Karkkipäivä
Karkkipäivä

Silmän rajaus, osa 2: Tehosteita

Tämänkertaisessa osassa esittelen muutaman värikkäämmän, tehokkaamman tai muuten vain erottuvamman tavan rajata silmä. On tietysti makuasia sopivatko nämä rajaukset arkeen vai viihteelle, mutta minulle nämä ovat vielä ihan arkirajauksia. Kolmannessa osassa katsotaan sitten vielä enemmän silmää muokkaavia rajauksia.

EDIT. Vanhan kuvatilini Photobucketin muututtua keväällä 2017 maksulliseksi palveluksi lakkasivat kaikki ensimmäisen blogivuoteni kuvat näkymästä blogissa. Pyrkimyksenäni on palauttaa kuvat ainakin joihinkin suosituimpiin ensimmäisen vuoden postauksiin, kuten näihin rajaustutorialeihin. Photobucket-tilin haltijoille pitäisi olla mahdollista saada ladattua koneelleen Photobucketiin tallennetut kuvat, mutta esimerkiksi näitä rajauskuvia ’Bucket ei anna minun tällä hetkellä ladata (monet muut kuvat antaa). Seuraan tilanteen kehitystä ja jos kuvat joskus muuttuvat latauskelpoisiksi, siirrän ne manuaalisesti uudelleen tähän postaukseen.

– Sanni

1. Alaluomipainotteinen värirajaus

Jätä yläluomi rajaamatta tai tee ripsirajaan ihan ohut rajaus, ja anna alaluomen dominoida meikkiä. Levitä alaluomelle paksusti värikästä, hohtavaa luomiväriä (mattapintaisella luomivärillä tämä voi näyttää oudolle). Tee kajalilla sisärajaukset mikäli haluat katseeseen lisää imua. Tällainen rajaustyyli sopii mielestäni parhaiten suurisilmäiselle jolla on pulleahko alaluomi. Jos silmäsi ovat kovin syvällä tai pienet, tämä ei näytä välttämättä hyvälle. (Minullakin on vähän sillä rajalla sopiiko tyyli minulle.)2. Kaksoisrajaus

Tämä on hauska ja yksinkertainen tapa tehdä rajauksesta ”the” juttu meikkiin. Voit käyttää kahta värisävyä tai yhtä väriä ja mustaa. Tee ensin vaaleammalla värillä luomelle paksu rajaus, ja lisää sitten tummempaa väriä tai mustaa kynää/eyelineria sen päälle ohuemmalla viivalla. Toimii etenkin mineraaliluomiväreillä, mutta rasvaisilla, värikkäillä kynilläkin pitäisi hyvin pystyä toteuttamaan tällainen rajaus.
3. ”Fishtail”-rajaus

Tämä on myös yksinkertainen tapa tehdä rajauksesta persoonallisempi. Rajauksen voi toteuttaa millä tuotteella tahansa; kynällä, tussilla, eyelinerilla tai luomivärillä. Vedä yläluomen rajaus loppupäästä ylös, ja alaluomen rajaus vastaavasti loppupäästä alas tai sivulle, niin että silmän ulkonurkkaan muodostuu ”kalanpyrstö”.

Pehmeä kalanpyrstö luomivärillä

Terävä kalanpyrstö voidemaisella rajauksella

4. Alaluomen eyelinerrajaus

Kaikkien silmänmuodolle tämä ei sovi, mutta nestemäisellä eyelinerilla saa näyttävän rajauksen kun sen piirtää alaluomelle irti ripsirajasta. Tällainen rajaus myös suurentaa silmää. Parhaiten tällaisen rajauksen saa onnistumaan kun alaluomi on hieman pullea ja sillä on paljon tilaa. Rajauksesta saa vielä upeamman, kun levittää alaluomelle ensin pastellisävyistä luomiväriä tai tekee sisärajauksen värikkäällä kajalilla.

Minun alaluomeni on kuopassa, joten minulle tällainen rajaus ei sovi. Siksi pyysinkin saada julkaista pari kaverini meikkikuvaa jossa tämä näyttävä rajaustyyli tulee hyvin esiin.


Olivatko nämä rajaustyylit jo kaikille tuttuja? Rajaatteko muuten silmänne yleensä samalla tavalla vai vaihteletteko tilanteen ja fiiliksen mukaan?

Muut rajaussarjan osat:
Osa 1: Perusteet
Osa 3: Näyttäviä rajauksia

Kommentit (7)

 1. milipili

  Hienoja!
  Värikästä alarajausta olen käyttänyt, samoin tuplaa. Tuota kalanpyrstöä täytyy kokeilla.

 2. Chaos

  Haa silmäni :D En muistanutkaan, että tuollaisia meikkejä oon tehnyt, hih! Niistä taitaakin olla aikaa. Kiva, kun noista oli apua :)

 3. xena

  Ihan mahtavia ohjeita! Kiitos sulle! Itse olen suuri rajausten ystävä ja nämä kaikki tulevat varmasti kokeiltua! Vielä kun saisi ne bilerajausohjeet ennen lauantaita niin pääsisin niitä kaverin synttäribileisiin testaamaan.. ;)

 4. Chaos

  Voi ei näin pitkän ajan jälkeen mua hävettää nähdä nuo meikkaukseni, kun ne on musta ihan nolot, vaikka rajaukset onkin tarkat ja onnistuneet, mutta muuten oma meikkaustyyli on kehittynyt ja paljon, vaikka näyttävää meikkityyliä edelleen toki käytän *nolo* :D

  • Sanni

   Voi eiii Chaos :D Höpsistä pussiin :)

 5. Chaos

  Varsinkin tuo alempi meikkini, aaargh *kiemurtelee nolona* :’D

  • Sanni

   Eikä ole yhtään nolo! :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.