Spotlight: Mádaran aurinkotuotteet – mukana huikeat SPF 50 -uutuudet

Kaupallinen yhteistyö: Mádara

Aurinkotuote-esittelyt jatkuvat, tänään on vuorossa Mádara. :)

Madara aurinkovoiteet

Mádaran aurinkotuotevalikoima on täydentynyt kahdella uutuudella, ja ne pääsevät nyt esittelyyn. Olette näistä jo kyselleetkin..! :)

☀️ Mádaralla on muuten huomenna tiistaina jälleen 24 H alekampanja verkkokaupassaan, ja sieltä aurinkotuotteita, kuten myös kaikkia muita Mádaran tuotteita, voi kotiuttaa alkaen -40% tarjoushinnoin. 😎

Mádara saa ainakin ilman muuta ääneni kilpailussa ”tyylikkäimmät aurinkotuotepakkaukset”.

Tykkään tosi paljon Mádaran valinnasta poiketa perinteisestä aurinkotuotteiden värimaailmasta, ja tehdä linjan designista vaalea, graafinen ja tyylikkään yksinkertainen. Silmäni lepää näissä pakkauksissa.

Mádaran valikoimassa on edustettuna suojakerroinvahvuus joka makuun; SPF 15, 20, 30 ja 50. Koostumustyyppi on kautta linjan hoitava, suojaava ja voidemainen. Eli minkä tahansa suojakertoimista valitset, voidepohja on samantyyppinen.

Madara aurinkovoiteet

Jos City CC-nimellä kulkevat SPF 15-voiteet lasketaan mukaan, Mádaralla on nyt portfoliossaan kahdeksan aurinkovoidetta. :) City-CC:t jätin kuitenkin tämän jutun ulkopuolelle, sillä miellän ne itse enemmän meikki- kuin aurinkotuotteeksi.

Olen esitellyt kevään ja alkukesän aikana valtavan kirjon erilaisia aurinkovoiteita, ja voisinkin tähän alkuun tiivistää Mádara-aurinkotuotteiden olennaisimmat jutut sekä mistä itse niissä erityisesti pidän.

🌞 Mádara-aurinkotuotteet ovat veden ja öljyn muodostamia voide-emulsioita (poislukien stick)

🌞 Tuotteet ovat Ecocert Cosmos Natural -sertifioituja

🌞 Mádara-aurinkotuotteissa ei käytetä nanopartikkeleita

🌞 Tuotteissa on hoitava ja kosteuttava koostumus joka jättää iholle pitkäkestoisesti hoidetun tunteen.

🌞 Mádaran kasvoaurinkovoiteissa on mielestäni markkinoiden paras koostumus hidastamaan ja ennaltaehkäisemään ikääntymisen merkkejä.

🌞 Mádara-tuotteissa on mielestäni kaikkein paras aurinkotuotesarjojen tuoksu..! Lämpimän hedelmäinen ja kevyen mausteinen, erittäin tyylikäs. Ei makea.

Kenelle tai mille ihotyypeille Mádara-aurinkotuotteet eivät sovi?

🌞 Rasvoittuvalle tai epäpuhtaalle iholle (kasvoaurinkovoiteet ovat sen verran hoitavia)

🌞 Vegaaneille, poislukien uudet SPF 50-koostumukset jotka on formuloitu vegaanisiksi

Madara aurinkovoiteet SPF 50

Aloitetaan tämän kesän uutuuksista. :)

Valikoima on saanut täydennystä kahdesta SPF 50-suojakertoimen tuotteesta; Plant Stem Cell -teknologian Ultra-Shield-kasvoaurinkovoiteesta sekä erittäin tehokkaasta aurinkosuojapuikosta (- joka yllätti minut täysin..!).

Madara aurinkovoiteet SPF 50 kasvoillePLANT STEM CELL ULTRA-SHIELD SUNSCREEN SPF 50 34,55€ / 40 ML (ale -20%, 27,64€)

sävytetty aurinkovoide kasvoille, vegaaninen

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi

Uusi korkean suojakertoimen kasvoaurinkovoide on sävytetty, kuten muutkin Mádaran kasvoaurinkovoiteet. Uutukaisen sävy on lämpimämpi ja aivan aavistuksen vaaleampi kuin SPF 30 -voiteen. Ne, jotka kokevat kolmikymppisen näkyvän ihollaan liian tummana, ilahtunevat tästä uutisesta :)

Madara aurinkovoiteet SPF 50 kasvoille Koostumus on semitäyteläinen, hoitava ja suojaava, ja odotetusti hieman paksumman tuntuinen kuin SPF 30, kiitos korkeamman suojakertoimen.

Lämmin vaalea nudebeige sävy on todella hyvä! Vaikka omalle iholleni sopii myös SPF 30 -voiteen sävy, pidän viisikymppisen sävyä universaalisti vielä parempana, tai ainakin täällä pohjoisessa, jossa iho on keskimäärin aika vaalea.

Hoitaviin ja kosteuttaviin ainesosiin lukeutuvat aloe vera, erilaiset kasvivahat, riisinleseöljy ja hyaluronihappo. Anti-age-vaikutuksesta vastaa (suojakertoimen itsensä ohella..!) tehokkaiden antioksidanttien tiimi: resveratroli, isoampiaisyrtin kantasolu-uute sekä vihreä tee.

Juuri kasvivahat (auringonkukka, riisi ja sumakki) tuovat voiteeseen sille ominaisen suojaavan ja tehokkaasti kosteuden haihtumista ehkäisevän ominaisuuden.

Madara aurinkovoiteet Stick SPF 50PRO-ACTIVE SUNSCREEN STICK SPF 50 18€ / 18 g (ale -20%, 14,40€)

sävytetty aurinkosuojapuikko, vegaaninen

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi

Puikko-muotoiset aurinkosuojatuotteet kasvattavat suosiotaan. Ne menevät pieneen tilaan ja niitä on helppo lisätä iholle on-the-go, tai kesken jonkin urheiluaktiviteetin.

Itse en ole ollut tämän aurinkosuojatyypin suurin ystävä, koska niillä on taipumus olla jähmeitä ja huonosti levityviä, – ja nyt tuleekin yllätys: Mádaran puikosta tuli suosikkini…! 🤩 Tämä puikko ei ole jähmeydestä kuullutkaan…!

Madara aurinkovoiteet Stick SPF 50

Tätä oli vaikea uskoa, mutta Mádaran puikko on itse asiassa koostumukseltaan ohuempi kuin Mádaran voidemaiset aurinkotuotteet.

Vaikka tuote on kiinteässä muodossa, siitä iholle liukeneva voide on hämmentävää kyllä ohuemman tuntuinen kuin varsinaiset voiteet. Vähintään tämä puikko on ilman epäilyksen häivää kaikkein miellyttävin ja notkeiten levittyvä stick-aurinkotuote jota olen koskaan testannut. 👏 Todella hyvä koostumus..!

Madara aurinkovoiteet Stick SPF 50

Lämmin nudebeige sävy on sekin erittäin hyvä, ja yllättävän peittävä. Tällä saa kalpeat tai epätasaisen sävyiset sääret – ja toki kasvotkin – tasaisen sävyisiksi ja nätin näköisiksi!

Superhyvä tuote, täytyy sanoa! Öljypohjaisena ja täyteläisenä tuotteena Mádaran stick ei ole se paras mahdollinen valinta rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle, mutta muille ihotyypeille se sopii hyvin. Kuivempi ihotyyppi tietysti nauttii tällaisista koostumuksista eniten. Huomio: vaikka stick on öljypohjainen, se jättää ihon himmeäksi (ainakin minun ihoni..!).

Madara aurinkovoiteet SPF 30 kasvoillePLANT STEM CELL AGE-DEFYING FACE SUNSCREEN SPF 30 33,55€ / 40 ml (ale -35%, 21,80€)

sävytetty aurinkovoide kasvoille

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi

Hoitava ja anti-age-vaikutteinen, alkuperäinen kolmen kympin Plant Stem Cell -voide sisältää lähes saman kosteuttavan ja antioksidanttisen koostumuksen kuin SPF 50 -voide, eli aloe veraa, hyaluronihappoa, vihreää teetä ja isoampiaisyrtin kantasolu-uutetta. (SPF 50 -koostumukseen on lisätty mm. resveratrolia, ja sen vahat ovat kasviperäisiä, tehden siitä vegaanisen. SPF 30-versiossa on mehiläisvahaa.)

Isoampiaisyrtti on mielenkiintoinen ainesosa. Latvialaisen kasvipohjaisten aktiiviaineiden kehitykseen erikoistuneen Alternative Plants -tutkijatiimin kehittämä isoampiaisyrtin kantasolu-uute suojaa ihoa erityisesti UV-säteilyn aikaansaamalta stressiltä. Lisäksi se stimuloi solujen jakautumista ja kollageenin muodostumista, ja ehkäisee kollageenia tuhoavien entsyymien toimintaa.

(Pieni maailma: haastattelin Alternative Plantsin nykyisenä toimitusjohtajana toimivaa Anna Ramata-Stundaa muinoin liittyen Mádaran käyttämään koivunmahlauutteeseen, silloin hän työskenteli vielä Latvian yliopistossa tutkijana. :))

Madara aurinkovoiteet kasvoille

Tässä sävyero SPF 50 -voiteeseen.

Kuten olen aiemmissakin yhteyksissä todennut, Mádaran SPF 30 -kasvoaurinkovoide omaa huomattavasti kilpailijoiden vastaavia kasvoaurinkovoiteita anti-age-vaikutteisemman koostumuksen. Se on siis erityisen hyvä tuote puolustamaan ihoa ennenaikaiselta ikääntymiseltä.

Verrattuna vaikkapa Patykan SPF 30 -kasvoaurinkovoiteeseen, Mádaran voide on täyteläisempi, kosteuttavampi sekä antioksidanttisempi ja sopii kuivemmalle iholle.

Mennäänpä sitten vartaloaurinkotuotteiden puolelle. :)

Madara aurinkovoiteet Beach BB SPF 15BEACH BB SHIMMERING SUNSCREEN SPF 15 24,90€ / 100 ml (ale -40%, 14,94€)

hohtava ja sävytetty aurinkovoide vartalolle

UV-suoja: sinkkioksidi ja titaanidioksidi

Beach BB-aurinkovoide on nimensä mukaisesti kuin kaunistava BB-voide vartalolle. Koostumus tuo iholle kaunista kullanbeigeä sävyä. Levittyvyydeltään tämä voide on Mádaran vartaloaurinkovoiteista kaikkein notkeimmin levittyvä – odotetusti, koska alhaisin suojakerroin.

Itse käytin Beach BB -voidetta viimeksi valmistujaisjuhlissa kuun alussa, kun ensimmäisiä kertoja ulkoilmalle tänä kesänä paljastetut sääreni näyttivät vähän onnettomilta kalpeudessaan. 😀 Beach BB -voiteella taioin sääret juhlakuntoon eivätkä ne enää näyttäneet niin olmeilta – erityisesti verrattuna jo päivettyneisiin käsivarsiini ja kasvoihini..! 👌

Madara aurinkovoiteet Beach BB SPF 15

Aikaisempi versio tästä voiteesta sisälsi myös tekstin, ”sopii kasvoille”. Uusimmasta versiosta teksti on poistunut. Itsekään en suosittele Beach BB -voidetta kasvoille. Reilusti hohtava koostumus toimii upeasti vartalon iholla, mutta on vähän turhan kimaltava kasvoilla.

Beach BB:n sävy on muuten todella hyvä; vaalea ja lämmin.

Madara aurinkovoiteet SPF 20PLANT STEM CELL ANTIOXIDANT SUNSCREEN SPF 30 22€ / 100 ml (ale -40%, 13,20€)

WEIGHTLESS SUN MILK SPF 20 25,90€ / 125 ml (ale -40%, 15,54€)

UV-suoja: sinkkioksidi 

Nämä voiteet taas sopivat vartalon lisäksi myös kasvoille. Lisäksi tämä duo sopii niille kuluttajille, jotka eivät halua sävytettyä aurinkovoidetta; näissä ei ole mukana väripigmenttiä.

SPF 20 -koostumus on nimeltään weightless sun milk, mutta ei tämä aivan weightless ole, vaikka oikein mukavasti levittyykin. Mádaralla ei ole vesimäisen ohuita koostumuksia lainkaan, vaan kaikkia voi kutsua täyteläisiksi emulsioiksi.

Hoitava koostumus sisältää aloe vera -pohjan, kasvivahoja, mehiläisvahaa sekä vadelmansiemenöljyä. Voide on iholla täysin näkymätön.

Madara aurinkovoiteet SPF 30

SPF 30 -voide kuuluu anti-age-vaikutteiseen Plant Stem Cell -tuotesarjaan, ja sisältää sarjan nimikkoainetta, isoampiaisyrtin kantasolu-uutetta. Muilta osin voide on kasvoille kehitettyjä Plant Stem Cell -voiteita yksinkertaisempi, ja sisältää kosteuttavan aloe vera -pohjan lisäksi mm. glyserolia, lesitiiniä ja vadelmansiemenöljyä. (Jos haluat ne täydet hoitavat paukut, ne löytyvät kasvovoiteista.)

Mádaran aurinkovoidekoostumustyypille uskollisesti tämäkin voide jättää iholle hoidetun ja suojaavan tuntuisen pinnan.

Vinkki: jos voide jättää iholle vaaleaa kajoa, se katoaa täysin, kun hierot voidetta huolellisesti ihoon.

Madara aurinkovoiteet

Siinäpä oli taas aimo annos aurinkovoideasiaa :)

Näitä riittää yhä, uskokaa pois..! ^_^ ☀️

Olisi muuten kiva ottaa pikagallup: mitä suojakerrointa käytätte? Ilahdun, jos jaksaisitte jättää vaikka numeron mittaisen kommentin: 15, 20, 30, 50…. Kiinnostaa, mitä kerrointa lukijoiden joukossa käytetään eniten. Veikkaan kolmeakymppiä…! 🙂

P.S. Tämä tuli vielä mieleen, kiitos kommenteissa esitetyn kysymyksen:

Mineraalipohjainen aurinkosuojatuote lähtee iholta parhaiten öljypohjaisella puhdistusaineella. Suosittelen myös kasvosienen tai musliiniliinan ja vartalolla pesusienen käyttöä. Jos olet aiemmin kokenut, että mineraaliaurinkovoidetta on vaikea saada irtoamaan iholta, kokeilepa öljyputsaria, ja johan lähtee…!

Mádaran Melting Cleansing Oil on täydellinen tuote poistamaan mineraaliaurinkovoide kasvoilta. 24 H-kamppiksesta sen saa -35% alehintaan 14,24€ / 100 ml (norm. 21,90€). Lämmin suositus tälle!

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (56)
 1. Käytän suojakerrointa 30. Algamaris on suosikki! Sk 50 olisi varmaan myös hyvä, mutta en ole luonnonkosmetiikan puolelta niitä uskaltautunut vielä testaamaan. Vähän jännitän ”muumi” efektiä, vaikka onhan niitä hyviä aurinkovoiteita sk 50 olemassa. Toinen asia on myös hinta. Kyllä minua vähän kirpaisee maksaa 30€ tai enemmän aurinkorasvasta.

  1. Sk 50 olisi varmaan myös hyvä, mutta en ole luonnonkosmetiikan puolelta niitä uskaltautunut vielä testaamaan. Vähän jännitän ”muumi” efektiä, vaikka onhan niitä hyviä aurinkovoiteita sk 50 olemassa.

   Jos haluaa täysin välttää vaalean kajon iholla SK 50 -vahvuudessa, on ainoa vaihtoehto (vielä tällä hetkellä) sävytetty voide. Vaikka on jo olemassa tosi hyvin levittyviä ja iholla lähes näkymättömiä luonnonkosmetiikan SK50-voiteita, niin aina niissä erottuu jonkin verran vaaleaa kajoa. Ainoa keino neutraloida vaaleus on lisätä voiteeseen väripigmenttiä. :)

 2. Kristiina Raunetsalo
  14.6.2021, 21:04

  Käytän aina SPF50 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *