Karkkipäivä
Karkkipäivä

Silmän päivä

Ajattelin kertoa teille silmäni päivästä. (Siis mitä ihmettä..?)

Päätin eräänä päivänä dokumentoida kaikki toimenpiteet ja tuotteet, joille silmäni altistui sen vuorokauden aikana. Pelkästään silmän alueelle tulee laitettua yllättävän paljon eri tuotteita yhden päivän aikana.

Silmanpaiva_1

Silmä herää. Sitä ympäröivä iho on aamuisin usein turvoksissa. Kun nostan poskipäätä, iho menee kurttuun ja ohuen sy-ihon juonteet tulevat heti näkyviin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän tuote numero 1: Liz Earlen Eybright-vesi. Eli tämä hassu silmänympäryksille tarkoitettu erikoisvesi, jollaista en muuten käyttäisi tai itse hankkisi mutta johon olen kuitenkin onnistunut koukuttumaan saatuani sen Liz Earlen edustajalta.

Kaadan tätä vanulappuun ja pyyhin silmäluomet. Raikastaa ja alentaa turvotusta. Ja tosiaan aivan yhtä hyvin voisi vain huuhtoa silmät kylmällä vedellä. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän tuote numero 2: Laveran Cranberry & Argan Wrinkle Smoother. Tämä on kevyt seerumin tyyppinen tuote joka lupaa pehmentää juonteita ”erityisesti silmänympärysiholla, otsassa ja suupielissä”. Valitettavasti en ole tällaista välitöntä vaikutusta huomannut, tai siis ei tämä sen näkyvämmin juonteita silota kuin mikä tahansa muukaan kosteustuote. Tykkään kuitenkin kovasti Smootherin ohuesta, ”napakasta” koostumuksesta. Käytän tätä parhaillaan osana Laveran Cranberry & Argan -linjan testijaksoa.

Silmanpaiva4

Kontrollikuva tuntia myöhemmin. Rypistän kasvojani. Erottuvatko silmänympärysalueen juonteet nyt vähemmän kuin vasta herättyä..? No jaa. Ehkä aaavistuksen. Tai sitten vain rypistin kasvojani voimakkaammin ylimmässä kuvassa. ;)

Kylppari_hylly

Kylppärin kaapissa on ystävällinen ja hyvähenkinen putelikaaos. Täällä nököttävät sekaisin vakioihonhoitotuotteeni sekä kulloinkin testijaksolla olevat, blogin kautta saadut ”työtuotteet”. Kokeilujakson jälkeen testituotteet palaavat Hemnes-kosmetiikkalipaston uumeniin odottamaan jatkotoimenpiteitä –> joko arvottavaksi/postikuluilla huudettavaksi teille lukijoille (kesällä on taas tulossa uudet huutajaiset, wink wink ;)), eteenpäin kaverille tai perheenjäsenelle tai joissain tapauksissa, kun oikein ihastun tuotteeseen, odottamaan sitä että itse käytän sen jonain kauniina päivänä loppuun.

Silloin tällöin joku testituote jää saman tien vakiokäyttöön. Kuten nyt tuo Liz Earlen Eyebright.

Silmanpaiva5

”Näytä sitten kanssa miltä mä näytän kun et rypistä ihoa!” silmä sanoi. No okei. Eli tältä iho näyttää kun en ilmehdi tai naura. Edelleen ihan mukavan siloiselta. Mutta kyllä mä myönnän, että vähän jännittyneenä odotan koska ne kuuluisat harakanvarpaat alkavat juurtua pysyvästi erottuvaksi viiruksi silmäkulmaan…. Tätä ennakoiden olen alkanut suorittaa muuan toimenpiteen. Siitä lisää kun ehditään iltaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän tuotteet numerot 3, 4 ja 5: Lumenen Cloudberry Length Serum -ripsari, Laveran peiteaine ja Laveran tummanruskea rajauskynä eli kuntosalin pikameikkikolmikko.

Nämä asuvat kylppärissä muiden meikkien löytyessä parven meikkinurkkauksesta. Näillä sutaisen silmää vähän ”auki” ennen salille lähtöä.

Silmanpaiva7

Näin. Peiteainetta koko silmäluomelle ja silmän alle tasoittamaan, vähän kynää sinnepäin ripsirajan ulkonurkkaan ja pari harjan vetoa ripsaria.

Silmanpaiva8

Salin jälkeen luomi on kevyesti hikinen ja rajaus on hieman levinnyt. Ei näy kuvassa kovin hyvin, mutta halusin dokumentoida kaikki vaiheet. ^_^ ”Oikealla” silmäluomen primerilla luomi ei mene hikiseksi ja rajauskin leviää huomattavasti epätodennäköisemmin. Mutta olen tykästynyt käyttämään tuota Laveran peiteainetta salimeikissä jostain mentaalisesta syystä kun tuntuu kivemmalta ajatukselta että iholla on hikoillessa jotain luonnollista ainetta kuin synteettistä.

Usein minulla on sailla kasvoilla kevyesti mineraalipohjaakin – mutta se nyt ei liity tähän silmän päivään. :)

Silmanpaiva9

Päivän tuotteet 6, 7, 8 ja 9 (+ kuvasta puuttuvat rajaustuotteet 10, 11, 12, 13 sekä pohjustus 14).

Silmanpaiva10

Teen meikkikokeilun We Care Iconin luomiväreillä. Rajauksessa käytin neljää eri tuotetta; yläluomella Lumenen tummansinistä tussieyelineria ja valkoista kimalle-eyelineria sekä Make Up Storen siniharmaata glitter-eyelineria ja alaluomella sisärajauksena Yves Rocherin mustaa vedenkestävää kynää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän tuote numero 15: Natural Coden (edesmennyt) silmämeikinpoistoaine. Näitähän jemmasin silloin 2011 koko Vapaa Valinnan hyllyn tyhjäksi kun ne jäivät pois. Varastoa riittää edelleen vuodeksi-pariksi. :D Ovat muuten riittäneet paremmin kuin tuolloin elokuussa 2011 laskin. ^_^

Silmanpaiva12

Meikit bye-bye.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän tuote numero 16: Kiehl’sin Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate eli tuttavallisemmin C-vitamiiniseerumi. Tätä hieron joka ilta silmänympärysiholle poskiluun yläreunan ja silmäkulman alueelle tarkoituksena jarruttaa sy-ihon juonteita ja etenkin niitä ulkonurkan harakanvarpaita. Mutta huom! En olisi itse hankkinut tätä tuotetta. Käytän tätä, koska sain sen blogin kautta. Näin tarjoutui tilaisuus testata käytännössä, onko jollain todella tehokkaaksi mainostetulla ”ryppyvoiteella” pitkässä ja säännöllisessä käytössä vaikutusta. 75 millin pullo kestää sy-iho-käytössä monta vuotta. Eri asia on tietysti kuinka pitkään sisältö säilyy stabiilina…

Olen käyttänyt seerumia tunnollisesti joka ilta viime kesästä saakka, lukuunottamatta reissutaukoja. En viitsi ottaa näin isoa pulloa matkoille mukaan. Väittäisin, että näen seerumin käytöllä joitain tuloksia. Mutta tuleva kesä ja etenkin syksyn Kreikan reissu tulevat vasta kunnolla näyttämään toteen onko C-vitamiiniseerumi onnistunut tehtävässään. Auringon tuoma pintakuivuus tuo aina juonteet kaikkein parhaiten esiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän tuote numero 17: Patykan silmänympärysvoide. Koska Kiehls’in C-vitamiiniseerumi ei itsessään kosteuta (vaan jättää ihon itse asiassa hyvinkin epämiellyttävän tuntuiseksi), taputtelen päälle vielä kosteuttavan tuotteen.

Silmanpaiva15

Puolilta öin silmä menee nukkumaan. Päivän aikana sitä tuli taas hinkattua ja närpittyä jos jonkinlaisella tuotteella: tuoteluku yhteensä 17 kappaletta.

Kyllä voi silmänkin elämä olla kuluttavaa. :)

* * Postauksessa esiintyneistä tuotteista olen saanut valtaosan blogin kautta. Erikseen mainituista kaikki muut paitsi Natural Coden putsarin ja Make Up Storen eyelinerin.

Kommentit (27)

 1. NG

  No huh ;) Onhan siinä tuotearsenaalia. Itse en ole viime viikkoina edes meikannut, hikisten silmänympärysten ilona olen käyttänyt vain Dermosilin geliä tai uudempaa sy-voidetta (joka on aika tuhtia)..
  Nuo kaikki kuulostavat kiinnostavilta, erityisesti Lavera ja Kiehl’s. :)

 2. Jonttu

  Tosi kiva postaus. Kiva, että sinulla on niin paljon mielikuvitusta, että subjektina olikin tällä kertaa itse silmä. :) Sain siitä kivat aamunaurut.

  Itselläni tuotteitten määrä silmälle on neljä: kasvovesi, silmänympärysvoide, peiteaine ja illalla meikinpuhdistusaine.

  Miten muuten, pyritkö ehkäisemään ryppyyntymistä myös välttelemällä mahallaan nukkumista? Itse ainakin yritän moista. :)

  • Sanni

   Miten muuten, pyritkö ehkäisemään ryppyyntymistä myös välttelemällä mahallaan nukkumista?

   En, mutta toisaalta en muutenkaan koskaan nuku mahallani. :)

 3. Hanna

  Aivan ihana tämä Silmän elämä -postaus!! Omiakin silmänalusia tulee tuijotettua pienellä ahdistuksella harva se päivä. Varsinkin tuo poskipään nostoefekti on tuttu ;D Kaikenlaisia sy-voiteita on tullut kokeiltua, nyt kiinnostuin tuosta Kiehl’sin C-vitamiini seerumista…

 4. Meow

  Voi miten suloinen tämä Silmäpostaus. <3 Oot sä Sanni vaan ihana!

  • Sanni

   ^_^

 5. Pahentaa asiaa?

  Monta kertaa olen miettinyt, että paljonkohan tuo kaikki koskettelu ja hierominen ikäännyttää silmänympärysihoa; minulla vielä on allergioita, joten joskus tulee hierottua silmiä ihan kutinan takia, vaikka tiedän, ettei saisi. Mutta luulisi, että meikkien laittaminen ja poisto joka päivä tekisi hallaa herkälle iholle. Onko tästä mitään faktatietoa?

  Ei tarvitse kertoa, jos et ole muuten blogissa kertonut, mutta minkä ikäinen sinä olet? Olen vain utelias vertaamaan omaa ryppyisyyttäni silmien alueella? :D

  • Sanni

   Mutta luulisi, että meikkien laittaminen ja poisto joka päivä tekisi hallaa herkälle iholle. Onko tästä mitään faktatietoa?

   En tiedä onko asiaa ihan virallisesti tutkittu mutta peruslogiikka sanoisi, että toki mekaanisella rasituksella (jota kaikki koskettelu on) on vaikutusta ihoon. Ihan normaaliinkin ihoon, ei vain herkkään.

   mutta minkä ikäinen sinä olet?

   35. :) Ei ole salaisuus. ^_^

 6. Ellinen

  Jännittävän vaihteleva päivä silmällä. :) Mun silmä se porskuttaa pelkän silmänympärysvoiteen voimalla, hihi. Sitkeä ihottuma silmien ympärillä tosin vaatii toisinaan jotain vahvempaa kamaa. Mulla on viime vuosina juuri silmänympärykset kärsineet atopiasta pahiten. Pari vuotta sitten oli niin sitkeästi uusiva silmätulehdus, että meinasi kyllä usko loppua. Nyt on ihan ok vaihe menossa, kesä on aina kiva iholle. :) Olen miettinyt, että silmänympärysiho luultavasti rypistyy kaiken tämän kärsimyksensä takia aikaisin… Pitää vain sopeutua ajatukseen ja rasvailla minkä pystyy. Rypyt ei kuitenkaan ole niin vakavia. :)

 7. MS

  Olipas kiva aihe postauksella! :) Silmänympärysiholle tulee kyllä käytettyä yllättävän paljon tuotteita päivän aikana. Pitäisi tehdä tällainen postaus joskus itsekin. Tosin multa tippuu pois aika monta tuotetta, kun en vapaapäivinä käytä ripsiväriä enkä mitään rajauskyniä. Mutta ehdottomasti mukava postausaihe ja tätä oli kiva lueskella! :)

 8. zubi

  Hihhii ihan hulvaton postaus! Mukava päivä kauniilla silmälläsi. Huikea tuotelukumäärä kyllä!

 9. Minä vain

  Hyvin on säilynyt… :) Hei mistä saisin edullisimmin Patykaa netistä? Vai saako esim. Sokokselta?

  • Sanni

   Hei mistä saisin edullisimmin Patykaa netistä?

   En osaa valitettavasti sanoa (ei muuta kuin vertailemaan hintoja ^_^), Sokoksella ei Patykaa kuitenkaan myydä. Jälleenmyyjiä Suomessa ovat mm. Jolie (samalla myös maahantuoja), Organic You ja Biodelly.

 10. pussukka

  hahahahahaa :D

 11. Ansukuli

  Huippu postaus!! :D

 12. J

  Voisitko valaista pitääkö bb-voide puhdistaa alaluomilta puhdistusvoiteella vai silmämeikin poistoaineella? Käytössä minulla on cliniquen Comforting Cream Cleanser ja Take The Day Off silmämeikinpoistaja. Olen tuolla voiteella puhdistanut, mutta jostain luin että sen käyttöä silmien aluella tulisi välttää?

  • Sanni

   Voisitko valaista pitääkö bb-voide puhdistaa alaluomilta puhdistusvoiteella vai silmämeikin poistoaineella?

   Ihan millä vain lähtee :) Ei ole mitään sääntöjä sille että tietyt tuotteet pitäisi poistaa tietyn tyyppisellä poistoaineella. (Vaikkakin oikein vahvat kestomeikkituotteet vaativat usein rasvapohjaisen poistoaineen, mutta BB-voide ei kuulu tuohon tuoteryhmään.) Jos silmänympärysiholla on BB-voidetta tai mitä tahansa muuta meikkituotetta, niin kyllä se irtoaa siinä samalla kun poistaa silmämeikkiä – käytti sitten silmämeikin poistoonkin mitä tahansa putsaria. :)

   Olen tuolla voiteella puhdistanut, mutta jostain luin että sen käyttöä silmien aluella tulisi välttää?

   Mä en ole kuullut tällaisesta enkä näe siinä logiikkaakaan, kyseessähän on rasvainen, hellävarainen putsari.

 13. Tiina

  Voi silmä raukkaa:-)

 14. Jonttu

  Haluaisin kysyä, mitä suosittelisit luomukosmetiikan puolelta hyvin kevyeksi kosteusvoiteeksi kesäksi meikin alle, jos iholla ei ole näin kesällä sen kummempia erityistarpeita? Olisiko Laveralla joku hyvä perusvaihtoehto? Onko Laveran Basis sensitiv -sarjan Crème hydratante mielestäsi liian rasvainen kesäkäyttöön normaalille iholle (siis käyttäisitkö esim. itse tätä)? Kiitos taas vaivannäöstä

  • Sanni

   Haluaisin kysyä, mitä suosittelisit luomukosmetiikan puolelta hyvin kevyeksi kosteusvoiteeksi kesäksi meikin alle, jos iholla ei ole näin kesällä sen kummempia erityistarpeita? Olisiko Laveralla joku hyvä perusvaihtoehto?

   Vaikkapa Neutral-sarjan fluid tai juurikin tuo mainitsemasi Basis Sensitiv Moisturizing Cream/Crème Hydratante. Tuon BS-voiteen koostumus on lähes identtinen BS-porkkanavoiteen kanssa jota olen käyttänyt kesällä, on erittäin ohutta ja ”vesimäistä”.

   • Jonttu

    Hitsit, minä jo ehdin ostaa tuon Crèmen mutta tuo Fluidi kuulostaa nimensäkin perusteella ohuemmalta tuotteelta. Mutta ehkä tuo Crémekään ei ole liian kermaista kesäkäyttöön?

    • Jonttu

     ääh… siis crèmekään… :)

    • Sanni

     Neutral Fluid ja Basis Sensitiv Moisturizing Cream ovat koostumukseltaan yhtä ohuita, Neutral ei ole fluidimaisempi nimestään huolimatta :) BS-kosteusvoide ei ole (ainakaan minun mielestäni) yhtään kermaista vaan tosiaan hyvin ohutta emulsiota. Noita nimityksiä cream/lotion/fluid käytetään ihan ristiin ilman logiikkaa, cream ei siis aina ole paksumpaa kuin fluid tai lotion.

     • Jonttu

      No hyvä. Tänään laitoin tuota crèmeä kasvoille erittäin ohuen kerroksen, ja kasvot eivät jääneet rasvaisen tuntuiseksi. En tosin tiedä, onko tuo voide vähän liian tujua kovilla helteillä, mutta testailen asiaa. Hyvältä vaikuttaa. Ja ihanaa oli kyllä levittää kasvoille ensimmäistä kertaa luomukosteusvoidetta (siinä tiesi, ettei kovin ainakaan ole kasvojaan myrkyttämässä). :)

 15. Elli

  Suosittelen kokeilemaan Dr. Hautchkan Silmähohdetta. Nimi on erikoinen, mutta aamuisin käytettävää voidetta voi laittaa myös silmäluomille. Ei rasvoita, mutta poistaa tehokkaasti turvotusta. Itse käytän myös Patykaa sen päälle, mutta en ole huomannut suurta anti-age vaikutusta. Kiva tuote, jossa pientä kimalletta, mutta ei ehkä niin huippu, kuin kaupassa kehuttiin.

  • Sanni

   Nimi on erikoinen

   Suomenkielinen nimi on muuten vihdoin vaihdettu tämän vuoden pakkausuudistuksen myötä. :) Voide on nykyään loogisemmalta nimeltään simppelisti Silmänympärysvoide. :)

 16. meow

  Voooi, silmäpostaus. Aika monta tuotetta käy silmän läpi :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.