Karkkipäivä
Karkkipäivä

”Siis mistä mä tiedän tän tyypin?”

Täytyy jakaa teidän kanssa uuteen tuttavuuteeni liittyvä hauska tarina.

No, minusta se on ainakin hauska :)

Miraz_vierailu_Tiia_IMG_4042

Olen tutustunut tämän kevään aikana ihanaan neitokaiseen nimeltään Tiia Ennala.

Tapasin Tiian ensimmäisen kerran helmikuussa Karkkipäivän giveaway-miitissä, kun hän tuli pitämään tuote-esittelyä kaimansa, Mirazin Tiia Tyynysniemen kanssa. Toisen Tiian olen tuntenut jo vuosia Miraz-yhteistöiden kautta.

Miraz_Tiiat_IMG_3978

Kun näin pitkänhuiskean punatukan, tuli heti sellainen olo että ollaanko me tavattu joskus aiemmin, miten nainen näyttääkään niin tutulle. Kysyinkin Tiialta olimmeko jo tavanneet jossain yhteydessä mutta emme olleet, Tiia on aloittanut Mirazilla vasta edellisenä syksynä.

Seuraavan kerran kohtasin Tiian Sokoksella, jossa kummatkin olimme työn merkeissä; minä pitämässä Lavera-esittelyä ja Tiia tekemässä Zuii-meikkejä. Taas jäin voimakkaan ”Miten Tiia näyttää niin tutulta” -tunteen valtaan. Muistuttaako hän jotain julkkista..? Huomasin välillä jääväni suunnilleen tuijottamaan Tiiaa kuin seisoimme siinä Sokoksen luonnonkosmetiikkaosastolla. Tiedättehän sen tunteen, kun joku juttu on ihan kielen päällä tai mielen reunalla eikä sitä vain saa päähänsä.

Miraz_vierailu_IMG_4047

Sama kertautui kun seuraavan kerran kohtasimme toukokuun alussa Karkkipäivän lukijoiden kauneusillassa Mirazin showroomilla.

Tällä välillä olimme jo some-verkostoituneet Tiian kanssa, ja olin löytänyt hänen upean Instagram-portfolionsa ja sitä kautta toisen työnsä, valokuvauksen. Miraz-työnsä ohessa Tiialla on myös yritys, Photo by Tiia Ennala.

Sanni_by_TiiaEnnala

Olen pitkään halunnut löytää Tampereen seudulta kuvaajan, joka voisi ottaa minusta kuvia blogin kuvitustarpeita varten. Tiedättehän (ja olette varmaan nähneet :D), että meikäläisen blogin omakuvat ovat 90-prosenttisesti itselaukaisimella tai omien käsivarsien päästä kuvattuja ^_^ Minulla ei ole kuvaajaksi koulutettua poikaystävää niinkuin monilla bloggaajilla :) Niin ihana kuin  Mr. Karkkipäivä onkin, niin ei hän kyllä osaa minua kuvata… :P

Tiian kuvia nähdessäni tiesin heti, että olin löytänyt etsimäni tyypin. Tiian kuvissa oli juuri sitä tunnelmaa mitä haluaisin blogini tietyntyyppisiin mietiskely/fiilistely-postauksiin. Tiia innostui ehdotuksestani, ja teimme ensimmäisen kuvaussession toukokuussa Tampereen Pyynikillä. Tämän session kuvia näitte pari viikkoa sitten Vichy Slow Age -postauksessa.

