Siipirajaus raskaalle luomelle

Siipi- eli cat eye -rajaus on pop. Mutta kaikkien silmänmuodoille se ei ole helppo toteuttaa. Aiemmin esittelin yhden tavan tehdä kissansilmärajaus pyöreäsilmäiselle, nyt luupin alle pääsevät raskaat luomet.

Kiitos tästä postauksesta kuuluu lukijalleni Elinalle, jonka luomille sain rajausta harjoitella tällä viikolla! :) Antoipa Elina myös oman vinkkinsä toisenlaiseen cat eye -tekniikkaan.

      Siipirajaus_mun_silma

Ei-raskailla silmäluomilla siipirajaus näyttää tältä. Siiven voi tietysti toteuttaa lukemattomilla tavoilla paksusta ohueen, jyrkästi nousevasta loivaan jne. Mutta tämä on aika lailla sellainen perussiipi.

Siipirajaus_Elina_oikeasilma

Raskailla luomilla perussiipirajaus näyttää tältä.

Siipirajaus_Elina_muokattu

…pidennettynä versiona tältä – symmetrisesti kaartuvan siiven sijaan ulkonurkassa sojottaa mutkalle mennyt kippura. (Kuva on kömpelö-Photoshop-muokkaukseni, mutta pointti varmaan havainnollistui :))

Laskeutuva luomi rikkoo cat eye -rajauksen muodon, ja silmän ollessa auki siipi joko katoaa kokonaan tai katkeaa ja menee hassulle mutkalle. Varmasti tuttua monelle raskasluomiselle?

Viime kevään Make Up For Everin juhlameikkikurssilla opin kikan, jota en ollut toistaiseksi päässyt hyödyntämään – ennen tätä viikkoa siis. :)

MUFEkurssi_siipivarjostus

MUFEn Julius näytti, miten raskasluomisen siipirajaus syntyy – rajauksen päähän tehdään ikäänkuin pieni hyppyri tai lentokoneen pyrstön muotoinen ”koukku”.

Tällöin rajaus näyttää silmän kiinni ollessa hassulta, mutta auki ollessa siipilinja kulkee suorassa. Kuva on MUFEn kurssilta.

Siipirajaus_lentokoneen_pyrsto

Mieti siis tätä kun seuraavan kerran meikkaat :)

Siipirajaus_Elina_vasensilma

Kokeilin ”lentsikkarajausta” Elinalle ensimmäisen siipiyritelmän mentyä mönkään. Vaikka kuinka vedin perusmallin siipeä pitkälle, se meni aina vain mutkalle. Sitten muistin Juliuksen vinkin ja kappas, niin hullulta kuin se näyttääkin, niin toimii! :)

Rajaus on minusta kuitenkin aika vaativa, ja voisin kuvitella että itselle tehtynä se on vielä haastavampi toteuttaa. Hyppyrin kohta on haettava juuri oikeaan kohtaan jotta efekti toimii. Mutta harjoitus tekee mestarin, niin kuin sanotaan. :)

Googlailin muita esimerkkikuvia ja löysin netistä Project Swatch -blogista jutun samantyyppisestä rajauksesta:

ProjectSwatch_1

Kuva: Project Swatch

ProjectSwatch_2_

Tässä hyppyri on tehty vieläkin radikaalimmin.

.

Jos lentsikkarajaus tuntuu hieman liian haastavalta, suosittelen kokeilemaan Elinan ”Kleopatra”-tapaa. En älynnyt ottaa kuvia kun Elina demonstroi rajaustaan, mutta tässä toisinto omaan silmääni. Kuvitelkaa kuviin laskeutuva luomi..! :)

idSiipirajaus_raskaat luomet_tapa2

Elinan siipirajaustyylissä raskas ihopoimu ikäänkuin ohitetaan ja kierretään tekemällä rajaus todella reunaan ja ulos, käytännössä silmäluomen ulkopuolelle.

Aloita rajaus piirtämällä viiva silmän ulkonurkasta alaluomen linjan mukaisesti kohti kulmakarvan loppuosaa. Viivan jyrkkyysaste ja pituus määräytyvät sen mukaan miten alas luomipoimusi laskeutuu – ja tietysti oman makusi ja halutun tuloksen (luonnollisempi/näyttävämpi) mukaan. Ideana piirtää viiva niin ettei se mene ihopoimun päältä lainkaan.

Siipirajaus_raskaatluomet_tapa2_2

Vedä sitten toinen viiva yläluomen ulkonurkasta ja yhdistä se alempaan viivaan. Väritä syntynyt alue.

Tällä rajaustyylillä silmän muoto pidentyy todella tehokkaasti. Tietyllä tapaa se on näyttävämpi kuin ”lentsikkarajaus” jäädessään kokonaan luomen ulkopuolelle, mutta hyvin ohuesti tehtynä sopii myös arkeen.

Kiitokset Elinalle (ja vuoden viiveellä myös Juliukselle :)), toivottavasti vinkeistä on jollekulle hyötyä! :)

Kommentit (27)
  1. Itsellä toisessa silmässä on raskas luomi ja käytän rajauksen tekemisessä juurikin tuota Elinan tyyliä. Toimii kivasti ja on helppo tehdä! Jotenkin voisin kuvitella, että ”lentsikkatyyli” loisi suuremman epäsymmetrian rajauksiin kun verrataan ns. normisilmään juurikin sen takia, että rajaus jää niin piiloon.

  2. Hei! Kiitoksia paljon!

    Pitääpä tuota siipikoukkasua (:D) kokeilla joku kerta!

    Se on niin ärsyttävää kun jossain bongailee kuvia kivoista silmämeikeistä, mutta mitkä ei todellisuudessa tule onnistumaan omissa silmissä juurikin tuon raskaan luomen takia.. mutta ehkä tää vinkki helpottaa joissain jutuissa! (:

    Muutenkin tuntuu et harvemmin missään on meikkausvinkkejä ja ideoita raskaille luomille tai en ole ainakaan itse törmännyt /:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *