Karkkipäivä
Karkkipäivä

Suddenly….. Paris!

Kun joulukuussa kotiuduin suurelta syysreissultani kaikki mehut ulos puristettuna, jäin väsyneenä mutta uteliaana odottamaan, koska olisin taas ”oma itseni”. Totaalinen matkauupumus on nimittäin jotain, mitä en ole koskaan aiemmin kokenut. Matkakuumeilu ja seuraavan reissun suunnittelu on minulle kuin toinen luonto, se on aina läsnä…

Palautumiseen meni kaksi kuukautta. Helmikuussa havahduin siihen, että tuttu tunne kutitteli mielen perukoilla… ”Olisipa kyllä kiva lähteä jonnekin…”

Ja mitä ihmettä..! Vain muutamaa viikkoa myöhemmin sain kuulla, että olen päässyt mukaan Aurinkomatkojen ja Indiedaysin yhteistyökampanjaan, joka lennättää minut Pariisiin…..!!! Ei hyvänen aika että olin revetä liitoksistani! Voiko minulle käydä tällainen tuuri?

  Sanni_Pariisiin

Kyllä, ilmeisesti voi käydä! :) Paljon olen maailmaa nähnyt mutta Pariisin ja minun tiet eivät ole vielä kohdanneet. Vuodesta toiseen Pariisi on odottanut, ja tyynin mielin olen tiennyt, että jonain päivänä on sen vuoro. Ja se joku päivä tulee nyt, maaliskuussa 2013! Lähden reissuun jo seuraavana keskiviikkona.

Aurinkomatkat on minulle hyvinkin tuttu firma ”menneisyydestäni”, olenhan alunperin kouluttautunut nimenomaan matkailualalle. Matkatoimistoympäristö on minulle aluetta, jossa koen olevani kala vedessä yhtä lailla kuin kosmetiikkamyymälässä.

Aurinkomatkat

Varhaisimpiin matkakokemuksiini kuuluvat valmismatkat, joita minä suunnittelin koko perheelle. (Kyllä! Toimin perheen itseoikeutettuna ”matkavirkailijana” ja puhuin äidin ympäri milloin mihinkin matkakohteeseen. Mä olen ollut aika jyräävä teini kun olen jotain oikein halunnut..! ^_^) Tykkäsin Aurinkomatkojen katalogista eniten, se kun oli paksuin kaikista. Muistan kuinka etsin aina niitä sinisellä tai oranssilla merkittujä lähtöjä joilla sai alennusta – taloudellinen ajattelu oli selkärangassa jo tuolloin..! ;)

Taisin olla 19 tai 20-vuotias, kun ensimmäisen kerran tein omatoimimatkan. Siihen saakka valmismatkat olivat tuntuneet turvallisimmalta tavalta matkustaa.

Aurinkomatkat tunnetaan valmismatkapaketeistaan, mutta viime vuosina tuotetarjonta on uudistunut myös omatoimimatkailun puolelle. Aurinkomatkojen kautta voi nykyään varata reittilentoja kaikilla lentoyhtiöillä, hotelleja ympäri maailmaa sekä Lento + Hotelli -matkoja joissa hotelli ja lennot ostetaan yhdessä. Lento + Hotelli -paketin varaajalla on etuna valmismatkalain tuoma suoja; vaikka reissu onkin täysin omatoiminen, auttaa Aurinkomatkat tarvittaessa matkalaista reissun aikana, esimerkiksi poikkeustilanteissa.

Pariisi_2

Minä olen lähdössä Pariisiin juuri tuollaisella Lento + Hotelli -matkalla. Aurinkomatkat valitsi minulle mukavan näköisen kolmen tähden hotellin kaupungin sydämestä, lähellä ovat mm. Louvre ja Opéra Garnier. Minulle ei Pariisin kartta sano vielä yhtään mitään, enkä osaa ollenkaan hahmottaa millaiset välimatkat kaupungissa on. Mieheni on käynyt Pariisissa ja sanoo, että etäisyydet eri nähtävyyksien välillä ovat valtavia….

Koska ylimääräinen tuohi ei juuri meikäläisen tiliä tällä hetkellä paina, tulee Pariisin matkaan aika mielenkiintoinen näkökulma. Pariisia kun ei suoranaisesti pidetä minään budjettimatkakohteena. Mutta!! Minä aion ottaa tämän haasteena! Aivan varmasti Pariisiinkin voi tutustua kengännauhabudjetilla, ja saada kaupungista paljon irti ilman että köyhtyy satoja euroja!

Löysinkin jo tällaisen sivun kuin Visiting Paris On A Budget johon aion tutustua huolellisesti. Kaipaisin kuitenkin myös teidän apuanne..! Kaikki vinkit budjettiystävällisestä Pariisi-ohjelmasta otetaan kiitollisena vastaan! Tunnelmasta, kauniista rakennuksista ja ihmisvilinästä nauttiminen on toki aivan ilmaista, mutta syödäkin pitää. ;) Ja taidemuseot kiinnostavat aina….

Pariisi_1

Viivyn Pariisissa keskiviikosta lauantaihin. Mitä kaupungissa kannattaa nähdä kun aikaa on kolme päivää? Mihin kaupunginosaan suunnata, jos tykkää kävelyretkistä kauniin arkkitehtuurin keskellä? Onko kellään vihiä mukavista, edullisista ravintoloista?

Aion tehdä reissubudjetista tarkan raportin ja jaan sen sitten täällä teidän kanssanne. Aivan mahtava tilaisuus päästä tutustumaan yhteen maailman klassisimmista kohteista, vaikka shoppailut Sephorassa voin unohtaa…! ^_^

Kommentit (69)

 1. Riina Pariisista

  Kiva blogi! Tulin kurkistamaan, kun täältä suunnasta oli tullut blogiin liikennettä. (Kiitos linkityksestä ja kauniista sanoista, A! :))

  Julia LK:lla (ja tietysti monella muullakin) oli tuossa yllä hyviä vinkkejä. Etäisyydet eivät oikeasti ole niin valtavia, jos yhtään tykkäät kävelystä. Bussissa on se vika, että se jumii ruuhkissa (toisin kuin metro), mutta toisaalta mieluummin kai sitä lyhyellä vierailulla näkee maisemia kuin kulkee maan alla. Yksi edullinen nähtävyysvinkki olisi kulkea jonkun bussilinjan päästä päähän. Esim. linja 96 tai 21. Reittikartta löytyy RATP:n sivuilta.

  Alueista suosittelen Marais’ta. Myös Montmartrella ja Sacré-Coeurillä tietysti pitää poiketa, mutta siellä tulee helposti turistiyliannostus jopa turistille itselleen. :D Samat sanat Latinalaiskorttelista. Myös Canal St Martinin alueella on kiinnostavia putiikkeja, kahviloita ja baareja, mutta sitä ei ehkä kannata ympätä noin lyhyelle (ensi)visiitille.

  Bon voyage ! :)

 2. FruL

  Oih, Pariisi!!! Olen ollut kaksi kertaa ja kolmas siintää jo ajatuksissani. Itseasiassa molemmat kaksi kertaa ovat olleet hyvinkin budjettimatkoja, koska ne on tehty opiskeluaikana.

  Välimatkat ovat pitkiä, joten (kuten on jo mainittu) kannattaa ostaa metrolippuja. Metro on edullinen ja hyvä tapa liikkua. Me mm. matkustimme metrolipulla Versaillesiin ja takaisin. En tiedä oliko tämä mahdollista oikeasti, mutta näin se vain kelpasi.

  Syömään ja juomaan ei todellakaan kannata pysähtyä nähtävyyksien lähelle. Louvren jälkeen oli pakko päästä kahville ja hinta oli varmasti triplasti kalliimpi siinä kahvilassa museon vieressä kuin jossain muualla.

  Viini saattaa olla ravintolan edullisin juoma. Vesi saattaa tarkoittaa pientä (2dl)pulloa ja maksaa yli 5 euroa. Koettu on! Kelpoa viiniä saattaa saada lasillisen kahdella eurolla.

  Molemmilla kerroilla hotelleissa oli ihan ok aamupala, tosin karppaajan painajainen :D. Valkoinen sämpylä, croissantti, kananmuna tai vaihtoehtoisesti pieni jugurtti, tuoremehu ja maitokahvi. Sämpylälle voi ja croissantille hillo. Mutta nää oli tosi edullisia hotelleita, joten ehkä sun hotellissa on hieman enemmän valinnan varaa.

  Ihanaa matkaa!

  • Sanni

   Molemmilla kerroilla hotelleissa oli ihan ok aamupala, tosin karppaajan painajainen :D

   Joo, tuohon mä olen jo varautunut :D Mun hotellissa on TripAdvisor-kommenttien perusteella leipää, mysliä, jogurttia (epäilemättä sokeroitua varianttia), tölkkihedelmiä ja kananmunaa. Eli munalla mennään! ^_^

 3. Tipi

  Juuri viime viikon olen itse haaveillut Pariisista. Mutta tämän hetkinen rahatilanne ei anna myöden, kaikenlaisia remontteja tiedossa.
  Olen vilpittömästi onnellinen puolestasi, että lykästi! :)

 4. Anniina

  Hei!

  Tossa syksyllä tuli poikettua Pariisissa, ja semmosta panin merkille et Louvrea ja Riemukaarta pääsee EU-kansalaiset ilmaiseksi katselemaan :) Notre Damekin oli muistaakseni ilmainen. Eiffeliin ei ilmaiseksi pääse, mutta ehkä se jonottaminen ja hirveä viima huipulla (tai keskellä) ei olekkaan niin mukavaa. Onhan Eiffeliä mukava ihastella illalla valoloistossaan ihan maan kamaraltakin :)

  • Sanni

   ja semmosta panin merkille et Louvrea ja Riemukaarta pääsee EU-kansalaiset ilmaiseksi katselemaan :)

   …jos on alle 26…. Eli se juna taisi jo mennä mun kohdalta ;) Mutta mahtava juttu nuoremmille!

   • Anniina

    No höh! Enpä tota huomannu, sori.

 5. Anu

  Ihanaa, että pääset Pariisiin. Olen ollut siellä viimeisen neljän vuoden aikana yhteesä kaksi kuukautta lomalla (tosirakkautta siis :)). Monia hyviä vinkkejä tuli jo aikaisemmissa kommenteissa, mutta tässä vielä mun vinkkejä.
  – Lainaa kirjastosta Mondon Pariisi -opas. Se on hyvä ja erilainen.
  – Mä suosittelen myös ”pariisistapaivaa” blogia. Siellä on esitelty Pariisia todella mielenkiintoisesti ja ihanien kuvien kera.
  – Pariisissa on mielettömän paljon kaikkia ihania luonnonkosmetiikkatuotteita. Edullisia löytöjä voi tehdä esim. Monoprix kaupoista (siellä myydään esim. Lovean tuotteita) tai apteekeista (apteekeissa ei ole yhtenäistä hinnoittelua kuten Suomessa, joten hinnat vaihtelevat eri paikoissa).
  – Käy lukemassa ”Jolie” blogista vinkkejä Pariisiin. Siellä on lisää vinkkejä luonnokosmetiikkaliikkeistä sekä esim. vegeravintoloista.
  – Kirkkoihin, kuten Notre Dameen ja Sacre Couriin pääsee ilmaiseksi sisään.
  – Galleries Lafayetten tavaratalossa kannattaa käydä, vaikka ei mitään ostaisikaan. Kosmetiikkaosasto ja upea sisäkatto ovat näkemisen arvoiset.
  – Seinen ranta on ihana siltoineen, rakennuksineen ja ihmisineen. Kävele ja istu välillä syömään kaupasta ostamiasia eväitä.
  – Muutenkin, jos säät suosii, kannattaa ehdottomasti kävellä. Vähän kauempana sijaitseviin nähtävyyksiin (Eiffel ja Sacre Cour) kannattaa ehkä mennä metrolla ja kävellä takaisin, jotta ehtii nähdä/tehdä enemmän.
  – Kuitenkaan ei kannata kiirehtiä liikaa, sillä se voi pilata fiiliksen. Yhdellä kertaa ei voi nähdä kaikkea, joten kannattaa etukäteen miettiä, mitä haluaa nähdä.
  – Jos olet kiinnostunut taiteesta, valitse yksi museo ja käy katsomassa esim. Monet’n lumpeita, Rodinin vesitoksia tai Mona Lisaa.
  – Tai sitten fiilistelet tällä kertaa ilmaisista puistoista kuten Jardin des Tuileries, Jardin du Luxemburg tai Jardin des Plants. Myö Place des Vosges Maraisin kulmilla on mielenkiintoinen aukio.
  – Itse nautin eniten Pariisin tunnelmasta ja kauneudesta :).

  Ihanaa matkaa!

  • Sanni

   Kiitos ihanista vinkeistä..! Tuo Mondon Pariisi-opas oli lainassa, eli siihen en ikävä kyllä päässyt tutustumaan.

   Luulen tosiaan valitsevani vain yhden museon noista suuremmista (ja mahdollisesti pari pienempää), ja se on todennäköisesti Pompidou. Siellä kun on tällä hetkellä Dali-näyttely. <3

 6. Carolin

  Onnea ja toivottavasti sinulla on ihana matka! Oi, saat käydä kaikissa ihanoissa ranskalaisissa apteekeissa ja tutkiskella niiden mielenkiintoisia tuotteita, oon melkein vähän kateellinen :) haha xx, carolin Min Boudoir

 7. piia

  Moi Sanni,

  kiva että pääset Pariisiin! Mun oma lempipaikkani siellä on Centre Pompidou,jonka (moderni) arkkitehtuuri viehättää ja jonka edustalla olen seurannut hauskoja katutaiteilijoiden performansseja. Sisältä yläkerroksesta on myös kivat näköalat, tosin muistelen lukeneeni jostain että nykyään näköalatasanteelle päästäkseen on maksettava pääsymaksu (3e?). Itse en muista maksaneeni, mutta viime vierailusta onkin jo n. 3 vuotta tai sitten en ole mennyt näköalatasanteelle asti. Talossa on myös modernin taiteen museo (Musée National d’Art Moderne) ja kirjasto. Toinen vaikutuksen tehnyt alue oli La Défense, jossa on se moderni riemukaari (Grande Arche). Hieno aukio, jota ympäröi pilvenpiirtäjät. Taidanpa tykätä enemminkin modernista arkkitehtuurista. :)
  En tiedä oletko kovin kiinnostunut taiteesta, mutta Musée d’Orsay on tosi kiva vanhaan rautatieasemaan tehty museo, jossa laaja kokoelma impressionismin ja jälki-impressionismin edustajilta (Gauguin, Van Gogh, Degas…). Eiffel-torni ei minusta ole mikään must, ainakaan ylös kiivetä, itselle tuli lähinnä ahdistus kaikkien niiden turistien joukossa. :) Hienoja niittejä se on kyllä täynnä, mutta ne voi tsekata sieltä alhaalta (ilmaiseksi).
  Bon voyage!

  • Sanni

   Taide kiinnostaa kovastikin, mutta näin lyhyellä vierailulla luulen jättäväni Orsayn väliin koska moderni taide viehättää impressionismia ememmän. Niinpä luulen suuntaavani Pompidouhun katsomaan Dali-näyttelyä. :)

   Eiffelin meinasin tsekata pelkästään ”ruohonjuuritasolta”, korkeat tornimaiset paikat ei ole mulle ihan mukavuusalueella.

 8. minä

  Pariisia ei millään ehdi nähdä kolmessa päviässä! :) Vietin siellä itse viime kesänä kolme päivää. Ehdottomasti Seinen risteily, sillä näkee paljon. Jotkin museot ovat tiettyinä aikoina ilmaiseksi auki, nekin kannattaa tsekata. Mukavaa matkaa!

 9. Tiia

  Toivon ihanaista Karkkipäivä On the road banneria takaisin matkan ajaksi;) Ei vais, vaikka se oli kyllä mainio. Lähinnä halusin toivottaa hyvää matkaa ja odotan innolla matkakertomustasi!

 10. Tarja

  Olet saanut paljon käyttökelpoisia vinkkejä. Tässä vielä yksi blogi josta löytyy vinkkejä kosmetiikka hankintoihin Pariisista ja muutakin mukavaa: http://lumolifestyle.blogspot.fi/search/label/cosmetics.
  Hyvää matkaa!

  • Sanni

   Kiitos Tarja! :) Shoppailu ei ikävä kyllä ole tällä matkalla mahdollista, mutta ainahan voi ikkuna-shopata. ;)

 11. viivi

  Moi, komppaan paria muuta kommentoijaa, ja suosittelen Velib-pyöriä! Ekalla kerralla koitin kävellä ja käyttää julkisia, mutta aikaa meni turhaan ja jalat huusi hoosiannaa.. tokalla visiitillä hokattiin nuo kaupunkipyörät ja huristeltiin ympäri kaupunkia koko päivä ja nähtiin niin paljon enemmän! ja ne on tosi halpoja. oli niin siisti fiilis, kun pyöräilin liikenteen seassa Louvren ohi :D

 12. petra

  Oi ihanaa matkaa!:) mua kiinnostais tietää missä olet opiskellut? tai oletko missään postauksessa kertonut opiskeluistasi:)

  • Sanni

   Moi petra!
   En ole kertonut opiskeluistani, kun en ole kokenut että ne kuuluvat blogin aihepiiriin (enkä muutenkaan ole paljon kertonut yksityisjuttujani :))

 13. Linda

  Onnea ja hauskaa matkaa sulle!! :)

 14. JonnaH.

  Voi niitä aikoja, kun se aurinkomatkojen kuvasto oli TODELLA paksu. Nykyisinhän se on ihan lituska, koska suurin osa hotelleista on siirtynyt täysin nettiin. Monethan eivät julkaise enää kuvastoa ollenkaan. Esim. Tjareborgin lomia ei näe kuin netistä ja Finnmatkoillakin suurin osa on netissä. Onhan tuo toki ekologisuuden kannalta hyvä, ettei turhaa roskaa lähetellä postin kautta. :)

  • Sanni

   Monethan eivät julkaise enää kuvastoa ollenkaan.

   No ilmankos on hyllyt matkatoimistoissa tyhjentyneet… Tosin joo, ekologisempaa tietysti julkaista netissä, ja tiedot saa pidettyä ajantasalla, mutta on se vain niin ihanaa käpertyä nojatuoliin selailemaan kunnon matkakuvastoa…. Yhteen aikaan nuo kuvastot oli mulle yhtä suurella hartaudella odotettu tapaus kuin joka kuinen British Vogue tai Conde Naste Traveler….!

 15. Elli

  Ruokapaikkaehdotus;

  Latinalaiskorttelin pahimmat turistimenut kannattaa kiertää kaukaa, halpoja kuin mitkä kyllä mutta myös todella tylsiä ja mitääänsanomattomia, ei edes kovin hyviä. Toki sieltäkin löytyy todellisia helmiä joukosta, edullisestikin, mutta ne pitää sitten tietää – eli neuvoisin kysymään paikallisilta tai joltain ketä siellä oikeasti viettää enemmän aikaa kuin lomavierailun (kaikkia kommentteja en ehtinyt lukea, joten saattaa olla että niitä todellisiakin vaihtoehtoja joukosta löytyy :) )

  Itse suosittelisin ravintolaa nimeltä Chartier, edullinen kuin mikä ja mahtava miljöö. Myös monesti turistipaikaksi haukuttu, ja osin sitä toki onkin, mutta tunnen myös paljon paikallisia jotka käyvät täällä! Vanhannajan ”aitoa” hälisevää brasserie-tunnelmaa!

  http://www.bouillon-chartier.com/

  Ruoka ei kummallista mutta esim etanat (muistaakseni viimeksi noin 5 euroa) ja juustot todella hyviä.

  Museoista Musee d´Orsay (iso mutta silti hallittavissa oleva), tai todella pieni ja sympaattinen http://www.musee-orangerie.fr/.

  Ihanaa matkaa!

  • Sanni

   Itse suosittelisin ravintolaa nimeltä Chartier, edullinen kuin mikä ja mahtava miljöö.

   Ehkäpä tuolla voisi käydä jonkun alkupalan ja juuston nautiskelemassa..! :) Kiitos vinkistä!

 16. Fifi

  Chartier’ta olin minäkin tulossa suosittelemaan, se kun sijaitsee melkein hotellisi vieressä! Ravintola sijaitsee vähän rupuisen näköisen sisäpihan perällä, mutta sen sisämiljöö on edelleen alkuperäisessä 1800-luvun asussa ja suojeltu. Pöytiin sijoitetaan niin paljon ihmisiä kuin mahtuu (väh. 4), eli romanttista kahdenkeskistä kynttiläillallista ei kannata siellä toivoa nauttivansa, mutta ruoka on yksinkertaista, hyvää ja harvinaisen edullista ravintolan sijaintiin nähden. Ennen kaikkea se on auki koko päivän, mikä ei ole kovinkaan tavallista Ranskassa: normaalisti ravintolat ovat auki klo 12-14 ja klo 19 eteenpäin, ja vaikka sattuisit olemaan nälkäinen viideltä, joudut odottamaan seitsemään.

  Kukaan ei taida olla vielä maininnut, ettei ravintolassa kannata koskaan tilata viiniä pullossa vaan aina karahvissa, ”un pichet de vin”. Pullossa maksat miltei samasta tavarasta vähintään puolet enemmän. Usein 25 cl karahvi tulee jopa edullisemmaksi kuin tilata kaksi lasillista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.