Sokkotestissä mysteerituotteita: joukosta löytyi uusi supersuosikki

* Sis. mainoslinkkejä

Sokkotestailu on jatkunut mielenkiintoisissa merkeissä.

Yksi lukijoistani halusi lähettää minulle sokkotestattavaa, ja tartuin uteliaana ehdotukseen.

 

Lukija lähetti minulle yhdeksän tuotenäytettä joista kertoi vain, minkä tyypin tuotteita ne ovat; kasvovesi, voide, seerumi jne. En tiennyt tuotteiden merkkejä tai kategoriaa; oliko joukossa selektiivistä, päivittäis- tai luonnonkosmetiikkaa. En ylipäänsä tiennyt yhtään mitä odottaa. Kutkuttavaa!

Purkeissa oli seuraavia tuotteita: 1 kasvovesi, 2 hoitoneste, 3 kasvovesi, 4 hoitoneste, 5 seerumi, 6 silmänympärysvoide, 7 yövoide, 8 yövoide, 9 päivävoide.

Kolmesta näistä tuli suuria suosikkeja, ja yhden tilasin jo itsellenikin: se on hoitoneste numero 2. Se oli niin hyvän tuntuinen että halusin – ja haluan – käyttää sitä joka päivä. Aivan mieletön kosteuttaja!

Sain tuotteista kuvat viime sunnuntaina saatettuani testauksen loppuun. Paljastus sisälsi totaalisia yllätyksiä ja muutaman tuotteen kohdalla ”aaa, vähän tätä arvelinkin” -ajatuksia. Yhden merkki tarjosi odottamattoman yhteensattuman.

Kaksi tuotteista oli minulle tuttuja aiemmin mutta tunnistin vain toisen. Se oli myös vähiten suosikkini.

Koostumuksista päättelin, ettei yksikään tuotteista ollut luonnonkosmetiikkaa. Kauttaaltaan, sitä yhtä tunnistamaani lukuunottamatta, koostumukset tuntuivat jollain tapaa hyvin erilaisilta verrattuna niihin hoitotuotteisiin joita olen tottunut käyttämään, enkä puhu pelkästään normi- vs. luonnonkosmetiikka -eroista. Oli jännä pohtia, mikä kokemuksesta teki niin erilaisen. Jos kokemuksen toi tiivistää, sanoisin, että tuotteet eivät edustaneet perinteistä markettikosmetiikan tuntua eivätkä toisaalta perinteistä selektiivistäkään.

Lähdetään katsomaan mitä purkeissa oli! :)

TUOTE 1 (kasvovesi)

Paksua, kevyesti geeliytettyä vettä, kuin hoitonestettä. Täytyy olla kosteuttava kasvovesi. Ei tuoksu nenääni miltään, varmaankin hajusteeton. Miellyttävän ja erittäin kosteuttavan tuntuinen, ei jätä iholle tahmaa vaikka selvästi sisältää humektantteja.

Tuote 1 yhdessä muutamien muiden tuotteiden kanssa johti ajatukseni Aasiaan. Voisiko olla joko Koreasta tai Japanista?

Tuote oli:

BENTON ALOE BHA SKIN TONER

Jep, voisi olla Aasiasta ja onkin :)

Korealainen Benton on niitä K-Beauty-merkkejä joita en ole tätä ennen kokeillut. Merkin etanaseerumituotteet ovat kiinnostaneet minua. Ja etanaseerumia on tässäkin kasvovedessä!

Aloe BHA-kasvoveden koostumus on tosi kiinnostava: se on sekä superkosteuttava että hellästi ihoa kuoriva ja puhdistava 0,5% salisyylihappopitoisuudellaan. Vesi on korvattu 80% aloe veralla. Ihoa uudistavan etanaseerumin ja BHA-hapon lisäksi Skin Toner sisältää mm pienimolekyylistä hyaluronihappoa, kosteuttavaa beetaglukaania ja ihoa hoitavia kasviuutteita. Koostumuksensa puolesta tämä sopii sekä pintakuivalle että pienistä epäpuhtauksista kärsivälle iholle, BHA-happo on näppyihin taipuvaisen, rasvoittuvan ja mustapäisen ihon ystävä.

Tuotteen voi ostaa esimerkiksi Eleveniltä hintaan 27,80€ * ja Kicksistä hintaan 28€ * / 200 ml.

TUOTE 2 (hoitoneste)

SUOSIKKI!! Ihanan raikkaan ja kosteuttavan tuntuinen, koostumus on hoitonesteelle tyypillinen paksu vesi. Raikas, miellyttävä tuoksu. Annostelen käsin. Tosi ihana, tätä käyttäisin ilman muuta.

Viime päivät olen kerrostanut tätä 7-Skin-Methodin mukaisesti erityisesti silmien ympärille (pienet juonteet ovat korostuneet pakkasen myötä) ja poskille, neste imeytyy todella hyvin vailla tahmaa ja iho jää kimmoisaksi ja kuulaaksi.

Tuote oli:

HOLIKA HOLIKA 3 SECONDS STARTER HYALURONIC ACID

”Aaaaaa, tää on tämä startterijuttu!” oli reaktioni tuotteen paljastuessa. En ole käyttänyt K-Beautysta tuttuja starter-tuotteita mutta toki lukenut näistä paljon. Korealainen kauneudenhoito-scene on täynnään erilaisia hoitavia nesteitä ja Starterit ovat käsittääkseni nimenomaan Holika Holikan juttu.

Nimi ”Kolmen sekunnin starter” tulee siitä, että tuote on kehitetty aloittamaan ihonhoitoaskel välittömästi puhdistuksen jälkeen. Tämä on tätä korealaista hifistelyosastoa; Holika Holikan mukaan iholle luodaan optimaalinen tila vastaanottamaan hoitotuotteet, kun sen pH tasapainotetaan ja sille lisätään lataus kosteutta sitovia ainesosia 3 sekunnin kuluessa (!) puhdistuksen jälkeen – siis jo ennen kasvovettä. Jos tällainen hifistely ei ole oma juttu, tuote toimii yhtä lailla superkosteuttavana hoitonesteenä. Sellaisena sitä useimmat käyttävätkin, ja Holikan kolmesta eri starterista tämä Hyaluronic Acid -versio on suosituin ja näköjään kulttimaineessa (googlasin, kaikkea en startereista tiennyt).

Näemmä mm. Pupulandian Jenni kuuluu tuotteen faneihin Suomessa. K-Beauty-kuningattaremme Virve on hänkin hehkuttanut starterit.

Nimen perusteella en todennäköisesti olisi itse tullut koskaan kokeilleeksi tätä, sillä vielä yksi lisäaskel ihonhoitorutiiniin ei tunnu tarpeelliselta, mutta nyt kun sain tutustua 3 Seconds Starteriin sokkona vailla ennakkoasenteita, löysin ehkä parhaimman (yliviivataan ’ehkä’..!) kosteuttavan hoitonesteen jota olen koskaan käyttänyt. Minä käytän tätä kasvoveden jälkeen ja ennen seerumia tai seerumin sijaan, neste tuntuu todellakin kosteuttavammalta kuin monet seerumit.

Olen huomannut eron etenkin silmänympäryksillä; saatan kerrostaa tätä silmänalusiholle vaikka viisikin kerrosta ja kaikki imeytyy vailla tahmaa; iho jää täyteläisen ja heleän näköiseksi ja juonteet häivyttyvät ihon pinnan täyttyessä kosteudesta. Iho jää pehmeän ja kimmoisan tuntuiseksi. Apua, ei tätä voi kuin ylistää! En halua enää olla ilman.

Holika Holikaa ei ainakaan vielä saa mistään kivijalkakaupasta Suomessa (korjatkaa jos on parempaa tietoa!) Tilasin tätä itse Eleveniltä hintaan 15,80 €. * Tsekatkaa edullinen hinta: alle 16 eurolla saa 150 ml tuotetta! Isot pullokoot ovat yksi korealaisen kosmetiikan etuja.

Edit. Valveutuneet lukijat tietävät kertoa, että Holikaa saa myös valikoiduista Prismoista ja joiltain Sokoksilta. Aika huonosti on S-Ryhmä tehnyt Google-optimoinnin kun en itse löytänyt hakemalla tätä tietoa :D ;)

 

TUOTE 3 (kasvovesi)

Täysin vesimäinen, neutraali kasvovesi. Ei jätä mitään tuotetuntua eikä tuoksu miltään. Superneutraali tuote.

Tämä on sen tyyppinen kasvovesi jonka koostumusta olisin pitänyt parhaana mahdollisena vielä pari vuotta sitten, nyt olen ihon kosteusköyhyyden lisääntyessä mieltynyt enemmän paksumpiin vesiin. Toki vesimäisillä kasvovesillä on edelleen funktionsa esim. aamufreesauksessa – iho on kivempi pikaputsata yön jäljiltä vesimäisellä kuin geelinestemäisellä tuotteella :)

Tuote oli:

ETUDE HOUSE SOON JUNG PH 5.5 RELIEF TONER

Jälleen korealaista. Simppelin ainesosakoostumuksen omaava hellävarainen kasvovesi rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa ja tasoittaa ihon pH:n luonnolliselle tasolle. Kuvauksensa mukaan Relief Toner sopii erityisesti herkälle iholle. Kosteuttavina ainesosina mm. glyserolia, betaiinia ja pantenolia.

Kiinnitin vähän huvittuneena huomiota ihoystävällisen pH:n korostukseen tuotteen markkinoinnissa – kuten tunnettua, valtaosa kasvovesistä on itsestäänselvästi pH-ystävällisiä, koska yksi kasvoveden pääfunktioita on nimenomaan palauttaa ihon pH puhdistuksen jälkeen. (En ole koskaan törmännyt emäksiseen kasvoveteen.) Etenkin Aasiassa, jossa lähestulkoon kaikki kasvovedet ovat jo peruslaadultaan kosteuttavia ja alkoholittomia, kasvoveden pH-ystävällisyys on itsestäänselvä asia.

Mukava tuote mutta vastaavia hellävaraisia, neutraaleja kosteuttavia kasvovesiä löytyy Suomestakin. Etude Housea voi tilata mm. iHerbistä. *

TUOTE 4 (hoitoneste)

Huomasin vältteleväni tämän tuotteen testausta viimeiseen asti koska tuote näytti purkin läpi geelimäiseltä, ja se on itselleni se vähiten mieluinen koostumus. :D (Ja halusin aina tarttua mieluummin ihanaan hoitoneste 2:een.)

Kun lopulta testasin tuotetta, se osoittautui geelifluidimaiseksi ja hajusteettomaksi. Tuote jättää ihon vaihtelevasti välillä vähän tahmeaksi ja välillä ei yhtään, pääsääntöisesti kuitenkin miellyttävän tuntuiseksi. Tuntuma on todella kosteuttava. Kun neste on täysin imeytynyt, ihofiiliksessä on aistittavissa kalvonmuodostajia.

Tuote oli:

COSRX ADVANCED SNAIL 96 MUCIN POWER ESSENCE

Hahaa, tätä en olisi kyllä arvannut – ja minulla on tämä tuote itsellänikin..! Ostin sen toissa syksynä Korean reissulta, mutta tuote on jäänyt vähälle käytölle koska minulla on liikaa ihania tuotteita kilpailemassa käytöstä.

COSRX:n etana-essence (eli suomalaisittain hoitoneste) on sekin jonkinlainen kulttituote niinkuin monet COSRX:n äärettömän hyvin formuloiduista, raaka-aineet edellä -filosofian tuotteista. (COSRX on ehkä vähän kuin Korean The Ordinary..? Silleen ”light”.. :) Tuotteet eivät kikkaile ulkonäöllä vaan sisältävät tehokkaita ainesosia yksinkertaisissa, hajusteettomissa koostumuksissa.)

Snail 96 -hoitoneste kosteuttaa tehokkaasti, uudistaa ja silottaa.

P.S. Kalvomaisen tunteen tuoma ainesosa on kalvonmuodostaja sodium polyacrylate ;) Testattuani sadoittain eri koostumuksia, olen herkkä tunnistamaan pienenkin määrän kalvonmuodostajaa. Niiden tehtävä kosteuttavassa tuotteessa on muuten ihan perusteltu; nekin hidastavat kosteuden haihtumista iholta.

COSRX:n tuotteita saa mm. iHerbistä. * Oma suosikkini on AHA-happoneste.

TUOTE 5 (seerumi)

Miellyttävä, emulsiomainen seerumi, oikein kosteuttavan tuntuinen. Koostumus on jopa niin täyteläinen että tuntuu enemmänkin kevyeltä lotion-tyyppiseltä kasvovoiteelta kuin seerumilta. Sopii varmasti erinomaisesti kuivallekin iholle. Tämä tuote kuuluu hoitoneste #2:n ja yövoide #7:n kanssa sokkotestattujen Top 3 -suosikkeihini.

Ainoa mistä en pidä on tuoksu, se on voimakas ja vähän maskuliininen. Kun seerumi on imeytynyt ja asettunut iholle, ihofiilis kertoo jälleen että muka on synteettisiä kalvonmuodostajia. (Luonnonkosmetiikassa ei ole vastaavan tunteen antavia kalvo-ainesosia.) Testiseerumin pinnoitettu tunne on kuitenkin äärimmäisen mieto eikä häiritse kokemusta.

Tuote on:

COMFORT ZONE HYDRAMEMORY SERUM

Totaalinen yllätys, ja aikamoinen sattuma! Merkkiin ei juuri koskaan törmää missään, mutta minähän olin juuri syntymäpäiväviikonloppunani Comfort Zone -hoidossa. Comfort Zone ei paljon näy blogeissa. Syykin on ehkä selvä: se on ammattilaissarja jota myydään vain hoitoloissa, ja sosiaalisen median kauneusfoorumeilla keskitytään enimmäkseen ”tavallisen kansan” sarjoihin joita on saatavilla kivijalkaliikkeissä ja verkkokaupoissa.

Satuin vieläpä käyttämään tätä samaa seerumia synttäreilläni, Hydramemory-seerumi kuului niihin tuotteisiin joita Sini oli tuonut mukanaan käytettäväksi osana saunaohjelmaa, ja viimeistelin sillä kasvojenhoidon saunahetken päätteeksi. En kyllä yhtään yhdistänyt sitä sokkotestituotteisiini, enkä muuten tunnistanut tuoksuakaan..! Totesin vain, että älyttömän hyvän tuntuinen seerumi joka oli niin kosteuttava ja runsas, että riitti kasvoveden kanssa yksinään ilman varsinaista voidetta.

Seerumin hinta on noin 60€ / 30 ml.

 

TUOTE 6 (silmänympärysvoide)

Olin ehtinyt käyttää tätä voidetta noin viisi kertaa kun purkki tippui kädestäni, kansi murtui ja voide hapettui tuollaiseksi kuvassa näkyväksi keltaiseksi. Alkujaan voide oli vaaleaa jossa kenties ihan aavistus kellertävää sävyä. (En tietenkään enää käyttänyt tuotetta purkin hajottua.)

Voide on koostumukseltaan kuohkeaa ja ”vaahtomaista”, kuin kevyesti vatkattua. Tuntuma kevyt, sileä ja silikoninen. Tämän on kenties tarkoitus optisesti häivyttää juonteita? Miellyttävä tuoksu. Ensimmäisellä kerralla voide rullasi iholla todella pahasti. En käyttäisi tätä itse, ei tunnu riittävän kosteuttavalta eikä myöskään ole tarpeeksi voidemainen minun makuuni.

Tuote on:

FILORGA OPTIM-EYES EYE CONTOUR CREAM

Tämä merkki on minulle tuttu vain nimenä, tuotteita en ole käyttänyt. Kyseessä on Comfort Zonen tavoin hoitolamerkki. Siinä missä Comfort Zonen lähestymistapa pohjaa elämyksellisyyteen, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja ”zen-tilaan”, profiloituu Filorga enemmän tekniseksi sarjaksi jossa hyödynnetään LED-valohoidon ja ihoinjektioiden kaltaisia innovaatioita ja käytetään tieteellisen kuuloisia ilmaisuja kuten NCTF®-yhdiste ja chronospheres-vektorit.

Ahh, tämä kauneudenhoidon markkinoinnin ja mielikuvien pohjattoman kiinnostava maailma..!

En tunne Optim-Eyes-tuotetta entuudestaan, joten googlaan sen: ”Kolmivaikutteinen Filorga Optim-Eyes kohdentaa hoitavan vaikutuksensa tummiin silmänalusiin, silmänympärysten turvotukseen sekä silmänympärysjuonteisiin. Tehotuote tuo silmänympäryksille valittömästi viilentävän ja virkistävän tunteen.”

Voiteen inci on pituudessaan luokkaa ”Helsingistä Kapkaupunkiin”, enkä kerta kaikkiaan jaksa lukea sitä ajatuksella läpi (löytyy mm. täältä jos kiinnostaa), mutta bongaan ainesosista päteviä anti-age ainesosia kuten A- ja B-vitamiinijohdannaisia, peptidejä ja aminohappoja. Incin maratonpituuden huomioon ottaen tämä ei varmaankaan sovi ihan herkimmälle iholle. Hinta noin 40-48 € / 15 ml. Edit. Filorgaa saa muualtakin kuin hoitoloista, sitä myyvät mm. monet apteekit sekä Kicks-ketju.

TUOTE 7 (yövoide)

Toinen lemppari! Koostumus on paksu ja vanukasmainen. Tuntuma sileä, miellyttävä levittää. Tuntuu erittäin kosteuttavalta. Tuoksu on hienovarainen, pehmeä ja puhdas. Ihastuin tähän heti ensimmäisellä kokeilukerralla ja rakastuin seuraavilla!

Vaikka voide on todella täyteläistä, se ei ole kiiltävän rasvaista eikä iho jää tahmeaksi vaan tuntuu silkkiseltä ja mukavalta, kaikin puolin ravitulta ja tyytyväiseltä. Tykkään! Vaikka voide tuntuu normikosmetiikalta, siinä ei ole tällä kertaa mitään synteettisten kalvonmuodostajien tuntua. Tätä voisin käyttää säännöllisesti.

Voide on:

COMFORT ZONE RENIGHT CREAM

Jo toinen Comfort Zone -tuote. Näytteet lähettänyt lukijakin naureskeli viikonlopun viestissään sitä, että ”Aika hauska yhteensattuma, että olet juuri nautiskellut synttäreilläsi mun lempparibrändin Comfort Zonen parissa.”

Renight Cream sopii kuvauksensa mukaan kaikille ihotyypeille ja sisältää mm. sertifioitua gojimarjanöljyä, tomaattiuutetta, makadamiansiemenöljyä ja hyaluronihappoa. 88% ainesosista on luonnollisia.

Hinta noin 69€ / 60 ml.

TUOTE 8 (yövoide)

Todella paksu, tiivis ja sileän näköinen koostumus. (Paksumpi kuin seiska-voiteessa.) Ei tunnu kovin rasvaiselta iholle levittäessä vaikka onkin täyteläinen. Iho jää pehmeäksi ja sileän ja ravitun tuntuiseksi, ei lähmäiseksi. Miellyttävä, hedelmiin vivahtava tuoksu, jossa on jotain tuttua.

Ihan mukava voide mutta ehkä kuitenkin vähän liian paksu ja tiivis ollakseen ideaalisen miellyttävän tuntuinen minun ihollani.

Voide on:

LUMENE VALO OVERNIGHT BRIGHT SLEEPING CREAM

Kotimainen Lumenehan se siellä!

Siksi tuoksu tuntui tutulta, olen käyttänyt monia Valo-sarjan tuotteita. Valo on Lumenen C-vitamiinipitoinen, heleyttävä tuotesarja. Lumenen yövoiteita en ole tainnut tätä ennen kokeilla. Ainakin tämä yksilö on todella tuhti ja suojaava.

TUOTE 9 (päivävoide)

Hajusteeton ja geelimäinen, tästä tulee heti mieleen Cliniquen Moisture Surge. Tuntuma on raikas ja silikoninen, iholle jää hieman muovimainen kalvon tunne. Ei kuitenkaan mitään Shiseidon ”jellyyn” verrattuna, sen rinnalla tämä geeli on jopa miellyttävää. Iho ei jää tahmaiseksi.

Geeli imeytyy välittömästi ja tuntuu ihan mukavan kosteuttavaltakin. Ainakaan ihoa ei jää kiristämään. Tämä ei kuitenkaan tunnu voiteelta jota haluaisin käyttää nyt talvella, tai ylipäänsä. Geelimäiset koostumukset ovat minulle vähiten mieluisia, olen aina ollut enemmän voiteiden ja emulsioiden ystävä.

Tuote on:

CLINIQUE MOISTURE SURGE

Hahaa, arvasin! ^_^ Cliniquen koostumukset ovat minulle tuttuja vuosilta kosmetiikkamyyjänä. Moisture Surge on yksi sarjan suosituimpia tuotteita ja sitä voi pitää klassikkona. Itse en siitä pidä, mutta paljon tätä tuli myytyä koska asiakkaat rakastavat tätä :)

Geelin funktio on kosteuttaa, that’s it. Se on superneutraalin tuntuinen, hajusteeton, imeytyy fantastisen hyvin ja uskollisten käyttäjiensä mukaan myös kosteuttaa ilmeisen tehokkaasti. Sopii täydellisesti meikin alle. Siinä varmasti tämän tuotteen suosion salaisuus.

Suuri kiitos lukijalle tämän hauskan sokkotestin järjestämisestä! Ai että mä tykkään näistä! Ja löysin uuden suosikkituotteenkin, tai jopa useamman – mutta hintansa puolesta Holika Holikan 3 Seconds Starter on ilman muuta paras Löytö, isolla L:llä…!

Holika Holika 3 Seconds Starter Hyaluronic Acid

Palataan taas sokkoilemaan ennemmin tai myöhemmin!

Aiemmat sokkotestailuni:

Sokkotestin tulos: yllättävä voide voitti

Sokkotestissä shampoot: marketti- ja salonkishampoo eivät erottuneet toisistaan

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (38)
 1. Beautyko.fi myy 3second starteria hintaan 12,99€ ja sama firma on saanut holikaholikat myyntiin jo muutamiin
  Prismoihin ja muistaakseni Sokoksiinkin. :)

  1. Kiitos vinkistä! :) Tällä hetkellä Beautyko’n varasto näyttää 3 Second Starterin kohdalla kuitenkin ”loppu”… :/ Taitaa olla suosittu tuote.

  2. Viime viikolla yhden taas hankkinut
   5.2.2019, 13:06

   Oulusta Limingantullin Prismasta löytyy Holika Holikaa ja mm. tätä ihanaa starteria <3

   1. Kiitos tiedosta :) S-Ryhmä voisi kyllä kunnostautua laittamalla jonnekin päin internettiä tiedon mitä kaikkia tuotteita heiltä saa :D Itse en löytänyt tätä tietoa kun googlailin postausta tehdessä.

  3. Oma tämä starter on ihan loppumaisillaan ja iloisena bongasin niitä olevan Sokoksella. Ei tarvi tilailla! Harmi vaan, että kaikki muutkin taitavat tykätä juuri tästä starterista, kun ei ollut jäljellä kuin testeri. Otin sitten kollageenistarterin Sokokselta testiin. Jännä nähdä, onko se yhtä hyvä ja kiva kuin tämä kosteuttava hyaluronistartteri :)

 2. Bentonin Aloe BHA kasvovesi on mun yksiä suosikkeja! Siinä on kuitenki ph-arvo liian korkea, että toi bha:n kuorivuus toimisi ☺

  1. No voihan pöö. Hassua etteivät Bentonin ”labratyypit” ole ottaneet tällaista seikkaa huomioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *