Surullinen näky leluosastolla

Leluosastojen My Little Pony -hyllyt ovat nykyään surullista katseltavaa.


Ponihylly
Sinisellä ympyröity pakkaus on viimeinen muisto originaalien G3-ponien ajasta. :’-( Nyt voisi melkein vuodattaa kyyneleen.

Talven aikana hyllyt ovat pikkuhiljaa täyttyneet uusista, Bratz-mäisistä, suuripäisistä ponihirvityksistä jotka ovat syrjäyttäneet vanhat, vuodesta 2003 hallinneet G3:set. Mitä Hasbro onkaan mennyt tekemään.

Ponit_uudet

Ei…..

Ponit_uusi

…ja EI….!!! Ei tällaisia! Miten te voitte tehdä tämän meille?

En ole (häpeäkseni) seurannut aktiivisesti ulkomaisia ponikeskusteluareenoita, joten olen jäänyt pimentoon siitä miksi Hasbro päätti muuttaa rakastettujen My Little Ponien ulkonäköä jo kolmannen kerran. Voin vain kuvitella keräilijöiden vallitsevan mielipiteen asiasta.

No. Eipähän tarvitse enää kiertää ponihyllyjen kautta Prismassa tai Cittarissa ruokaostosten yhteydessä. Näitä mutaatioita en enää tule kokoelmaani ostamaan. R.I.P. G3. :´-( Mitä te olette mieltä näistä ”vesipäistä”? (Kysymys suunnattu lähinnä toisille keräilijöille tai poniharrastajille. Muutkin saa toki vastata.)

On muuten jännä, miten ponien keräilystä onkin tullut yhä vain laajeneva trendi. Joka toinen tuntuu nykyään keräilevän poneja. Eniten minua ihmetyttävät nuoret lapsikeräilijät, jotka haalivat innoissaan G1-poneja jotka olivat nostalgisia muistoja jo heidän syntyessään. Heillä ei siis itsellään ole mitään henkilökohtaista suhdetta poneihin, he vain tykkäävät kerätä niitä. Syyhän se on sekin. :) Itse vain suhtaudun ponien keräämiseen niin tunneperäisesti, että on jotenkin hassua ajatella näitä lapsia.

Tyttojaponit

Äitini lähetti minulle joku aika sitten paikallislehdestä leikkaamansa artikkelin 8-vuotiaasta ponikeräilijästä. Tyttö oli omien sanojensa mukaan aloittanut keräämisen 3-vuotiaana. Hän ei siis ehtinyt nähdä G2-ponejakaan silloin kun ne olivat kaupoissa.

Tyttojaponit2

Aika kunnioitettava kokoelma penskalla! :)

Tulin muuten käyneeksi eBayn ponitarjonnassa pitkästä aikaa ihan vain tuon kaupan masentavan näyn siivittämänä. Nyt alkoi ponihammasta kolottaa ja tekisi hurjasti mieli tilata muutamia G3:sia joita en niiden ”kauppa-aikana” tullut hankkineeksi.

Blue_little_pony

Vuoden 2008 Collector Art -poni. Olin hyvin lähellä ostaa tämän suoraan Hasbron nettikaupasta (Suomestahan näitä ei tietenkään saanut), mutta en sitten kuitenkaan…. Ja voi, miten tyylikäs tämä kaunotar onkaan…! Josko nyt klikkaisin ”buy-it-now”….

1005_romperooni1

Baby Romperooni vuodelta 2004. Mulla ei ole edelleenkään yhtäkään G3-vauvaponia, joten tämä puute tulee korjata mahdollisimman pian. Kun aikaa kuluu, alkavat näidenkin hinnat tietysti kohota. Nyt näitä saa vielä muutamilla dollareilla.

Onneksi on internet. Mutta ei voi mitään, kyllä mua oikeasti surettaa että viimeinenkin ripaus sitä vanhan ajan ponia on nyt kadonnut kaupoista.

Kommentit (45)
  1. En keräile poneja, enkä keräillyt pienenäkään, vaikka ne minusta ihania olivatkin. Tuo lelujen ”bratz-mäistyminen” on mielestäni kuitenkin hirveä ilmiö ja levinnyt inhottavan laajalle (nuket, ponit, pehmolelut..). Tekisi mieli syyttää mangaa ja animea, mutta eihän se niiden syytä ole, että länsimaissa halutaan tyylin supersöpöyttä matkia. Nykyisin leluosastolta on vaikea löytää ”vanhanmallisia” leluja eli sellaisia, jotka miellyttäisivät omaa silmää.

    Kuvan perusteella kaikilla noilla poneilla ei näy olevan edes kunnollista harjaa? Minusta juuri ihaninta kavereiden My Little Ponyissa olivat säkenöivän kiiltävät, värikkäät ja kammattavat harjat.. Toki myös lempeän tyylitelty ulkomuoto viehätti. Noissa näkyy ponin turpakin kutistuneen omituiseksi pikkukärsäksi ja muotoilusta tulee mieleen ennemmin nallepossu kuin mikään hevosentapainen..

    On muuten aivan upea tuo 2008 taideponi, buy it now! Buy it now! :D

  2. Epäilen että olet jo nähnyt nämä, mutta minuun tekevät joka kerta vaikutuksen: http://marikasurinen.com/sculptures_main.html

    Tosi cool vai liian kerettiläistä?

    1. Jep, mulla on tuolla sivupalkissa linkkikin Marin sivulle. :) Minusta nuo ovat todella upeaa taidetta. Jos olisi varaa, ostaisin jonkun noista Marilta (kaikkihan eivät tosin ole myynnissäkään).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *