Skördefest

Skördefest. Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhlat.

Sadonkorjuujuhlat kuulostaa ehkä maailman tylsimmältä tapahtumalta. Sitä ne voivat varmasti jollekulle ollakin, mutta Ahvenanmaalla tämä viikonloppu syyskuun lopussa on saaren toiseksi suosituin vuotuinen tapahtuma. Juhlat houkuttavat kävijöitä bussilasteittain myös manner-Suomesta, ja kävijämäärä ylittää 15 000. Kävin Skördefesteillä ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten, ja jäin koukkuun! Minä olen cityihminen 363 päivää vuodesta, ja nämä kaksi päivää omistan heinäpaalien, lehmien ja lampaiden keskellä fiilistelyyn.

Viikonlopun aikana kymmenet maatilat avaavat ovensa, ja kuluttajat pääsevät tutustumaan tuottajiin. Kävijät saavat käteensä kartan ja maatilakuvaukset, joista voi valita mieleisensä vierailukohteet. Tapahtumaan osallistuville maatiloille johdattavat punaiset omppukyltit (tai tomaatit, niinkuin me niitä haluamme kutsua). Tilat ovat avoinna kahden päivän ajan aamusta myöhään iltaan. Kumpparit jalkaan ja menoksi!

Skordefest1

Ilta on minusta parasta aikaa käydä maatiloilla. Hämärän laskeutuessa heinäpaalien keskelle syttyvät lyhdyt, ja tunnelmallisempaa ympäristöä syödä vaikkapa bolstaholmburgarea saa hakea. Itsehän en syö lihaa, joten minun valintani on ledholmare – hampurilainen silakkapihvillä.

Ystäväni ottivat viikonlopun aikana tosi kivoja kuvia, joita toivoin saavani julkaista tässä postauksessa. En ehtinyt kuitenkaan saada kuin yhden, joten lisään ehkä kuvia myöhemmin. Kuva Leenasta syömässä ledholmarea olisi piristänyt postausta kummasti! ^_^

Skordefest_2

Omat suosikkitilani ovat Bolstaholm (jonka päärakennus näkyy ylemmässä kuvassa) ja Limnäs Gård Getassa, Tjudö Vingård sekä Ollas ja Twilightin hevostila Lumparlandissa.

Toissavuonna uskaltauduin kokeilemaan traktorilla ajamista, ja tällä kertaa ilta Bolstaholmissa huipentui rodeoon…… Kuka väittää, että landella on tylsää? :)

Kommentit (15)
  1. Maalla on mukavaa <3. Itse meinasin lähteä käymään viikonloppuna sikatilalla ihastelemassa pikkupossuja ^^.

    Dääm, rodeota olisi hauska päästä kokeilemaan joskus. Kestäisin varmaan sen alle minuutin tekohärän selässä :'D.

    1. Mäkin kestin just sen minuutin…! (Videolta leikattu ekat 30 sekkaa pois.) Oli kuulema hyvä saavutus ensikertalaiselta! ^_^

  2. Vautsi! Tuommoista kaivattaisiin tänne mantereellekin. Tai ainakin minä kaipailen. Kuluttajat varmasti arvostavat tuota kokemusta ja aionkin vinkata tuosta vanhemmilleni. Itse ainakin tahtoisin jonakin vuotena tehdä reissun tuonne :)

    Kiitos näistä Ahvenanmaan vinkeistäsi, kotiseutumatkailu kunniaan! Kiva lukea joskus muistakin ihanista kohteista kuin vain noista kaukaisemmista. En olekaan koskaan käynyt Ahvenanmaalla mutta nyt tekisi kovasti mieli lähteä. Ehkä ensi kesänä tai siis syksynä :)

    1. Kiva että tykkäilet A-maa-jutuista! :) Kotiseutumatkailu on tosiaan hyvä juttu, välillä unohdetaan että ihan kotimaassakin on kivoja kohteita. Mä olen itse halunnut jo pitkään tehdä viikonlopun hotelliretken mm. Hämeenlinnaan…! ^_^

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *