Karkkipäivä
Karkkipäivä

Shampanja-avenuen Appro

Mies kävi tänään suorittamassa Shampanja-avenuen Appron. :)

      OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Épernay on Champagnen alueen ”shampanjapääkaupunki”, ja kuuluisin katu täällä on tietenkin Avenue de Champagne jonka varrella sijaitsevat lähes kaikkien tunnetuimpien shampanjan valmistajien maistatustalot.

Ei kun matkaan!

Miehen tavoitteena oli selvitä kahdeksasta pisteestä. :)

Samppis_4e

Samppis_3

Itse en ole mikään shampanjan suurin ystävä, ja minulle riitti jo kaksi lounaalla nautittua lasillista ja ensimmäisen pisteen pari maistiaista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jo appron alkuvaiheessa mun juoma olikin vaihtunut tähän…

Ei edes yritystä…! :D
Samppis_2

Samppis_1

Mies jäi selvittämään reittiään ja minä suunnistin Castellanen shampanjatalolle vierailukierrokselle. Rakennuksen komea torni on yksi kaupungin maamerkkejä.

samppis_5

…ja päättyihän sekin kierros sitten vielä ”degustationiin”. Shampanja-alueella ”maistiainen” on ihan eri kaliiberia kuin viinitaloilla, täytyy sanoa että en käsitä kuka näitä jaksaa vetää monta tastingia putkeen kun yksi tasting koostuu tavallisesti kolmesta lasillisesta…! :P

Miehen appron tulos? Hän ei selvittänyt kaikkia pisteitä – mikä saattoi olla hyväkin lasillisten määrä huomioiden… :D Kuudelta tuli viestiä että ”Olit oikeassa, joudun luovuttamaan….”

Kommentit (10)

 1. Lukijasi :)

  Löysin tässä AV-palstaa selaillessani tällaisen ketjun:

  • Sanni

   Kiitos, mutta en lue tuollaisia juttuja. :) Miksi turhaan pahoittaa mielensä jostain, jota tuntemattomat ihmiset kirjoittelevat omaksi viihteekseen.

 2. Jonttu

  Tuossa lentämisen välttely-kyselyssä muuten ei ole oikein vaihtoehtoa sellaiselle ihmiselle, jolla ei ylipäätänsäkään ole varaa lentää.

  Ja sitten toinen yleisluontoinen kommentti. Eli kun olet ollut näissä reissukuvissa nyt usein toppi päällä ja olet tietenkin näyttänyt todella hyvältä, niin itsekin intouduin ostamaan ihan perustopin. Olipa todella ihana vetäistä se päällä ainaisten t-paitojen sijaan; olo oli heti eri vilpoisa. Eli varo, jotkut lukevat blogiasi myös muotiraamattuna, vaikket sitä ehkä uskoisikaan. :)

  • Sanni

   Eli varo, jotkut lukevat blogiasi myös muotiraamattuna, vaikket sitä ehkä uskoisikaan. :)

   Voi Jonttu…! ^_^ Olet sinä hassu. :) Tämä on ehkä kirjattava ylös odottamattomimpana inspiraationa jonka olen blogin kautta jakanut… :D

   Mutta siis kiva kuulla että sait uuden kivan vaatteen josta tuli hyvä mieli. :)

 3. Nimetön

  Kauhea kaukokaipuu ja matkakuume tulee näistä sun jutuista. Olen tuosta Epernayn liepeiltä ajanut autolla lukuisia kertoja motaria pitkin kohti etelää ja taas takaisin Suomeen, mutta kertaakaan en ole saanut aikaiseksi pysähdystä tuohon ihanaan paikkaan. On ollut muka niin kiire ja yöpymispaikat suunniteltu aikataulun kannalta optimaalisiksi. Jos joskus tuosta vielä ajelee, on pakko pysähtyä.

  Mitä Epernayssa maksaa degustation? Saako kysyä missä yövyitte, onko hotellisuosituksia?

  Oletko reissulla yhtään ehtinyt kosmetiikkaostoksille ja tutustumaan Ranskalaiseen kosmetiikkaan, apteekeissa ainakin myydään tosi paljon luonnonkosmetiikkaakin ja monia kiinnostavia merkkejä. Bioderman misellivesi ainakin kantsii testata jos et jo ennastaan ole tuttu sen kanssa.

  Ihanaa matkaa ja kiitos näistä matkajutuista, ihan huippuja!

  • Sanni

   Mitä Epernayssa maksaa degustation? Saako kysyä missä yövyitte, onko hotellisuosituksia?

   Degustationit maksavat alkaen 10-12 euroa / 3 lasillista, eli ei todellakaan hinta päätä huimaa kun kaadot on sellaista 10-14 cl:n luokkaa. Joissain paikoissa voi osua ilmaisiinkin maisteluihin joihin lunastetaan tiketti (ettei sama tyyppi lunasta montaa tastingia :)).

   Hotelleja en osaa ikävä kyllä suositella, me otettiin halvimmasta päästä Ibis Epernay Centre. Se oli ihan ok, tai mun mielestä enemmänkin kuin ok sillä jos ei ottanut buffet-aamiaista (9,50€) niin kahvia sai silti hakea ilmaiseksi aamiaispisteestä vaikka kuinka monta mukillista :) Huoneet oli siistit, sänky mukava ja suihku tosi hyvä (edellisessä paikassa oli niin huono suihkun paine ettei tukka edes tullut puhtaaksi….). Ja sijainti alle 10 minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Epernaysta on tosin todettava, että se ei ole mikään erityisen idyllinen kaupunki. Ei sinne varmaan juuri muuten tulla kuin shampanjan merkeissä…. Jännä kontrasti Beauneen, joka on saman kokoinen mutta AIVAN eri tyylinen kaupunki. Beaunen koko keskiaikainen keskusta oli joka ilta täynnä elämää ja ravintolat täynnä ihmisiä, Epernaysta oli vaikea ensin hahmottaa missä ylipäänsä on keskusta ja kaduilla oli sekä perjantai- että lauantai-iltoina todella hiljaista ja ravintoloita sai oikein hakea :D Hassua.

   Oletko reissulla yhtään ehtinyt kosmetiikkaostoksille ja tutustumaan Ranskalaiseen kosmetiikkaan

   Olen ehtinyt vain kerran Sephoraan Beaunessa :) Sieltä tarttui mukaan vanha tuttu Urban Decay Primer Potion. Pitäisi tehdä ihan erikseen oma kosmetiikkamatka tänne, voisin viettää pelkästään apteekeissa koko päivän. :) Tosi mielenkiintoisia valikoimia nimenomaan apteekeissa, ja kuten sanoit, paljon luonnonkosmetiikkaa.

 4. Riikka

  Ihanaa, että kirjoitat tarinoita ihan oikeasta elämästä eikä mitään blingblingiä. Miehelle tiedoksi, että emme me lukijat ole saaneet sinusta mitään mulkvistin kuvaa. Kuulostaa ihan järkevältä, että menette osittain eri reittejä reissussa. Ja halusin kommentoida myös sitä, ettet lue mitä sinusta keskustelupalstoilla kirjoitetaan. Antaa kateellisten ja tietämättömien kirjoitella ihan mitä tykkäävät, suodaan heille se oikeus. Mahtavaa loman jatkoa teille molemmille! Innolla luen juttujasi! :)

  • Sanni

   Kiitos Riikka :) Terveiset miehelle välitetty! :)

 5. Niina

  Ihania kuvia. Ihania matkakertomuksia. Olen haaveillut Ranskan matkasta luultavasti aina, vieläkään sinne pääsemättä. Tämä blogi ei ainakaan matkakuumettani helpota. :)

  http://pikku-bambin.blogspot.fi/

  • Sanni

   Mukava kuulla :) Itsekin odotin yli 30 vuotta ennen kuin pääsin Ranskaan…! Todella monipuolinen matkailukohde, ensi kerralla pitää vielä mennä rannikollekin :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.