Karkkipäivä
Karkkipäivä

Skördefest

Skördefest. Sanokaa tekin skörde. Se on niin hassu sana. Mutta kaikessa tylsyydessään se tarkoittaa satoa. Skördefest = sadonkorjuujuhlat.

[huokaus – postaisit vaan niitä meikkijuttuja]

Sadonkorjuujuhlat kuulostaa ehkä maailman tylsimmältä tapahtumalta. Sitä ne voivat varmasti jollekulle ollakin, mutta Ahvenanmaalla tämä viikonloppu  (aina syyskuun puolessa välissä) on saaren toiseksi suosituin vuotuinen tapahtuma. Juhlat houkuttavat kävijöitä bussilasteittain myös manner-Suomesta, ja kävijämäärä ylittää 15 000. Kävin Skördefesteillä ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten, ja jäin koukkuun! Minä olen cityihminen 363 päivää vuodesta, ja nämä kaksi päivää omistan heinäpaalien, lehmien ja lampaiden keskellä fiilistelyyn.

Viikonlopun aikana kymmenet maatilat avaavat ovensa, ja kuluttajat pääsevät tutustumaan tuottajiin. Kävijät saavat käteensä kartan ja maatilakuvaukset, joista voi valita mieleisensä vierailukohteet. Tapahtumaan osallistuville maatiloille johdattavat punaiset omppukyltit (tai tomaatit, niinkuin me niitä haluamme kutsua). Tilat ovat avoinna kahden päivän ajan aamusta myöhään iltaan. Kumpparit jalkaan ja menoksi!

Skordefest1

Ilta on minusta parasta aikaa käydä maatiloilla. Hämärän laskeutuessa heinäpaalien keskelle syttyvät lyhdyt, ja tunnelmallisempaa ympäristöä syödä vaikkapa bolstaholmburgarea saa hakea. Itsehän en syö lihaa, joten minun valintani on ledholmare – hampurilainen silakkapihvillä.

Ystäväni ottivat viikonlopun aikana tosi kivoja kuvia, joita toivoin saavani julkaista tässä postauksessa. En ehtinyt kuitenkaan saada kuin yhden, joten lisään ehkä kuvia myöhemmin. Kuva Leenasta syömässä ledholmarea olisi piristänyt postausta kummasti! ^_^

Skordefest_2

Omat suosikkitilani ovat Bolstaholm (jonka päärakennus näkyy ylemmässä kuvassa) ja Limnäs Gård Getassa, Tjudö Vingård sekä Ollas ja Twilightin hevostila Lumparlandissa.

Toissavuonna uskaltauduin kokeilemaan traktorilla ajamista, ja tällä kertaa ilta Bolstaholmissa huipentui rodeoon…… Kuka väittää, että landella on tylsää? :)

Kommentit (15)

 1. Panda

  Maalla on mukavaa <3. Itse meinasin lähteä käymään viikonloppuna sikatilalla ihastelemassa pikkupossuja ^^.

  Dääm, rodeota olisi hauska päästä kokeilemaan joskus. Kestäisin varmaan sen alle minuutin tekohärän selässä :'D.

  • Sanni

   Mäkin kestin just sen minuutin…! (Videolta leikattu ekat 30 sekkaa pois.) Oli kuulema hyvä saavutus ensikertalaiselta! ^_^

 2. Jenni

  Vautsi! Tuommoista kaivattaisiin tänne mantereellekin. Tai ainakin minä kaipailen. Kuluttajat varmasti arvostavat tuota kokemusta ja aionkin vinkata tuosta vanhemmilleni. Itse ainakin tahtoisin jonakin vuotena tehdä reissun tuonne :)

  Kiitos näistä Ahvenanmaan vinkeistäsi, kotiseutumatkailu kunniaan! Kiva lukea joskus muistakin ihanista kohteista kuin vain noista kaukaisemmista. En olekaan koskaan käynyt Ahvenanmaalla mutta nyt tekisi kovasti mieli lähteä. Ehkä ensi kesänä tai siis syksynä :)

  • Sanni

   Kiva että tykkäilet A-maa-jutuista! :) Kotiseutumatkailu on tosiaan hyvä juttu, välillä unohdetaan että ihan kotimaassakin on kivoja kohteita. Mä olen itse halunnut jo pitkään tehdä viikonlopun hotelliretken mm. Hämeenlinnaan…! ^_^

 3. milipili

  Siis tipuin! Aivan hillitöntä, you go girl!

 4. Ani, kokovartalofiilis

  Ei suinkaan (”postaisit vain niitä…”). Tällainen sekakäyttö sopii oikein hyvin :)

  Tapahtuma näyttää IHANALTA, ja nimi kuulostaa todella oudolta! Joltakin roskalta XD Mutta tuonne olisi joskus mahtavaa päästä muksujen kanssa vilistämään. Rodeot jätän selkävammoineni kyllä mielellään muille!

  PS. blogini muutti ;)

  • Sanni

   Aa, säkin olet nyt WordPressissä! Tervetuloa!

   Skörde = roska = hahaaa…! :D Lapsille tuo tapahtuma on kyllä onnen omiaan. Monet tilat satsaavat aivan erityisesti lasten ohjelmaan, ja löytyy niin poniratsastusta kuin miniautoilla ajelua. Heinäpaalilabyrintti Limnäsissä on myös huippu!

   • Ani, kokovartalofiilis

    Kiitos kiitos. Juu harjotelaan tätä hommaa nyt :)
    Paalilabyrintti kuulostaa huipulta!

 5. Sannu

  No enpäs tiennyt tätäkään Ahvenanmaasta. Saat kuulostamaan paikan edelleen yhä mielenkiintoisemmalle.

 6. Minna

  Mä luen kaikki sun muut jutut paitsi meikkijutut eli älä hemmetissä jätä näitä muita juttuja! Mur. Hauska video, kivat kuvat ja tuli itsellekin olo, että haluaisi taas välillä maalle, vaikken nyt niin kaupungissa olekaan tälläkään hetkellä. Kyllä maanläheisyys pitää säilyttää, kosketus luontoon ja muihin eläviin. Ihania nuo hevosenkenkäkorut!

  • Sanni

   Mä luen kaikki sun muut jutut paitsi meikkijutut eli älä hemmetissä jätä näitä muita juttuja!

   Oho…? Mutta jee! :) Siis tosi hauska kuulla että joku lukee blogiani muistakin syistä kuin kosmetiikan näkökannalta.

 7. k_isu

  Jos tossa videossa olis fb:n tykkää nappi, tykkäisin. Hulvatonta! :D

 8. Ruu

  heh tuossa kuvassa oleva vihreä kone, ajan samanlaista töissä :D kaikkeen sitä kosmetiikkablogissa törmääkin :D

 9. Chandri

  Mulle tuli niin kauhian hyvä mieli tuosta videosta, olen tässä nyt kohta kymmenen minuuttia hymyillyt putkeen. :)

  • Sanni

   :) :) :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.