Söpöt kasvomaskit Kreikasta

Kerroin elokuussa kreikkalaisesta tuttavaperheestäni, joka aloitti kasvomaskien valmistuksen työllistääkseen kotisaarensa naisia ja nuoria koronakriisin keskellä. (Jutun voi lukea täältä.)

Korona. Olisin tänään viettänyt viimeistä lomapäivääni Ateenassa, mutta istuin Tampereella ja kuvasin maskeja. Sellaiset ovat ajat nyt.

Ainakin voin ajatella, että näitä maskeja käyttäessäni ja niistä kertoessani tuen kreikkalaisia ystäviäni ja Amorgoksen saarelaisia. Olen saanut saarelta paljon, ja olen iloinen, kun saatan blogini kautta antaa heille jotain takaisinkin. Irene kertoi, että he olivat saaneet paljon tilauksia Suomesta blogikirjoitukseni jälkeen. ❤️

Tutustu naamioihin täällä.

Tilasin laamakuvioisen, M-kokoisen maskin, joka osoittautui kooltaan ja istuvuudeltaan aivan täydelliseksi.

Vain laaman pää olisi saanut olla mukana maskissa, heheh… :D ^_^

Amorgoksen A-Mask-naamiot valmistetaan puuvillasta ja musliinista, niissä on kolme kerrosta sekä nenän kohdalla säädettävä rautalanka. Naamion uloin kerros on puuvillaa ja kaksi sisempää musliinia.

Pohdin naamiota tilatessani, onkohan sen läpi vaikea hengittää, kun kerroksia on kolme. Ilahtuneena totesin, että hengittäminen on ihan vaivatonta eikä materiaali tunnu paksulta. Naamio on kasvoilla miellyttävämmän tuntuinen kuin uskoinkaan, istuvuus ja mukavuus on huomattavasti parempi kuin apteekista ostamissani kertakäyttömaskeissa.

Tilasin vain yhden naamion, mutta kiitoksena siitä, että olin kertonut naamioista suomalaisille Kreikan ystäville, sain eilen toisen lähetyksen, jossa oli useita erilaisia ja eri kokoisia maskeja. Nyt kelpaa..!

Naamioita on saatavilla S, M, L ja XL -koossa ja hinnat ovat alkaen 4,90€. Postikulut Suomeen ovat 8,50€, ja toimitus kestää noin kaksi viikkoa. Jokaisesta myydystä naamiosta lahjoitetaan 50 senttiä hyväntekeväisyyteen.

Naamion korvalenksut saa sitoa itse omiin kasvoihin sopivalle kireydelle.

Edellisen kirjoitukseni jälkeen A-Mask on alkanut valmistaa myös naamiopussukoita – suloinen idea sekin..! Hintaa pussukoilla on 4,90€.

Tässä kasvoillani on suurin maskikoko XL. (Oli muuten vaikea ottaa kuvia kun aurinko paistoi niin kirkkaasti ja häikäisi, siksi olen kuvissa silmät kiinni :))

Onpa suloinen kuvio, harmi että tämä on minulle liian suuri.

Naamiot ommellaan käsin Egialin kylässä Aegialis-hotellin tiloissa, jotka on osittain muutettu naamiotehtaaksi matkailubisneksen saadessa nyt odottaa.

Yritysten on mahdollista tilata naamioita myös omilla logoillaan. A-Mask on valmistanut nimikkomaskeja lukuisille kreikkalaisille yrityksille. Naamiot ovat niin laadukkaita, että niitä käyttää mm. Blue Star Ferries -laivayhtiön henkilökunta.

Tässä vielä suloinen valas-maski, L-koko. M on minulle ilman muuta sopivin, mutta L:ääkin voisi käyttää. Ja tätä valasta aion kyllä käyttää..!

Pidän edelleen ongelmallisena maskien pesusuositusta (koneessa ja vähintään 60 astetta, mielellään 90), sillä monessa pienessä 1-2 hengen taloudessa pyykkikone ei pyöri päivittäin, ja ymmärrettävästi pesuohjelman pyöritys vain parin maskin takia ei ole millään tasolla järkevää.

Olen itse tehnyt niin, että olen käytön jälkeen pessyt maskin käsin kuumalla vedellä ja saippualla, ja ollut sitten käyttämättä sitä vähintään viikon. Joka päivä ei edes ole tarvetta naamiolle. Jos olen tarvinnut naamiota laamamaskin ollessa ”hyllyllä” (kuten junassa), olen käyttänyt kertakäyttöisiä.

Nyt kun sain lisää pestäviä kangasmaskeja, homma helpottui. :)

Miten te muut pestävien maskien käyttäjät olette hoitaneet puhdistuksen?

Kreikasta haaveillen… Mutta siellä se Kreikka on ja odottaa, se ei katoa eikä etäänny. Se on mielessäni yhtä läheisenä kuin jos kävelisin parhaillaan maan hiekassa.

Olen ”tehnyt rauhan” Kreikan menetyksen suhteen tänä vuonna, asia ei vaivaa minua enää. Nyt on näin, ja voimme vain toivoa että ei mene ihan valtavan kauan aikaa siihen, että pandemia on ohi.

Kommentit (18)
 1. Oletko kuullut, että maskeja voi keittää noin 5 minuutin ajan kattilassa? Se on ihan virallinen pesusuositus kangasmaskeille. Ja sitä paitsi, se on ehkä kaikista kätevin tapa pienissä talouksissa puhdistaa kasvomaskit järkevästi :) Ei turhia pesukoneen pyörityksiä muutaman maskin takia….

  1. Joo, olen kuullut, mutta näitä A-Mask-naamioita ei saa keittää, eivät kuulema kestä sitä. Toisaalta, nythän voisin kokeilla mitä kankaalle tapahtuu keitettäessä, kun mulla on noita ylimääräisiä.

   1. Mä voin kertoa, että ainakaan meidän naamioille ei ole tapahtunut mitään. :) Tilasin muutaman A-mask -naamion sun postauksen jälkeen, ja totta puhuen en edes tiennyt ettei niitä saisi keittää. Eli on pesty käsin ensin pyykinpesuaineella ja sitten keitetty 5 min. En ole huomannut muutosta. Voisiko olla, että kielto liittyy kuminauhaan tai värinpitävyyteen?

    1. Eikö teillä keittäminen siis ole vaikuttanut kuminauhoihinkaan…?

     Mun täytyy seuraavaksi kokeilla keittämistä siten, että jätän kuminauhat ulkopuolelle (jos se vain jotenkin on mahdollista…. eihän niiden kosketusta veden kanssa voi täysin välttää….).

     1. Ei ole vaikuttanut, ainakaan vielä. :) Niitä on keitetty vain muutaman kerran, joten ehkä ne haperttuu vasta useamman kerran jälkeen? Tuo , että jättää kuminauhan ulos vedestä, voi olla hyvä ratkaisu. Toisaalta, kyllä se lämpötila on aika korkea heti vedenpinnan yläpuolella myös.

 2. Unohdin mainita, että keitinveteen tietysti lisätään hiukan pesuainetta puhdistuksen varmistamiseksi. Vaikka, jos oikein mietitään, mihin sitä pesuainetta toisaalta tarvitaan, koska kiehuvan veden luulisi riittävän..?….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *