Karkkipäivä
Karkkipäivä

Silmän rajaus, osa 3: Näyttäviä rajauksia

Rajauskatselmuksessa ollaan päästy viimeiseen osaan, jossa esittelen joitain lempitekniikoitani kun haluan rajauksesta mahdollisimman näyttävän tai silmän muotoa muokkaavan. Näitä rajauspostauksia on ollut hauska tehdä, mutta toisaalta on tuntunut hankalalta vetää rajaa (heh) siihen, mitkä ovat arkisia tai mitkä juhlavampia rajauksia, kun makuja ja tyylejä on niin monia. Lukijoiden joukossa on varmasti ihmisiä joille tämänkin osan rajaukset ovat täysin arkisia ja joku voi tuhahtaa, ”Höh, missä ne oikeasti näyttävät rajaukset on??”

EDIT. Vanhan kuvatilini Photobucketin muututtua keväällä 2017 maksulliseksi palveluksi lakkasivat kaikki ensimmäisen blogivuoteni kuvat näkymästä blogissa. Pyrkimyksenäni on palauttaa kuvat ainakin joihinkin suosituimpiin ensimmäisen vuoden postauksiin, kuten näihin rajaustutorialeihin. Photobucket-tilin haltijoille pitäisi olla mahdollista saada ladattua koneelleen Photobucketiin tallennetut kuvat, mutta esimerkiksi näitä rajauskuvia ’Bucket ei anna minun tällä hetkellä ladata (monet muut kuvat antaa). Seuraan tilanteen kehitystä ja jos kuvat joskus muuttuvat latauskelpoisiksi, siirrän ne manuaalisesti uudelleen tähän postaukseen.

– Sanni

.
Nämä ovat kuitenkin minun subjektiivisia käsityksiäni rajauksista. En myöskään osaa kaikkia mahdollisia tekniikoita koska en ole saanut koulutusta, ja selitän jutut omalla harrastelijatyylilläni, mutta toivon että nämä tuovat ideoita ja herättävät oivalluksia joiden pohjalta voi itse lähteä viemään rajauksia omaan suuntaansa. :)

Meikkauksen iloa!

1. ”Amy Winehouse Light”
Tee yläluomelle todella paksu rajaus jonka vedät jyrkästi ylös kohti ohimoa. Rajaus voi hyvin peittää puolet tai ylikin liikkuvasta luomesta. Rajaus kannattaa tehdä samalla idealla kuin perussiipi, eli vedät ensin viivan joka määrittelee rajauksen yläosan, ja sitten viivan luomen ukonurkasta joka on siiven alaosa. Tämän jälkeen väritä viivojen sisäpuolelle jäänyt alue. Rajaukseen voi käyttää pehmeää meikkikynää, tussia tai voidemaista luomiväriä.

Sisäkajal tuo lisää intensiteettiä.

2. Avoin ulkonurkka

Tällä tekniikalla voi optisesti suurentaa silmää, ja se on erityisen hyvä pienille silmille. Vedä alaluomelle rajaus joka ei seuraa silmän muotoa vaan jatkuu ulkonurkassa suorana nurkan ohi. Alaluomen ulkonurkkaan jää tyhjä kolmiomainen alue.

Yläluomen rajaus tulee alaviistoon kohti alaluomen viivan ulointa osaa. Tämä eroaa kalanpyrstörajauksesta sillä, että viivat tulevat toisiaan kohti eivätkä toisistaan poispäin. Älä yhdistä viivojen päitä.

Voit tuoda ulkonurkkaan valoa levittämällä rajausviivojen sisäpuolelle vaaleaa tai valkoista luomiväriä. Olet nyt optisesti huijannut silmäsi ulkonurkan kauemmas mitä se todellisuudessa on. Rajauksesta saa luonnollisestikin vahvemman ja teatraalisemman käyttämällä esimerkiksi mustaa kajalia tai nestemäistä eyelineria, mutta minun käteni ei ole siihen tarpeeksi vakaa joten teen rajauksen mustalla luomivärillä.

3. Avoin sisänurkka

Tämä on yllä esitellyn rajauksen sisar, sillä erolla että ulkonurkan sijaan avataan enemmän silmän sisänurkkaa. Jos teet rajauksen joka jättää sekä ulko- että sisänurkan avoimeksi, saat aikaiseksi teatterimaisen meikin.
Vedä alaluomelle rajaus joka ei sisänurkassa seuraa silmän muotoa vaan jatkuu eteenpäin kohti nenänvartta. Ulkonurkassa rajaus voi mieltymyksesi mukaan loppua siihen mihin nurkkakin, tai jatkua ylöspäin kohti ohimoa. Koska minulla on pienet silmät joiden muotoa mielelläni pidennän, annan rajauksen jatkua nurkan yli.

Yläluomen voi silmän mallista ja toivotusta lookista riippuen jättää kokonaan rajaamatta, tai tehdä haluamansalaisen rajauksen. Älä kuitenkaan tuo yläluomen rajausta aivan sisänurkkaan sillä haluat jättää sen mahdollisimman avoimeksi ja valoisaksi.

Itse tein sivulle suuntautuvan, pitkän version paljon käyttämästäni siipirajauksesta. Jälleen sama perustekniikka; teen viivoilla tyhjän kolmion jonka sitten täytän värillä.

Silmän sisänurkkaan voit laittaa vaaleaa tai valkoista luomiväriä. Tässä meikissä laitoin valkoista myös aavistuksen ulkonurkkaankin rajauksen sisäpuolelle. Silmän muodon muutoksen näkee parhaiten kauempaa.

4. Voimakas kajal

Ehkä vähän höpsöä yrittää enää keksiä kaikille rajaustyypeille nimeä, tämäkin kun kuuluu niihin perussiiven variaatioihin. Mutta väliotsikot tuovat postaukseen rakennetta, eikös vaan? :)
Kajalilla tehdyllä rajauksella on se etu eyelineriin tai voidemaiseen rajaukseen että sen saa seksikkäästi ”smudgattua” eli sotkettua. (Inhottavaa kun suomeksi ei löydy hyvää vastinetta tuolle ’smudge’-sanalle.)
Tässä yläluomen perussiipi voimakkaasti toteutettuna kajalilla. Muoto on sama mutta tulos kuitenkin ihan erilainen kuin nestemäisellä eyelinerilla tehtynä.

Rajauksesta saa todella näyttävän kun levittää kajalia vielä alaluomellekin ja sotkee rajaa pehmeästi siveltimellä, topsipuikolla tai smudger-applikaattorilla.

Siskoparan kärsimykset…. Tässä jo vuotaa vesi kun innokas ”meikkitaiteilija” on smudgannut alaluomea.

5. Silmää voimakkaasti pidentävä rajaus
Tässä rajaustyypissä ei jätetä avointa ulko- tai sisänurkkaa, mutta silmän muotoa pidennetään vetämällä rajaus ulko- ja sisänurkan yli. Tajusikohan kukaan tuota eroa? :P Rajaus on umpinainen ja kiertää koko silmän. Tämä ei ole paras mahdollinen rajaustapa silmille jotka ovat lähellä toisiaan, sillä voimistetut sisänurkat tuovat silmiä entistä lähemmäs toisiaan. Avoin sisänurkka toimii tällöin paremmin.

Ulkonurkan ”kolmion” voi täyttää tai jättää tyhjäksi. Tyhjänä se pidentää silmää tehokkaammin. Esimerkkirajauksessa olen käyttänyt geelirajausta ja limakalvolla kajalia.

Rajaus vaihe vaiheelta.

Seuraa silmän omaa muotoa mutta liioittele viivan pituutta sisänurkassa. Ulkonurkassa noudata normaalia siipirajausta. Rajaa alaluomi läheltä ripsirajaa tai limakalvolta. Sisärajaus tekee silmän muodosta viirumaisemman, ”kettumaisen”.
Pehmeän version saat tekemällä rajauksen kynällä/kajalilla ja pehmentämällä jäljen (kynä)siveltimellä.

Rajauksen silmää pidentävä ja suurentava vaikutus näkyy parhaiten vertailukuvassa. ”Savustettu” rajaus on todella yksinkertainen ja nopea niksi, mutta tulos on näyttävä.

Tässä vielä muutama inspiraatiokuva blogissa esiintyneistä erilaisista rajauksista. :)

Aiemmat rajauspostaukset:
Osa 1: Perusteet
Osa 2: Tehosteita

Kommentit (11)

 1. Iris

  Siis ei herranen aika, mä rakastuin varsinkin noihin kahteen viimiseen rajaukseen. D: Nyt tuli hirvee hinku lähteä ostamaan erivärisiä luomivärejä… xD

 2. Anonymous

  Miten saat tehtyä alaripsien alle rajauksen helposti? Sullakin näyttäis olevan pitkät alaripset kuten mullakin, ja musta on hankalaa tehdä rajausta =/

 3. Inkivääri

  Anonyymi – teen lähes poikkeuksetta alaluomen rajauksen luomivärillä, ja käytän siihen hyvin ohutkärkistä sivellintä. Sillä pääsee ongelmitta ihan ripsien tyveen. En toisaalta ole kokenut kynärajaustakaan vaikeaksi, koska mulla on kuitenkin niin ohuet ja hennot ripset ettei ne paljon estä sen kynän kulkua. :)

 4. HeliMaaria

  Ihan mahtavaa, että näitä meikkiblogeja on olemassa, varsiinkin tämä rajauspostaus ilahdutti kovasti.
  T. 28v ja vieläkin meikkaus hakusessa

 5. Inkivääri

  HeliMaaria – voi kun kiva kuulla että postauksesta oli iloa! :) Koskaan ei ole liian vanha opettelemaan meikkausta! ^_^

 6. Anonymous

  Ihana blogi! Toivottavasti itsekkin oppis vielä joskus käyttämään värejä noin kauniisti! Aina tulee vaan turvauduttua turvallisiin ruskeisiin.. Kiitos tästä! :)

 7. luc

  tuo viimenen <3_<3 pitää kyllä koklata

 8. Anonymous

  Tuhannet kiitokset tästä blogista, nimimerkki tumpelo on saanut hyviä vinkkejä ja kädestä-pitäen ohjeita meikkaamiseen. Nyt uskaltaa jo vähän käyttää erilaisia värejäkin, kun on hyvillä ohjeilla päässyt ensin alkuun!

 9. Anonymous

  aivan upeita rajauksia ja värejä ! :–) mukava katsella :)

 10. Nimetön

  Kiitos ihanista rajauksista! Upeita kuvia, rakastuin tuohon toisiksi alimpaan<3 Mutta minulla oli kysymys. Kun piirrän itselleni rajauksia, miten saan niihin tehtyä saman kulman, ettei toisessa silmässä ole loivempi ja toisessa jyrkempi rajaus?

 11. Nimetön

  Tuo viimenen rajaus! Aivan upee!!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.