Karkkipäivä
Karkkipäivä

Stephanin meikkituolissa

Kuvakatsaus eilisestä meikkisessiosta IsaDoran meikkitaiteilijan Stephan Øienin kanssa. Oli kyllä hurrrrjan mielenkiintoinen tapaaminen, voi kun aikaa olisi ollut vielä tuplasti enemmän…! Stephan oli rento ja helposti lähestyttävä heppu, mutta suhtautui työhönsä kriittisen perfektionistisesti. Niinkuin varmaan moni alansa huippu.

Stephan_Sanni2

Juttu haastattelusta tulee myöhemmin, toivottavasti ehdin sen naputella nyt viikonloppuna! Odottelen myös Stephanilta itseltään siihen muutamaa kuvaa.

Stephanin_meikki_before_after

Meikkaustilanteessa valaistus oli harmillisesti erittäin kirkkaan aurinkoinen, joten kuvat ovat osittain aika ”valkopestyjä”.

Meikkauksen aikana sain muuten kuulla, että silmäni eivät suinkaan ole siniset – vaan kylmän vihreät…!! Ohhoh! Niin sitä vain on elänyt yli 30 vuotta luullen itseään sinisilmäiseksi. :) Tai sitten minulla on jotkut ihme kameleonttisilmät. Olen toki huomannut, että joissain kuvissa ne tosiaan näyttävät vihertävämmiltä, mutta esimerkiksi ruskean ja oranssin sävyiset meikit saavat sinisyyden pomppaamaan.

Stephan_meikki_silmat

Stephan valitsi meikkityylin jossa silmäni tuotiin esiin erittäin intensiivisellä koko silmän kiertävällä rajauksella. Stephan ei muuten tiennyt, että violetti on lempivärini…! :) Hän sanoi valitsevansa sävyn, joka toimii silmieni värin, eli kylmän vihreän kanssa.

Meikki oli todella erilainen kuin oma vakiotyylini. Ei siivekästä rajausta, ei selkeää ulkonurkan varjostusta. Ulkonurkkaa ei ylipäänsä korostettu meikissä, vaan silmän oma, luonnollinen muoto tuotiin esiin tehokkaalla rajauksella. Stephan ei myöskään levittänyt sävyjä yhtä laajalle alueelle kuin itse teen.

StephanOien_meikki1

Stephan aloitti meikin rajauksista. Silmät rajattiin vedenkestävän Colormatic-kynän mustalla sävyllä.

StephanOien_meikki2

Stephan lisäsi kynää moneen otteeseen (tai siltä se ainakin minusta tuntui), ja voin kertoa että rajaus pysyi iltaan saakka. Etenkin yläluomen sisärajaus oli hämmästyttävän intensiivisesti paikoillaan vielä yhdeltätoista kun pesin meikin pois.

StephanOien_meikki3

Luomet pohjustettiin Light Touch Concealerilla. (Mielenkiintoista seurata työjärjestystä…. ensin rajaukset, sitten pohjustus!)

StephanOien_meikki4

Luomille käytettiin sävyjä kahdesta paletista; Treasure Island -triosta ja kevätlookin Gelato -kvartetista. Sinistä häivähdystä lisättiin Eyephoria-solonapista, sävy Poolside.

StephanOien_meikki5

En tiedä mitä tässä tapahtuu…. Ehkäpä huokosiani puuteroidaan piiloon? :) Ainakin iho oli todella peittävästi ja kestävästi meikattu. Meikkipohjaan Stephan käytti suosikkituotettaan Cover Stick no.7:aa (sitä siveltiin ainakin nenän varteen ja kyynelkanavien läheisyyteen) ja Sheer To Cover -meikkivoidetta sävy 49.

Stephan sanoi tekevänsä pohjasta normaalia peittävämmän koska hän ajatteli meikin kuvausmeikkinä, ei ns. tavallisena beauty-meikkinä.

StephanOien_meikki6

Silmäluomien sinivioletti sävymaailma oli haalea ja banaanivarjostus hillitty. Tässä vaiheessa kulmat ovat vielä laittamatta.

StephanOien_meikki7

Ripsariksi Stephan valitsi suosikkinsa Precision Mascaran, joka sattuu olemaan se minunkin lempparini. :) Kapealla harjalla on helppo laittaa maskaraa ahtaisiin silmiin.

StephanOien_meikki8

Kasvot varjostettiin luomiväripaletilla 51, Cappuccino. Tämäkin yksi Stephanin suosikkituotteita. Poskipunana muuten käytettiin myös luomiväripalettia, ja ette ikinä arvaa mitä….. Nimittäin sitä kevään pastellista Gelatoa..!! Jep, Stephan pyöräytteli sivellintä keltaisen, liilan ja vaaleanpunaisen sävyn yli ja loi niillä kasvoille kuulaan viileän, läpikuultavan roosan sävyn.

StephanOien_meikki9

Tässä on alettu hakea muotoa kulmiin.

Kulmien meikkauksesta ei valitettavasti ole detaljikuvasarjaa, mutta Stephan ei vaikuttanut olevan niihin täysin tyytyväinen. Aika oli tässä vaiheessa jo loppumassa ja maestrolla oli kiire lennolle. Stephan totesikin hieman harmistuneen näköisenä, ”Olisin voinut työstää kulmiasi vielä puoli tuntia…!”

Kulmat meikattiin kulmakynän sävyllä Light Brown ja kiinnitettiin kulmageelillä. Minusta tulos oli aika meikatun näköinen (näkyy parhaiten postauksen alimmassa kuvassa). Harvassa kasvavien ja ohuiden kulmakarvojen meikkaus luonnollisen näköisiksi ei siis todellakaan ole helppo nakki ammattilaisellekaan.

StephanOien_meikki10

Last step: huulet. Huulimeikki luotiin Nude Skin-huultenrajauskynällä, Smooth’n’Shine -huulikiillon sävyllä 31 Pink Nectar ja Eyephoria-luomivärin sävyllä Golden Sand.

Ja valmista tuli!

StephanOien_meikki_valmis

Nämä kuvat on ottanut Stephan itse ja ylempi oli hänen suosikkinsa. :)

StephanOien_meikki11

Oli todella mielenkiintoista tarkastella silmämeikkiä. Jos itse meikkaan ilman ”trademark”-siipirajaustani, näyttävät silmäni minusta todella pieniltä. Samoin sisärajaus pienentää aina silmiä. Stephanin meikki sai kuitenkin silmäni näyttämään aika suurilta..!

Erityisen ”kade” olin yläluomen rajauksesta. Se on saatu täydellisesti ripsien tyveen sisä- ja ulkorajauksen yhdistyessä saumattomasti luoden vaikutelman tuuheammasta ripsirajasta. Vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta vaatii oikeasti taitoa.

Kiitokset Stephanille inspiroivasta tuokiosta! Pahoitteluni että joudutte vielä odottamaan haastattelun sisältöä, tiedän että odotitte jo varmaan kovasti vastauksia esittämiinne kysymyksiin. Sain mm. kuulla, kuka on IsaDoran retusoidusta ilmeestään tunnettu mainoskasvo ja mitä mieltä Stephan on Photoshopin käytöstä mainoskuvissa. Stay tuned…! :)

Kommentit (48)

 1. Tiltu Kultu

  Tämä meikki sai minutkin haaveilemaan mustasta silmän ympäri menevästä sisärajauksesta, vaikka vähän karsastan sisärajauksia helposti vetistävien silmieni vuoksi (ja viimeksi kokeilin UD kajalilla jolloin sain silmätulehduksen :)). Kiehtovan läpitunkeva katse ja silmämeikki on näyttävä myös tuossa hieman alaviistosta otetussa kuvassakin.
  Colormatic- kynä menee minunkin ostoslistalle :P

 2. Bemu

  Täytyy myöntää että meikki sopii sinulle hyvin vaikka värit ovatkin erilaiset kuin käyttämäsi. Jännä tuo rajaus; ei mielestäni pienennä silmiäsi, silmäsi näyttävät ihan eri värisiltä kuin minkä värisinä olen tottunut ne näkemään.
  Hauska kokemus :)

 3. Miraakkeli

  Heippa Sanni!
  Mulla on luonnonkiharat hiukset ja erityisesti näin talvella latvat tuntuu välillä tosi kuivilta. Osaisitko suositella mitään hiusnaamiota tms. kuiville latvoille? Kiitos!

  • Miraakkeli

   Ja ai niin, hintaa saisi olla alle 25 e.

  • Sanni

   Itselläni on tällä hetkellä käytössä Cutrinin Premium Oil Treatment josta tykkään kovasti. Se ei ole naamio vaan ”seerumi” joka levitetään pituuksiin. Öljyt ovat parasta millä kuivia latvoja voi hoitaa. Jos haluat tehokkaan naamion, lisää öljytippoja mihin tahansa kosteuttavaan hiusnaamioon ja anna muhia hiuksissa vähintään 30 minuuttia.

   Kaikkein halvimmalla selviät, kun ostat puhdasta kookosöljyä ja lisäät sitä hoitoaineisiisi. Esimerkiksi Pienessä Tuoksukaupassa 250 ml kosmetiikkaan sopivaa kookosöljyä maksaa 7,90e, ja tuo määrä riittää jopa vuosien käyttöön…. (Itselläni 10 ml:n pullo riitti puoleksi vuodeksi, sekoitin aina 5-10 pisaraa kämmenelliseen hoitoainetta).

 4. heidi

  Aika jännä meikki, oot tosi erilaisen näköinen. Silmät on intensiiviset, mutta samalla kivan raikkaat ja liila sopii sulle:) Ihana! Pidän erityisesti sisäkulmien raikkaudesta. Varmasti mielenkiintoista nähdä mitä toinen ammattilainen saa aikaiseksi ja seurata työjärjestystä:)

 5. Maiju

  Kaunis meikki, kauniilla naisella. Upeasti silmäsi tulivat esiin.

 6. emmi

  Käyttikö hän varjostuksissa luomiväri paletin kaikkia sävyjä vai vain osaa niistä? :D

  • Sanni

   Sivellin kävi liilan, keltaisen ja vaaleanpunaisen sävyn kautta. Eli kaikkien muiden paitsi vaaleansinisen.

   • emmi

    Entäs capuccino paletissa? Eikös sitä käytetty varjostuksissa ;D
    lähinnä mietin paletin vaaleimman sävyn käyttöä. Itsellä etsinnässä varjostus tuote, mitä tuntuu suomesta löytyvän harmittavan vähän.

    • Sanni

     Entäs capuccino paletissa? Eikös sitä käytetty varjostuksissa ;D

     En ikävä kyllä kiinnittänyt huomiota siihen miten hän sitä käytti. Kaikkia detaljeja ei pystynyt seuraamaan kun edessä ei ollut peiliä.

     Jos itse käyttäisin Cappuccinoa kasvojen muokkaukseen niin sekoittaisin kahta alempaa sävyä varjostussävyksi, ja kahta ylempää sävyä korostussävyksi meikattavan ihonsävyn mukaan.

     • milipili

      Kävin kattoo tuota Cappucinoa kaupassa ja sävythän on aika shimmerisiä. Ei kuitenkaan toistu niin iholla? Ja jännä ettei käyttäny Inlineria rajauksessa, mulla ei tuo Colormatic tartu limakalvolle.

      • Sanni

       Sitä mäkin mietin että miten toimii varjostuksissa kun sävyt ei ole ihan mattoja… Mutta joo, muuta en tiedä kuin että Stephan tykkää. :)

 7. meow

  Todella mielenkiintoinen postaus ja kiva tuo kasvoillesi taiottu meikki :) Tästä tuli into tutustua paremmin Isadoran tuotteisiin

 8. Ansku

  Toi meikki on aivan huikea ! tykkään tuosta tosi paljon, voi kun osaisinkin meikata noin hyvin. Miten sä opit muuten meikkaamaan :)?

  • Sanni

   Miten sä opit muuten meikkaamaan :)?

   Katsomalla meikkikuvia ja videotutoriaaleja :)

 9. calypso

  Minulla on silmien värin kanssa samankaltainen juttu, se nimittäin vaihtelee. En yhtään tiedä mitä mieltä joku ammattimeikkaaja olisi niiden sävystä, mutta vaikka yleensä se on todella tumma sininen niin jos tuon kasvojen lähelle tiettyä kylmäsävyistä vihreää tai petrolin sinistä niin silmäni näyttävät enemmän vihreiltä kuin sinisiltä. Violetilla silmämeikillä en ole koskaan saanut tuota vihreää esiin, ja toisaalta pidän enemmän silmieni tummasta sinisestä sävystä sillä se on niin intensiivinen.

  Olen myös huomannut että silloin kun sairastan, niin silmieni sävy on paljon hailakampi kuin normaalisti. Vanhoissa lapsuuskuvissa silmäni taas näyttävät ihan tummanruskeilta, miltei mustilta, kun ikivanhoissa paperikuvissa sävyt on muuttuneet jos nyt koskaan ovat toistuneetkaan luonnollisina.

 10. kaesa

  Mun mielestä tommosess ”ylivalottuneessa” kuvassa silmämeikki korostuu tosi nätisti! :D Toki normaalissa valotuksessa näyttää hyvältä myös. Tollanen meikki sopii sulle tosi hyvin :)

 11. Minna

  Melkoisen vanhanaikainen rinkulasilmämeikki, vedetään rajausta koko silmän ympäri, jak ei kaunis.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.