Karkkipäivä
Karkkipäivä

Statistiikkaa

Ihan vain kuriositeettina. Kun puhuin tuossa aiemmin siitä, että meikkipostaukset vetävät tässä meikkiblogissa itse asiassa vähemmän lukijoita kuin muun aiheiset postaukset. :)

Lyhyen Onnea on… -fiilispostauksen otsikkoa on klikattu 2390 kertaa, joista julkaisupäivänä 1120 kertaa. Eilistä Tutorial-postausta on klikattu 723 kertaa, joista julkaisupäivänä 653 kertaa. Se on keskimääräistä paljon alhaisempi lukutulos, sillä Karkkipäivän postauksia klikataan julkaisupäivänä keskimäärin yli 1000 kertaa.

Kumpiko on suositumpi postaus? :)

Edit. Kommenteissa on ihmetelty, eivätkö tilastot vääristy kun monet kuitenkin tulevat blogiin aina etusivun kautta ja lukevat postaukset klikkailematta mitään otsikoita. On totta, että nämä lukijat eivät näy ”suosituimmat postaukset” -tilastoissa, sillä Google Analytics listaa postaustilastot nimenomaan otsikoiden klikkausten perusteella. Etusivun kautta tulevat lukijat näkyvät eri tilastossa, eli kokonaiskävijämäärätilastossa. Näin ollen näen kyllä, että vaikkapa tuon viimeisimmän tutorial-postauksen julkaisupäivänä blogissa on käynyt paljon enemmän ihmisiä kuin 653 (tarkalleen sanottuna 3170), ja varmasti moni heistä on lukenut nimenomaan tuon kyseisen tutorialin, mutta otsikoiden klikkailu kertoo silti paljon postauksen kiinnostavuudesta. Ja niistä voi nähdä tiettyä johdonmukaisuutta. Tietyn tyyliset postaukset keräävät aina enemmän klikkauksia kuin toiset.

* * * * *

Minulla ei tällä hetkellä ole juuri lainkaan aikaa tehdä blogia, (tonttumaa on vienyt minut mukanaan…) joten kysynkin teiltä kumpiko postaus teitä kiinnostaisi enemmän seuraavaksi: ylellisen hoitolameikkivoiteen arvostelu vai viimeisimpien kynsilakkahankintojen ihkutus? ^_^ Minulla on aikaa tehdä toinen noista postauksista huomenna. :)

Kommentit (132)

 1. W-

  Ehdottomasti meikkivoide!!!! :)

 2. Nimetön

  meikkivoide:)

 3. Marie

  Meikkivoidetta kannatetaan! :D

 4. Tiltu Kultu

  Meikkivoiteelle ääni täältä :)

 5. Miaminttu

  Olenko minä (ja mahdollisesti moni muukin) vääristävä tekijä noissa statistiikka-jutuissa, kun en klikkaile postauksien otsikoita juuri koskaan, vaan tulen aina päivittäin kurkkimaan kaikkia kirjoituksia Suosikit-linkkini kautta? Äärimmäisen harvoin kommentoin mitään, enkä juuri koskaan lue muidenkaan kommentteja, joten todella harvoin eksyn edes ”Kommentit” -kohdan kautta mihinkään yksittäiseen kirjoitukseen.

  • Sanni

   En usko että vääristätte. Tosiasiahan on, että valtaosa lukijoista (kävijätilastojen mukaan n. kaksi kolmasosaa) tulee aina suoraan blogin etusivulle, ja lukevat uusimmat postaukset klikkailematta mitään otsikoita. Se, että jotain postausta kuitenkin klikkaillaan vielä erityisesti, kertoo luonnollisestikin että se on tavallista kiinnostavampi ja sitä klikataan myös viittavilla sivuilla (esim. Indiedaysin etusivulla, muiden blogien sivupalkeissa ja mahdollisesti jotkut vielä erikseen linkittää postaukseen sosiaalisessa mediassa). Eli te etusivun kautta tulevat peruslukijat ette näy noissa ”suosituimmat postaukset” -tilastoissa oikein mitenkään, mutta sen sijaan näytte päivän kokonaislukijamäärässä.

 6. Nalana

  Mielestäni klikkailuihin vaikuttaa myös postauksen viikonpäivä. Tutorialit ja vertailut luen blogistasi innolla.

  • Sanni

   Millä lailla viikonpäivät vaikuttavat? :) En ole tullut ajatelleeksikaan tuollaista. Luetaanko blogeja esim. enemmän viikonloppuisin, vai päinvastoin arkena (kun halutaan tappaa aikaa esim. töissä… :P)?

   • Nalana

    En tiedä varmaksi, että meneekö tässäkin asiassa lopulta tasan. Joissakin keskustelualueissa, joita olen seurannut, on viikonloppuisin hiljaisempaa. Itselläkin on paremmin aikaa arki-iltaisin blogeille kuin muuten, vaikka en silloin töissä olekaan :P

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.