Siveltimistä


Minulta on pyydetty postausta käyttämistäni siveltimistä, joten tässä tulee.

Minähän en siis ole mikään sivellinfriikki, ja käytän päivittäin vain ehkä n. kolmas- tai neljäsosaa omistamistani siveltimistä. Työstän suurimman osan silmämeikeistäni (mineraaleja lukuunottamatta) vaahtomuoviapplikaattoreilla, joilla saa paljon intensiivisemmän, joskin häivyttämättömän, tuloksen. Siveltimiä käytän pääsääntöisesti rajaukseen ja värien häivyttämiseen. Ainoastaan mineraalimeikit teen kokonaan siveltimillä, jauhemaisia tuotteita en osaa applikaattoreilla levittää eikä se liene mielekästäkään.

Jauhemaisten ja puristettujen luomivärien eroista:

Jauhemaisessa muodossa olevat mineraalimeikit ovat jo valmiiksi paljon värikylläisempiä kuin ”tavalliset”, puristetut sisarensa, joten niitä ei tarvitse kerrostaa samalla lailla. Laadukas mineraalisävy myös häivyttyy helpommin kuin kiinteä luomiväri, ja kärsivällisyydellä niillä saa aikaan paljon kauniimmin yhteenliukuvia sävykokonaisuuksia kuin puristetuilla. Kärsivällisyydellä viittaan siihen, että jauhemaiset tuotteet luonnollisestikin varisevat ja sotkevat helpommin kuin kiinteässä muodossa olevat. Myös annostelun opettelu on tärkeää. Sivellintä kannattaa kastaa mineraaliin vain ihan kevyesti, ja sitten painella sivellintä vaikka rasian kantta vasten jotta jauhe painautuu siveltimen sisään. Näin minimoit jauheen varisemista levitysvaiheessa.

Puristettujen luomivärien koostumus vaihtelee superpehmeistä, lähes voidemaisista koviin ja rakeisiin, ja koostumuksen mukaan vaihtelee myös se kannattaako tuotetta käyttää vaahtomuoviapplikaattorilla vai siveltimellä. Kaikkein kovimpia luomivärinappeja on ainakin minun henkilökohtaisen kokemukseni mukaan turha yrittää raapia siveltimellä. Pehmeään siveltimeen ei pigmentti tartu kovasta pinnasta, mutta vaahtomuoviapplikaattorilla painamalla saa jo enemmän väriä mukaan. Toiset väittävät pystyvänsä ongelmitta käyttämään kaikkia luomivärejä siveltimillä, minä en. (Olisi joskus mielenkiintoista nähdä miten he sen tekevät!)

Tässä pieni esimerkkivertailu. MACin Odd Couple -luomivärin violetti on suhteellisen pehmeä koostumukseltaan, mutta silti tulos jää aika vaatimattomaksi siveltimellä levitettynä. Vaahtomuovi on siis ilmiselvä valinta! :)

Violetti siveltimellä levitettynä

Violetti vaahtomuoviapplikaattorilla levitettynä
Tässä päivittäin käyttämäni siveltimet. Pahoitteluni hygieniafriikkien puolesta, olin juuri käyttänyt siveltimiä enkä jaksanut pestä niitä kuvaa varten. Voin jopa lisätä että en todellakaan pese kaikkia siveltimiäni päivittäin koska ne ovat vain omassa käytössäni. Vain geelirajauksissa käytetyt siveltimet on tietysti pestävä päivittäin.

H&M;:n rajaussivellin on täydellinen luomivärirajausten tekoon. Näin pienikärkistä sivellintä en ole missään muualla nähnyt. Siveltimen kolmiomainen muoto sopii nimenomaan luomivärirajausten tekoon, nestemäiset tai geelirajaukset onnistuvat paremmin suipolla, kapealla päällä.

MACin klassikkosivellin perustyöskentelyyn on 239, ja niitä minulla on kaksi, yksi tummille ja yksi vaaleille sävyille. (Olen vielä laittanut vaaleiden sävyjen siveltimeen valkoisen teipin että huomaan sen helposti muiden mustavartisten joukosta! :)) Käytän 239:iä kiinteiden luomivärien kanssa lähinnä luomivaossa ja kulmaluulla, ja mineraalisävyjen kanssa koko luomella. Kun olen levittänyt kiinteän luomivärin vaahtomuoviapplikaattorilla, lisään samaa sävyä 239:iin ja pehmennän siveltimellä applikaattorin jäljen etenkin reunoista.

Coastal Scentsin perinteinen eyeliner-sivellin on minulla geelirajauskäytössä, mutta en ole siihen täysin tyytyväinen ja olenkin nyt tilannut MACin 210:n sen tilalle. Tämän CS-siveltimen harjakset alkavat harottaa kun on vetänyt ensimmäisen viivan geelirajausta, ja niinpä sillä on hyvin vaikea saada tarkkaa rajaa etenkin ulkonurkkaan. Menee hermot kun yrittää tehdä kaunista, ohutta siipirajausta ja levällään harottavat harjakset jättävät jälkeensä söhryisen jäljen. Olen ymmärtänyt että monessa eyeliner-siveltimessä on tämä sama ongelma, ja toivon tosiaan että MAC pystyy parempaan.
Edit. 2/2010 Nakkasin Coastal Scentsin roskiin sen jälkeen kun MAC 210 kotiutui. Tässä siveltimessä eivät harjakset todellakaan harota, ja ovat vielä runsaan puolen vuoden käytönkin jälkeen tiiviisti ja napakasti yhdessä.

Everyday Mineralsin siveltimien varret ovat erityisen huonolaatuisia, kuten näette. Jokainen tilaamani EDM-sivellin on katkennut. Näissä pikkusiveltimissä se ei tosin niin haittaa, enkä ole jaksanut liimata vartta takaisin. Synteettinen sivellin on täydellinen voidemaisten tuotteiden levittämisessä, ja aitokarvainen concealer-sivellin toimii erinomaisesti jauhemaisen peiteaineen kanssa.

Tässä vielä toiseksi eniten käyttämäni työkalut, näitäkin tulee käytettyä melkein päivittäin.

Dermosilin raja
uskynässä on ihan paras smudger, rajausjäljen pehmentävä ”kumipää”. En tiedä onko smudgerille jotain suomenkielistä termiä… Minulla on smudger-pää myös mm. Lancomen kajalissa, mutta Dermosil hakkaa sen pehmeydessään ja joustavuudessaan.

MAC 217 on perushäivytyssivellin. Moni käyttää tuota myös ihan luomivaossa värin lisäämiseen tai jopa ulkonurkassa, mutta minun pienille silmilleni se on ihan liian suuri siihen tarkoitukseen. Hämmästyneenä olen katsonut kun esim. MakeUpGeekin Marlene työstää 217:lla ulkonurkan V-varjoa. Kateeksi käy suurisilmäisiä… 217 on hyvä sivellin, mutta joskus se häivyttää minun makuuni vähän liikaakin, niin että sävyt sekoittuvat kokonaan toisiinsa ja haalenevat turhan paljon. Silloin käytän Cailapin häivytyssivellintä joka ei ole ihan niin tehokas.

MAC 219 eli kynäsivellin toimii minulla hyvin luomivaossa ja ulkonurkassa jos haluan tarkkaa, pienelle alueelle jäävää jälkeä. Tämä sivellin tunnetaan yleisesti myös rajaussiveltimenä, mutta minulle se on jälleen liian suuri siihen käyttöön.

TBS:n huulipuna/peiteainesivellin on loistava todella tarkkaan työskentelyyn pikkiriikkisillä alueilla kuten rajausten ulkonurkissa tai alaripsien tyvessä. (Olen muuten ihmetellyt miksi siveltimen nimessä on ’lipstick’, näin ohuen ohut ja kapea sivellin tuskin soveltuu hulipunan levitykseen edes pienihuulisille.)

Coastal Scentsin Mimi Contour (kyllä, siveltimessä lukee Mimi eikä Mini!) -sivellin on vähän niinkuin H&M;:n ylemmässä kuvassa esitellyn rajaussiveltimen pikkuserkku. Melkein yhtä pieni muttei ihan niin kapea. Sopi kuitenkin myös erinomaisesti luomivärirajauksiin, etenkin luomivärin levitykseen alaluomelle.

Loppuhuomautus: luonnollisestikin käytän päivittäin myös kabuki- ja poskipunasivellintä, mutta tähän esittelyyn kuuluivat vain silmämeikkisiveltimet.
Kommentit (4)
  1. Charming nails
    7.6.2009, 16:20

    Olen miettinyt tuota MAC 219:n hankintaa mutta mulla on se Coastal scentsin kynäsivellin joka ajaa saman asian. Ihan hyvin se on kestänyt ja toiminut mutta voisi silti laittaa MACin harkintaan. Tykkään tehdä aina viime silauksen kynäsiveltimellä, sillä saa viimeiset kontrastit laitettua :)

  2. Hei!
    Olen tämän kesän morsian ja teen meikkini itse. Toiveissa olisi siis postaus häämeikistä hentoine väreineen sekä mahdollisesti myös värikkäämpi versio teemaan sopien :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *