Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sosar – tiesitkö tämän mudasta ja turpeesta?

Olin toissa lauantaina virolaisten luonnonkosmetiikkamerkkien Nurmen ja Sosarin lanseeraus- & koulutustilaisuudessa Helsingissä. Paikalla olivat myös Nurmen Marit Tiits ja Sosarin Triin Mägi kertomassa sarjoistaan.

Kerron tässä osassa Sosarista.

Sosar on minulle entuudestaan tuntematon merkki, mitä nyt joitain purkkeja on osunut Tallinnan matkoilla silmään mutta en ole tehnyt merkkiin lähempää tuttavuutta.

Sosar_perustajat

Sosarin on perustanut vuonna 2013 kolme nuorta naista, Kerttu Lohu, Piret Laasik ja Triin Mägi. Sosar on muinaista suomalais-ugrilaista kieltä ja tarkoittaa siskoa.

Sosarin pieni ja harkittu tuotevalikoima keskittyy kolmeen raaka-aineeseen: mutaan, turpeeseen ja hunajaan. Sosar ei ole ns. ”päästä-varpaisiin” –sarja joka sisältäisi kaikki ihon- ja kauneudenhoidon perustuotteet voiteista putsareihin, vaan käsittää ainoastaan muutamia täsmähoitotuotteita.

Kuten tammikuisella Tallinnan vierailulla opimme, virolainen turve on erityisen aktiivista sisältäen poikkeuksellisen korkean pitoisuuden humiinihappoa joka on vahvasti anti-age-vaikutteinen.

Sosarin koulutuksessa opin lisäksi, mitä eroa turpeella, mudalla ja savella on ihonhoidossa. Myönnän, että minulle ne ovat aina näyttäytyneet aika samanlaisina; jokaista käytetään syväpuhdistavien naamioiden raaka-aineena ja ne kuivettuvat iholla. Vaikutusten olen olettanut olevan samantyyppiset. Nyt sain kuulla, että näistä kolmesta savi vaikuttaa ihoon kaikkein miedoimmin vaikutusten painottuessa lähinnä syväpuhdistukseen, turpeen ollessa kaikkein tehokkain ja aktiivisin. Muta on lähes yhtä tehokasta kuin turve mutta vähemmän aktiivinen, jolloin se sopii paremmin herkkäihoiselle. Turve on iholla niin ”säpäkkää” että sitä ei suositella käytettävän useammin kuin kerran viikossa.

Sosar_IMG_2862

Sosarilla on valikoimassaan kahdentyyppistä mutanaamiota (miesten versio eroaa naisten naamiosta lisätyllä piparmintulla) ja yksi turvenaamio. Lisäksi valikoimassa on saippuoita ja huulivoiteita. Sympaattisen Sosarin valikoima on itse asiassa niin pieni että sen voi esitellä tässä kokonaisuudessaan muutamalla rivillä:

Mutanaamio 90 ml, 150 ml ja 250 ml

Turvenaamio 90 ml ja 150 ml

Turvesaippua 100 g

Hunajasaippua 100 g

Hunaja-huulivoide (4 erilaista)

Wild Man –mutanaamio 150 ml

Wild Man –mutasaippua 100 g

Wild Man –partavesi 50 ml

Sosar_IMG_2883

Sosarin tuotteilla ei ole sertifikaattia mutta niiden raaka-aineet täyttävät luomusertifioinnin kriteerit. Kuten kerroin aiemmin, Virossa luonnonkosmetiikkayritykset eivät välitä hakea sertifikaattia, ja nyt vielä paremmin paikallisiin yrityksiin tutustuttua ymmärtää selvemmin miksi. Sertifikaatti on kallis, eivätkä pienet muutaman hengen perheyritykset koe sijoituksen arvoiseksi laittaa siihen rahaa.

Triin sanoikin, että koko Viron voisi melkein sertifioida luomumaaksi sillä maassa ei juurikaan ole viljeltyä metsää ja Viron luonnosta hankitut raaka-aineet (kuten soista kaivettu turve) ovat itsestään selvästi luomua.

Sosar_IMG_2876_2

Vielä mudasta ja turpeesta:

MUTA

Sosarin tuotteissa käytetty Haapsalu-muta on peräisin Itämeren syvistä mineraaliesiintymistä. Niin mudan kuin turpeenkin kosmeettiset ominaisuudet on tutkittu yhteistyössä Tallinnan yliopiston kanssa.

Muta:

– Palauttaa ihon tasapainon

– Kosteuttaa

– Poistaa ihosta tehokkaasti haitallisia aineita (detox)

– Parantaa ihon verenkiertoa

– Toimii hellävaraisena kuorijana jättäen ihon silkkisen pehmeäksi

– Puhdistaa huokosia ja nitistää epäpuhtauksia

– Kirkastaa ihoa

Huomioitavaa: mudan ja turpeen ei saisi antaa kuivua iholla, toisin kuin valtaosa meistä on tottunut tekemään. Jos aineiden antaa kuivua, niiden sisältämien bioaktiivisten aineiden toiminta iholla heikkenee tai jopa lakkaa. Kosteus pitää turpeen ja mudan aktiivisena. Kun naamio siis alkaa kuivahtaa, kannattaa päälle suihkauttaa vettä suihkepullosta tai taputella ihoa kosteilla sormilla.

Sosar_IMG_2874_2

Ihania lällyjä!

Tulee ihan mieleen kuraleikit lapsena, oli ihan parasta kaivaa päiväkodin hiekkalaatikolla mutaista mömmöä sateen jäljiltä :)

TURVE

Turpeen terapeuttisia ja lääketieteellisiä vaikutuksia on tutkittu Euroopassa jo yli 200 vuotta. Mikä tahansa turve ei sovi kosmeettisiin ja lääketieteellisiin tarkoituksiin, vain suojärven alla olevan kerroksen turvetta voidaan käyttää. Sosarin turve tulee virolaisten metsäjärvien alta ja sisältää runsaasti mm. fulviini- ja humiinihappoja.

Turve sopii kaikille ihotyypeille mutta erityisesti siitä hyötyvät akne- ja couperosaiho. Se sopii myös tasapainottamaan ihon rasvaisuutta ja kuivuutta. Humiinihapot kuuleman (tutkimusten?) mukaan pystyvät antamaan elimistölle signaalin joko lisätä tai vähentää talineritystä. (Itse olen tällaisiin signaalijuttuihin vähän skeptinen mutta kokemus tietysti kertoo voiko turve todellakin toimia näin…)

Turpeen kosmeettiset ominaisuudet:

– Syväpuhdistaa

– Vilkastuttaa verenkiertoa

– Poistaa haitallisia aineita

– Poistaa tulehdusta

– Imee iholta rasvaisuutta

– Rikastuttaa ihoa hapella ja ravintoaineilla

– Tasoittaa ihonväriä

– Hidastaa ikääntymistä

Sosar_IMG_2855

Kuriositeettina; Triin Mägi käyttää ihonhoidossaan pelkästään Sosarin naamioita ja saippuaa. Kaunisihoinen nainen kertoo, ettei tarvitse lainkaan kosteusvoidetta koska iho on täysin tasapainossa. Viikottaiset turve- ja mutakäsittelyt riittävät pitämään Triinin hipiän kunnossa. (..Mikä vastakohta aasialaiselle kerrostusrituaalille…)

Hiuksensa neito kuulemma pesee Nurmen shampoolla, saippuaa hän ei siihen käytä. :)

idSosar_mutanaamio

Yhden raaka-aineen naamio: tässä on pelkkää mutaa :) Tuntuu muuten ihan erilaiselta kuin normikosmetiikan mutanaamiot jotka ovat täynnään muitakin koostumukseen vaikuttavia aineita ja mutaa (tai turvetta tai savea) on lopulta vain osa.

Mieskin tykästyi omaan ”Villimies”-mutanaamioonsa! ^_^ Hän vain olisi kovasti halunnut antaa sen kuivua. ”Mä jaksa tätä kastella”. Off topic mutta Mr. Karkkipäivähän löydettiin kerran naamioituneena omatoimisesti mun Dermosilin Vadelmasavinaamioon… ;D Joku näissä naamioissa siis äijää viehättää :) Just se kuivuminen…?

.

Hintatiedot:

Misty Sea -mutanaamio 26,05€ / 90 ml, 36,50€ / 150 ml, 39,70€ / 250 ml

Sacred Forest -turvenaamio 31,30€ / 90 ml, 46,90€ / 150 ml

Sacred Forest -turvesaippua 15,60€ / 100 g

Wild Man -mutanaamio 36,50€ / 150 ml

Wild Man -aftershave 26,05€ / 50 ml

Wild Man -mutasaippua 15,60€ / 100 g

Sweet Honey -hunajasaippua 16,35€ / 100 g

Hunajahuulirasvat 12,50€ / 10 ml (Natural, Juniper, Melissa ja Mint)

Postauksen tuotteet saatu maahantuojalta.

Kommentit (37)

 1. Eini

  Kiinnostunus heräsi, no mistä näitä saa? Nimim. Perjantaina Tallinnaan!

  • Sanni

   Tallinnan jälleenmyyjät:

   http://www.sosar.eu/en/resellers/

   (Mm. Solaris-keskuksen Pillerkaarista saa).

   Suomessa Sosaria myyvät toistaiseksi vain Ruohonjuuret ja Veljekset Keskinen (!).

   • Salka

    Mitä ihmettä, Keskisiltä?? Mutta toisaalta mahtava juttu, nyt tiedän mitä tulen ostamaan kesän vakireissulta Vesan maille :D

 2. Sanna

  Muta kuulostaa hyvältä, mutta mieleeni tuli, että eikö Itämerta pidetä yhtenä maailman saastuneimmista meristä…? Kertyyköhän ympäristömyrkyt, raskasmetallit yms, joita Itämeren kaloista löydetään myös siihen mutaan vai hankitaanko se jotenkin syvemmältä?

  • Sanni

   mutta mieleeni tuli, että eikö Itämerta pidetä yhtenä maailman saastuneimmista meristä…? Kertyyköhän ympäristömyrkyt, raskasmetallit yms, joita Itämeren kaloista löydetään myös siihen mutaan vai hankitaanko se jotenkin syvemmältä?

   Hankitaan niin syvältä (Haapsalun merenlahdesta) etteivät myrkyt ulotu sinne saakka. Tätä joku kysyikin Triiniltä koulutuksessa.

 3. Jonttu

  Ihanan sympaattinen sarja, tekee vaikutuksen söpöydellään. :) Tuotahan pitää couperosasta ynnä muista ”pikku”ongelmista kärsivänä kokeilla.

  • Jonttu

   On alkanut näyttämään nimittäin niin sairaalta esim. Instagramin maailma, jossa kaikki on epäluonnollista ja muovista. Tällainen aito ja luonnollinen ihonhoito ja myös luontoa kunnioittava yritystoiminta tuntuu siksi niin ihanalta. Juuri tuollaisia naisia arvostan ja haluaisin nähdä enemmän nuorille naisille esikuvina, mitä tämän sarjan naiset ja sinäkin edustatte.

   Ai niin, katkaravut unohdin ostaa (siihen ketjuun ei voinut enää kommentoida). Minusta ja pinaatista ja munakoisosta ei ole muuten vieläkään tullut ystäviä. Kvinoasta ja minusta taas tuli. :)

   En ole päässyt tänne blogiin seuraamaan keskusteluja, kun on nettiyhteys joka päivä takkuillut. :(

   • Sanni

    haluaisin nähdä enemmän nuorille naisille esikuvina, mitä tämän sarjan naiset ja sinäkin edustatte.

    Voi kiitos Jonttu, mutta tuli nolo olo (verrattuna Triin Mägiin) kun mä olen kovin kaukana ”luomunaisesta” häneen verrattuna. Ainakin mitä tulee kosmetiikkaan ;)

    Ai niin, katkaravut unohdin ostaa (siihen ketjuun ei voinut enää kommentoida).

    Hmm, eikö..? Mun koneella näkyy sen postauksen yhteydessä normaalisti ”Kommentoi” ja kommenttilaatikko.

    Munakoiso maistuu kyllä oikeasti niin kengänpohjalta jos sitä ei ole kypsennetty oikein (tai sanotaanko kypsennetty sille oikeutta tekevällä tavalla) joten voin hyvin ymmärtää henkilöitä jotka eivät koisosta välitä.

    • Jonttu

     Laitoin niin paljon suolaa munakoison päälle, että ihan kieli kääntyy, mutta hyvältä siinä siltikin maistui lähinnä vain suola. :) :(

     Nyt on lääkärissä käyty, ja lääkäri sanoi, että aivan selvä perioraaliidermatiitti. Hoidoksi antiobioottikuuri, jolla voi parantua kokonaan, mutta taipumus tuohon kyllä jää.

     • Sanni

      Hoidoksi antiobioottikuuri, jolla voi parantua kokonaan, mutta taipumus tuohon kyllä jää.

      Voi että. :/ Toivotaan että ei uusiudu.

 4. Diana

  Saako näitä Suomesta? Vaikuttaa ihanalta sarjalta! Entä käyttökokemuksia saippuoista…? Kiinnostaisi kokeilla luonnonkosmetiikka-sarjan palamaista naamanpesuainetta (toinen vaihtoehto olis Flow…) mutta en tiedä onko ne ihan karseita…

  • Sanni

   Saako näitä Suomesta?

   Kyllä, Ruohonjuurista ja Tuurin kyläkaupasta :)

   Saippuaa aion kokeilla tänään ensimmäistä kertaa (hunajasaippuaa kasvojen pesuun).

   Edit. Noniin, kokeiltu :) Hyvin mietovaahtoinen, pehmeän ja miellyttävän tuntuinen iholla. Huuhdellessa iholla tuntuu jonkin aikaa jokin sileä ”kalvo”, mutta lopulta se liukenee ja tuloksena on saippuapesulle ominainen nitisevä pinta. Iho ei tunnu nitisevyydestä huolimatta mitenkään erityisen kiristävältä huuhtelun jälkeen. Mineraalimeikkipohja irtosi saippualla hyvin, kasvovesivanulappuun ei jäänyt mitään likajämiä.

 5. Nimetön

  Hintatiedot näkyy kyllä yrityksen nettisivuilla…

  • Sanni

   Hmm, mä olen aika sokea kun en näe niitä :P Opastatko missä kohtaa ne näkyy? Vaikka tämän saippuan kohdalla:

   http://www.sosar.fi/tuote/sweet-honey-soap-100g/

   • deem

    Ainakin hintatiedot löytyy (maahantuojan??) sivuilta esim. http://www.nhs.fi/sacred-forest-peat-mask-150ml-turvenaamio

    • Sanni

     Jaa NHS:n sivuilla, ok. No kiitoksia :)

   • Mari

    Virolaisilla nettisivuilla näkyy hinnatkin, mutta suomi-sivuilla ei hintoja taida olla, ainakaan mäkään en löydä. Viron hinnat ei välttämättä ole samat kuin mitä hinnat Suomessa. Tietty sitten esim. Ruohonjuuren sivuilta löytyy hinnat näille tuotteille myös.

    • Sanni

     Ruohonjuuren sivuilta mulla ei käynytkään mielessä tarkistaa… No, nyt sain hinnat kuitenkin NHS:n sivulta :) Vaikka teen paljon yhteistyötä NHS:n kanssa niin en koskaan käy heidän omalla sivullaan (joka on muuten vaihtanut nimeä ja osoitetta pariinkin kertaan ja olen välillä tippunut kärryiltä) vaan merkkikohtaisilla sivuilla, siksi olin unohtanut että NHS:n pääsivulla on myös postimyyntiä ja hinnat tuotteille ;P No, tästä eteenpäin taas viisaampana ^_^

   • RainDrop

    (Tärkeilevä) Nimetön ehkä tarkoitti että yrityksen virolaisilla sivuilla on myös hinnat näkyvissä? Tuossa .fi osoitteessa näkyy olevan sama sivupohja mutta ei hintoja.
    Toki hinnoista kiinnostuneet näkevät hintatason esim. Ruohonjuuren verkkokaupasta.

   • Kiralian

    Mahtoikohan tarkoittaa, että hintatiedot näkyvät esim ruohonjuuren sivuilla…? Kotisivuilta en niitä minäkään onnistunut bongaamaan.

 6. Jonttu

  Ai niin, olenkohan muistanut kysyä, mitä sinulle sanoo tuoksu Lady Million Rabannelta? On aika täyteläistä, mutta tykkään. Ei ehkä mikään arkituoksu.

  • Sanni

   Erittäin tuttu tuoksu, minun makuuni liian makea. Tykkään kyllä makeistakin tuoksuista mutta Lady Million on ns. väärällä tavalla makea mulle. Ja tosiaan täyteläinen niinkuin sanoit.

 7. Kukka

  Millainen tän nyt kokeilemasi mutanaamion teho oli muihin mutanaamioihin verrattuna? Just eilen lueskelin erinäisiä arvioida GlamGlown super mud -naamiosta ja se alkoi kiinnostaa. Mut tämähän olis jopa halvempi ja luomu on toki aina plussaa :)

  • Sanni

   Millainen tän nyt kokeilemasi mutanaamion teho oli muihin mutanaamioihin verrattuna?

   En osaa verrata tehoa koska kuulun niihin ihotyyppeihin, jotka eivät käytännössä saa tuntuvaa tai näkyvää hyötyä naamioista (siis mistään naamioista). Naamiot ovat minulle vain kosmeettinen elämys. Toki iho on ihanan sileä naamion jälkeen, mutta samanlaisen (ja vielä paremman) sileyden saan myös kuorinnalla. Erilaisista naamioista hyötyvät varmasti selvimmin ne, joiden iholla on jotain ”ongelmaa” kuten couperosaa, epäpuhtauksia, laajentuneita huokosia, sameutta, kireyttä, liiallista talintuotantoa jne. Minä olen toistaiseksi ollut niin onnekas että ihoni on helppo ja vailla ongelmia.

   Mita Glamglow’n naamioon tulee, huhhuh, sen ainesosaluettelo on pitkä kuin nälkävuosi.. ^_^ Sitä en sano etteikö naamiolla voisi saada tuloksia, mutta inciä katsomalla on vaikea uskoa että tehot liittyisivät ensisijaisesti mutaan… ;) Ja itse asiassa… ei hyvänen aika… Tiedätkö mitä, näyttää siltä ettei Glamglow’n Mud-tuotteissa edes ole mutaa..! :D Mitä helv… Luin juuri läpi incit tuotteista Thirstymud Hydrating Treatment, Supermud Clearing Treatment, Powermud Dualcleanse Treatment ja Youthmud Tinglexfoliate Treatment eikä yhdessäkään ole mutaa. Käytetty maa-ainesosa on savea. Jolla tosiaan on ihoon rajallisempi ja vähemmän tehokas vaikutus kuin mudalla. Ei hyvää päivää… Tämähän ansaitsisi jopa oman blogipostauksen… On siinä meillä mutasarja :D

   • Kukka

    Ah, kiitos tästä! On se hyvä, että joku ottaa selvää. Meikäläinen kun niin helposti vaan uskoo mainontaa ja lukemiaan arvosteluja. Ja kun kehuivat tehokkaaksi, on innoissaan ostamassa.

 8. luomua?

  Viron alueen ”luomulaatuisuus” ei tunnu realistiselta, koska ent. Neuvostoliitto käytti rajaseutujaan (joihin Virokin kuului) kaikkien mahdollisten ongelmajätteidensä kaatopaikkana. Meilläpäin on tapana vitsailla, että kaikki virolaiset tuotteet hohtavat pimeässä… :) Niin tai näin, en luota tippaakaan virolaiseen enkä venäläiseen kosmetiikkaan enkä koske kumpaankaan kumihanskoillakaan. Sama koskee molempien maiden elintarvikkeita. Vaikka maksaisivat luomusertifikaateista, se ei minua vakuuttaisi, koska sertifikaatteja myöntävät tahot tuskin tekevät tuotteille täydellistä ja perusteellista turvallisuustutkimusta.

  Nuo pienet kosmetiikkafirmat toki vaikuttavat sinänsä sympaattisilta, ei siinä mitään.

  • Pinkpepper

   Olin jo päättänyt ostaa muta- ja turvenaamion, mutta tämä kommentti laittoi kyllä jarrut päälle. Eikö kosmetiikkaa testata/tutkita mitenkään ennen kuin se pääsee myyntiin? Luulisi että ongelmajätteiden pitoisuudet näkyisi jossain testeissä.

   Voi kunpa jollain suomalaisella valmistajalla olisi samanlaiset simppelit naamiot.

   • Sanni

    Eikö kosmetiikkaa testata/tutkita mitenkään ennen kuin se pääsee myyntiin?

    Totta kai, laki vaatii sen.

    • luomua?

     Toki laki vaatii sen, mutta lakien noudattaminen on hyvin suomalainen juttu. Monessa entisen ja nykyisen Itä-Euroopan maassa ollaan lakien suhteen hyvinkin joustavia (lue: piittaamattomia). Money talks…

 9. Elli A

  Oli pakko tulla jakamaan kokemus. :-) Ostin viime viikolla Lushin Seanik-shampoon. Odotin siltä vsinhieman hoitavampaa vaikutusta kuin Mäntysuovasta, mutta kuvailemasi kuohkeus houkutteli. Olen nyt pessyt sillä kolme kertaa ja kokemukset ovat ihan eri kuin sulla. Mutta silti tosi positiiviset! Se ei kuivattanut yhtään mun hiuksia tai hiuspohjaa. Päinvastoin tuontui hoitavammalta kuin John Mastersin shampoo jota käytän. Tykkäsin tosi paljon. :-) Tuli tosi kiiltävä ja pehmeä tukka, ja myös ilmava. Mitään megavolyymia tai rapsakkuutta shampoo ei mulla aiheuttanut, mutta ei haittaa, lopputulos on silti tosi hyvä. Että erikoista kun oli näin erilaiset kokemukset. Näköjään niin kasvo- kuin hiustuotteissakin on näitä kemia-eroja?

  • Sanni

   Päinvastoin tuontui hoitavammalta kuin John Mastersin shampoo jota käytän.

   Oho..?! Siis oho…!! Mulla Seanik on niin pesevää että jos jatkaisin vaahdottelua jonkun aikaa niin hiukset varmaan huovuttuisi..! ^_^

   Että erikoista kun oli näin erilaiset kokemukset. Näköjään niin kasvo- kuin hiustuotteissakin on näitä kemia-eroja?

   Todellakin.

   Mutta kivaa että Seanik kuitenkin toimii sulla positiivisesti, vaikka onkin eri vaikutus kuin mulla :)

   • Elli A

    Kieltämättä aika oho :-) Tosin pari seikkaa vaikuttavat luultavasti kokemukseen: John Masters on todella pesevä shampoo vaikka on sulfaatiton, eli varmaan Seanikia pitäisi verrata perusshampooseen. Ja toiseksi se, että käytin shampoon jälkeen hoitoainetta. Mutta laitan sitä toisaalta vain laivoihin.. Mutta anyway, kiitos kun kirjoitit Seanikista, sillä se oli tosi hyvä löytö! :-)

 10. Juli

  Haa, muutkin tuntevat naamioista pitäviä miehiä! Kun muutin kotoa pois, unohdin jonkun aha-naamion vielä jälkeeni. Pari kuukautta myöhemmin bongasin naamion vessan kaapista ja kysyin, voinko viedä sen mukanani. Äidille asia olisi ollut ok, mutta isä parkaisi viereisestä huoneesta hädissään, että mitäs hän sitten käyttää. Sinne jäi naamio.

  Nyt rupesin miettimään, että miten ihmeessä jonkun savi- tai mutanaamion (turvenaamiosta puhumattakaan) saa irti parrasta, kun itse en meinaa saada sitä väkivalloitta irti edes kulmakarvoista… Tai ehkä miehet on vain oppineet varovaisiksi sen kanssa, kun itse lähmin naamioisine räpylöineni kaiken kylpytakista kylppärin seiniin.

  • Elina

   Ihana :D Meilläkin minun mies käyttää kaikkea mitä hyllylle laitan, mutta isääni en ole saanut innostumaan ;)

 11. Aidan

  No en tiennyt! Ja kyllä kiinnostuin.
  Nämä sun virolaisen luonnonkosemtiikan esittelyt on olleet kyllä aivan ihania ja herättäneet mun mielenkiinnon. Ensi kerralla kun matkaan tallinnaan, on kyllä päästävä hypistelemään. En ole aiemmin ollut mitenkään erityisen kiinnostunut nimenomaan luonnonkosmetiikasta, vaikka pidänkin niiden ideasta ainakin ajatuksen tasolla kovastikin. Tykkään käydä ”helposti lähestyttävässä” Ruohonjuuressa ihastelemassa ja testailemassa, mutta yksikään ostamastani ihmetuotteesta, milloin minkäkin vaivan parantamiseen, ei ole toiminut minulla maailmaa mullistavasti. ;)
  Turvetta kokeilen seuraavaksi, mutta taidan kuitenkin lähteä liikkeelle tutusta (ja edullisesta) Lumenesta.

  • Sanni

   Tykkään käydä ”helposti lähestyttävässä” Ruohonjuuressa ihastelemassa ja testailemassa

   Ruohonjuuri on kyllä niin ihana <3 Tykkään käydä siellä niin paljon enemmän kuin "normi"kosmetiikan liikkeissä. Kerran meinasin myöhästyä junasta kun tunti oli kulunut ihan huomaamatta Kampin Ruohonjuuressa tutkiskellessa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.