Matkalla kotiin kuvauksista, yhteys oli yhtäkkiä selvänä päässäni. Herranjestas, sieltähän minä tiedän Tiian..! Emme vain olleet koskaan aiemmin tavanneet, se piti paikkansa. Onko Karkkipäivän lukijoiden joukossa Suomen Huippumalli Haussa -ohjelman seuraajia..? :) Tiia, tuolloin nimeltään Hakala, oli mukana Huippiksen kolmannella tuotantokaudella vuonna 2010 ja sijoittui toiseksi. Ja oli minun suosikkini..! Ja nyt seitsemää vuotta myöhemmin seison Pyynikin puskissa hänen kuvattavanaan..! Kyllä maailma on sitten hauska ja pieni paikka ^_^

Huippis_Tiia
Tiia Huippiksessa 2010

Kotiin päästyä kävin heti blogiarkistoni kimppuun. 21.6. 2010 olin kirjoittanut jutun Max Factor -meikeistä ja Huippiksesta. Postauksessa pohdin millä todennäköisyydellä Huippista sponsoroineen Max Factorin meikit todella olivat käytössä ohjelman kuvauksissa ja tulin lopulta uuden Colour Effect -sarjan perusteella siihen tulokseen, että Huippis-tyttöjä on ”ehkä osittain saatettu” meikata niillä… :D Hahah, niin tyypillistä mun skeptismiä :)

Jutun olin kuvittanut osin Huippis-tyttöjen kuvilla demonstroidakseni kuvausten meikkejä. Tiian kuvan alle olin kirjoittanut: ”Tiia oli mun suosikki alusta alkaen, vaan eipä näytä Colour Effectistäkään löytyvän tällaista turkoosia luomiväriä.”

Tiia Ennala Uhana
Tiia Ennala vuonna 2016 / Uhana Design SS16. Kuva: Jonna Hietala. Meikki ja hiukset: Tiina / Keidas by Lumo

Piti heti laittaa Tiialle linkki postaukseen ja tunnustaa, mistä vihdoin tunnistin hänet..! Kyllä Tiiaakin huvitti ^_^ Vaikka Tiia on jättänyt aktiiviset mallinhommat päätyönään, hän tekee edelleen kuvauksia ”silloin kun pyydetään”. :) Viimeksi Tiia oli Uhana Designin kevät/kesä 2016 -kokoelman mallina.

Ajauduin kunnon nostalgiavyöryssä googlailemaan loppuillan kaikkea Huippis-materiaalia… Minun viimeiseksi Huippis-kaudekseni jäi nelonen, sen jälkeen en ole ohjelmaa katsonut. En tiedä miksi… Olenko liian vanha formaatin kohdeyleisöön..? :D

Tällainen tarina maailman hassuista sattumista tänään. :)

Sanni_by_TiiaEnnala_2

Tiian kauniita kuvia voi ihailla hänen Facebook– ja Instagram-sivuillaan @ennalatiia, ja varmasti tulevaisuudessa lisää myös minun blogissani. :)

Kommentit (7)

 1. Mintsi

  Hei, mulla on ton MaXfactoryn sarjan huulikiilto. Se on ihana. Ei vaan taida saada enää mistään.

 2. Nimetön

  Se tuntuu joskus hassulta, että ”tuntee” jonkun telkkarista tai netistä (tunnen tavallaan sinutkin, vaikka sinä et tunne minua), mutta ei kuitenkaan oikeasti tunne.
  En olisi muistanut enää Tiaa, mutta samalta kaudelta Saaraa ja Annaa bongailen välillä jostain lehdistä tms. Muistaakseni finaalista olin sitä mieltä, että Tian olisi pitänyt voittaa. :)

  • Sanni

   Joo, mäkin olen bongaillut Saaraa ja Annaa lehdissä, etenkin Annaa jonka kasvot on muuten ihan älyttömän ihanan persoonalliset <3 (Tosin vasta nyt Tiian ja Huippis-kausien googlailun myötä tajusin, että he olivat juuri tuolta kolmoskaudelta.)

   • Nimetön

    Joo Anna on jotenkin ihana. :) Kirjoitin näemmä vahingossa Tiian yhdellä i:llä.

 3. Maiju

  Mua jää joskus kanssa vaivaamaan joku, joka on tuttu jostain, eikä muista, että mistä.

 4. meow

  Ihana stoori, sai hyvälle mielelle <3 ja mukavaa että sait itsellesi valokuvaajan :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.