Smoky Gold

Esittelyssä Yves Rocherin talvikokoelman limited edition -paletti Smoky Gold. Jokohan tämä on nähty monessa blogissa? :)

Itse sain paletin joskus runsas kuukausi sitten, ja ihastus oli välitön. Todella kaunis väriharmonia. Paletissa on tummanvihreä, vähän harvinaisempi kaunis yönsininen, tumma luumunvioletti ja vaalea kulta. Paletti hylsyineen näyttää tyylikkäältä ja jopa vähän kalliilta, vaikka muovin keveys muistuttaakin että kyseessä on ”halpismeikki” (paletilla hintaa 15,90€).

Ainoa valitukseni koskee kultaista sävyä. Missään ei mainita, että se on voidemainen. Siis ei missään. Ei nettikaupan sivuilla, ei luomivärirasiassa itsessään, ei edes tuotteen mukana tulleessa lehdistötiedotteessa. Onko sillä sitten jotain merkitystä? On. Voidemaiset luomivärit ovat laadultaan erilaisia kuin puuterimaiset, ja asiakkaan olisi reilua tietää tuotetta ostaessaan, että yksi sävyistä toimii eri lailla (sitä ei esim. voi levittää  mukana tulevalla applikaattorilla). Voidemaisia luomivärejä on toki pysyvämpiä ja huonommin pysyviä, mutta tämän paletin yksilö kuuluu ikävä kyllä jälkimmäiseen kategoriaan. Se on itse asiassa suorastaan surkea. Puuterimaisella kultaisella sävyllä varustettuna paletti olisi ollut mielestäni lähes täydellinen.

Kultainen sävy on heikkopigmenttinen ja tuntuu iholla rasvaiselta. Voittekin siis arvata, mitä sille tapahtuu mikäli päälle ei levitä puuterimaista luomiväriä kiinnittämään. Ensimmäinen Smoky Gold -meikkini (pikaversio, kuva alla), kasautui luomivakoon alle puolessa tunnissa. Tulos oli samaa luokkaa kuin Max Factorin Smoky Eye Effect -katastrofissa.

 

 

Toisessa versiossa korvasin YR-paletin kullan YSL:n vaahtomaisella Fard Lumiere Aquaresistant -luomivärillä. Sävy Golden Sands on upean kimmeltävä syvä kulta, joka sopii juhlameikkiin kuin nenä päähän. Ja tämä luomiväri pysyy ilman mitään kiinnityksiä. Se kuivuu täysin kuivaksi ja vedenkestäväksi.

Luomen sisäpuolikkaalla Golden Sands, ulkopuolikkaalla Smoky Gold -paletin sininen (muuttui vihreäksi kullan päälle levitettynä) ja luomivaossa & alaluomella Smoky Gold -paletin luumuvioletti. Kulmaluulla vaaleaa kultaa Clarinsin Nude Shimmers -paletista. Violetti geelirajaus Indeliblen Venomous-sävy.

Tein meikistä pitkästä aikaa sellaisen ”värikartankin” mitä aina joskus toivotaan. Se löytyy postauksen lopusta.

Sopisi vaikka pikkujouluihin!

 

 

 

 

 

Kultasävyn onnettomasta laadusta huolimatta pidän Smoky Gold -palettia hintansa väärtinä, sillä kolme tummaa sävyä ovat todella pigmenttisiä. Siveltimellä tarvitsee vain hipaista, ja saa kunnolla sävyä.

Meikissä on käytetty myös Yves Rocherin ripsaria Mascara Longueur 360°. Tässä ripsarissa on samalla lailla kovan tuntuinen muoviharja kuin Lumenen Blueberry Curl -maskarassa. Harja erottelee ripset todella nätisti, mutta on makuuni liian kova. Kun aikoinaan käytin Blueberry Curlia, se jopa ihan sattui ripsien tyveen. YR Longueur 360° ei sentään tee kipeää, mutta pidän itse enemmän joustavista ja pehmeämmistä silikoniharjoista. Käytän silti mielihyvin tämän ripsarin loppuun, se on kuitenkin paras Rocherin ripsiväri mitä olen kokeillut.

En muuten ymmärrä tuota 360-astejuttua. Maskaran kuvauksessa sanotaan, että harjaksia pitäisi olla harjaosan päässäkin. Minun kappaleessani harjan pää on ihan tasainen.

Kommentit (45)
 1. To-del-la kaunis meikki! Ja sopii sulle loistavasti. Olen itse sävyiltäni niin viimeisen päälle viileä, että taidan kokeilla tuota korvaamalla kullan hopealla. Onko Sannilla ehdotuksia, mikä tuote sopisi, siis myös kestävä sellainen?

  Ja vielä triviaali kysymys: en ole koskaan käyttänyt voidemaisia luomivärejä, nyt sattuu olemaan muutama meikkipussukassa. Mitä levitys/häivytystapaa suosittelet?

  Onko mielestäsi voideluomiväreissä mitään etua puuterimaisiin verrattuna? Olen jostain saanut käsityksen, että luomivärit oli ennenvanhaan voidemaisia, mutta tuotekehittelyn myötä puuterimaiset sittemmin syrjäyttivät voiteet.. jos näin on, niin miksi kosmeteollisuus haluaa palata vanhaan konseptiin? Saako näin hupsuja edes kysellä? :P

  1. http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/03/24/voidemaiset-luomivarit/

   Voidemaiset luomivärit kannattaa aina häivyttää sormella, mutta ei niitä samalla lailla saa koskaan häivytettyä kuin puuterimaisia. Itse häivytän voideluomivärin rajan aina sivelemällä rajakohdan päälle samansävyistä (tai lähellä olevaa) puuteriluomiväriä.

   Onko mielestäsi voideluomiväreissä mitään etua puuterimaisiin verrattuna?

   Eipä oikeastaan, muuta kuin se että niillä saa meikkiin lisäintensiteettiä pohjustuksena käytettäessä. Ja vedenkestävissä voideluomiväreissä on tietysti vedenkestävyys-etu.

   luomivärit oli ennenvanhaan voidemaisia, mutta tuotekehittelyn myötä puuterimaiset sittemmin syrjäyttivät voiteet..

   Tällaista en ole kuullutkaan, joten en osaa ottaa kantaa. Voideluomiväreillä saa aikaan erilaisia tekstuureja ihoon, mikä toimii esim. kuvausmeikeissä. Tiedän, että monet meikkitaiteilijat käyttävät usein voideluomivärejä kun tarvitaan metallista efektiä.

   Rehellisesti sanottuna en itse kaipaa voideluomivärejä mihinkään (muuhun kuin pohjustukseen), ja minusta ne ovat aika turhia. Mutta jos tekisin kuvausmeikkitöitä, saattaisin olla toista mieltä. :)

   1. Kiitokset vastauksesta! Kaikesta päätellen puuterimaiset luomivärit ovat käytännöllisempiä (useimmiten), joten suurta voideluomivärien fania musta tuskin tulee. Sitäpaitsi puuterimaisissakin on sellaisia pehmeästi levittyviä, ”runsaita”, lähes voidemaisia laatuja, joita pystyy kuitenkin siveltimellä häivyttelemään. Kiitos YSL-suosituksesta silti, jos törmään alessa houkuttelevaan sävyyn niin saatan ostaa, hyvin pysyvää ja näyttävää bilemeikkiä silmällä pitäen… :)

   2. Ja vielä kiitos linkistä aiempaan postaukseesi aiheesta! Arvasin että olet aihetta käsitellyt ja yritin etsiäkin blogistasi, mutta en onnistunut bongaamaan omin avuin.

 2. Kävipäs hauska sattuma! Juuri pari minuuttia ennen blogiisi kurkkausta, avasin samaisen paletin, jonka eilen sain ystävältä lahjaksi. Ehdin siinä mietiskellä, että hetkonen, onko tuo kultainen mahdollisesti korostukseen, vai mahdollisesti huulille, koska oli niin hailakan oloinen. =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *