Suklaakakkua! Nyt! Heti!
Jouduin eilen illalla suklaakakkukohtauksen valtaan.
Istuin katsomassa elokuvaa ja yhtäkkiä vain tuntui, että nyt on saatava pala lämmintä, juuri paistettua, suklaata tihkuvaa kakkua. Nyt heti. Eikä kymmenen minuutin päästä. :D
Onko se mahdollista? On.
Vastaus: mikrokuppikakku.
Käytän tätä ohjetta yleensä ”minuuttisämpylän” valmistukseen, mutta onpa sillä syntynyt laskiaispullat ja täytekakkukin. :)
Ja noin viittä minuuttia myöhemmin….
Ommmnomm. Elokuva jatkui uuni- tai, krhm, mikrotuoreen herkun parissa.
Tee sinäkin kun kakkukohtaus yllättää! :)
* 4 rkl jauhoja (vehnäjauhoja tai vhh-versiona esim. 2 rkl kookosjauhoa ja 2 rkl mantelijauhoa)
* 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
* makusi mukainen määrä makeutusta (sokeria tai vhh-versiona esim. erytritolia)
* 1/4 tl leivinjauhetta
(+ kaakaonibsejä jos kaapista sattuu löytymään :))
3 rkl voita mikrossa.
Yhdistä jauhoseos ja sula voi ja lisää yksi kananmuna. Sekoita.
Kaada seos kahteen kahvikuppiin. Tuikkaa taikinaan muutama pala (tai MONTA palaa riippuen suklaan himosta) tummaa suklaata.
kuppikakkua täydellä teholla yhden minuutin ajan.
mikrosta putkahtavaa, kohonnutta pikakakkuasi.
Kumoa kakku lautaselle.
Koristele halutessasi kermavaahdolla tai mascarpone-luonnonjogurttiseoksella.
:)
Kyllä mikrokuppimutakakku on hyvä keksintö! :)
Olen huomannut että tykkään enemmän koostumuksesta kun laitoin taikinan pikku kulhoihin (omani on iittalan kastehelmet), eli tuon kokoinen taikina kahteen kulhoon. Ja ilmeisesti vanha mikroni on tehokas kun alle minuutti riittää :)
Yleensä teen puolikkaan taikina-annoksen yhteen kulhoon :P
Minäkin laitan kahteen kulhoon = kuppiin :)
Juu, ymmärsin niin :)
Halusin korostaa että toimii myös kulhossa tuo määrä – riippuu tietty kulhosta ;)
Jos mulla ois mikro, niin tekisin tuota kyllä asap. Niin herkulliselta näyttää ja varmasti siltä maistuukin. Lähetin kyllä linkin mikrollisille ystävilleni . Hauskaa juhannusta sinnekin.