Skin Summit -tunnelmia ja keinoiho-spotlight

Terveiset Pariisista L’Orealin Skin Summit -tapahtumasta. Eilinen oli juuri niin kiinnostava päivä kuin saatoin toivoa ja vaikka ohjelmalla oli pituutta 9 tuntia, se meni liian nopeasti. Koska kukaan teistä ei jaksaisi lukea kaikkia päivän sisältämiä juttuja yhdessä postauksessa, teen niitä muutaman. Tässä ensimmäisessä yleistunnelmia ja tieto-corner keinoihosta joka oli yksi itseäni eniten kiinnostavia aiheita.

SkinSummit_IMG_0212

Iloiset tytöt @ Skin Summit: Sanni, Virve ja Erika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skin Summit on ensimmäinen tilaisuus koskaan jolloin L’Oreal Paris on avannut laboratorionsa näin avoimesti toimittajille. Se on myös L’Orealin ensimmäinen tämän mittakaavan mediatapahtua joka keskittyy pelkästään ihonhoitotuotteisiin ja niiden kehitykseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yleensä harrastetaan aina loppukevennyksiä, mutta laitetaanpa tähän juttuun alkukevennys :D

Ennen virallisen ohjelman alkua meidän piti tyttöjen kanssa käydä pelleilemässä tulevalla Skin Genius -sovelluksella jolla voi peilata naamansa ikäänsä nuorempa tai vanhempana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sanni nuorempana siloposkena…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja rupsahtaneena… Nojoo, ehkä sovelluksen ikäsimulaattorilla on vähän huvipuiston peilitalon makua :D

Skin Genius tarjoaa kokonaisuudessaan kyllä vähän asiallisempaakin sisältöä ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paikalla oli 150 osanottajaa Euroopasta ja Kiinasta.

Aamun tiiviin tiede-”talk show’n” asiantuntijahaastattelujen sisältö avautui konkreettisesti päivän aikana, kun pääsimme tutustumaan erilaisiin innovaatioihin ja tutkimusmetodeihin käytännön tasolla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meille demonstroitiin useita erilaisia ihon ominaisuuksia mittaavia laitteita. Tässä ihon korkokuvaa kuvaava laite jolla tutkitaan mm. ryppyjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä taas ihon sävyä analysoiva laite jonka L’Oreal on kehittänyt itse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tällä laitteella mennään syvemmälle ihon rakenteisiin ja voidaan kuvata mm. melanosyyttejä ja näin tutkia esimerkiksi melaniinin tuotantoa hillitsevien aktiiviaineiden vaikutuksia.

SkinSummit_IMG_0252

Ennen kemian labroihin siirtymistä vaihdoimme asianmukaiset vermeet niskaan. Seurassa matkaemäntämme, L’Oreal Finlandin Tarja Kuusela.

Kemistien työalueella ei valitettavasti saanut kuvata mikä oli harmi sillä siellä(kin) oli niin paljon superkiinnostavaa demonstraatiota.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä selostetaan Skin Genius -sovelluksen toimintaa. Sovellus on jatkoa Makeup Geniukselle ja kehitetty auttamaan kuluttajaa ymmärtämään ihotyyppiään ja sen hoitoa ja löytämään ratkaisuja ihotyypin ja -ongelmien hoitoon.

SkinSummit_IMG_0284

Keinoiholabra oli yksi päivän ehdottomista highlighteista.

SkinSummit_IMG_0292

L’Oreal on kehittänyt maailman ensimmäisen ja ainoan keinoihon vaihtoehdoksi eläinkokeille. Episkin-keinoihoa myydään muillekin valmistajille eli se ei ole ainoastaan L’Orealin itsensä käytössä.

Toinen eläinkokeeton in vitro (eli ei oikealla iholla) -testimetodi on käyttää soluviljelmiä. Se on keinoihoa edullisempi tapa mutta keinoiho antaa tietysti paljon tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa tietoa koska on rakenteeltaan kuin oikea iho, sisältäen sekä dermiksen että epidermiksen.

Viimeisin keinoihoteknologia on ihon 3D-printtaus. Tässä ihon mallissa on mukana vielä Episkiniäkin monimutkaisempia ihon rakenteita, 3D-metodilla voidaan printata jopa kudoksia tai ryppyisen ja ihokarvoja sisältävän ihon. Mieletöntä! 3D-printtaus ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi korvaamassa Episkiniä, sitä voidaan käyttää hieman eri tarkoituksiin ja sofistikoituneempaan tutkimukseen. Se on vielä kehitysasteella ja on mahdollisesti tulevaisuudessa tärkeimpiä ”skin engineering” -työkaluja.

SkinSummit_Episkin

Keinoihon historiaa:

1983 – tohtorit Pruneras ja Regnier kehittävät ensimmäisen epidermis-keinoihon

1986 – kehitetään ensimmäinen dermis- ja epidermis -kerroksen sisältävä ihomalli

1994 – ensimmäinen pigmenttejä sisältävä epidermis-malli

1997 – ensimmäinen immunologisen mallin epidermis

2001 – ensimmäinen vaalea, hyper-sensitiivinen ihomalli

2002 – ensimmäinen ikääntyneen ihon malli

2006 – ensimmäinen täyden paksuuden immuno-ihomalli

2006 – ensimmäinen epidermis-malli vaihtelevalla uusiutumispotentiaalilla

2008 – ensimmäinen täyden paksuuden pigmentoitu ihomalli

2010 – ensimmäinen aasialaisen ihon ihomalli

.

Asioita joita keinoiholla voidaan testata:

SkinSummit_IMG_0281

SkinSummit_IMG_0278

Ja miten keinoiho valmistetaan:

SkinSummit_IMG_0283

.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.

SkinSummit_IMG_0308

Tällaista on keinoiho: vaaleanpunertava kalvo on dermis ja läpikuultava epidermis. Niin hurjan ohut. Juuri noin ohut on meidänkin ihomme. Ei sitä oikeasti jotenkin tajua. Tuohon mikroskooppisen litteään kalvoon mahtuu useampi kerros erilaisia soluja…

SkinSummit_IMG_0301

SkinSummit_IMG_0300

Tällaisissa pakkauksissa keinoihoa toimitetaan asiakkaille. Iho ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen… Jääpalarasia? :) Pieniä hyytelöannoksia? :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skin Summit: kosmetiikkalabranörttien päiväunelma, ei oikein voi muuta sanoa. :)

Mahtava päivä ja alan tietovarastoja pääsi todellakin täyttämään isolla kauhalla. Tästä on hyvä jatkaa :)

Kommentit (14)
  1. Kun näin tuon viimeisen kuvan sinusta jossa hymyilet niin en voinut muuta kun ajatella että oletpa säteilevän kaunis :)

    1. Voi kiitos :)

  2. Sulla on aivan upea kasvojen luusto ja piirteet! En aluksi uskonut että olet 37, olisin arvannut kymmenen vuotta nuoremmaksi :D Mielenkiintoinen postaus, jatkoa odotellessa :)

    1. Mä en oikeastaan olekaan minkään ikäinen ^_^ Tai olen itse lakannut mieltämästä itseäni minkään ikäiseksi, mä vain olen. :) Hyvä filosofia :)

      Kirjoittelen Skin Summitille jatkoa joskus ensi viikolla, ei viitsi heti perään laittaa kun tietää ettei ihmiset jaksa lukea samasta aiheesta niin tiuhaan ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *