Karkkipäivä
Karkkipäivä

Söpöysvaroitus: hellyttävät konjac-sienet

Kaupallinen yhteistyö: Raw Beauty

Aika esitellä nämä söpöläiset! Aaaww, tällaiset suloisuudet on niiiin suunnattu meikäläisen kaltaiselle kuluttajalle, joka rakastaa kaikkea hellyttävää. Lyö jonkin tuotteen kylkeen sympaattinen ponihahmo, ja olen jo kaivamassa kuvetta… :P

KonjacSponges_IMG_6304

Yksi viime vuosien hittituotteita; puhdistavat konjac-sienet. Pakattuina übersöpöjen eläin- ja merenneitohahmojen seuraan. Kyllä, kiitos :)

Turkulainen luonnonkosmetiikkaliike Raw Beauty otti minuun yhteyttä aiemmin talvella ja ehdotti yhteistyötä The Konjac Sponge Companyn Mythical Beast -sienten ympärille. Nähtyäni sienet halusin ilman muuta esitellä ne, ja iloksenne Raw Beauty Store tarjoaa Karkkipäivän lukijoille alennuksen ei pelkästään konjac-sienistä, vaan koko liikkeen valikoimasta.

Kaikki merkit poislukien Kypris ja Amala ovat -20% alennuksessa viikot 16 ja 17, eli 16.4.-29.4. Tarjouksen saa Turun kivijalkamyymälässä ilmaisemalla olevansa Karkkipäivän lukija. :)

Konjac_sponges_

Konjac-sienet alkavat varmaan olla tuttuja melkein kaikille, mutta kertaus on opintojen äiti. Sienet valmistetaan konjac-kasvin juuresta saatavasta glukomannan-kuidusta. Konjac-kuidulla on erinomainen syväpuhdistava vaikutus, samalla kun se on rakenteeltaan pehmeä ja hellävarainen eikä raavi ihoa.

Konjac-sienen edut iholle:

 • Kuitumainen, epäpuhtauksia itseensä imevä rakenne puhdistaa ihon ja huokoset  tehokkaasti mutta samalla hellävaraisesti.
 • Mieto kuoriva vaikutus.
 • Virkistää ja napakoittaa.
 • Säännöllinen hieronta sienellä tekee iholle hyvää; iho pysyy kirkkaana ja kimmoisana.
 • Vartalolla käyttäessä sieni estää ihokarvojen sisäänkasvua.

Sieni on kuivana koppuraisen kova, mutta pehmenee silkkiseksi, kimmoisaksi ”tyynyksi” kun sen kostuttaa. Kastele sieni kokonaan märäksi ennen käyttöä.

Konjac-sientä voi käyttää monella tapaa: joko yksinään, puhdistusaineen kanssa tai viimeistelemään puhdistus. Se auttaa vaahdottamaan miedosti vaahtoavia puhdistusaineita ja sillä voi poistaa kasvonaamioiden ja –kuorintojen jäämät.

Konjac_sponges_IMG_6353

Jos kasvoilla ei ole meikkiä, sieni riittää puhdistamaan ihon yksinään; likahiukkaset ja ihotali tarttuvat sienen kuitumaiseen rakenteeseen. Olen kuullut joidenkin poistavan myös meikin konjac-sienellä, ja ehkäpä sillä tosiaan saa irti kevyen, vesiliukoisen meikin, mutta meikkivoidetta en lähtisi yksinään tällä poistamaan. Toki jokainen on vapaa kokeilemaan :)

Itse tykkään käyttää konjac-sientä puhdistuksen viimeistelyyn, takertuvien naamioiden poistoon sekä vartalolla.

Olin itse asiassa alun alkaen vähän nihkeä ”ihmessieniä” kohtaan, kun joitain vuosia sitten ensimmäisen kerran tein tuttavuutta niiden kanssa. Luulen, että odotin karheampaa pintaa ja kuorivampaa tulosta – konjac-sieni on todellakin äärimmäisen hellävarainen ja pehmeä. Olin ihan että ”tekeekö tämä jotain..?” Sittemmin oivalsin konjac-sienen hyödyt etenkin vartalolla ja takertuvien tuotteiden poistossa, ja nykyään konjac-sieni kulkee minulla aina mukana matkoilla; se on ”aseeni” syväpuhdistaa aurinkovoiteet kasvoilta ja vartalolta. Vettä hylkiviä aurinkovoiteita ei ole helppo poistaa iholta perusteellisesti, ja etenkin monen viikon matkalla aurinkorasvat alkavat ihan kerrostua iholle ilman asianmukaista puhdistusta. Nimimerkillä ”Kokemusta on”. Pikkuinen konjac-sieni sujahtaa näppärästi käsimatkatavaralla matkaavan rajalliseen laukkutilaan, en enää osaisi olla ilman.

Korealaisen The Konjac Sponge Companyn Mythical Beast -sarjan söpöyssieniä on kuudella erilaisella hahmolla. Sain niistä viisi.

Kaikkien sienten materiaali on konjac-kuitua, mutta osaan on lisätty hiiltä tai savea lisähyödyksi eri ihotyypeille. Sienten mukana tulee tarrapohjainen kiinnityskoukku, johon sieni on kätevä ripustaa kuivumaan käytön jälkeen.

Konjac_unicorn_IMG_6336

Ponisieni on 100% puhdas konjac-sieni ja sopii kaikille ihotyypeille.

….ja tietysti meille ponifaneille 💗

Poni-kuviota on kahtena eri versiona, mutta kummassakin itse sieni on ”nude” ilman lisättyjä hoitavia aineita.

Konjac_dragon_IMG_6330

Lohikäärmesienessä on ranskalaista vihreää savea, tämä sieni sopii erityisen hyvin sekaiholle.

Konjac_Whale_IMG_6323

Valassienessä on syväpuhdistavaa bambuhiiltä joka sopii erityisesti rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle.

Aaaww, tämä otus on niiiin söpö, en kestä..! Jos kaupassa on vierekkäin tällainen sieni ja neutraaliin muoviin pakattu sieni, ei tarvitse hirveästi pohtia kumpaanko valinta osuu. <3 Kumpikin toki hoitaa homman ihan yhtä hyvin, mutta jos ohessa saa mahdollisuuden katsella hellyttävää sarvivalasta, otan ilman muuta valaan ja sen tuoman hymyn <3

Tämä ja ponisieni (yllätys… ^_^) ovat suosikkini, tulen niin hyvälle tuulelle näitä katsoessa. Korealaiset kosmetiikkafirmat ovat tunnettuja tämän tyyppisestä lisäarvosta, kosmetiikka saa olla myös lapsekkaan söpöä ja vähän höperöä :)

Konjac_mermaids_IMG_6342

Merenneitosienissä on ranskalaista punasavea ja vaaleanpunaista savea. Värierot tulevat saven sisältämistä mineraaleista. Eri mineraalit myös tuovat saveen erilaisia hoitavia vaikutuksia, mineraalikokoonpanosta riippuen tietyt savilaadut ovat enemmän kosteuttavia, toiset syväpuhdistavia, kirkastavia tai talin eritystä hillitseviä. Minusta on jotenkin niin jännää että sama ainesosa, savi (yleisin laatu kaoliini), voi olla sekä kosteuttava että puhdistava…!

Punaisen saven sanotaan sopivan kuivalle ja ikääntyneelle iholle, vaaleanpunainen taas hyödyttää sameaa, väsynyttä ihoa.

Konjac_sponges_IMG_6350

Konjac-sieni kestää oikein hoidettuna noin kolme kuukautta. ”Oikea hoito” tarkoittaa, että huuhtelet sienen aina hyvin käytön jälkeen ja ripustat sen ilmavaan paikkaan kuivumaan. Sieni alkaa lähestyä käyttöikänsä loppua kun se alkaa murenemaan.

Omat konjac-sieneni ovat kestäneet paljon pidempäänkin kuin kolme kuukautta, koska en käytä niitä päivittäin. Kolme vuotta sitten käyttöön ottamani ”reissusieni” alkaa hajota vasta nyt, koska käytän sitä vain matkoilla.

The Konjac Sponge Companyn sienet maksavat 12,90€, tai alennuksen kera 10,32€.

Raw Beauty sijaitsee Turussa osoitteessa Humalistonkatu 15 A. Myymälän valikoimaan kuuluu seuraavia merkkejä: Neal’s Yard Remedies, Juice Beauty, John Masters Organics, Kahina Giving Beauty, tuoksusarja Abel, The Ohm Collection, Algamaris, Ecodenta ja Nailberry. Myös Whamisaa löytyy pieni valikoima.

Myymälä tarjoaa Karkkipäivän lukijoille 20% alennuksen koko valikoimasta Kypris- ja Amala-merkkejä lukuunottamatta 16.4.-29.4. Alennuksen saa ilmaisemalla olevansa Karkkipäivän lukija.

Raw Beauty on myöhemmin tänä vuonna avaamassa myös verkkokaupan. Sitten ei tarvitse lähteä Turkuun saakka ostamaan söpöyssieniä…!

Konjac_sponges_IMG_6356

😍😍😍💗💗💗

Kommentit (13)

 1. Ohis

  Ei mie en kestä, ja tuo koukku! TARVITSEN! Miksi Turussa? Miksei jo verkkokauppa?

  • Sanni

   Miksi Turussa? :D ^_^ Onhan kaikissa Suomen kaupungeissa omia, yksittäisiä liikkeitään, eikö :) Tämä sattuu olemaan Turussa :)

   Olisi tietysti ollut tosi kivaa jos Raw Beauyn verkkokauppa olisi jo auki, mutta yritys halusi tehdä blogiyhteistyötä jo ennen verkkokaupan avautumista. Toivotaan että verkkokauppa avautuu mahdollisimman pian :)

 2. Julia

  Voi ei, toi lohikäärme on NIIN SÖPÖ! Tai kaikkihan nuo ovat, mutta lohikäärme erityisesti mun mieleeni (oon myös lohikäärmeen vuonna syntynyt, heh).

  En tosin edes söpöyden vuoksi maksais konjac-sienestä yli kymppiä. Mulle ne on kulutustavaraa, jotka ei ikuisuuksia kestä (kolmisen kuukautta kestää sieni omassa käytössä), ja tilaankin niitä aina ebaysta useamman muutaman euron kappalehintaan.

 3. Nanna

  Oih, aivan ihania! Nyt sitten kyttäämään milloinka verkkokauppa aukeaa(oulusta moi). Ostin apteekista bambuhiili sienen joulukuussa ja se on edelleen kuin uusi, vaikka käytän päivittäin. Joko minulla on todella hyvä tuuri sienen kanssa tai sitten pitkä käyttöikä johtuu siitä, että käytän kumihanskoja(pitkien kynsien takia).

 4. Pieta

  Onpa söpöjä! Plussaa tuosta koukusta, tosi kätevä juttu! Mä tykkään konjac-sienestä mutta olen niin laiska, että sienen pitäis olla heti pehmeä. En muista laittaa sitä pehmenemään ikinä ajoissa, se on se ainoa miinus mitä sienestä voi sanoa. Tai ei se kyllä sienen vika ole, että omistaja on hajamielinen…

 5. Jonttu

  Sellaisen kommentin jätin edellisen blogipohjasi viimeiseen postaukseen, että tunnetko iholla pientä, mukavaa kihelmöintiä, kun levität sille Whamisan Lotion Originalia. Tuon viimeisen postauksen kommentit ilmeisesti haihtuivat johonkin…? No, kysyinpä sen nyt tässä.

  Sellaista palautetta haluaisin tästä blogipohjasta antaa, että muuten tosi kiva ja avara ja ei siis sekava, mistä tykkään kovasti, paitsi että kommentteja saisi näkyä pidempi lista heti kerralla. Nyt joutuu koko ajan painamaan ’näytä lisää’ -nappulaa, jos haluaa silmäillä kommentit läpi. Hieman työlästä.

  Sitten kysymys eräästä asiasta, josta eilen huolestuin. Eli käytän koko kasvoilla Cliniquen Even Betteriä 50:n suojalla. Nyt kaupassa katselin vain sellaisia muulle iholle levitettäviä halpoja aurinkovoiteita, joista LV:n vaihtoehto vaikutti ihan hyvältä (siis esim. käsien suojaksi, kun pyöräilen kesällä). Siinä luki (vaikka tuote erittäin vedenkestävä tuotekuvauksen mukaan), että voidetta tulisi laittaa kasvoille reilu annos ja lisätä usein. Tuli sellainen pelko mieleen, että riittääkö tuo Clinique yksinään suojaamaan kasvot kesällä vai pitäisikö päälle lätätä vielä toistakin aurinkosuojaa. Mitä sanoisit? Ja kyseessä Suomen olot ja ei auringossa makoilu (koskaan).

  • Sanni

   Tuon viimeisen postauksen kommentit ilmeisesti haihtuivat johonkin…?

   Kyllä, kaikki siirtopäivien (maanantaista keskiviikkoiltapäivään) aikana jätetyt kommentit jäivät vanhalle pohjalle. Eivät siis ”haihtuneet” mutta jäivät niin sanotusti kyydistä.

   tunnetko iholla pientä, mukavaa kihelmöintiä, kun levität sille Whamisan Lotion Originalia.

   Hmm, en ainakaan muista että olisin tuntenut. En pääse nyt testaamaan kun olen täällä Kreikassa, mutta muistuta minua toukokuussa niin voin testata uudelleen :)

   kommentteja saisi näkyä pidempi lista heti kerralla. Nyt joutuu koko ajan painamaan ’näytä lisää’ -nappulaa, jos haluaa silmäillä kommentit läpi. Hieman työlästä.

   Oletko kokeillut selata kommentteja torstain jälkeen..? Torstaina ylläpito teki hetkellisesti sellaisen asetuksen, että kerralla näkyi vain 2 kommenttia, mutta muutin sen itse 20 kommenttiin torstai-iltana. Ja nyt kun katson, niin minulla näkyy kerralla itse asiassa enemmänkin kuin 20 kommenttia, kun avaan vaikka ”Kylmästä lämpimään” -postauksen, kaikki 25 kommenttia näkyvät yhdellä sivulla.

   Tuli sellainen pelko mieleen, että riittääkö tuo Clinique yksinään suojaamaan kasvot kesällä vai pitäisikö päälle lätätä vielä toistakin aurinkosuojaa. Mitä sanoisit?

   Valmistajat suosittelevat aina lisäämään aurinkovoidetta useamman kerran päivän aikana, korkeankin suojakertoimen. Mikään aurinkosuoja ei anna suojaa koko päiväksi yhden kerran levitettynä, sillä päivän aikana ihon omat eritteet, ihon koskettaminen, ilman kosteus ja muut sääolosuhteet (tuuli, sade) liuottavat voidetta iholta. Sitä en osaa sanoa miksi LV:n tuotteessa on haluttu ihan käyttää ilmaisua ”usein”, sillä ei sitä nyt sentään puolen tunnin välein tarvitse lisätä, mutta ehkä he haluavat niin sanotusti pelata varman päälle.

   Sinun ei tarvitse lisätä Cliniquen päälle toista aurinkosuojaa ellet erityisesti halua käyttää myös muun merkkisiä aurinkosuojia, vaan voit yhtä hyvin lisäillä Cliniqueta päivän mittaan :) Maku- ja mieltymysasia :) Itse lisään auringossa ulkoillessa koko kasvoille aurinkovoidetta noin 2-3 tunnin välein ja hyperpigmentaatioalueelle 60-90 minuutin välein.

 6. tiiu

  Ihania! Tuo koukku olisi kyllä kätevä, nyt oma sieneni roikkuu milloin missäkin sattuu sopimaan.

 7. Laura

  Miten tuo kuuluu ”pestä” käytön jälkeen? Itsellä jäänyt juurikin siksi tämä käyttämättä, kun en tajjuu, miten se pitää pestä. Silloin harvoin, kun olen käyttänyt, olen kuivannut talouspaperin päällä (tyhjällä) saippualustalla. Sitäkään en tajjuu, miksi pitäisi roikkua?

  • Sanni

   Miten tuo kuuluu ”pestä” käytön jälkeen?

   Itse vain puristelen sitä lämpimän valuvan veden alla niin että pintaan tarttunut lika silmämääräisesti poistuu. Sientä ei ole pakko laittaa roikkumaan, mutta sen on hyvä kuivua ilmavassa paikassa, ja roikkuen se on kaikkein ”ilmavin” :)

   • Taru B

    Minulle Raw Beautyn myyjä vinkkasi, että sienen voi puhdistaa muutaman viikon välein kastamalla sen n. 20 sekunnin ajaksi kiehuvan kuumaan veteen, jolloin se desinfioituu. Puolta minuuttia pitempi keittely hajottaa sienen. (En itse ole ihan varma, missä ajassa kiehuva vesi onnistuu tappamaan pöpöt, mutta jospa se lyhytkin pulahdus auttaa jotain.)

    • Sanni

     OK, hyvä vinkki :) Tuolla tavalla varmasti lähtee lika ja pöpöt parhaiten. Uskon että jo muutaman sekunnin altistus kiehuvalle vedelle riittää tappamaan bakteerit, no, ainakin osan niistä :p

 8. Raw beauty

  Nyt sienet ovat saatavilla myös verkkokaupasta! :)

  http://www.rawbeauty.fi

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.