Suola, sokeri ja kahvinpurut – parhaat kotikuorinnat iholle

Tämä on vain niin hassu juttu. Kuorin ihoani säännöllisesti – ja aivan erityisen säännöllisesti kesäisin – ja silti TAAS unohdin kuorintatuotteet kotiin. On se nyt kumma ettei mikään kuorintavoide voi löytää vakiopaikkaa mun reissu-nesessäärissä..!

Ihon kuorintaanhan ei välttämättä tarvita mitään tehdasvalmisteista kosmeettista valmistetta, mutta ovathan valmiit kuorinnat helpompia ja kätevämpiä kantaa mukana kuin paketti suolaa tai rasiallinen kahvinpuruja.

Silloin kun kosmeettinen kuorinta uupuu reissupakaaseista, käännän katseeni keittiön tarjontaan – jos sellaista on tarjolla.

Sokeri, suola ja kahvinpurut ovat erinomaisia kuorinta-aineita, ja itse sekoitettuna kuorinnasta saa täydellisesti omaa mieltymystä vastaavan.

Suodatinkahvinpurut ovat oma suosikkini, mutta tällä venereissulla kahvia edustaa Nescafén pikakahvi tai espresso-jauhe – joten kahvikuorinnan saa unohtaa.

Eli suola vai sokeri?

SUOLA

Suolakiteet ovat sokeria karkeampia ja teräväreunaisempia, joten suola on sokeria järeämpi kuorinta-aine. Suola sopii sokeria paremmin paksuille ja karheille ihoalueille kuten jalkapohjat ja kyynärpäät.

Suola, erityisesti merisuola, on antimikrobista joten se syväpuhdistaa ja on hyväksi erityisesti tulehtuneelle iholle kuten akneiholle. Suolan sisältämät mineraalit kuten magnesium ovat myös hyödyllisiä iholle.

SOKERI

Sokerikiteet ovat ”pehmeämpiä” ja pyöreämpireunaisia kuin suola, ja liukenevat nopeammin ihon ja veden lämmössä. Tämä tekee sokerista hellävaraisen kuorinta-aineen. Sokerikuorintaa voi käyttää myös kasvoille – suosittelen sokerin sekoittamista kasvojen kuorinnassa johonkin emulsiomaiseen kasvovoiteeseen.

Sekä suola että sokeri sitovat ihoon kosteutta, mutta sokeri on kosteuttavampaa.

Kummatkin sopivat mainiosti kaikille ihotyypeille, mutta suolaa voi suositella enemmän epäpuhtaalle ja paksulle iholle, sokeria taas kuivalle ja herkemmälle iholle. 

Minä valitsin sokerin.

MITEN KÄYTTÄÄ?

Suola- ja sokerikiteet tai kahvinpurut voi hieroa suoraan kostealle iholle (voimakkain kuorinta), tai sekoittaa suihkugeeliin (helpoin levittää) tai öljyyn (hoitavin, mutta voi vaatia jälkipuhdistuksen suihkugeelillä, jos ihotyyppi ei ole kuiva ja ihon pintaan jäävä öljy ei imeydy).

Minä sekoitan kahvinpurut aina suihkugeeliin, koska ne eivät liukene veteen ja ovat niin karkeita, että kaipaavat suihkugeelin tuomaa liukuvuutta.

(Alla kuvitusta purjehdukselta… kivemman näköisiä kuvia kuin suolat ja sokerit 😄)

Sokeri liukenee kostealla iholla nopeasti, ja vielä nopeammin, jos sen sekoittaa suihkugeeliin tai muuhun vesipohjaiseen aineeseen.

Levitin sokerikiteet käsivarsiin ja ohuimmalle ihoalueelle eli dekolteelle (käsi)saippuan avulla (Dermosilin Nature-saippua on ihanan pehmeää ja hellävaraista) ja muualle vartaloon yksinään ”raakana”.

Ai että iho kehräsi… se jäi niin pehmeäksi ja sileäksi. <3 Kuorinta on todellakin ihonhoitorutiini, josta en koskaan luopuisi.

Ainiin – suolan ja sokerin etu kahvinpuruun verrattuna on se, että niistä ei jää jätettä. Kahvinpurutkaan eivät tuki viemäreitä kohtuudella käytettynä (1-2 rkl parin viikon välein), mutta toki ne menevät veden mukana kuormittamaan vedenpuhdistamoita. Suola- ja sokerikiteet liukenevat kokonaan veteen.

Loppuun pieni lomakuulumispäivitys:

Meidän piti tänä aamuna matkustaa Maarianhaminaan, mutta kun ahvenanmaalaisen ystäväni (ulkoilma)syntymäpäiväjuhlat siirrettiin yllättäen elokuulle viikonlopun huonon sääennusteen takia, päätimme pienen harkinnan jälkeen jäädä mantereelle ainakin viikonlopuksi. Vedin vaihteen ”Plan B:lle”, eli pääkaupunkiseudun lomailulle.

Tällä hetkellä olen vierailulla niinkin odottamattomassa paikassa kuin Espoon Hanasaaressa, joka on tullut tutuksi moninaisten Espoo-Lauttasaari-kulkujen kautta. Olen pitänyt paikkaa silmällä, ja nyt tarjoutui spontaani mahdollisuus tutustua Hanasaareen muutenkin kuin auton ikkunasta käsin.

Hanasaaressa sijaitsee mielenkiintoinen hotelli/kongressi/ravintola/taide/kulttuurikeskus. Kun maisemat ovat merelliset ja aurinkoista terassia on tarjolla kera persoonallisten, ympäristöön levittäytyvien taideteosten – mikäs täällä on lomaillessa :) Söin juuri ihan käsittämättömän hyvän makuisen paahdetun kukkakaalin kera korvasienten ja salviavoikastikkeen. 👌

Jos teillä on muuten heittää jotain persoonallisia pk-seudun vierailukohdevinkkejä – bring it on ❤️🔥 Minua kiinnostaa erityisesti meren ja luonnon läheisyys, näköalapaikat, hyvät ravintolat ja viehättävät majapaikat. Urbaanin ympäristön ja luontokokemuksen yhdistyminen jännällä ja kauniilla tavalla on erityisen kivaa pk-seudulla – siksi olen vähän hurahtanut Lauttasaareen viime aikoina..!

Kommentit (13)
 1. Espoon rantaraitti! Erityisesti Toppelundista Nokkalaan väli on ihana <3

  1. Kiitos vinkistä 🤗 Pystyykö koko välin kävelemään?

   1. Juu, koko rantaraitin voi kävellä.

    1. Mahtavaa 👍 (…ja onpas harmi että juuri tänään sää ei näytä olevan ulkoilun puolella… mööööö….)

 2. Pentala on viehättävä paikka, sinne pääsee saaristoveneellä tai omalla veneellä. Sympaattisessa Gurlin talossa kannattaa ehdottomasti vierailla.
  https://www.kulttuuriespoo.fi/fi/pentala

  1. Pentala onkin jo ”to do” -listalla, ehkä teemme Kalastajan kanssa sinne päiväretken :) Muutenkin Espoon ulkoilusaaristot kiinnostavat kovasti, olen purjehduksen myötä löytänyt tämän minulle ihan uuden pääkaupunkiseudun merellisen maailman 🤗

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *