Sokkotestissä viisi kasvovoidetta

Vuorossa on jälleen sokkotestausta.

Tai sanotaan semisokkotestausta. Tällä kertaa sokkotestasin tuotteita, jotka minulla oli jo valmiina tuotehyllyssä odottamassa testausta (kaikki tuotteet on saatu blogin kautta), mutta yhtäkään en ollut avannut enkä tutustunut koostumukseen, tuoksuun tai ainesosaluetteloon. Paitsi yhteen pintapuolisesti vuosi sitten – mutta kerron siitä lisää alempana tuotteiden paljastamisen yhteydessä.

Sokkotestaus on ihan paras tapa tutustua tuotteeseen mahdollisimman objektiivisesti kun mikään brändi-imagoon liittyvä ennakkoasenne, visuaalinen tekijä tai ainesosaluettelon muodostama mielikuva ei vaikuta kokemukseen. Tässä tapauksessa tietysti tiesin mistä brändeistä ja minkä näköisistä tuotteista oli kyse, mutta en tiennyt mitä tuotetta oli missäkin purkissa.

Yritin testijakson aikana arvata tuotteet, ja lopussa paljastuu miten meni :) Sokkotuotteiden purkittajana toimi sisareni.

Voiteita on viisi: kaksi normikosmetiikkaa, kaksi luonnonkosmetiikkaa ja yksi semi-luonnonkosmetiikkaa (eli ei-sertifioitua mutta ainesosat pääsääntöisesti luonnollisia).

Tuotteista kommentit antoi myös ystäväni Mili, jolle kiikutin purkit nuuhkittavaksi ja ihoon testattavaksi. Oli mielenkiintoista, miten eri lailla koimme osan voiteista.

VOIDE 1

Sanni: ohutta emulsiota. Tuntuu iholla kevyesti ravitsevalta ohuesta koostumuksesta huolimatta, ei siis ”vesimäinen”. Imeytyy hyvin ja jättää ihon sileäksi ja erittäin miellyttävän tuntuiseksi.

Koostumus tuntuu luonnolliselta, ainakaan mikään synteettinen pehmentäjä tai liukuvuuden tuoja ei erotu. Miellyttävä puuterisen pehmeä ja vähän kukkainen tuoksu, tuoksusta tulee mieleen pörröinen ja puuteriroosan värinen mohair-villapaita. Tämä on testivoiteista suosikkini numero kolmosen ohella.

Mili: aika tuhtia voidetta, ei tuoksu juuri millekään. Vähän rasvainen fiilis, ei imeydy heti vaan jää hetkeksi iholle pyörimään.

VOIDE 2

Sanni: kevyt, läpikuultava emulsio, vähän geelivoidemainen. Colamaisella tavalla vienon makea tuoksu, ei lainkaan tuttu. Vaikka voiteen koostumus tuntuu levittäessä kevyeltä, se jättää iholle yllättävän ravitun tunteen. Ei imeydy ihan hetkessä. Koostumus on ihan miellyttävä, veikkaan tätä normikosmetiikaksi, mutta koostumus ei tunnu vahvan silikoniselta tai ”muoviselta”.

Mili: Imelän, kukkaisen ja sokerisen tuoksuinen. Kevyemmän oloinen kuin ykkönen, imeytyy nopeammin ja on helposti työstettävä. Geelivoide.

VOIDE 3

Sanni: kaikkein kevyin testivoiteista. Tosi miellyttävä, koostumuksessa ei erotu yhtään silikonisuutta tai muulla lailla synteettistä liukkautta. Todella aidon tuoksuinen kukkaistuoksu, päässä lyö hetken tyhjää kunnes tajuan: ruusu..! Varmaan aidoin ja luonnollisin ruusun tuoksu mitä olen missään voiteessa haistanut. Imeytyy nopeasti. Tämä on voide normaalille ihotyypille. Suosikkini ykkösen ohella.

Mili: pahan hajuinen ja ”turhan luonnollinen” tuoksu, hyvin ekovoidemainen. Tämäkin tuntuu koostumuksen puolesta geelivoiteelta. Imeytyy hyvin mutta ei yhtä hyvin kuin kakkonen. Tuoksu jää voimakkaasti iholle.

VOIDE 4

Sanni: paksua ja täyteläistä, suojaavan tuntuista vaikkakaan ei rasvaista. Tuntuu normikosmetiikalta tuoksunsa ja koostumuksensa puolesta. Geneerinen, puhdas tuoksu josta tulee vähän mieleen puhdas pyykki tai pyykinpesuaine..? Veikkaisin tätä yövoiteeksi jos en tietäisi, että kaikki testivoiteet ovat päivävoiteita. En käyttäisi tätä itse. Liian paksua. Tuoksu on kaikkein voimakkain testivoiteista.

Mili: hyvin perinteinen ja voimakas kasvorasvan tuoksu. Toisaalta tästä tulee myös hyvin vahva assosiaatio kampaamotuotteisiin, tekeeköhän tämän valmistaja myös kampaamotuotteita..? Tuoksu tuo mieleen tätini kampaamon. Koostumukseltaan aika jytäkkää. Tuntuu paksulta ja rasvaiselta mutta imeytyy lopulta hyvin.

VOIDE 5 (”anonyymit” testeripurkit loppuivat, piti käyttää vanhaa Widmeria…)

Sanni: tutun tuoksuinen..! Pehmeä ja parfyyminomainen kukkaistuoksu, tykkään tästä tuoksusta.  Voide on todella ravitsevan tuntuinen, tämäkin enemmän yö- kuin päivävoiteen omainen. Koostumus on kuitenkin ihan miellyttävä mutta vähän liian täyteläinen makuuni.

Mili: tuoksuu aivan lakritsille! Siis ihan lakritsiuutteelle..! Tuoksussa on myös jotain puuta ja viileän raikasta…. eukalyptus? Minttu? Vähän sellainen Vicks-fiilis. Koostumus on aika paksu, vähän joutuu työstämään, mutta ihan kiva. (Voiteen oltua hetken iholla Milin tuoksukokemus muuttuu: ”Nyt se lakritsin tuoksu hävisi..! Purkissa tuoksuu edelleen lakulle mutta iholla ei.”)

Testivoiteet ovat tässä.

Lieracin Lift Integral Sculpting Lift Cream (4), Natura Siberican Siberie Mon Amour Protection Day Cream (1), Tonymolyn Timeless Ferment Snail Emulsion (2), Cattierin Redensifying Day Cream (5) ja Aromatican Rose Absolute Vital Fluid (3). 

Olin testauksen aikana aika varma kolmos-, nelos- ja vitosvoiteista, mutta ykkösen ja kakkosen kanssa oli vaikeaa.

Kolmosvoiteen arvauksessa auttoi ruusun tuoksu (kun voiteen nimi on Rose Absolute) ja vitosvoiteessa minulle ennalta tuttu Cattierin tuoksumaailma, vaikka juuri kyseistä voidetta olin testaillut kämmenselälle vain pari kertaa ja tästäkin on aikaa vuosi. Nelosvoiteen eli Lieracin päättelin sen paksusta koostumuksesta ja synteettisen oloisesta tuoksusta.

Jäljelle jäivät Tonymoly ja Natura Siberica, ja lopulta veikkasin kakkosen olevan Tony ihan vain karkkimaisen makean tuoksun takia. Tuntui epätodennäköiseltä, että Siperian yrtteihin pohjautuvan Natura Siberican voide tuoksuisi coca colalta tai sokerilta :) Ja oikein meni tämäkin arvaus.

Voiteet 1, 2 ja 3 olivat minusta aika tasaväkisesti yhtä hyviä, mutta 1 ja 3 vetivät kirivät suosikeiksi nyt kun iho vielä vuodenajan mukaan viihtyy kevyemmillä voiteilla. Tonymolyn voide jätti iholleni selvästi ravitsevamman pinnan kuin Siberica ja Aromatica. Keskitalvella mieltymykseni olis varmaankin kohdistunut Tonyyn ja Cattieriin.

VOIDE 1: NATURA SIBERICA Siberie Mon Amour Protection Day Cream

23,90€ / 50 ml

Edullisen Natura Siberican Siberie Mon Amour -päivävoide on brändin hintatason mukaisesti edullisesti formuloitu voide, jossa voidepohja muodostuu kokonaisten öljyjen sijaan esteriöljyille. Ne tekevät voiteesta mukavan tuntuisen ja usein helpommin levittyvän ja kevyemmän tuntuisen kuin kokonaisten öljyjen ja rasvojen kokoonpanolla formuloitu voide, mutta esteriöljyillä ei ole ihan samaa hoitavuutta kuin kokonaisilla öljyillä. (Vrt. kokojyvävilja ja raffinoitu vilja.)

Ihan pätevä ja hommansa hoitava kosteuttava voide joka tapauksessa. Miellyttävä puuterinen tuoksu ja kaunis purkki. (Olen aina fanittanut Siberican pakkauksia.) Ecocert-sertifioitu.

VOIDE 2: TONYMOLY Timeless Ferment Snail Emulsion

54,90€ / 140 ml (kuvassa pieni Timeless-pakkauksen mukana tullut 20 ml näytekoko)

Korealainen Tonymoly tunnetaan ennen kaikkea hassunsöpöistä hedelmä- ja eläinaiheisista pakkauksistaan, mutta merkillä on myös ”vakavamman” näköisiä ihonhoitotuotteita. Timeless on sarja ikääntymisen merkkejä vastaan, ja sisältää vaikuttavana aineena fermentoitua etanaseerumia.

Sarjan kosteusemulsiossa etanaseerumi on ykkösenä. Tooooodella pitkästä incistä löytyy kärkipuoliskolta myös niasiiniamidia ja sheavoita sekä joukoittain koostumusta muokkaavia silikoni- ja polymeeriyhdisteitä ja synteettisiä emulgaattoreita. En ehkä tämän reseptiikan perusteella itse tarttuisi K-Beauty-osastolla ensimmäisenä Tonymolyn etanatuotteisiin, parempiakin tuotteita on tässä kategoriassa vaikka Tonyn Snail Emulsion ihan miellyttävältä iholla tuntuukin.

VOIDE 3: AROMATICA Rose Absolute Vital Fluid

54,50€ / 100 ml

Aromatica on testin toinen korealainen; sarja on Natura Siberican tapaan sekoitus normi- ja luonnonkosmetiikkaa. Osalla tuotteista on Ecocert-sertifikaatti, osa on sertifioimatonta mutta hyvin lähellä luonnonkosmetiikkaa. Rose Absolute kuuluu sertifioimattomiin.

Rose Absolute Vital Fluid on todella miellyttävän tuntuinen, kevyt ja helposti imeytyvä voide. Sen ruusun tuoksu tulee aidosta Bulgarian Rosa Damascena -ruususta. Kuin purkitettua ruusua, koen minä! Sokkoarviossani arvioin voiteen olevan ilman muuta normaalille iholle, mutta se onkin valmistajan mukaan kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Jännä juttu. Tosiaanko ajattelevat kuivaihoisen selviävän näin kevyellä kosteutuksella..?

Voiteessa on iso liuta kasviöljyjä ja -uutteita (sekä huomattavasti vähemmän esteriöljyjä kuin esim. Natura Sibericassa): babassuöljyä, seljankukkauutetta, amlahedelmän uutetta, kookosöljyä, persikansiemenöljyä sekä muita hyviksiä kuten Korea-kosmetiikan standardia niasiiniamidia sekä kosteuttavaa betaiinia. Ei lainkaan silikoniyhdisteitä eikä myöskään alkoholia.

Tätä voidetta käyttäisin mielelläni.

Karkkipäivässä on myöhemmin tulossa isompi juttu Aromaticasta.

VODE 4: LIERAC Lift Integral Sculpting Lift Cream

65€ / 50 ml

Lift Integral on kiinteyttävä ja veltostuneita kasvonpiirteitä uudelleenmuotoileva voide. (Tai pitäisikö tämä korrektisti ilmaista; ”vähentää veltostuneen ihon ja roikkuvien piirteiden vaikutelmaa”). Ikäsuositus voiteelle on 50+.

Myyjävuosien aikana minulle muodostui käsitys miltä eri ikäryhmille ja ihotilanteisiin kehitetyt ja markkinoidut tuotteet usein tuntuvat, ja kiinteytystä lupaavat, yli 50- ja 60-vuotiaille suositellut voiteet olivat lähes aina tällaisia hyvin täyteläisiä ja ”jämäkän” tuntuisia.

Ajattelin nuorempana, että ehkä vanhemmat rouvat pääsääntöisesti pitävät runsaasta voiteen tunnusta kasvoillaan. Mutta on rikkaaseen ja suojaavaan koostumukseen muutkin syynsä, kuten se, että iho todellakin ikääntyessä kuivuu ja tarvitsee vuosi vuodelta enemmän lisäapua kosteuden pidättämisessä. (Ehkä vähän off topic Lieraciin liittyen mutta siinä vähän taustaa tämäntyyppisten voiteiden koostumusseikoille…)

Lierac on ylellistä apteekkikosmetiikkaa ja sekoittaa tuotteissaan sekä synteettisiä että kasvipohjaisia ainesosia. Lift Integralin kiinteyttä lupaaviin aktiiviaineisiin kuuluvat mahonki- ja purppuratulppaaniuute ja kosteutta ja lipidejä ihoon puolestaan tuovat mm. hyaluronihappo, kookosöljy ja sheavoi.

VOIDE 5: CATTIER Redensifying Day Cream

42,40€ / 50 ml

Cattierin Redensifying-päivävoide tavoittelee samaa kohderyhmää kuin Lieracin Lift Integral, mutta sertifioidun luonnonkosmetiikan keinoin. Voide lupaa täyttää juonteita, kiinteyttää kasvojen ja kaulan ihoa ja kohottaa veltostuneita kasvonpiirteitä. Ikäsuositus on noin 45+.

Cattierin voiteen tehosta vastaa joukko kasviöljyjä ja -uutteita, joihin lukeutuu mm. Laveran Firming -voiteessakin käytetty alppitähtiuute sekä tattariuute, skvalaani ja levä. Ja Cattierista kun on kyse, mukana on totta kai myös kattaus eri savilajeja. Miten nämä ainesosat kohottavat kasvonpiirteitä, siitä haluaisin kuulla valmistajalta lisää (ja sama koskee Lieracia mahonki- ja tulppaaniuutteineen ^_^)

Olen niin blogin kuin myöhemmin maahantuoja-tiimin töidenkin puolesta tutustunut Cattierin koostumuksiin ja tuoksuihin, miltä pohjalta Redensifying-voide oli suheellisen helppo tunnistaa Cattieriksi vaikka en juuri tätä voidetta olekaan itse käyttänyt. Eri sarjojen tuoksumaailmat ovat erittäin tunnistettavia. Olisikin ollut hauska nähdä olisinko tunnistanut Cattierin hajusteettoman voiteen. :)

*

Myyntipaikkatietoja:

Natura Sibericaa saa nykyään laajalti ekokaupoista (Ruohonjuuri) tavarataloihin (Sokos).

Tonymolya saa Sokokselta ja Stockalta ja verkossa nobebeautylta.

Aromaticaa myy Suomessa Eleven.

Lieracia myyvät apteekit.

Cattieria saa mm. Stockalta ja Ruohonjuuresta.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (9)
 1. Ruusu? Ilmankos en tykänny =D

  1. :D

   En mäkään kaikista ruusun tuoksuista pidä mutta tämä oli ihan hyvä. :)

  2. Ruusu? Ilmankos en tykänny =D

   :D

   En mäkään kaikista ruusun tuoksuista pidä mutta tämä oli ihan hyvä. :)

 2. Heippa!

  Ei oikeastaan liity postaukseen, mutta kaipailisin neuvoja kasvojen puhdistukseen:). Olen puhdistanut kasvoni käyttäen kaksoispuhdistus metodia. Käytän kylmäp.kookosöljyä+L300 Normal to Dry Skin Sensitive Foaming Cleanser -puhdistusainetta. Nyt kuitenkin haluaisin siirtyä käyttämään vain yhtä tuotetta, joka pitäisi sisällään nämä kaksi mekanismia. Tuotteen pitäisi poistaa myös silmämeikin. Ja olla mielellään luomukosmetiikaa. Ihotyyppini on pintakuiva sekaiho.

  P.S Voiko Flow mustikka-puhdistusöljyvoiteella poistaa silmämeikin?

  Kiitos!:)

  1. Hei Alma! Itse en ole kokeillut poistaa Flow’n Mustikka-öljypuhdistusvoiteella silmämeikkiä (kun en tykkää öljyisistä aineista silmissä ^_^) mutta Flow’n tuotetiedoissa sanotaan, että ko. tuotteella voi poistaa myös silmämeikin :)

   Yksi öljyputsari jolla mieltymysteni vastaisesti kokeilin – onnistuneesti – poistaa silmämeikin on Avrilin öljyputsari. Se ei ole yhtä ylellisen tuntuinen kuin Flow’n öljygeeli (”puhdistusvoide”-sana on vähän hassu kun kyseessä on tosiaan geeliytetty öljy) mutta poistaa meikin tosi hyvin eikä tuntunut mahdottoman epämukavalta silmissä :) Se on myös paljon halvempi. Tosin vinkkaan, että Flow’n Mustikka-öljyputsari on tulossa tällä viikolla aleen House Of Organicin Luonnonkosmetiikkapäivillä :) Se on yksi mun valinnoista alepäiville :)

   https://blogit.terve.fi/karkkipaiva/avril-putsarit/

   1. Mitä mieltä ole Ecosertifioidusta Pulpe De Vie -sarjan Foaming face oilista? Ostin just Sokkarilta testiin, mutten ole vielä siis kokeillut… Suomennos kertoo olevan vaahtoava puhdistusöljy :=

    1. En ole tutustunut tuotteeseen, vasta jokunen viikko sitten kuulin koko sarjasta ekaa kertaa :) Mutta vaahtoavat puhdistusöljyt kuulostavat aina kiinnostavilta ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *