Spotlight: Cattierin putsarit

Ihanaa, vihdoin pääsen kirjoittamaan ulos tämän..! :) Terkut kollegalleni Merjalle, joka ehkä naurahtaa tämän nähdessään – olen niin pitkään puhunut, että haluan tästä aiheesta kirjoittaa blogiini :) Kutakuinkin siitä lähtien, kun Cattier siirtyi NHS:n maahantuontiin.

Eli alkuun tuttu disclaimer: olen töissä Cattierin maahantuojalla.

Cattierin putsareissa riittää koostumuksia

Olen tuntenut Cattierin jo kuusi vuotta, kauan ennen nykyistä työpaikkaani, ja onkin ollut antoisaa seurata sarjan kehitystä. Vaikka otsikossa lukee putsarit, heitän alkuun pari sanaa Cattierista yleisesti, koska tämä on niitä sarjoja, jotka ovat tulleet tosi lähelle sydäntäni ja tykkään puhua Cattierista. :)

Cattierissa minua viehättää sarjan rauhallinen pysyvyys (perusvalikoima on säilynyt monia vuosia, klassikkotuotteet jopa vuosikymmeniä) ja tietynlainen minimalistisuus, ja samalla kuitenkin alttius kuunnella herkästi kuluttajien toiveita. Cattier on mm. uudistanut sarjan tuoksumaailman kokonaan, koska suurin osa kuluttajista ei pidä yrttimäisistä ja kasvimaisista tuoksuista. Kuuden vuoden takaiset ”yrtit” ovat vaihtuneet pehmeisiin kukkaistuoksuihin. Samoin voiteiden koostumuksia on päivitetty entistä kosmeettisesti miellyttävämmiksi.

Minimalistisuudella viittaan pakkausten yksinkertaiseen, vaaleaan ulkonäköön.

Rauhallisuudessaan Cattier on ihanan sympaattinen ja virkistävän poikkeava merkki 2010-luvun ”kiiltelevien”, trendikästä edgeä hakevien, tulevien ja menevien uudempien luonnonkosmetiikkasarjojen keskellä. Meno vihreän kosmetiikan hyllyillä on välillä jopa hektistä… Aina vain tulee uutta purkkia yhä vain hienommilla ominaisuuksilla, logoilla, pakkausratkaisuilla ja upeilla hype-raaka-aineilla.

Ei siinä mitään, on kiva että niitäkin tulee, että ala säilyy kiinnostavana ja eloisana. Mutta vanhat, vakiintuneet pioneerisarjat ovat mukavaa vastapainoa tälle aaltoilulle. Säilyvyydessä on jotain hienoa ja turvallista. On syynsä, miksi jotkin sarjat jäävät markkinoille vuosikymmeniksi. Ne ovat löytäneet jotain, mitä kaikki sarjat eivät löydä. Se on kiehtovaa.

Cattier on jo 50 vuotta vanha sarja. Vanhempi kuin meikäläinen. Kylläpä olisi hauska nähdä Cattierin tuotteita vaikkapa vuodelta 1974… :)

Ja NYT niihin putsareihin :)

Olen himoinnut kirjoittaa tämän postauksen, koska rakastan puhdistustuotteita ja innostun aina aivan erityisesti, kun jossain sarjassa on laaja valikoima eri koostumuksen putsareita – vaikka itse tykkäänkin eniten vaahdoista..!

Myyjätaustallani tarkastelen asiaa aina asiakkaan ja hyvin erilaisten makujen näkökulmasta, ja tuntuu aina kummalliselta, jos jokin sarja tarjoaa vain yhden putsarikoostumuksen. Laajat vaihtoehdot kertovat minulle laadusta ja asiakkaiden huomioonottamisesta.

Cattierilla on KAIKKI mahdolliset puhdistusainetyypit; vaahto, geeli, maito, öljy, vesi, saippua ja puhdistusliinat. Lisäksi silmämeikinpoistoon on asianmukaisesti oma tuotteensa, vaikka myös puhdistusmaito ja misellivesi poistavat silmämeikin.

Suomen valikoimassa ihan näitä kaikkia ei (enää) ole, mutta kuusi eri putsarityppiä on sekin jo hyvä kattaus. Meillä on myynnissä vaahto, maito, geeli, kaksi erilaista misellituotetta ja silmämeikinpoistoaine.

Cattieria myydään kivijalkaliikkeissä mm. Ruohonjuuressa ja Stockmannilla. Laitan tähän juttuun linkit Natural Goods Companyn verkkokauppaan, koska siellä on tällä hetkellä koko Cattierin valikoima -25%.

GENTLE TONING LOTION -KASVOVESI

9,98€ (13,30€) / 200 ml

Cattierilla on vain yksi ainoa kasvovesi, ja se on tässä. Se kuuluu Top 5 -suosikkeihini Cattierilta – vaikka aluksi kasvovesi ei herättänyt muita tunteita kuin; ”Okei, raikas”.

Sitten huomasin, että käteni hakeutui yhä useammin juuri tämän kasvoveden pariin aamuisin (kylppärissäni on aina useamman kasvoveden garderobi). Lopulta tajusin, että olin aivan ihastunut sen virkistävään tuoksuun ja vaikutukseen iholla.

Huvittavaa kyllä, Cattier-kasvoveden sensorinen kokemus on ihan päinvastainen kuin mitä kasvoveden ranskankielinen nimi, apaisante (rauhoittava), lupaa. Ainesosissakin on ruusu- ja kamomillavettä jotka rauhoittavat ihoa, mutta virkistävä vaikutus tulee kasvoveden sisältämistä raikkaista eteeristen öljyjen komponenteista. Tuoksua on vaikea kuvailla, mutta se on kuin sekoitus jotain vihreää ja kukkaista jossa on ripaus mintun tai rosmariinin tyyppistä viileää raikkautta.

Tuoksu on aika voimakas ja jakaa mielipiteitä (kuten olen blogin kommenteista saattanut havaita). Itsekään en ensin syttynyt tuoksulle, mutta nyt on jo kolmas pullo menossa enkä halua enää olla ilman. Mikään muu kasvovesi ei tunnu yhtä ihanalta aamuisin..!

Tuote on alkoholiton.

GENTLE GLEANSING MILK -PUHDISTUSMAITO

11,33€ (15,10€) / 200 ml

Täyteläinen puhdistusmaito on miselliveden ohella Cattierin suosituin puhdistustuote Suomessa. Se on todella hoitavan tuntuinen ja jättää ihon pehmeäksi – vaan ei rasvaiseksi. Tuote on myös hajusteeton eli sopii loistavasti myös herkkäihoiselle ja hajusteherkälle.

Puhdistusmaidon yksinkertaisessa koostumuksessa on ruiskaunokkivettä, glyserolia ja auringonkukkaöljyä.

PUHDISTUSVAAHTO

9,60€ (12,80€) / 150 ml

Cattierin puhdistusvaahdon miellyttävä koostumus muistuttaa Mádaran puhdistusvaahtoa, mutta Cattierin on mielestäni paremman tuoksuinen :) Tässä on hyvin mieto, kevyesti sitruksinen tuoksu.

Vaahto on kuohkeaa, kevyttä ja kestävää, eikä lässähdä iholla. Koostumus on sulfaatiton ja pesee ihon hyvin hellävaraisesti kookos- ja sokeripohjaisilla miedoilla tensideillä. Ruiskaunokkivesi, ruusuvesi ja riisiproteiinit kosteuttavat ja pehmentävät ihoa.

PURIFYING-PUHDISTUSGEELI

7,73€ (10,30€) / 200 ml

Epäpuhtaan ihon Purifying-sarjassa on oma, raikkaan mintun tuoksuinen puhdistusgeelinsä. Miedosti vaahtoavassa geelissä on antibakteerinen kimara teepuuöljyä, piparminttu-uutetta ja rosmariiniöljyä, sekä rauhoittavaa aloe veraa.

Puhdistustehosta vastaa sulfaatti yhdessä miedomman kokamidopropyylibetaiinin kanssa. Narskuvaksi tämä ei pese ihoa, mutta tuntuu selvästi (ja odotetusti) pesevämmältä kuin puhdistusvaahto. Tykkään tästäkin putsarista tosi paljon, siinä on oikein miellyttävä ihotuntu ja tuoksu. Geeli on oikeastaan enemmänkin nestettä, eikä käyttäydy iholla perinteisen geelin tavoin. Koostumus tuo enemmänkin mieleen puhdistusnesteen, tyyppiä Sebamed. :) (Ja Sebamed oli melkein 10 vuotta mun lempiputsareita… :D)

MISELLIGEELI 

11,55€ (15,40€) / 200 ml

Jos blogiani lukee yhtään säännöllisemmin, tämä tuote on jo varmasti tullut vastaan. Cattierin Pulpe Fondante-miselligeeli on hands down parhaimpia luonnonkosmetiikan löytöjä, joita olen tehnyt koko luonnonkosmetiikkaurani aikana. Tämä on vain aivan fantastisen hyvä tuote eikä sillä ole ainuttakaan kilpailijaa – kellään muulla ei ole tällaista puhdistustuotetta.

Geeli kuuluu Cattierin herkän ihon Pink Clay -sarjaan, ja se kehitettiin herkän ihon kosteuttavaksi versioksi Cattierin alkuperäisen, supersuositun miselliveden rinnalle. Toki alkuperäinenkin on hellävarainen, mutta geelimäinen koostumus tekee sen, että Pulpe Fondante -versio luo iholle vähemmän kitkaa ja on sitä myöten vielä hellempi oikein aralla iholla.

Totta kai miselligeeli sopii myös ihan kaikille ihotyypeille. Kasvomeikkiä en misellituotteilla itse koskaan poista, mutta silmämeikin kyllä, ja Cattierin miselligeeli poistaa synteettisenkin silmämeikin hujauksessa – paremmin kuin mikään muu tuntemani luonnonkosmetiikan miselliputsari. Tämä on ihan taianomainen tuote. 🙏🏻

Niinkuin loistavassa puhdistustehossa ei olisi jo tarpeeksi, ruusuvesipohjaisessa Pulpe Fondante -geelissä on kosteuttava ja rauhoittava koostumus, ja sitä voi käyttää halutessaan myös kosteuttavana hoitonesteenä. Pellavansiemenuute ja vaaleanpunainen savi rauhoittavat herkkää ihoa ja auttavat laskemaan punoitusta.

Huipputuote, ei voi muuta sanoa. Vuosikymmenen parhaita.

MISELLIVESI

11,18€ (14,90€) / 300 ml

Alkuperäinen misellivesi on Pink Clay -naamion ohella Cattierin THE myydyin tuote ympäri maailmaa. Mä olen huono henkilö kertomaan miksi, kun en kuulu misellivesien ykköskäyttäjäkuntaan :D

Osaan vain todeta, että vesi tuntuu ja tuoksuu miellyttävältä, eikä jätä iholle tahmeaa tai kalvomaista tuntua. Se on paljon edullisempi kuin miselligeeli, koska se on ”suoraviivaisemmin” vain puhdistaja, kun taas miselligeeli on myös hoitotuote ja sisältää arvokkaampia ja monipuolisempia ainesosia.

Misellivesi on hajusteeton ja alkoholiton. Sen mieto tuoksu tulee raaka-aineista, lähinnä ruusuvedestä.

BIPHASE-SILMÄMEIKINPOISTOAINE

12,75€ (17€) / 150 ml

Vaikka saan silmämeikin irtoamaan täydellisesti miselligeelilläkin, myös tämä silmämeikkiputsari on kultaa! Ei kirvele yhtään, ei jätä kalvoa silmiin ja poistaa meikin todella tehokkaasti.

Kaksifaasinen Biphase-silmämeikinpoistoaine poistaa vedenkestävänkin meikin. Koostumus on hyvin erityinen; vaikka siinä on kaksi faasia (öljymäinen ja vesimäinen), putsari ei jätä iholle lainkaan öljyistä tunnetta. Päinvastoin, se on aika raikas eikä sitä tarvitse edes huuhtoa iholta – jos ei halua. Koostumus on itse asiassa suorastaan hoitava, ja jos sen rippeitä jää iholle – se vain kosteuttaa ja ravitsee silmänympärysihoa.

Öljyfaasi koostuu mm. skvalaanista, auringonkukkaöljystä ja jojobaöljystä. Vesifaasissa on ruusu- ja ruiskukanvettä sekä aloe veraa.

WHITE CLAY SCRUB -KASVOKUORINTA

7,95€ (10,60€) / 100 ml

Halusin nostaa mukaan vielä tämän helmituotteen, vaikkei se varsinaisesti putsari olekaan – mutta kyllähän kuorinta kuitenkin puhdistaa ihoa. :) Kasvokuorinta sopii viikottaiseksi extrapuhdistusrutiiniksi.

White Clay Scrub oli hämmentävää kyllä viimeisiä Cattier-tuotteita joita kokeilin, ja ennen sitä olin jo ehtinyt kuulla valtavan määrän ylistystä tuotetta kohtaan. Tuote on kaksivaikutteinen, mutta tällä kertaa mukana ei ole entsyymeitä, vaan tuplateho syntyy rakeiden lisäksi valkoisesta savesta.

Kuorinnassa on aivan älyttömän ihana mintun tuoksu, ja jauhetun bamburakeen koostumus on juuri sopivan pientä ja tehokkaan tuntuista. Raekoostumus ei kuitenkaan ole erityisen tiheää, enkä olisi sillä tuntumalla odottanut niin sileää ihoa, mutta oijjoi….. mikä iho..! Niin sileä, että vain harvalla kuorinnalla saan tällaisen tuloksen..!

En enää ihmettele, että kaikki kehuvat tätä. Voidemainen koostumus, piparmintun tuoksu ja valkoisen saven syväpuhdistavuus yhdistettynä bambujauheen tehokkaaseen kuorivuuteen… Ihan helmi koostumus 👌 Plus todella edullinen hinta..!

P.S. Osallistu arvontaan, jossa voit voittaa kolme vapaavalintaista Cattier-putsaria! 😍 Arvontaan voit osallistua täällä.

Kuinka monelle teistä Cattier tai Cattierin putsarit ovat tuttuja?

Minkä tyyppistä putsaria tykkäätte itse käyttää?

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (14)
 1. Cattierin vaahtoputsari ja kasvovesi on mun suosikit luonnonkosmetiikan putsareista! En enää muita osta <3 Lisäksi tykkään siitä pink clay naamiosta,mutta täytynee seuraavaksi testata tuo sun mainitsema kuorintakin :)

 2. Cattierin puhdistusmaito ja miselligeeli ovat vakiokäytössä. Varsinkin geeli on aivan ihana.

  Tämän hetken suosikkituote Cattierilta on Smoothing Sleeping Cream. Siinä on jotain niin koukuttavaa. Iho on aamulla ihanan pehmeä ja sileä ja jotenkin rauhallinen. :) Voide on samalla kevyt mutta ravitseva, ihana koostumus!

  1. Tämän hetken suosikkituote Cattierilta on Smoothing Sleeping Cream.

   Mä rakastan tuon voiteen ranskankielistä nimeä, se kuulostaa suomalaiseen korvaan niin hellyttävältä; Murmure Éternel ❤️ Mulle se on ”ikuinen mur-mur”… ☺️

   En muuten yhtään tiedä mitä ’murmure’ tarkoittaa oikeasti :) No – katsotaan..! :) Hmmm…. voiteen nimi on suomeksi; ”Ikuinen kuiskaus”…! Onpa runollista..! 💕

   (Ja tosi kiva kuulla että tykkäät siitä..!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *