Karkkipäivä
Karkkipäivä

Smoky Gold

Esittelyssä Yves Rocherin talvikokoelman limited edition -paletti Smoky Gold. Jokohan tämä on nähty monessa blogissa? :)

Itse sain paletin joskus runsas kuukausi sitten, ja ihastus oli välitön. Todella kaunis väriharmonia. Paletissa on tummanvihreä, vähän harvinaisempi kaunis yönsininen, tumma luumunvioletti ja vaalea kulta. Paletti hylsyineen näyttää tyylikkäältä ja jopa vähän kalliilta, vaikka muovin keveys muistuttaakin että kyseessä on ”halpismeikki” (paletilla hintaa 15,90€).

Ainoa valitukseni koskee kultaista sävyä. Missään ei mainita, että se on voidemainen. Siis ei missään. Ei nettikaupan sivuilla, ei luomivärirasiassa itsessään, ei edes tuotteen mukana tulleessa lehdistötiedotteessa. Onko sillä sitten jotain merkitystä? On. Voidemaiset luomivärit ovat laadultaan erilaisia kuin puuterimaiset, ja asiakkaan olisi reilua tietää tuotetta ostaessaan, että yksi sävyistä toimii eri lailla (sitä ei esim. voi levittää  mukana tulevalla applikaattorilla). Voidemaisia luomivärejä on toki pysyvämpiä ja huonommin pysyviä, mutta tämän paletin yksilö kuuluu ikävä kyllä jälkimmäiseen kategoriaan. Se on itse asiassa suorastaan surkea. Puuterimaisella kultaisella sävyllä varustettuna paletti olisi ollut mielestäni lähes täydellinen.

Kultainen sävy on heikkopigmenttinen ja tuntuu iholla rasvaiselta. Voittekin siis arvata, mitä sille tapahtuu mikäli päälle ei levitä puuterimaista luomiväriä kiinnittämään. Ensimmäinen Smoky Gold -meikkini (pikaversio, kuva alla), kasautui luomivakoon alle puolessa tunnissa. Tulos oli samaa luokkaa kuin Max Factorin Smoky Eye Effect -katastrofissa.

 

 

Toisessa versiossa korvasin YR-paletin kullan YSL:n vaahtomaisella Fard Lumiere Aquaresistant -luomivärillä. Sävy Golden Sands on upean kimmeltävä syvä kulta, joka sopii juhlameikkiin kuin nenä päähän. Ja tämä luomiväri pysyy ilman mitään kiinnityksiä. Se kuivuu täysin kuivaksi ja vedenkestäväksi.

Luomen sisäpuolikkaalla Golden Sands, ulkopuolikkaalla Smoky Gold -paletin sininen (muuttui vihreäksi kullan päälle levitettynä) ja luomivaossa & alaluomella Smoky Gold -paletin luumuvioletti. Kulmaluulla vaaleaa kultaa Clarinsin Nude Shimmers -paletista. Violetti geelirajaus Indeliblen Venomous-sävy.

Tein meikistä pitkästä aikaa sellaisen ”värikartankin” mitä aina joskus toivotaan. Se löytyy postauksen lopusta.

Sopisi vaikka pikkujouluihin!

 

 

 

 

 

Kultasävyn onnettomasta laadusta huolimatta pidän Smoky Gold -palettia hintansa väärtinä, sillä kolme tummaa sävyä ovat todella pigmenttisiä. Siveltimellä tarvitsee vain hipaista, ja saa kunnolla sävyä.

Meikissä on käytetty myös Yves Rocherin ripsaria Mascara Longueur 360°. Tässä ripsarissa on samalla lailla kovan tuntuinen muoviharja kuin Lumenen Blueberry Curl -maskarassa. Harja erottelee ripset todella nätisti, mutta on makuuni liian kova. Kun aikoinaan käytin Blueberry Curlia, se jopa ihan sattui ripsien tyveen. YR Longueur 360° ei sentään tee kipeää, mutta pidän itse enemmän joustavista ja pehmeämmistä silikoniharjoista. Käytän silti mielihyvin tämän ripsarin loppuun, se on kuitenkin paras Rocherin ripsiväri mitä olen kokeillut.

En muuten ymmärrä tuota 360-astejuttua. Maskaran kuvauksessa sanotaan, että harjaksia pitäisi olla harjaosan päässäkin. Minun kappaleessani harjan pää on ihan tasainen.

Kommentit (45)

 1. Hennuska

  WAUTSI wau, siis tosi kauniit silmät ja meikki. IHANAT :) Ihailuja täältä x 100!

 2. Tiia

  Täällä sun blogissa on aina niin ihanaa käydä ihastelemassa noita nättejä meikkejä! Aikoinani sain häämeikkiinikin idean täältä. :)
  Mua harmittaa niin paljon, kun näen ilman laseja niin heikosti etten pysty tekemään ollenkaan rajauksia yläluomelle ja mun mielestä ne on meikin nätein osa. Yksi kaveri ne mulle aina tekee jos ollaan yhdessä lähdössä viihteelle. :) Luomivärin ja ripsarin pystyn kyllä hyvin laittamaan, mutta en mitään sen tarkempaa.

 3. Annukka

  Todella kaunis meikki! ja rakastuin tuohon YSL:n kultaan :)

 4. Karoliina

  Oli ihan pakko kokeilla tänään samantyylistä meikkiä ja ihastuin itse lopputulokseen suuresti :) Kiitos inspiraatiosta ja meikki sopii sinulle muuten tosi hyvin!

 5. Ensoleille

  Hei! Ensi kertaa olen täällä kommentoimassa ihanaa blogiasi :) Teet aina niin kauniita meikkejä, että ei voi muuta kuin olla kateellinen. Värienkäyttö on niin ihanaa! Voih jos mulla olisi vähän erilainen työ, niin tekisin varmasti useammin värikkäitä meikkejä.

 6. Kätsy Kissa

  Hei osaisitko vinkata millaisen meikin voisin tehdä itsenäisyyspäivänä vietettäviin 80vuotis synttäreihin? Juhlat alkavat jo puolen päivän jälkeen enkä oikein keksi mitään päivänvaloa kestävää, mutta näyttävää meikkiä. Koitan jos täältä arkistoista löytyisi joku aiempi postaus, mutta vinkkejä otetaan vastaan!

 7. Kateellinen

  Tosi ÄRSYTTÄVÄÄ kun joku osaa meikata noin HYVIN!!!! :D

 8. Johanna

  Tuhat kiitosta ”värikartasta”!!! :)) Lähdenkin tästä samantien kokeilemaan, että onnistusinko taikomaan jotain vastaavaa omiin silmiin.

 9. pieni silmäinen

  Moi! Sopiiko tuo meikki sellaiselle jolla on pienet silmät raskailla luomilla. Olisi menoa viikonloppuna ja pohdiskelin..

  • Sanni

   Sopii kyllä, hohtava kulta tuo valoa jotta pienetkin silmät tulee esiin ja sitten taas tummat sävyt painavat raskaita luomia ”alas”.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.