Karkkipäivä
Karkkipäivä

Silkkiin kiedottu ilta

Olen nyt askeleen lähempänä ymmärtämään blogikollegaani Sensaistia. :)

Sensai_ilta_1

Olin nimittäin eilen illalla tutustumassa Bernerin kutsumana Sensai-sarjaan. Monet selektiiviset sarjat ovat minulle tuttuja kosmetiikkamyyjän työni kautta, mutta meidän liikkeen valikoimaan Sensai ei kuulunut joten tämä aasialainen ylellisyyssarja on jäänyt minulle suhteellisen etäiseksi.

En itse rehellisyyden nimissä ole näistä ”normikosmetiikan” sarjoista oman ihonhoitoni kannalta kiinnostunut, sillä minun tieni on luonnonkosmetiikan puolella. Mutta kaikenlaisiin sarjoihin on mielenkiintoista tutustua, ja kieltämättä Sensain (entinen Kanebo, brändinimeksi vaihdettiin muutama vuosi sitten Sensai) ympärillä leijuva japanilaisen ihonhoitorituaalin hienostunut aura on aina jotenkin vetänyt puoleensa. Etenkin merkin paljon hehkutetut kaksoispuhdistustuotteet ovat kutkutelleet, ja jos sarjaa olisi ollut meillä myynnissä, olisin testannut ne jo ajat sitten. :) *putsarifriikki :p *

Sensai_ilta2

Ilta alkoi koulutusosuudella jonka veti Sensain kouluttaja Tuija Lindström.

Olin ihan hämilläni kun snack-tarjottimelta löytyi minulle erikseen varattu vhh-annos…! :D Iltaan ilmoittautumisen yhteydessä kysyttiin ruokavaliosta, mutta en todellakaan odota että missään alettaisiin järjestämään minulle jotain erikseen vain ”leipä- ja perunavammani” takia. Se on oma ongelmani. Bernerillä oli kuitenkin haluttu ottaa vammani huomioon, ja olin siitä kyllä tosi otettu. Liikuttavaa.

Koulutuksessa paneuduttiin Sensain klassikkotuotteisiin kuten 38-maskaraan, kaksoispuhdistustuotteisiin ja Sponge Chief -puhdistusliinaan. Ehkäpä myyjätaustani ja perusteellisen luonteeni takia jäin kaipaamaan vielä jäsennellympää katsausta Sensain voidepuoleen, mutta kaksituntinen oli varmasti tarpeeksi suurimmalle osalle muuta porukkaa. :)

Sensai_ilta_tanssiesitys

Ilta jatkui koulutusosuuden jälkeen silkkisellä tanssiesityksellä (tiedättehän sen Sensain tunnetun mainoskuvan silkkiin kääriytyneestä naisesta, ehkä kauneimpia kosmetiikan mainoskuvia minun mielestäni) ja musiikkiesityksillä.

Sensai_ilta3

Anteeksi, minua jotenkin osin naurattaa tämä postaus kun kuvat tuovat mieleen monista muoti- ja lifestyleblogeista tutut jutut PR-tilaisuuksista ruokalähikuvineen… :D Oikeasti haluan kertoa teille tästä Sensai-kokemuksesta koska se oli taas jotain ihan uutta minulle  ja minusta on muutenkin kiva välillä kertoa muistakin sarjoista kuin niistä joiden tyyppisiä itse käytän. Mutta näistä kuvista tulee sellainen muotiblogi-kokkaritilaisuus-fiilis… ^_^

Nojoo, mutta tässä ruokakuvassa halusin taas esitellä minulle sivuun laitetut vhh-alkupalat. :) Niin söpöä! (Vaikka myönnän, että minusta oli aavistuksen kiusallista että vain yhtä ainutta tyyppiä eli minua varten oli nähty tuollainen vaiva…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illan kruunasi illallinen, jonka aikana Tuija vielä kertasi Sensain ihonhoitofilosofian kulmakiviä. Kuinka monelle teistä Sensain ”saho-rituaali” muuten on tuttu? Tai Sensai/Kanebo ylipäänsä? Arvelen monen suomalaiskuluttajan edelleen menevän sekaisin siinä mikä ero on Sensailla ja Kanebolla ja moni varmaan ihmettelee minne Kanebo on kadonnut.

Kanebo ei ole kadonnut, vaan firma vain päätti vaihtaa Japanin ulkopuolella myytävän ja markkinoitavan sarjansa brändinimen Sensaiksi.

Sensain ”juttu” on silkki. Jokaisessa Sensai-tuotteessa on Koishimaru-silkkiuutetta, ja Kanebon ensimmäinen silkkituote tuli markkinoille jo 1936. Silkin ja ihon aminohappokoostumukset muistuttavat toisiaan ja silkkiuute sitoo iholle kosteutta.

Toinen asia, mistä Sensai tunnetaan, on tietysti ihonhoidon kaksoisrituaali. Tämä rituaali on japaniksi Saho, ja sen muodostavat kaksoispuhdistus ja kaksoiskosteutus. Iho pestään kahdella tuotteella, ja sen jälkeen myös kosteutetaan kahdella tuotteella. Tai kolmella, jos mukaan lisää seerumin. Mutta peruskosteutukseen kuuluu kaksi tuotetta. Kerron näistä myöhemmin Sensai-tuotepostauksessa sitten kun olen testaillut tuotteita ja Sahoa, muuten tämä juttu venyy väsyttävän pitkäksi. :)

Sensai_SpongeChief

Tilaisuudesta saadusta kassista löytyi tuote, jonka kokeilu on ollut ”To Do” -listallani aina siitä saakka kun luin siitä neljä vuotta sitten (!!) Virven blogista. Sponge Chief -puhdistusliina. (Ihan käsittämätöntä taas että tähän meni näin kauan, toisaalta hauska sattuma että olin ihan hiljattain juuri itse ostanut ko. liinan. No, nyt minulla on sille jo seuraaja! :))

Tätä kun alkaa käyttää jää kuulema välittömästi koukkuun eikä osaa enää suoriutua puhdistuksesta ilman tätä.

Sensai_Ultimate

Lahjakassista paljastui myös näytekokoinen setti Sensain ylellisintä sarjaa, Ultimatea. Nyt ollaan kuulkaas kalliin kosmetiikan äärellä! En ole koskaan aiemmin kokeillut mitään yhtä kallista. The Cream -päivävoiteella on hintaa vaatimattomat 756€ (ainakin Sokoksella josta hinnan tarkistin). Tuo 6 millin  näytepurkkikin on siis 113€:n arvoinen…! Jessus.

Odotan todella suurella mielenkiinnolla miten hinta näkyy ja tuntuu ihossani. :)

Sensai_kaksoistuotteet

Kassi sisälsi myös kaksoisrituaalin perustuotteet eli 1- ja 2-vaiheen putsarit ja 1- ja 2-vaiheen kosteustuotteet.

.

Palaan asiaan Sensai-tuotekokemusten kanssa vuodenvaihteen jälkeen. Saa nähdä hurahdanko näihin vai saako joku teistä nämä sitten arpajaisissa! :D

Kommentit (47)

 1. Mia

  Luin vuosia sitten tuosta puhdistusliinasta ja pitihän se saada. Harmikseni sain liinasta allergisen reaktion, kävi ilmi, että olen yliherkkä luonnonkumille. Kyllä harmitti!

 2. littleB

  Hei hyvä kun muistutit tuosta puhdistusliinasta! Ostin tuon joskus kun mulla oli ripsipidennykset ja tykkäsin kyllä kovasti. Jotenkin on vaan jäänyt käyttämättä sen jälkeen kun pidennyksistä luovuin, pitääkin kaivaa tuo uudelleen käyttöön! :)

 3. Tiia

  Mulle ei ole oikein ikinä auennut juuri tämän sarjan hienous. Ehkä olen ollut vain liian pihi kokeilemaan Sensaita kunnolla. Ja noilla hinnoilla tulen kyllä olemaan vastaisuudessakin…

  Liinan omistan ja siitä olen ihan kyllä tykännyt. Sen sijaan 38 ripsari on ollut ehkä elämäni traumaattisin silmäkokemus. (Ja mun silmät on sentään laseroitu!)

  Osaatko kertoa mikä juuri Sensain kaksoispuhdistuksessa tekee niin erityisen? Onko siinä jotain ihmeellistä, vain tälle sarjalle ominaista? Niin usein kuulee hehkutettavan nimenomaan Sensain kaksoispuhdistusta? Vai eivätkö muut sarjat vain ole lanseeranneet sellaista, koska eivät ole ajatelleet kuluttajien haluavan maksaa kahdesta tuotteesta?

  Käytän vedenkestävää ripsiväriä ja läträän poistoainetta melko tolkuttomia määriä (koska en halua hangata silmiä). Usein pyyhin myös muun naamani niillä vanulapuilla ennen varsinaista puhdistusainetta. Tai sitten ihan esim kookosöljyllä tai rasvalla tmv. Tekeekö se minusta kaksoispuhdistajan? Vai valekaksoispuhdistajan, koska käyttämäni aineet eivät ole oikean merkkisiä…

  • Sanni

   Osaatko kertoa mikä juuri Sensain kaksoispuhdistuksessa tekee niin erityisen? Onko siinä jotain ihmeellistä, vain tälle sarjalle ominaista?

   En osaa (ainakaan vielä kun en ole tuotteita kokeillut ;)). Sensain kaksoispuhdistuksessahan on ideana, että 1-vaiheella poistetaan iholta rasvaliukoiset aineet (meikki, tali) ja 2-vaiheella vesiliukoinen lika (hiki, kuolleet ihohuokoset ja mitä sieltä iholta nyt voi löytyäkään :)). Eli 1-putsari on rasvamainen, 2-putsari ei-rasvainen.

   Luonnollisestikin tämäntyylisen kaksoispuhdistuksen voi suorittaa millä tahansa vastaavilla putsareilla. Eri asia on se, miten tehokkaita eri merkkien putsarit ovat. Ja millainen on niiden – – täältä tämä termi taas tulee :D – kosmeettinen miellyttävyys. Millaisen tunteen ne jättävät iholle. Kun en ole Sensaita vielä kokeillut, en osaa tässä vaiheessa ottaa kantaa näihin ominaisuuksiin heidän kaksoispuhdistuksessaan.

   Miksi jotkut tuotteet nousevat niin hehkutetuiksi? Yleensä on kyse juurikin siitä tehon & elämyksellisen puolen ”täydellisestä” kohtaamisesta. Kun joku tuote tekee tehokkaasti mitä lupaa, ja vieläpä tuoksuu/tuntuu/näyttää hyvältä, ja tarpeeksi moni ihminen on asiasta samaa mieltä, tuotteella on potentiaali tulla ”hehkutetuksi kulttituotteeksi”. :) Ja näin on käynyt esimerkiksi juuri Sensain puhdistustuotteiden kanssa.

   Vai eivätkö muut sarjat vain ole lanseeranneet sellaista, koska eivät ole ajatelleet kuluttajien haluavan maksaa kahdesta tuotteesta?

   Olen kuullut muistakin sarjoista joilla on kaksoispuhdistus, mutta merkit eivät ole jääneet mieleen. Tietysti voi vallan hyvin nähdä kaksoispuhdistuksen kaikilla merkeillä; ostaa vain sekä emulsion että vaahtoputsarin ja käyttää ne peräjälkeen. :) Mutta Sensain lisäksi on myös muita sarjoja jotka ovat erikseen nostaneet kaksoisopuhdistuksen THE jutuksi. Mutta olisikohan Sensai sitten ollut ensimmäisiä ja ollut ns. tiennäyttäjänä muille merkeille…? En osaa sanoa. En tiedä yhtään kuinka kauan heillä on ollut tuo kaksoisfilosofia.

   Tekeekö se minusta kaksoispuhdistajan? Vai valekaksoispuhdistajan, koska käyttämäni aineet eivät ole oikean merkkisiä…

   I would say että olet kaksoispuhdistaja. :) Etkä mikään vale-sellainen. :D Kaksoispuhdistus tarkoittaa nimenomaan sitä, että ensimmäinen vaihe suoritetaan rasvamaisella putsarilla ja toinen vaahtoavalla (no, voihan niissäkin olla rasvakomponentteja mutta ymmärrät mitä tarkoitan). Eli kun minä sen sijaan putsaan kasvot välillä kahdesti yhdellä ja samalla putsarilla, se ei varsinaisesti ole kaksoispuhdistusta. Todennäköisesti en saa omilla putsareillani kaikkea rasvaliukoista likaa irti ihostani, mutta en oikeastaan sitä tarvitsekaan kun en käytä rasvaa sisältävää meikkipohjaa (=meikkivoidetta). Mineraalipohja kyllä irtoaa ihan millä tahansa putsarilla, ainakin mun ihosta. :)

   • Tiia

    Kiitos taas kovasti vaivannäöstäsi:) Nyt selvisi, että tarkoittamani ”the magic” on nimenomaan tuotteiden koostumuksissa. Eli ensin öljy/rasva tmv ja kevyempi aine perään. Eikä suinkaan niin, että käyttää kahta mitä tahansa putsaria.

    Ja mineraalimeikki kyllä irtoaa. Jotenkin olen silti kokenut miellyttävämmäksi pyyhkiä ensin meikin naamasta ja sen jälkeen vielä pestä vaahtoputsarilla. En tiedä mistä se johtuu. Ehkä osittain siitä, että luonnonkosmetiikan putsarit eivät vaahtoa niin paljon, eivätkä jätä ”hiekkapestyä” fiilistä naamaan, joten aivot ajattelevat, ettei puhdistus ole ollut riittävä.

   • Jonttu

    Sisältävätkö meikkivoiteet aina rasvaa?

    • Sanni

     Jos eivät rasvaa niin rasvan kaltaisia ainesosia, joihin esimerkiksi tietyt silikoniyhdisteet lasketaan. Ilman rasvamaisia ainesosia meikkivoide ei levittyisi kauniisti.

     • Jontu

      Ja luonnonkosmetiikassa meikkivoiteessa on siis pakko olla jotakin oikeaa öljyä/rasvaa?

      • Sanni

       Tottakai :) Niissähän on aina kasviöljyjä :) Oletko koskaan katsonut vaikka Laveran meikkivoiteen inciä? Siinä on safloriöljyä, oliiviöljyä, arganöljyä, jojoböljyä, sheavoita, kookosöljyä, kaakaovoita, camelinaöljyä ja soijaöljyä.

 4. Molly

  Minulle liina oli vähän liian kuoriva, varsinkin silmänympäryksille, ja nenäkin alkoi punoittaa. Mutta minulla onkin tosi ohut iho, mineraaleja pyöritellessä tuli joskus vertakin. Kaksoispuhdistus on minulla käytössä sovellettuna, sillä Sensaihin ei ole varaa.

 5. Tarja

  Kanebo tai nykyinen Sensai on ollut luottomerkkini kosteusvoiteena vuosikaudet. Kesällä kevyempää ja talvisin tuhdimpaa laatua. Muitakin merkkejä olen kokeillut, mutta aina joutunut toteamaan, että parempaa ei ole vielä löytynyt. Voiteet olen ostanut laivalta tai lentokentältä, n. 65 – 70 €, pullollinen riittää n. puoli vuotta. Nyt viimeinen pullo on loppumaisillaan ja kävin Sokoksen kemmariosastolla katsomassa uutta pullollista. Apua! Se maksoi 100,-. Täytynee odottaa tarjousta tai seuraavaa matkaa. Vai, tietäisikö joku korvaavaa tuotetta?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.