaan siitä eroa.

 6. Ansku

  muakin ärsyttää toi, että kaikki lelut on nykysin tuommosii isosilmäsii tyhmännäkösii. Karmee tuo vaaleenpunanen hörhytysponi (hieno sana) Mutta joo… täytyy sanoa, että ihan on kiitettävästi pikkutytöllä poneja.

 7. Nimetön

  kiitos coastal scents infosta =) pysyyks mastercardil maksaa vai??

  • Sanni

   Masteri on myös luottokortti eli kyllä, voi maksaa silläkin.

 8. Nimetön

  ja sit et paljostako ne jää tullii et onko se se 45 e koska kaikki nii sanoo. et saaks sen edest ostaa tavaroit vai pitääks siit vähentää jotai muit maksui etteise ylitä sitä 45 e??

  • Sanni

   Jos tilauksen arvo postikuluineen on korkeintaan 45€, ei alveja mene. Pidä siis huoli, ett tilauksen koko arvo postikuluineen pysyy alle 45€. Eli et voi ostaa tavaraa 45€:lla, vaan summaan pitää laskea myös ne postarit.

 9. Vilja

  G1 on niin nostalginen, että olen joitain ostellut lisää kokoelmaani (mitä lapsena olen saanut). G2 en ole tykännyt yhtään. G3 on mielestäni ollut taas ihan suloinen ja olisin voinut ostella jos kovasti keräilisin poneja. Tuo uusi, onko se nyt sitten G4, ei ole ollenkaan kiva. Mutta toisaalta, on se ehkä kivempi kuin G2.

 10. emma

  Toisin kuin muut täällä, minä pidin G2-poneista, niitä kun pienenä omistin ja ovathan ne edelleenkin tuolla jossain tallessa. G1 tai G3-malleista en ole koskaan pitänyt kovinkaan (tai kauniit värit muuttaa asian), enkä kyllä tästä uudesta mallistakaan. Omat G2-ponit ne on kauneimpia~

 11. Eem

  G2-ponit on söpöimpiä! Mulla on niitä neljä. Löysin kuvan lempparistani: http://www.flickr.com/photos/87747801@N00/2370308290
  Lisäksi oli pinkki, lila ja sellanen hieno valkoinen yksisarvinen.

 12. aDa

  Täällä puhutaan asiaa! Nuo uudet ponit ovat kyllä syvältä! Hyvä, että myös aikuiset ovat samaa mieltä! Itse olen nuori ponikeräilijä, ja G1 ponit ovat kyllä niitä ainoita oikeita. Onneksi kirppareilta löytää vielä vanhojakin ponijuttuja :) Tänäänkin löysin ponilautasen vuodelta -86 + poniverhot ja tyynyliinan vuodelta -88. Niin, nykyään kun joutuu suuntaamaan kirpputoreille löytääkseen ponien näköisiä poneja, kun kaupan hyllyillä tuijottelee vain päästä turvonneita muukalaisia.

  • Sanni

   Ääks, vähänkö olen kade kirpparilöydöistäsi…!

 13. jokuu

  OOt ihan oikeessa miten rumia ne ponit nykyään on.. :'(
  Onneks mulla on säästynyt isosiskolta hienoja vanhoja poneja ihailen joskus niitä :p

 14. my little pony

  mulla on niitä uusia poneja 2 mutta aivan uudet on KAUHEITA!
  mutta mulla on G4 ponei 2 mutta noilla kauheilla tarkotan aivan aivan uusia eli nyt ponit ovat muokkautuneet jo 5 kertaa ja noi on paljon söpömpiä niiltä uusilta

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.