Spotlight: ihanat persikkaiset luomivärit

Olen aivan heikkona persikkaisen sävyisiin luomiväreihin.

Vaikka meikkailuni on kutistunut kokeilullisesta ”herkuttelusta” turvalliseen parin sävyn signature-meikkiin, rakastan yhä luomivärejä yhtä paljon kuin aina. Aloin käyttää luomiväriä 14-vuotiaana ja se on siitä saakka aina kuulunut meikkiini.

Sävykauteni ovat menneet suunnilleen näin: beige – luumuliila – tummempi ruskea & harmaa ja smokey – kaikenkirjavat värit – persikka & kulta – violetti & liila – persikka / koralli / toffee / kupari. Näistä luumuliilan aika osui lukioon ja kirjavat värit kolmikymppisyyteen. ☺️

Minulla on tapana ostaa lempi-luomivärisävystäni monia variaatioita. Tai – jopa ihan sitä saman väristä sävyä.

Joskus olen kuullut ihmetteleviä kysymyksiä, että miksi mulla on niin monta melkein saman väristä luomiväriä (tai poskipunaa 😁). Ainakin äitini on kunnostautunut tässä ihmettelyssä.

Juttu on siinä, että vaikka sävyt näyttävät ulospäin hyvin samanlaisilta, niissä on eroja, jotka ilmenevät vasta iholla. Voi sanoa, että luomivärin todellinen luonne paljastuu vasta, kun sitä on käyttänyt tovin. Nämä luonteet ja vivahde-erot kiinnostavat minua. Ostan samaa sävyä, koska aina voi löytyä vielä parempi. Tai jollain jännittävällä tavalla eri vivahteinen versio siitä lempisävystä. ☺️

Olen jonkin sortin luomivärien keräilijä. (Tosin tämä keräilijä myös käyttää niitä.) Sekä ikuinen Parhaan Luomivärilaadun Metsästäjä.

Viimeisimmällä Helsingin reissulla kävin tutustumassa tänä vuonna avautuneeseen Lykon liikkeeseen.

Kohtasin siellä näyn, jota en muista kohdanneeni missään vuosikausiin – Make Up Storen hyllykön. ”Vieläkö tämä brändi on olemassa..?!” oli ensimmäinen ajatukseni.

Olen muinoin myynytkin Make Up Storen tuotteita vanhassa työpaikassani ja olen töiden kautta tutustunut moniin sarjan tuotteisiin. Rehellisesti, sarjan laatu ei koskaan ihan vinhasti vakuuttanut minua, ja mulle MUS on aina ollut sellainen ”köyhän miehen MAC”. Ihan OK tuotteita, mutta ei mitään huippulaatua.

Lykossa kuitenkin päädyin nuuskimaan Make Up Storen hyllyä lähemmin silkasta nostalgian tunteesta, ja silmiini osui luomiväri, jonka en muista kuuluneen valikoimaan 2010-luvun alussa. Sweet Peach.

Vaikka sävy näytti napissa ihan tuikitavalliselta perus-persikalta, jokin siinä kutsui minua. Annetaanpa MUSille taas tilaisuus, sanoin itselleni, ja vein persikkanapin kassalle.

Kotona meikatessa Sweet Peachista paljastui juuri sellainen ihana yllätys, joka tekee saman sävyn variaatioiden shoppailusta niin antoisaa. 🩷

Sweet Peach osoittautui iholla paljon pinkimmäksi miltä se napissa näyttää, ja sävy on käytännössä enemmänkin vaaleanpunertava koralli kuin klassinen persikka.

Vai mitäs sanotte?

Todella nätti sävy..! 😍

Sweet Peach on kuin L’Orealin Natural Peach kohtaa MACin In Living Pink -sävyn. 🧡🩷🍑

Laadultaankin tämä on oikein hyvä. Ei ihan yhtä pigmenttinen kuin MACin parhaat sävyt, mutta kuitenkin paljon parempi kuin Make Up Storen vanha Microshadow-laatu, joka oli kummallisen ”pölyinen”.

Tässä on mun persikkaisten & korallisten suosikkiluomivärien joukko. :)

Kuten näkyy, L’Orealin Natural Peach on ollut käytössä ahkerimmin, ja se on kieltämättä yksi kaikkien aikojen kauneimmista persikan sävyistä. Se shiftaa kevyesti kultaan ja on levittyvyydeltään moitteeton. Harmi, että se on yli 10 vuoden takainen limited edition -sävy. (Jep, käytän luomivärejä niin kauan kuin niissä henki pihisee.)

NYXin Fireball on näistä kaikkein pigmenttisin. Se on siis ihan crazy-pigmenttinen, sävy toistuu iholla täsmälleen samanlaisena kuin napissa. Sen kaima, paljon kalliimpi Urban Decay’n Fireball taas yllättää mietopigmenttisyydellään.

Mikä tekee luomiväristä hyvälaatuisen?

Mun kriteereissä Todella Hyvä Luomiväri on:

* Pigmenttinen (mikä tarkoittaa, että vaaleatkin sävyt levittyvät peittävästi ja tasaisesti)

* Koostumukseltaan hieman pehmeä. Liian kovapintaisesta luomiväristä pigmentti ei irtoa yhtä hyvin.

* Silkkisesti levittyvä ja kauniisti häivyttyvä = ei jätä ”kovia” reunoja.

* Ihoon hyvin tarttuva = ei ”pöllyä”, ei jätä hileisiä partikkeleita ihon pintaan.

* Jäljeltään kevyesti kuultava tai helmiäinen (tykkään mattakoostumuksesta aniharvoin).

Neljä esimerkkiä mun suosikkiluomiväreistä. Hyviä luomivärejä on paljon, mutta kaikki kriteerit täyttää vain harva.

Urban Decay Fireball – täyttää muuten kaikki kriteerit, mutta pigmentti saisi olla vahvempi. Muuten tämä upea duochrome-sävy olisi täydellinen. Sävy shiftaa persikan, korallin ja vaaleanpunaisen välillä.

MAC Expensive Pink – yksi parhaista, täyttää kaikki kriteerit. Muistan, kuinka ihmettelin sävyn nimeä kun ostin sen… ”mikä ihmeen pinkki..?” En edelleenkään näe tässä mitään pinkkiä, minusta tämä on oranssinen kultapersikka, tai ehkä ruusukulta.)

MAC In Living Pink – aivan uusimpia hankintoja, ostin tämän kesällä. In Living Pink’in virallinen kuvaus on ”warm pink with gold pearl”, ja sitä se todella on. Lämpimiin vaaleanpunaisen sävyihin törmää harvoin, ja tämä on yksi niistä. Olen käyttänyt nappia vasta niin vähän, että en ole vielä varmistunut kaikista kriteerien parametreistä. Ainakin In Living Pink vaikuttaa olevan hieman kovempi kuin Expensive Pink.

MAC Paradisco – esimerkki luomiväristä, jonka sävy ja kevyesti kuultava jälki on mulle täydellinen, mutta napin koostumus on kova ja pigmentti heikko. Tätä nappia saa todella raapia, että saa sävyä irti. Silti Paradisco kuuluu mun suosikkeihin, sillä sävy on aika lailla täydellinen pastellinen koralli kultaisella vivahteella. Käytän tätä yleensä värillisen voideluomivärin päällä.

Tiana-silmämeikki (oi, kaipaan tätä korallia tukkaa…)

Kokoelmassani on kaksi luomiväriä, jotka ovat kuta kuinkin dupeja: MAC Expensive Pink ja Nui Tiana. Tiana vain on aavistuksen vähemmän hehkuva.

Lemppari-persikoita ja koralleja on myös osana usean sävyn paleteissa, mutta niitä tulee harvemmin kuljetettua mukana kun solo-napit mahtuvat meikkipussiin niin paljon paremmin. Esimerkiksi Lily Lolon On The Rocks -paletissa on yksi kaikkein herkullisimpia persikan sävyjä…. 🍑🧡

.

Oletteko te hurahtaneet johonkin tiettyyn meikkisävyyn?

Kuka muu tunnustaa ostavansa samaa sävyä uudelleen ja uudelleen..? 😄

 

kauneus silmameikki meikki
Kommentit (32)
 1. Minä tunnustan. Mulla on lukematon määrä eri asteisia ruskeita ja persikkaisia nappeja ja paletteja. Ainoa vahinko (rahallisen sijoituksen lisäksi) on se, etten osaa enää yhtään käyttää niitä! Aikoinaan meikkasin paljonkin työn vuoksi, mutta korona mokoma aikaansai sen, että luomivärit ovat jääneet kokonaan käyttämättä. En osaa enää meikata! Jos yritän jotain laittaa, banaanivarjostella ja häivytellä, korostaa silmänurkkaa ja avata katsetta, näytän lähinnä pimeässä peilitönnä sutineelta äitin meikkivarkaalta.
  Sanni, tee taas joku tutoriaali?!

  1. Maijja – mulla on sulle ratkaisu! 🤗 Unohda varjostukset ja siirry yhden sävyn ”washed colour” -tyyliin. :) Tässä tyylissä toimii parhaiten ns. keskivahva tai vaalea/medium sävy ja valoaheijastava koostumus, sellainen, joka ei varjosta luomea.

   Eli jos sulla on paljon persikkaisia nappeja, levität vain persikkaa koko luomelle ja luomivakoon (ylikin luomivaon kohti kulmakarvoja), ja kulmakarvojen alle ihon sävyinen tai hieman vaaleampi sävy jolla häivytät persikkaisen sävyn rajan, mikäli rajaa jää näkyviin. Mä olen suosinut tätä tyyliä jo vuosikaudet, koska se on niin raikas ja helppo, ja varjostus saa mut helposti näyttämään suttuiselta (ja oikein tummat varjostukset suorastaan vanhentaa).

   Tämän postauksen Sweet Peach -meikkikuvassa näkyy tämä yhden sävyn washed-tyyli :) Kulmaluulle lisättävä vaalea sävy tekee meikistä tietysti teknisesti kaksisävyisen, mutta tämä sävyhän ei käytännössä juuri näy, vaan sen tarkoitus on vain häivyttää koko luomen sävyn rajaa ja tuoda valoa kulmaluulle.

 2. Muistan kun n. 15 vuotta sitten ostin teininä kalliilla parit Make Up Storen luomivärit ja peiteaineet. Olin niin innoissani, että minulla on kerrankin laadukkaita ”oikeita” meikkejä mitä moni bloggaaja ja meikkaajakin käytti.

  Mutta mitä vielä, tiesin kyllä että tämmösiä luomivärejä pitää työstää enemmän kuin markettimeikkejä, silti en kyllä saanu mitään ”irti”, en kirjaimellisesti enkä henkisesti. Kauhea pettymys. Nyt vähän aikaa sitten otin luomivärit esiin, että tulisi edes käytettyä joskus.

  Toinen pettymys oli pakkausten laatu. Kaikki MUSin mustat pyöreät pakkaukset on hajonneet. Onkohan tää yleistä vai oonko liian väkivaltainen meikkaaja. 😂

  1. Mutta mitä vielä, tiesin kyllä että tämmösiä luomivärejä pitää työstää enemmän kuin markettimeikkejä,

   Miksi niitä pitäisi työstää enemmän kuin markettimeikkejä..? Mä ajattelisin, että logiikka on juuri päinvastainen: kalliimpien meikkien ”pitäisi” olla laadukkaampia ja levittyä helpommin ja olla pigmenttisiä, mutta niinhän ei käytännön tasolla kuitenkaan ole. Huonoja sekä loistavia yksilöitä löytyy tasaisesti sekä markettimerkeiltä että selektiivisiltä.

   Toinen pettymys oli pakkausten laatu. Kaikki MUSin mustat pyöreät pakkaukset on hajonneet

   Ne olivat huonoja. Make Up Store oli edullisesti tuotettu ja laadultaan keskitasoinen sarja, joka myytiin arvokkaammaksi brändättynä. En tiedä, onko laatu muuttunut kokonaisvaltaisesti 2020-luvun Make Up Store’ssa, mutta toivoa sopii. Ainakin pakkaukset ovat nyt ihan erilaiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *