Suosikkituote poistuu valikoimasta: Clinique Dark Spot Defense R.I.P.

Mikä harmi: luottotuotteeni hyperpigmentaatiota vastaan lopetetaan. Cliniquen Even Better Dark Spot Defense SPF 50 on ollut paras voide ehkäisemään UV-säteilyn aikaansaamia melasma-läiskiä huulten ympärillä.

Suru-uutinen selvisi huolestuneen lukijani kysyessä tällä viikolla minne Dark Spot Defense on kadonnut Cliniquen sivuilta.

Jäimme arvuuttelemaan josko tuotetta ollaan vain uudistamassa, mutta Cliniquen maahantuojalta sain eilen kuulla, että tuote on todella jäänyt pois sarjan valikoimasta. Viimeisiä viedään nyt kaupoissa.

Aurinkosuojavoiteita korkealla suojakertoimella toki riittää, mutta Dark Spot Defensestä muodostui suurin suosikkini näistä syistä:

  • Kevyt, miellyttävä ja tahmaamaton koostumus
  • Litteä, käsilaukku- ja taskuystävällinen pakkaus
  • Mineraalifiltteri; voiteen sisältämä UV-suoja säilyy pidempään kuin kemiallisten filtterien voiteissa (mineraalit säilyttävät säteiden poisheijastuskykynsä vuoden, kahden tai kolmenkin kuluttua)
  • Tehokkuus ja kesto iholla; voide on osoittanut suojaavan tehonsa jopa erittäin korkean UV-indeksin olosuhteissa jatkuvasti hikoilevalla iholla

Kärsin hyperpigmentaatiosta, mikä tarkoittaa erittäin herkkää pigmenttimuutosten ilmenemistä tietyillä ihoalueilla.

Kun tämä ihoalue altistuu UV-säteilylle, syntyy alueelle tavallista tummempia ja nopeammin syntyviä pigmenttiläiskiä. Minulla tämä alue on huulten ympärillä, etenkin ylähuulen yläpuolella. Tästä juontaa nimitys ”pigmenttiviikset”, ilmiö, joka on tuttu monelle 30+ vuotiaalle. Hyperpigmentaation taipumus yleistyy 30 ikävuodesta ylöspäin ja on jostain syystä yleisempää naisilla kuin miehillä. Huulten ympärys ohuena ihoalueena on erityisen altis hyperpigmentaatiolle.

Läiskät haalenevat kun iho ei altistu UV-säteilylle, joten vaiva ei ole kestävä, mutta esteettisesti ikävä mikäli hyperpigmentaatioalueita ei suojaa riittävän hyvin.

Clinique Dark Spot Defense-voiteessa on kevyt, läpikuultava sheer tint -sävy, joka minun ihollani ei käytännössä näy ollenkaan kun voiteen on levittänyt. Kuvassa demonstroin sävyä leuassani. :)

DSD kulkee käsilaukussani vuoden ympäri. Käytän sitä myös talvisin ulkoillessani aurinkoisella säällä. (Tänään voiteelle ei sään puolesta ollut käyttöä.)

Jos kuulut Dark Spot Defensen faneihin, kannattaa ostaa tuotetta säästöön kun sitä vielä löytyy joistain kaupoista. Itse hyödynsin tänään 20% asiakasomistaja-alennusta ja kotiutin Matkuksen Emotion-liikkeen viimeisen Dark Spot Defensen. Sokoksella DSD:tä näkyi vielä olevan useampia. Voiteen normaalihinta on 29,90€.

Kuten kommenttilaatikossa ollaan DSD:n osalta harmiteltu, on se vain aina tylsää kun valmistaja päättää lopettaa erityisen onnistuneen tuotteen. :/ Cliniquella oli kehitetty poikkeuksellisen kevyt ja helposti levittyvä mineraalifiltterin SPF 50 -voide, Dark Spot Defensen koostumus on todella hämmästyttävä ohut, jopa vesimäinen. Toivottavasti he siirtävät tämän osaamisen johonkin toiseen tuotteeseen. En tunne minkään toisen valmistajan aurinkosuojavoidetta vastaavalla teknologialla.

 

Kommentit (29)
  1. Eikä! :,( :,( :,(

  2. No voi ei :( Mä taisin olla tuo huolestunut lukija ja onnistuin myös nappaamaan yhden DSD:n Sokoksen alesta tänään. Nyt tässä pähkäilen että monenkohan vuoden tarpeiksi tuota uskaltaisi hamstrata jos jostain vielä löytyy :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *