Söpöä halpaa Lumenelta

Tiedättekö mitä? En ole koskaan pahemmin piitannut Lumenen ihonhoitotuotteista. Kun teininä innostuin purkeista ja tuubeista kohdistui kiinnostukseni ennen kaikkea värikkäisiin kasveilla, kukilla ja marjoilla markkinoituihin merkkeihin kuten The Body Shop ja Yves Rocher. ”Taviskosmetiikka” kuten lumenet, lorealit ja niveat edustivat minulle tylsää ”aikuiskosmetiikkaa”. Kyllä, ne purkit näyttivät silmääni todella tylsiltä ja persoonattomilta, paljon mieluummin peseydyin syreenein kuvitetulla suihkugeelillä tai hieroin nassuun oranssia porkkanavoidetta. Enpä voi väittää että markettikosmetiikka edelleenkään on ykkösvalintani, vaikka tiedän, että sieltä löytyy ihan päteviä tuotteita. Minulle esteettisellä ja mielikuvapuolella on niin suuri vaikutus.

Vuosien varrella olen käyttänyt tylsänä pitämältäni Lumenelta vain muutamia harvoja ihonhoitotuotteita (meikkejä kyllä enemmän). Tuotteiden design ja koko ”boogie” ei vain yksinkertaisesti vedonnut minun kaltaiseeni kuluttajaan. Löysin merkiltä muutaman kestolempparituotteen (silmämeikinpoistoaine ja vanha Milky Touch -kasvovesi) mutta muuten se on säilynyt harmaana alueena.

Kunnes tuli viime syksy ja brändiuudistus.

Lumene_uudistus
Kuva: Lumene

Wow. Jotain tapahtui, en tiedä oliko sitten pelkästään Invisible Illuminationin ansiota mutta yhtäkkiä näin Lumenen uudessa (heh) valossa. Kiinnostuin. Merkkejä uusista tuulista oli ollut nähtävissä jo muutamien viime vuoden lanseerausten kuten hyaluronitiivisteen myötä, mutta vasta ilmeuudistus nykäisi kiinnostukseni aktiiviselle tasolle.

Vuosiin en ole jaksanut kirjoitella blogiin Lumenen ihonhoitotuotteista, ei vain ole napannut. Nyt ajattelin kirjoittaa. :) Päätin aloittaa vuoden 2017 Lumene-ihonhoidon tehotestauksella, testauksessa on neljä eri sarjaa halvimmasta koko perheen markettisarjasta hienostuneempaan ”kiireisen cityaikuisen” sarjaan.

Tänään kerron siitä halvimmasta.

LumeneKlassikko_IMG_5341

Klassikko.

Sillä nimellä kulkee Lumenen edullisin, perusihonhoitotuotteista koostuva sarja. Klassikko-sarjan myyntikanava on marketit ja lähikaupat, näitä voit siis löytää lähi-Siwastasi maidonhakureissulla (niin kauan kuin Siwoja vielä on.. off topic… R.I.P. Siwa <3)

LumeneKlassikko_IMG_5352

Sarjaan kuuluu kolme päivävoidetta eri ihotyypeille, yövoide, silmänympärysvoide, putsari ja kasvovesi. En muista millä nimellä Lumenen ”Siwa-sarja” ennen kulki, mutta ainakin pakkaukset olivat ennen huomattavasti tylsemmän ja arkisemman näköiset kuin nyt. Tykästyin kovasti söpöön tupasvilla-kuvitukseen, yksinkertaista mutta tyylikästä.

Tuotteilla on simppeli hinnoittelu: puhdistustuotteet maksavat 4,90€, voiteet 5,90€. Olen saanut tuotteet Lumenelta.

LumeneKlassikko_putsari_IMG_5336

Syväpuhdistava puhdistusgeeli 4,90€ / 150 ml

Jämäkkää geeliä joka ei muodosta veden kanssa vaahtoa ellei sitten käytä vaahdotusverkkoa. Verkon avulla muodostunut vaahto on tuntumaltaan ”arkisen” tuntuista, jos näin voi sanoa, eli ei sellaista kermaista, liukasta ja paksun pehmeää vaan, noh, vaatimattomampaa :)

Iho ei jää huuhdellessa narisevaksi mikä saa minut hetkellisesti ajattelemaan, että tuotteen koostumus on sieltä vähemmän kuivattavasta päästä, mutta huuhteluveden jättämän kosteuden haihduttua iho vetää kiristävän kuivaksi. Syynään tuubia uudelleen ja tosiaan, siinähän lukee syväpuhdistava. ;) Silti – inciä nopeasti katsomalla voisi kuvitella toisin; tuotteessa on heti veden jälkeen, ennen puhdistavia ainesosia, kosteuttavaa glyserolia. Tämä ei lopulta kuitenkaan kerro kosteuttavien ainesosien suhteesta peseviin, erilaisten pesevien ainesosien (joita on viisi) pitoisuus on todennäköisesti kuitenkin suurempi.

LumeneKlassikko_kasvovesi_IMG_5340

Virkistävä kasvovesi 4,90€ / 150 ml

Alkoholiton, miellyttävän ja raikkaan tuntuinen. Jättää iholle aavistuksen tahmean tunteen jonka epäilen johtuvan glyserolista, joka korkeina pitoisuuksina tuo tahmeaa tunnetta. Ainakin tämä kasvovesi siis sitoo kosteutta.

Plussaa kivasta, raikkaasta tuoksusta josta tulee mieleen lumpeet.

LumeneKlassikko_kasvovoiteet_IMG_5344

Kosteuttava päivävoide kaikille ihotyypeille 5,90€ / 50 ml

Notkeahko medium-täyteläinen voide. Perusvoiteen tuntuinen, jättää ihon ikäänkuin vähän pinnoitetun tuntuiseksi. Saa miettimään, onkohan koostumuksessa vahamaisia ainesosia… Hoitaa sen homman minkä pitääkin eli kosteuttaa ihoa mutta elämyksellisyys vertautuu hintaan, tämä todellakin tuntuu ”markettikosmetiikalta”. Ero Lumenen kalliimpien voiteiden ihofiilikseen on huomattava.

Mielenkiintoisesti; vaikka pakkausteksti kertoo yli 80% voiteen raaka-aineista olevan luonnollisia, incissä ainoastaan tupasvillauute (jota on käytetty sarjan kaikissa tuotteissa) erottuu taviksellekin tunnistettavana luonnon ainesosana. No, betaiinikin mahdollisesti. Mutta on kiinnostavaa verrata tällaista normikosmetiikkamerkin yli 80% luonnollisena markkinoitua tuotetta aidon luonnonkosmetiikan tuotteeseen, incit ovat aivan erilaisia. Luonnonkosmetiikan purkin kyljestä maallikkokin tunnistaa suurimman osan ainesosista. Arvelen (tämä on siis tosiaan vain veikkaus), että Lumenen tuotteissa luonnolliset ainesosat ovat pääosin laatua naturally derived eli luonnon raaka-aineista johdettuja, jolloin ainesosan nimi voi olla vaikka dicaprylyl carbonate joka ei kuulosta itsestäänselvästi kasvipohjaiselta toisin kuin nordic cottongrass extract.

Jos voidetta jää paljon sormiin levityksen jälkeen, muodostuu sormiin ”muovisehko” ihofiilis vähän samaan tapaan kuin Erisanin käsivoiteen jälkeen. Tällaiset muoviset, pinnoitetut tuntemukset eivät kerro huonosta kosteutuskyvystä vaan liittyvät vain tuotteen kosmeettiseen rakenteeseen. Usein kalliimman voiteen hinnassa tulee maksaneeksi nimenomaan ihanasta aisteja hellivästä koostumuksesta ja silkkisestä ihotunteesta, vaikka kosteustehot muovisen tuntuisessa voiteessa voivat olla yhtä hyvät.

Hoitava päivävoide kuivalle iholle 5,90€ / 50 ml

Paksumpi kuin kaikkien ihotyyppien päivävoide mutta raikkaampi ja notkeammin levittyvä kuin sarjan jäykkä yövoide. Oikein hyvän tuntuinen. Kosteuttavina ainesosina mm. sanahirviö octyldodecyl myristate (näitä lukemalla ymmärtää, miksi kasviuutteet ja öljyt kuulostavat markkinoinnissa aina paremmilta vaikka octyl-juttukin voi olla johdettu luonnollisista raaka-aineista), betaiini, glyseroli,  sheavoi ja manteliöljy.

LumeneKlassikko_kasvovoide_IMG_5346

Kiiltoa kontrolloiva päivävoide rasvoittuvalle ja sekaiholle 5,90€ / 50 ml

Tämän voiteen koostumus oli eniten mieleeni; mukavan ohut, raikas ja emulsiomainen. Ei yhtään geelimäinen, niinkuin rasvoittuvalle iholle suunnatut voiteet usein ovat.

Kaikkien Klassikko-sarjan voiteiden tuoksu on muuten niin mieto että se on hädin tuskin havaittavissa, mutta tuotteet ovat hajustettuja.

LumeneKlassikko_yovoide_IMG_5348

Uudistava yövoide 5,90€ / 50 ml

Paksun ja jäykähkön tuntuinen voide, ja, hmm, taas haluan käyttää tätä sanaa, arkisen tuntuinen koostumus. Voide ei tunnu liukkaalta ja sula ihoon niinkuin ylellisemmät koostumukset.

Tuntuu toisaalta vähän tyhmältä kirjoittaa halvan päivittäiskosmetiikkasarjan tuotteista, että ”ne tuntuvat halvoilta”. Jeps, niiden kuuluukin tuntua halvoilta, eiväthän ne muuten olisi tässä genressä. Miten muuten kuluttajille voitaisiin edes perustella hemmottelevan (ja kalliin) selektiivisen kosmetiikan olemassaolo, jos kuuden euron voidekin tuntuisi mielettömän ihanalta ja tekisi silkkisen, hehkuvan ihon? :D Oletteko miettineet tätä…?

Itse olen miettinyt usein, miten paljon lopulta raaka-ainevalinnat vaikuttavat tuotteen hintaan, ja kuinka suuri osuus tulee pakkauksesta, markkinoinnista, volyymeista (bulkkituote vai ”niche”-tuote) ja myyntikanavista. Mitä ajan takaa on se, että voiko se samettinen, ylellisen tuoksuinen luksusvoide olla kuitenkin raaka-ainekustannustensa puolesta samaa hintatasoa kuin simppeli koko perheen voiteeksi brändätty voide? Siis potentiaalisesti? Ahh, tätä täytyy kysyä joskus joltain tuotekehittelijältä. Pakkaukset, tuoksut ja volyymit vaikuttavat ilman muuta hintaan ja totta kai on myös oikeasti kalliita, arvokkaita raaka-aineita jotka pompsauttavat hintaa, mutta kutkuttaisi tietää, onko kemisteille mahdollista formuloida ”halvalla reseptillä” myös ei-halvan tuntuinen voide?

LumeneKlassikko_sy_voide_IMG_5349

Kosteuttava Silmänympärysvoide 5,90€ / 50 ml

Perussilmänympärysvoide. Juuri sitä tämä on :) Kosteuttaa ja on tiheydeltään sopivan paksua (en pidä liruista tai geelimäisistä sy-voiteista), mutta ei tunnu yhtään rasvaiselta.

Tämä olisi juuri sellainen silmänympärysvoide jonka myisin jos 15-16-vuotias asiakas tulisi etsimään ensimmäistä sy-voidettaan.

*

Kuinka moni teistä ostaa ihonhoitotuotteensa (tai edes osan niistä) lähikaupasta?

Mä myönnän etten ole eläissäni ostanut marketista edes suihkugeeliä..! :D Olen aina ollut orientoitunut halvan ja keskihintaisen kosmetiikan välimaastoon eli juuri sille sektorille jota myös ”markettikosmetiikaksi” kutsutaan, mutta marketeista en osaa kosmetiikkaa ostaa, hassua..! Ostan sen saman shampoon sitten vaikka euron kalliimmalla tavaratalosta ^_^ Tai tilaan (tilasin) Yves Rocherilta :)

Kommentit (88)
 1. Wayne Goss hehkuttaa kovasti The Ordinaryn tuotteita ja vakuuttelee, ettei saa niistä puhumisesta mitään rahaa tms. Kuulemma käyttää vallan niitä kun tuntuma ja tulokset ovat niin hyviä, ettei ole tarvetta esimerkiksi maksaa enää kalliimpien merkkien tuotteista. Itse olen aivan koukussa hyaluronihapposeerumeihin ja ajattelin kokeilla The Ordinaryn vastaavaa, kun ei siitäkään lystistä tainnut köyhtyä kuin viitisen puntaa. Hinnat ovat kyllä älyttömän edullisia, että jos minäkin satunnaisista purkeista 30-60 euroa maksava jostain tykkään, niin sen on sitten oltava hyvää! ?

  1. Minullakin on kiinnostus herännyt The Ordinarya (ja yleisesti Deciemin brändejä kohtaan) kiitos lukijani NG’n ja aion niitä testata. :)

 2. (Dear Eki….)

  Nyt on kysyttävä ohi aiheen, että satutko tietämään, mikä aiheuttaa/mikä ilmiö on kyseessä, kun sormien yläpuolinen iho (kynsinauha? tai kynsinauhan yläpuolinen alue, en ole varma, mikä on kynsinauha:D) alkaa halkeilla ja ihosta irtoaa tikkumaisia rönsyjä?

  Minulla toistuu tämä selkeästi kausittain. Käsien rasvaus ja vitamiinilisät eivät vaikuta, koska rasvaan käsiäni aina yhtä usein ja syön aina samoja vitamiineja. Lienee ehkä hormonitoiminta, joka tuon aina aiheuttaa.. Toistuu ehkä kerran kuussa ja kun se kerran alkaa (usein monessa sormessa samaa aikaa), parantumiseen menee helposti viikon :( Repeilevät ja vuotavat myös tällöin helposti verta. Muuten käteni ovat usein ihan suht. hyvässä kunnossa, eikä mitenkään erityisen kuivat.

  Olen itse käyttänyt noina aikoina aina paljon vain eri käsivoiteita ja bepanthenia, mutta en tiedä auttaako kumpikaan. Osaisitko neuvoa mikä voisi auttaa? Muistan, että olet ainakin puhunut kuivista käsistä. Siksi mietin, että sattuisitko kärsimään samasta vaivasta. En oikein osaa googlatakaan kun en tiedä oikeita termejä :’D

  Osaatko myös neuvoa noin niinkuin muuten parhaat edukkaat käsirasvat?

  Onko lukijoissa samasta oireesta kärsiviä? Mikä teitä auttaa?

  1. satutko tietämään, mikä aiheuttaa/mikä ilmiö on kyseessä, kun sormien yläpuolinen iho (kynsinauha? tai kynsinauhan yläpuolinen alue, en ole varma, mikä on kynsinauha:D) alkaa halkeilla ja ihosta irtoaa tikkumaisia rönsyjä?

   Mä muistelen kuulleeni, että nuo tikut liittyisi johonkin vitamiinipuutokseen..? Saatan nyt olla ihan hakoteillä ja korjatkaa paremmin tietävät ihmeessä. Jotkut käsivoiteet muuten lupailevat tuovansa avun myös tuollaisiin tikkuihin, joten en tiedä onko se sitten vain yksi kuivan ihon ilmiöitä. Minullakin oli yhteen aikaan menneisyydessä ihan säännöllisesti ”tikkuja” kynsinauhoissa, mutta nyt niitä ei ole ollut vuosikausiin, katosivat itsestään. Silloin kun mulla niitä oli niin muistan leikanneeni ne aina saksilla irti, repiminen aiheuttaa kipeän, vertavuotavan haavan kynsinauhaan.

   Toivottavasti lukijoiden joukossa olisi paremmin kokemusta tällaisen hoidosta..?

   Jos aiheuttajana on ihon kuivuus, niin kuulostaa että olisit jo tehnyt kaiken tarpeellisen jos olet Bepantheniakin käyttänyt. Tulee mieleen, saatko ravinnon kautta tarpeeksi laadukkaita rasvoja (eli lähinnä pehmeitä rasvoja kuten omega-3:a ja kasvirasvoja)..?

   Mun suosikkikäsivoiteita oikein kuiville käsille ovat Crabtree & Evelynin Hand Therapy -käsivoiteet, niitä myydään ainakin Kickseissä. Korkealle sijoittuvat myös Elizabeth Ardenin 8 Hour Intensive Moisturizing Hand Treatment sekä The Body Shopin hamppukäsivoide.

   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/elamani-paras-kasivoide-vol-2-crabtree-evelyn/
   http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/kuivan-ihon-pelastajat/

   Markkinoiden halvimpia nämä eivät ole, tai no tällä hetkellä esim. TBS:n hamppukäsivoide (100ml) näkyy olevan tarjouksessa 10 euroa eli ei paha.

   Edullisista käsivoiteista suosikkejani ovat mm. Urtekramin sertifioidut luonnonkosmetiikkakäsivoiteet, mutta ne eivät ole yhtä rasvaisia, pehmentäviä ja suojaavia kuin nuo yllämainitut. Kuitenkin täyteläisiä verrattuna moniin litkumaisen ohuisiin käsivoiteisiin.

  2. B2-vitamiinin (riboflaviinin) puutos voi aiheuttaa tuollaisia tikkuja ja haavaumia kynsinauhoihin, mutta kynsinauhojen kuivuus on ehkä kuitenkin todennäköisempi syy ellei sitten ruokavalio ole yksipuolinen. Itselläni on ollut tämä vaiva jo pitkään, ja talvisin pahempana kuin kesällä. Ehkä osalla on taipumista niihin koska esim. miehelleni ei koskaan tulee tikkuja vaikka kädet ovat kuivat eikä hän todellakaan rasvaa käsiään yhtä ahkerasti kuin minä ;)

   Tärkeintä on olla repimättä tikkuja vaan leikata ne esim. kynsileikkurilla siististi tyvestä. Meikkipussissa kulkee aina mukana pienet leikkurit tätä varten. Repiminen herkästi aiheuttaa kipeän haavan, joka pahimmassa tapauksessa tulehtuu ja kestää pitkään parantua. Käsien ahkera rasvaaminen ja öljyäminen vähentää minulla tikkujen muodostumista. Myös ”sisäistä rasvaamista” ei pidä unohtaa. Aiemmin söin paljon vähärasvaisemmin ja tuolloin kynnet olivat hauraat, katkeilivat ja liuskoittuvat ja melkein jokaisessa sormessa oli melko säännöllisesti tikkuja. Nyt en enää varo rasvaa samalla tavalla, ja syön reilusti pehmeitä rasvoja (pähkinöitä, siemeniä, avokadoja yms.). Kynnet eivät enää liuskoitu lainkaan ja tikkuja ilmestyy ainoastaan silloin tällöin. Luulen, että näillä asioilla on yhteys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *