Skinimalismia Haut-Ségalan tapaan

Kaupallinen yhteistyö: Haut-Ségala

Olen todella tykästynyt ranskalaiseen Haut-Ségala-sarjaan, jonka esittelin blogissa viime keväänä. Sympaattisessa sarjassa yhdistyy moni minulle mieleinen asia: edullisuus, raaka-ainelähtöisyys, omistautuneisuus ja pysyvyys – ja voisipa vielä mainita Ranskan maaseudunkin. Itselleni kun se ihka ensimmäinen kosmetiikkasarja, jolla 14-vuotiaana kosmetiikkataipaleeni aloitin, tuli myös pienestä kylästä Ranskan maaseudulta. ☺️ Siinä on positiivinen kaiku.

Tänään palataan Haut-Ségalan pariin teemalla skinimalismi.

Sarja sopii äärimmäisen hyvin minimalistiseen ihonhoitofilosofiaan, sillä Haut-Ségalan yhteen raaka-aineeseen pohjautuvat tuotteet ovat poikkeuksellisen riisuttuja.

Onko sinulla herkkä iho ja haluat välttää ihollasi kosmetiikan ainesosacocktaileja? Tässäpä sinulle sarja.

Ja vielä aivan erityisesti, jos pidät minun tavoin kasvoöljyistä ja ”vesi & öljy” -ihonhoitomenetelmästä :)

ÖLJYKASVIEN SYVÄLLINEN TUNTEMUS

Haut-Ségala on perustettu vuonna 1996 ja sen kotipaikka on pieni Rieupeyroux’in kylä Ranskan Oksitaniassa. (Jos Oksitania ei alueena sano mitään, sen pääkaupunki on Toulouse.)

Sarjan sydän on korkealaatuisissa kasviöljyissä ja kukkaisvesissä, jotka hankitaan parhaan laadun näkökulmasta ympäri maailmaa. Italia, Marokko, Senegal, Turkki, Tahiti, Intia, Meksiko… Valikoimassa on myös ranskalaisia öljyjä. Maantieteellinen sijainti ja maaperä tekevät kasvien ravintoaineprofiileista erilaisia, ja vaatii paljon raaka-ainetuntemusta sekä pitkän linjan kokemusta tietää, mistä päin kannattaa hankkia mikäkin öljy. Haut-Ségala on esimerkiksi valinnut chileläisen Rubiginosa-lajin ruusunmarjaöljyn, kun suurin osa kosmetiikan valmistajista valitsee edullisemman ja helpommin saatavilla olevan Euroopassakin kasvavan Canina-lajin.

Jos Novexpertin tuotekehittäjät ovat ”molekyylinörttejä”, haut-ségalalaiset ovat selvästikin öljynörttejä..! 😍

Kotimaassaan Haut-Ségalan valikoimassa on yli 40 erilaista öljyä.

Haut-Ségala ei ulkonäöllä hienostele, vaan pakkaa tuotteensa yksinkertaisiin pakkauksiin mikä osaltaan mahdollistaa myyntihinnan edullisuuden.

Mainitsin tekstin alussa pysyvyyden. Tällä viittaan siihen, että sarja on pysynyt samannäköisenä yli 20 vuotta. Edellinen design-päivitys tehtiin vuonna 2000.

Kaupalliselle alalle tyypillisen jatkuvan uusiutumisen keskellä tällainen ultrarauhallisuus tuntuu minusta viehättävältä. Asiakas, joka tykästyi Haut-Ségalan manteliöljyyn 20 vuotta sitten, löytää saman öljyn samannäköisessä pullossa tänäkin päivänä.

Suomessa valikoima on pienempi kuin Ranskassa, ja meille on valittu yksitoista suomalaiselle asiakaskunnalle sopivaa öljyä. Kukkaisvesistä Suomessa on saatavilla kaksi: ruusu ja taikapähkinä. Lisäksi valikoimassa on Aloe Vera -geeli, öljyputsari, neljä vartalobalmia sekä deodorantti.

Haut-Ségalan tuotteita myyvät Sokos ja Ruohonjuuri sekä verkossa mm. Jolie.

*

Tänään kerron, kuinka rakentaa yksinkertaisen tehokas kahden tai kolmen tuotteen ihonhoitorutiini Haut-Ségalan tuotteilla. ✨

Resepti kuuluu:

RUUSUVESI – ALOE VERA – ÖLJY

 

Vesikosteutuksena kukkaisvesi ja aloe vera -geeli, öljykosteutuksena puhtaat, lisäaineettomat kasviöljyt.

VESIKOSTEUTUS

Puhdistuksen jälkeen iho kosteutetaan kukkaisvedellä ja/tai aloe vera -geelillä. Aloe vera -geeli on käytännössä kuin hyvin yksinkertainen kosteusseerumi. Aloe vera rauhoittaa ihoa ja sen sisältämät polysakkaridit sitovat ihoon kosteutta. Aloe vera sisältää myös antioksidantteja. Aloe vera tunnetaan erityisesti after sun -tuotteista, mutta miksipä jättää tämä tehokas ja lempeä kosteuttaja vain kesään? ☺️

Haut-Ségalan Aloe Vera -geeli (16,60€ / 100 ml) on perus-aloe veraakin kosteuttavampi. Siinä käytetään aloe veraa glyseriitti-muodossa, mikä tarkoittaa, että aloe vera on uutettu glyseroliin. Tämä tekee aloe vera -uutteesta vieläkin kosteuttavamman, sekä paremmin säilyvän, sillä korkea glyserolipitoisuus on luontaisesti antibakteerista. Levitä aloe vera -geeliä kasvoille yksinään seerumin tavoin, tai sekoita siihen kämmenellä öljyä, jolloin muodostuu raikas kosteuttava emulsio. Sillä voi korvata kasvovoiteen.

Haut-Ségalan Luomu-ruusuvesi (19,40€ / 250 ml) on varmastikin markkinoiden edullisimpia ruusuvesiä. Pakkauskoko on 250 ml, kun ruusuvedet tyypillisesti myydään 100 millin pulloissa. Pullossa on ihanan hienojakoinen suihke ja miellyttävän kukkainen tuoksu. Haut-Ségala ostaa ruusuvetensä Marokosta sekä Bulgariasta. Ruusuvesi kosteuttaa, rauhoittaa, uudistaa ja supistaa ihoa, sopien kaikille ihotyypeille. Jos ihotyyppisi on rasvoittuva ja altis epäpuhtauksille tai herkästi ärtyvä ja punoittava, kokeile Haut-Ségalan Taikapähkinävettä (17,60€ / 250 ml).

KAKTUSVIIKUNAÖLJY 25,40€ / 50 ml

Tämä olisi ykkössuositukseni Haut-Ségalan öljyistä, jos pitäisi suositella vain yhtä öljyä kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille. Olen hiljattain käynyt kaktus ihonhoidossa -kurssin, ja vaikka olen aiemminkin ollut tietoinen kaktusviikunan hienoista ominaisuuksista, nyt olen vieläkin vakuuttuneempi sen ihohyödyistä. Kaktusta voisi melkein verrata levään mitä tulee kosmeettisten hyötyjen laajaan kirjoon, ja näillä kasveilla onkin yllättäen paljon yhteistä, mikä vaikuttaa niiden aktiiviaineisiin. (Ehkä siitä aiheesta jossain omassa postauksessaan? 🤩)

Tämä öljy on ohut ja nopeasti imeytyvä ja iholla erittäin miellyttävän tuntuinen.

Kaktusviikunan kolme ykköshyötyä ovat kosteuttavuus, antioksidanttisuus sekä rauhoittavuus. Kaktusviikuna pursuaa E- ja C-vitamiinia sekä polyfenoleita, jotka suojaavat ihoa tehokkaasti ympäristön rasituksilta. Vaikutuksesta hyötyy niin nuorempi kuin vanhempi iho. Kaktusviikunan fenoliset yhdisteet toimivat myös tulehdusta laskien, ja linolihappo tasapainottaa ihoa. Löytyypä kaktusviikunasta myös pitkä liuta mineraaleja kuten kalsiumia, sinkkiä, rautaa ja magnesiumia, jotka myös osallistuvat ihon toimintojen tasapainotukseen.

Kaktusviikunaöljyä on kahdenlaista; siemenöljyä sekä maseroitua öljyä. Haut-Ségalan kaktusviikuna on maseroitua. Se tarkoittaa, että koko kaktusviikuna on uutettu pohjaöljyyn, tässä tapauksessa luomuauringonkukansiemenöljyyn. Maseraattiin saadaan uutettua sekä kaktuksen hedelmän että siementen aktiiviaineet. Iho saa maseraatista myös auringonkukkaöljyn vitamiinien ja rasvahappojen edut. :)

Anti-age-cocktail Haut-Ségalan tyyliin: kämmenellä aloe vera -geeliä, ruusunmarjaöljyä ja granaattiomenaöljyä.

GRANAATTIOMENAN SIEMENÖLJY 31,90€ / 50 ml

RUUSUNMARJAN SIEMENÖLJY 31,40€ / 50 ml

Nämä kaksi öljyä sopivat kuivalle ja ikääntyneelle iholle. Kummatkin ovat täyteläisiä ja ihotuntumaltaan selvästi ravitsevampia kuin kaktusviikunaöljy. Granaattiomenan siemenöljy on aivan erityisen täyteläistä ja suojaavaa, se tulee runsaudessaan lähelle Essen Protect Oilia.

Granaattiomena on siitä kiinnostava, että se sisältää erittäin harvinaista Omega-5-rasvahappoa. Kyseistä happoa kutsutaan myös granaattiomenahapoksi, sillä granaattiomena on sen tärkein lähde. Granaattiomena sisältää Omega-5-rasvahappoa jopa 60%. Omega-vitosella on voimakas anti-age-vaikutus ja se uudistaa ihoa sekä nopeuttaa ihon paranemista. Sitä voi siis pitää ns. korjaavana öljynä. Lisäksi se on erittäin antioksidanttinen, ja antioksidanttina useimmat granaattiomenan kosmetiikassa tuntevatkin.

Haut-Ségalan öljy on 100% granaattiomenan siemenöljyä. Suosittelen tätä öljyä hyvin kuivalle ja ikääntyneelle iholle jolla on esimerkiksi aurinkovaurioista johtuvia ryppyjä ja juonteita sekä velttoutta. Granaattiomenaöljyn levittymistä iholle voi helpottaa sekoittamalla siihen kämmenellä pari pisaraa aloe vera -geeliä tai suihkaus ruusuvettä.

Haut-Ségalan ruusunmarjan siemenöljystä olen kirjoittanut blogissa moneen otteeseen. Koska se koostuu 100% Rubiginosa-lajin öljystä, se on potentiaalisesti kaikkein parhaiten ihoa uudistava ruusunmarjaöljy. (Lähde: Rubiginosa vs. Canina.) Toinen juttu mikä tekee Haut-Ségalan ruusunmarjaöljystä erityisen on sen ravitsevuus. Ruusunmarjaöljy on tyypillisesti ohutta ja sisältää runsaasti linolihappoa, saattaen jopa kuivattaa ihoa. Haut-Ségalan käyttämä ruusunmarjaöljy on laadultaan selvästi ravitsevampaa ja kosteuttavampaa kuin muut, joita olen testannut. Haut-Ségala markkinoikin öljyä nimenomaan kuivalle iholle.

Tätä öljyä suosittelen kuivalle ja ikääntyneelle iholle, kun halutaan hoitaa ja ehkäistä juonteita ja pigmenttiläiskiä. Vaikka öljy on ravitseva, se tasapainottaa myös epäpuhdasta ihoa. Täydellinen öljy myös esimerkiksi aknearpien lievitykseen.

VANILJA-MANTELIÖLJY 27,50€ / 50 ml

MANTELIÖLJY 15,90€ / 50 ml

Nämä öljyt sopivat normaalista kuivalle ja herkälle iholle. Kumpikin on luomulaatuista manteliöljyä, erona Madagaskarin vaniljauute, jota on lisätty Vanilja-versioon. Vaniljahedelmän uutteella on ihanan tuoksun ohella ihoa suojaava vaikutus. Olen tuoksufriikkinä aivan rakastunut tähän öljyyn, sen lämmin ja hienostunut vaniljan tuoksu on taivaallinen…!

Manteliöljy on herkän ihon klassikkoöljy, suojaten, pehmentäen ja rauhoittaen ihoa. Manteliöljy sisältää runsaasti kuivaa ihoa hellivää ravitsevaa oleiinihappoa, joka puolestaan ei sovi epäpuhtauksiin taipuvaiselle sekaiholle. Oleiinihappo lukitsee kosteutta tuoden iholle suojaavan tunteen ja auttaa kosteuttamaan ihoa pitkäkestoisesti.

Manteliöljy sisältää myös runsaasti E-vitamiinia, joka suojaa ihoa vapaiden radikaalien kiusalta, kyeten myös suojaamaan soluja jonkin verran UVB-säteilyn haittavaikutuksilta (lähde). Manganeesi puolestaan rauhoittaa ihoärsytystä.

Muita tärppejäni Haut-Ségalan öljyistä ovat:

Jojobaöljy nuorelle, normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle.

Arganöljy aikuiselle iholle. Arganöljy on miellyttävä ”all-round” -öljy ehkäisemään ikääntymisen merkkejä, kosteuttamaan ja parantamaan ihon rakennetta. Se uudistaa ihoa, mutta ei ole yhtä voimakkaasti anti-age-vaikutteinen kuin ruusunmarjaöljy ja granaattiomenan siemenöljy.

Avokadoöljy kuivalle iholle. Tämä öljy sopii silloin, kun haet ravitsevaa öljyä oikein kuivalle iholle, mutta et vielä kaipaa anti-age-tehoja. Avokadoöljy on myös superhyvä öljy sekoitettavaksi hiustenhoitoaineeseen, se on yksi parhaita hiustenhoitoöljyjä kuiville hiuksille. 👌

*

Oletko sinä kokeillut Haut-Ségalan tuotteita? 

 

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet luonnonkosmetiikka
Kommentit (25)
 1. Minulla on ollut tuo arganöljy. En muista hankinko sen alunperin hiuksille vai mihin tarkoitukseen, mutta käytin sitä myöhemmin käsi-ja kynsinauhaöljynä, kun yhteen vaiheeseen käteni ei kestäneet mitään voiteita.

  Onko sarjan öljypuhdistus emulgoituva?

  Todella kiinnostava, etenkin jos tuotteet on laadukkaita ja edullisia!

  1. Haut-Segalan puhdistusöljy ei emulgoidu.

 2. Olen saanut herkän & kuivan ihon couperosan sekä PODin rauhoittumaan Laponien tuotteilla, mutta heidän öljy voisi olla kosteuttavampi. Voisiko yllä mainitsemasi manteliöljy olla hyvä vai kenties joku muu?

  1. Sanoisin, että manteliöljy on ainakin ravitsevampi (eli runsaamman tuntuinen ja vähän hitaammin imeytyvä) kuin Laponien öljy. Jos iho on oikein kuiva, avokadoöljykin voisi sopia.

   Yksi vaihtoehto on sekoittaa manteli- tai avokadoöljyä Laponien öljyyn 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *