Silmäpussit veks

Ihmeseerumista ihmevoiteeseen…! ^_^ Päätin sitten minäkin kokeilla tätä silmäpussit pois taikovaa ihmetystä, jonka toimiminen tuntui… no, oikeasti ihan hokkus-pokkukselta. Miten jokin kosmetiikan aine voi sekunneissa poistaa iholta turvotuksen..?

Olin nähnyt videoita ja lukenut blogijuttuja ja aine tuntui niin uskomattomalta että lopulta se oli saatava kokeilla itse.

Remescar_IMG_5711

Remescar Eye Bags & Dark Circles.

Mitä se lupaa?

Yksinkertaisesti: häivyttää välittömästi silmäpusseja ja silmänalustummuutta.

Voidetta levitetään riisinjyvän kokoinen määrä puhdistetulle silmänalusiholle sisänurkasta ulkonurkkaa kohti levittäen. Tämän jälkeen odotetaan 2-3 minuuttia kasvot peruslukemilla (”pysyttele ilmeettömänä”, ohjeet neuvovat :)), ja silmäpussit katoavat kirjaimellisesti silmissä.

Minun kasvoillani silmäpussit vierailevat iän kartuttua yhä tiheämmin, ja olin erittäin kiinnostunut tästä tuotteesta kaiken lukemani ja näkemäni perusteella.

Pakko se oli uskoa. Check this:

Silmapussit_IMG_4475

Ennen.

Remescar_IMG_4488

Remescarin jälkeen. Ohoh…!

Remescar_IMG_5718

Yksinkertainen ainesosaluettelo ei kuulosta ”pelottavalta”, ei tämä mitään myrkkyjä ainakaan ole syönyt.

aqua, magnesium aluminum silicate, sodium silicate, butylene glycol, phenoxyethanol, peg-75 shea butter glycerides, xanthan gum, ethylhexylglycerin, caprylyl glycol, CI 19140, CI 16035, acetyl tetrapeptide-5, acetyl octapeptide-3.

Pakkausteksti kertoo voiteen tehon perustuvan ”ainutlaatuiseen savimineraalien ja peptidien yhdistelmään”, mutta eivät mineraalit magnesium aluminum silicate ja sodium silicate mitään nestettä ihosta poista. Ne paksuntavat voiteen koostumusta ja tuovat Remescarin tuotteessa iholle mattaisen pinnan (jopa jauhoisen puuterisen, jos voidetta laittaa liikaa, siksi annostelu on tärkeää).

acetyltetrapeptide5
Kuva: Futurederm

Peptidit sen sijaan ovat tämän voiteen tekijät.

Interwebin ihmeellinen maailma tietää kertoa, että Acetyl Tetrapeptide-5:lla on kyky vähentää silmänympärysten turvotusta estämällä glykaatiota silmänympärysiholla (mitä ikinä tämä nyt sitten tarkoittaakaan!) sekä muuttamalla silmänympärysihon verenkiertoa siten, ettei alueelle kulkeudu yhtä paljon nestettä (lähde).

Acetyl-octapeptide-3:n taas sanotaan olevan botuliinin (!) lempeämpi ja turvallisempi versio, vähentäen ilmehdinnän aikaansaamia ryppyjä (lähde). Remescarin tuote ei targetoi nimenomaan ryppyjä, mutta arvelen acetyl octapeptide-3:n olevan mukana yleisesti silottamassa ja ”tuhkimoittamassa” silmänympärysihoa.

Minun maallikkotaustallani en pysty arvioimaan yllä kuvattujen vaikutusten tieteellistä uskottavuutta  eikä minulla ole aavistustakaan siitä, millä mekanismilla iholle levitetty peptidi voi muka saada tämän aikaan – mutta ihoni kertoi, että niin kävi. Turvotus katosi ja jokin voiteessa sen teki. Kun vaikutus ei varmasti voi olla paksuntajien, kosteuttajien, väriaineiden tai säilöntäaineiden aikaansaamaa, jäljelle jäävät peptidit.

Edit. ”Juuri saamamme tiedon mukaan”… :D ^_^  Lukijoihini kuuluu myös kosmetiikan kemian ammattilaisia (ainakin yksi :)), ja päivitänkin tähän hänen kommenttilaatikossa jakamansa informaation Remescarin toimintamekanismista: ”Peptidit ovat ihan tehokkaita aktiiviaineita ja noilla peptideillä voidaan tutkimusten mukaan saavuttaa jonkinlaista hyötyä silmänympärysiholla, mutta vaikutus ei ole välitön. Olisipa mahdollisesti aika vaarallistakin, jos jokin kosmetiikan raaka-aine toimisi välittömästi nesteitä poistaen.

Itse asiassa ne ovat nimenomaan silikaatit ja ennen kaikkea natriumsilikaatti, joihin tuotteen teho perustuu. (….) Mainitsemasi kiristävä tunne perustuu juuri silikaatin tekemään silmäpussien ’pikakiristykseen’ ja tasoittavan kerroksen luomiseen”.

Kiitos Taru.

Katsotaan vielä vähän ennen ja jälkeen -kuvia.

Silmapussit_IMG_4468

Silmapussit_IMG_4471

Silmänalusteni tummuus ja pigmenttiläiskät osaltaan vielä korostavat pussittavaa efektiä.

Remescar_IMG_4477

Remescarin jälkeen iho on kuin photoshopattu. Pakko sanoa että kuva näyttää oikeasti jotenkin retusoidulta ja blurratulta silmien alta, mutta jos jokin siellä blurraa niin Remescar-voide.

Ihan mieletön vaikutus: turvotus katosi minuutissa.

Tummuuden katoamisesta en menisi sanomaan, sitä en kyllä odottanutkaan sillä en usko minkään muun kuin peiteaineen siihen tepsivän. Ehkä tummuuden vaikutelma hieman lieventyi pussien ja niiden reunojen luomien varjojen kadotessa, mutta minään tummuuden poistajana en tätä itse markkinoisi.

Miltä voide tuntuu? Se ei aluksi tunnu miltään, mutta jättää kuivuttuaan kuivan, hieman kiristävän pinnan. Se ikäänkuin kiristää ihon pintaa ”kasaan”. (Ylempänä lisäämäni teksti silikaateista selittääkin mistä tunne tulee.)  Alla olevassa kuvassa näkyy hyvin mitä tarkoitan:

Remescar_IMG_4481_

Remescarilla käsitellyn ja käsittelemättömän ihon raja-alueella näkyy kiristyksen aikaansaamia vekkejä.

Efekti miedontuu kun alle laittaa ensin silmänympärysvoiteen, tällöin pinta ei jää yhtä kiristäväksi. (Jos alle on laittanut sy-voiteen, sen on syytä olla vähärasvainen ja sen tulee antaa imeytyä täysin ennen Remescarin levitystä. Öljyiset tuotteet vaikuttavat heikentävästi Remescarin tehoon.)

Itse olen laittanut silmänympärysvoidetta vielä Remescarin päällekin, vastoin ohjeita, ja hyvin on toiminut sitenkin. ”Vekille” menneet kohdat pehmenevät ja vekit katoavat kosteusvoiteen vaikutuksesta.

Ilman kosteusvoidetta en koe että Remescaria pystyisi edes käyttämään, sen verran kuivaksi se ihon pinnan tekee yksinään.

Remescar_IMG_5724

Remescar Eye Bags & Dark Cirles -voidetta voi käyttää päivittäin, mutta jatkuvassa käytössä suositellaan 4-5 päivän taukoa neljän viikon välein jotta iho saa levätä. Voidetta annostellaan vain kerran päivässä riisinjyväsen verran per silmänalunen. Vaikutus kestää koko päivän (ainakin minulla).

Itse kuvittelisin, ettei tällainen ihon kiristely ja nesteiden ”poispumppaaminen” tee iholle pitkässä juoksussa hyvää. Vaikka en Remescarin ainesosissa mitään pahiksia näekään, tulee pieni epäilys kuinka hyväksi tämän tyyppinen tuote lopulta on iholle – kun efekti on niin voimakas. Tietoni tässä asiassa ovat auttamattoman vajaat jotta pystyisin tuotteen haittoja arvioimaan. Valmistaja tietysti kehuu tuotteen turvallisuutta ja vakuuttaa, että se sopii myös herkälle iholle. Remescarin sivut löydät täältä.

Itselle tuote tulee jäämään ns. ”tuhkimotippa”-käyttöön silloin kuin tarve vaatii, joinain aamuina pussit vain ovat vähän liikaa… :D

Remescar Eye Bags & Dark Circles maksaa noin 33 euroa (8 ml) ja sitä myydään apteekeissa. Omani ostin Yliopiston Apteekista ja siellä se maksoi 32,40€. Tuotteella on 30 päivän tyytyväisyystakuu – rahat saa takaisin jos tuote ei toimi.

…pitääköhän seuraavaksi testata saman valmistajan Crow’s Feet -voide… :D Taitaa olla meikäläiselle vielä oleellisempi hoitokohde :)

Kommentit (47)
 1. Wau! Hurjaa! En ollut kuullutkaan koko voiteesta aiemmin, mutta pakkohan tuota on testata.

 2. Petra / Viilankantolupa
  18.1.2018, 21:14

  Tää on jännä tuote! Muutama kaveri käyttää tätä aina pitkän illan jälkeen ja mä oon vähän sivusta vilkuillut et jaa-jaa, mut aikamoinen erohan tossa on – ei auta kieltää! :D

  Jäin tarkistelemaan noita ainesosia, kun muistelin että meillä yhden tuotteen vaikuttavien ainesosien listalla olen tuskaillut noiden peptidihirviöiden sujuvan suomennoksen kanssa (tai sujuvan tekstiin istuttamisen kanssa ehkä ennemmin), mutta se mitä ajattelin tässä yhdistäväni, olikin palmitoyl tripeptide-5, eli ei välttämättä mitään sukua näille tässä käytetyille peptideille. Mutta sen olen oppinut, että näitä nimihirviöitä ei kannata ihonhoidossa yhtään väheksyä vaikka ne tekstiä kömpelöittävätkin. :)

  Mietin noita silikaatteja, että voisivatko ne olla tuon blurraavan vaikutuksen takana? Jos ne siksi olisi nostettu tuohon ”tehoaviksi” ainesosiksi?

  1. Mietin noita silikaatteja, että voisivatko ne olla tuon blurraavan vaikutuksen takana? Jos ne siksi olisi nostettu tuohon ”tehoaviksi” ainesosiksi?

   Joo, voi muuten olla :) Ja nyt kun mietin, niin magnesium aluminum silicatehan voisi myös olla yhtä kuin tuotteen ”tummuutta häivyttävä vaikutus” – se kun on väriltään valkoista ja tuo ihoon puuterisuuden lisäksi myös hieman vaaleaa pintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *