Karkkipäivä
Karkkipäivä

Seurantaraportti: Swiss Clinic ripsi- ja kulmaseerumi

Muistatte varmaan Swissin ripsi- ja kulmaseerumin, jotka olin saanut Kreikan reissun aikana. Aloin testaamaan niitä heti Kreikasta palattua, ja olen nyt käyttänyt niitä säännöllisesti neljä viikkoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ripsiseerumi lupaa tehdä ripsistä pidemmät, tummemmat ja vahvemmat 3-6 viikossa. Valmistajan sivuilta: ”Swiss Lashes -seerumi koostuu ainutlaatuisesta yhdistelmästä vitamiineja, proteiineja ja mineraaleja, jotka pidentävät huomattavasti ripsien elinikää. Näin ollen ripsesi kasvavat pidemmiksi, paksummiksi ja vahvemmiksi. Swiss Lashes -ripsiseerumi sisältää ainoastaan luonnollisia ainesosia ja on vapaa prostaglandiineista” (<– eli niistä lääkeaineista joilla ne huomattavia tuloksia antavat ripsiseerumit pidentävät ripsen ”elinkaarta”).

Seerumin inci:

Bio Enzyme “EPM”, Hair Follicle Growth Gene, Water, Natural Cellulose, Panthenol, Propylene Glycol, Honey Extract, Huge Algae Extracts, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Keratin, Pure Collagen Sodium, Wheat Germ Acid, Vitamin E, Natural Plant Extracts.

Itse en osaa inciä analysoida sillä nuo ripseä ”kasvattavat” ainesosat bio enzyme epm ja hair follicle growth gene (hmm, voiko kosmetiikkaan oikeasti laittaa geenejä..?) eivät ole minulle lainkaan tuttuja enkä osaa sanoa mitään niiden mahdollisesta tehokkuudesta. Linkitänkin tähän Healthberry-blogin analyysin Swiss Lashesista – vaikkei siinäkään kyllä oikeastaan mitään selviä :D.

Antakaamme siis kuvien puhua puolestaan:

Swiss_ripsiseerumi_before_after

Itse en näe oikeastaan minkäänlaista eroa. Näettekö te? Olen laittanut seerumia huolellisesti joka ilta ja aamu. Jälkeen-kuvassa seerumia muuten näkyykin ripsen tyvessä, aamuisin silmistä pitää huuhtoa nuo kuivuneet seeruminjämät.

Swiss_ripsiseerumi_before_after2

Tässä vielä lähikuva. Hmm, miten minusta näyttää että ripset olisivat peräti vähän tuuheammat tuossa lähtötilanteessa… :D Tai sitten ne ovat vain klimppiintyneet yhteen sen verran että tyvi näyttää tiheämmältä.

SwissBrows

Kulmaseerumi lupaa tuuheammat ja ”raamikkaammat” kulmakarvat vain 1-4 viikossa. Valmistajan sivuilta: ”Ainutlaatuisen proteiineista ja vitamiineista koostuvan koostumuksensa ansiosta Swiss Brows hoitaa ja stimuloi kulmakarvojasi, jotta niistä tulisi täyteläiset ja raamikkaat luonnollisella tavalla. Swiss Brows sopii miehille ja naisille jotka kärsivät hauraista tai iän myötä harventuneista kulmakarvoista.”

Vertailukuva:

SwissClini_kulmakarvaseerumi_before_after

Ei, en näe eroa.

(Tuossapa muuten havainnollistava kuva niille, jotka aina välillä kauhistelevat blogissani miksi nypin kulmakarvani niin kauhean ohuiksi. Nehän ovat luonnostaan juuri niin onnettoman harvat ja ohuet kuin kuvissa näkyy. Nypin ainoastaan nuo lähtötilanne-kuvassa näkyvät muutamat hassut hajakarvat alalinjasta.)

Jatkan seerumeiden käyttöä vielä pari viikkoa, ja jos tuloksia alkaa näkyä, niin palaan asiaan. Jos ei, niin eiköhän tämä raportti riitä. :)

SwissClinic_ja_Kira

.

Millaisia kokemuksia teillä on ripsi/kulmaseerumeista? Onko joku saanut tuloksia tällaisilla täysin luonnollisillakin (tarkoitan lääkeaineettomilla) seerumeilla? En pysty valitettavasti ottamaan tarkemmin kantaa tähän prostaglandiiniasiaan sillä en ole siihen tarpeeksi perehtynyt. Tiedän vain, että näitä johdannaisia sisältävät seerumit todella kasvattavat ripsiä, mutta prostaglandiinianalogien käyttö kosmetiikassa on kyseenalaista. Ja niitä sisältäviä tuotteitahan on jo vedetty markkinoilta.

Kommentit (53)

 1. Maikki

  Munkin mielestä jälkeen -kuvassa pituutta on enemmän.
  Mutta tuuheutta kyllä näyttäisi olevan enemmän alussa :)

 2. Tipe

  Lähtötilanteen ripset näyttävät myös mun mielestä tuuheammilta, mutta olen kyllä huomaavinani selkeää pituuskasvua uusissa kuvissa! Kulmakarvoissa en näe muutosta. Itse en rahojani moisiin seerumeihin laittaisi, mutta mielenkiinnosta kyllä testaisin, jos sattuisin jostain ilmaiseksi saamaan.

 3. Miira

  Eipä tosiaan ole ennen ja jälkeen -kuvissa eroa. Pysyttelen siis (hyvin luonnollisissa) ripsenpidennyksissä edelleen. Onneksi on kosmetiikkablogit, ettei tarvitse jokaista tuotetta kokeilla itse. Kiitos jälleen! :-)

 4. Milla

  Kyllä nuo ripset on mielestäni pidemmät! Ei ehkä niin tuuheat kuin ensimmäisessä kuvassa, mutta siitähän sen kasvun näkeekin, esim Ostolakossa-Virven ripsethän oli sen suoerseerumin jälkeen paljon pidemmät, mutta hennomman näköiset. Samoin tuo kulmaseerumi on jotain tehnyt, kulmasi näyttävät paljon pehmeämmiltä kuin ennen! Kenties yksittäiset karvat ovat pidempiä, ei niinkään tuuheampia?

  • Milla

   Siis superseerumin…

 5. tiippa

  Näyttäisi, että ripsiin olisi tullut hieman lisää pituutta, mutta tuuheus olisi kärsinyt..?

 6. Ripsikeiju :)

  Tottakai kokonaisia geenejäkin voi lisätä ripsiseerumiin, mutta se on täysin varmaa, etteivät ne taianomaisesti siirry soluun sisälle, insertoidu oikeaan paikkaan genomiin ja ala kasvattamaan karvaa :)

  Ajatelkaapa miten hirveä ajatus olisi jos se insertoituisikin, mutta väärään kohtaan, esim. jonkun tuumorisuppressorigeenin alueelle. Eivät tuumorit suppressoituisi sitten! Ja tuumoreidenhan kuuluuu sppressoitua, muuten olisimme täynnä syöpäkasvaimia tai kuolleita joaikapäivää sitten. Geenitekniikan eri osa-alueilla on niin paljon ongelmia vielä, että esim. geeniterapia ihmisen sairauksiin on pääosin utopiaa, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

  Oispa muutenkin hauskaa jos geenit noin vaan siirtyisivät ihmisestä toiseen, eihän sitä voisi edes kätellä ketään! :D

  ”bio entsyymi”… yleensähän ne tapaa entsyymit olla ”bio”, koska ne on proteiineja.

  Itse vannon Revitalashin nimeen, prostaglandiini se ripset kasvattaa. Se on taas eri asia, onko analogi turvallinen, se alkuperinen glaukoomalääkehän olisi hyvinkin turvallinen, mutta lainasäädännön kiemuroiden vuoksi ihmiset tökkii silmiinsä nyt jotain tutkimattomia aineita. Harmi.

  • Nimetön

   Ehkä ne geenit siirtyykin, sanotaanhan että avioparitkin alkaa aikaamyöden muistuttamaan toisiaan;) Kiva tietää enemmän tuosta prostaglandiinista! Ei ois kiva saada mitään kasvainta silimään tahi muuallekaan…

 7. ella

  Kira-neidin viikset ja kulmakarvat vievät voiton tässä postauksessa ;)

  Hyvällä tahdolla voisin ehkä kuvitella ripsiisi ja kulmiisi jotain eroa, mutta taidanpa pistää sen lähinnä ripsien asennonvaihtelun ja kuvakokojen piikkiin. Mukavaa, että testaat välillä näitä höpöjäkin tuotteita ja siis etenkin näitä lääkeaineettomia versioita.

 8. Marika

  Jos olisikin geenejä, eivät ne ikinä päätyisi osaksi ihmissolun genomia. Kuten eivät ravinnossakaan olevat geenit päädy ihmiseen sen paremmin ruuansulatuskanavan kuin ihonkaan kautta.

  Prostaglandiinianalogeja käytetään silmätippoina silmänpaineen alentamiseen tiettyjen tautitilojen sitä vaatiessa. Sivuvaikutuksena tämän aineen on havaittu tummentavan silmän värikalvon pigmenttiä ja tekevän ripsistä tuuheammat ja pidemmät, mikä kosmetiikkateollisuuskin huomasi. Samalla silmäluomien iho voi tummentua. Lisäksi ripset voivat aiheuttaa hankalia oireita esim. kasvamalla silmää kohti.

  Itse en missään nimessä turhaan prostaglandiinianalogeja käyttäisi (vaikka kieltämättä joillain glaukoomapotilalla on silmiinpistävän tummanruskeat silmät ja runsaat ripset) enkä varsinkaan kosmetiikkaperäisiä.

 9. tty

  Voi siinä geenejä/DNA:ta olla, mutta ne eivät kyllä mitenkään näin ulkoisesti siveltynä vaikuta. Eivätkä geenit ensinnäkään hajoamatta tuollaisessa seerumissa pysy, eli toisaalta ei siinä kokonaisia geenejä ole. :D Ovat siis erillaisina DNA:n hajoamistuotteina, jos niitä ylipäätään on. Poinrttina nyt kuitenkin, ettei niillä ”geeneillä” voi olla mitään vaikutusta…

  terv, pian valmistuva perinnöllisyystieteilijä :)

 10. Veppe

  En mäkään noissa oikein eroa näe. Kuvat kun ovat aina jonkin verran eri etäisyydeltä ja kulmasta, niin aika kriittisesti ja suhteuttaen täytyy vertailla, ja näin tekemällä sekä ripset että kulmat näyttävät mulle melko samalta ennen ja jälkeen. Mitä nyt ripset näyttävät vähän paksummilta (tai tuuheammilta, en osaa sanoa kumpaa) ennen-kuvissa… Oliko niissä jotain öljyä tms kuvanottohetkellä? Eivät tosiaan näytä minusta pidemmiltä jälkeen-kuvissa, vaan ennemminkin hennommilta. Kulmia on vielä vaikeampi vertailla, kun niitä on nypitty, ja hentojen kulmien muoto muuttuu luonnostaankin koko ajan, kun yhdenkin karvan irtoaminen tekee loven. Ja jossain kohti se aukko täyttyy ihan luonnostaan (jolloin aukko taas on jossain toisessa kohtaa, tuttu homma). Eivät nyt siis ainakaan vaikuta sellaisilta tuotteilta, joihin kannattaisi ihan heti setelejä syytää ”tarjoushinnankaan” verran…

  • Sanni

   Oliko niissä jotain öljyä tms kuvanottohetkellä?

   Ei ollut, ihan au naturel -tilassa kuvattu. :)

   hentojen kulmien muoto muuttuu luonnostaankin koko ajan, kun yhdenkin karvan irtoaminen tekee loven.

   Tuo on just niin totta – nyppäiset yhden karvan väärästä kohdasta ja koko kulmaan tulee lovi! :D

 11. hehee

  Ihanan rehellistä kerrankin! Huomaan kyllä alemmissa kuvissa keskenään vähän eroa, mutta veikkaan, että johtuu kuvakulmasta.

 12. Nimetön

  Moi Sanni! Olisko mahollista tehdä vielä joskus joku kattava postaus My Little Ponyista? :) Löysin itse muutaman ponin varastosta ja ainakin yksi on G2-poni. Muita yritin etsiä netistä ponilistalta myös, mutten löytänyt, joten jäi kiinnostamaan, omistatko kenties samoja poneja :)

  • Sanni

   Olisko mahollista tehdä vielä joskus joku kattava postaus My Little Ponyista? :)

   Olisi varmaankin :) Olen itsekin jo todella pitkään toivonut että saisin sellaisen aikaiseksi, mutta sitten se vain jää ja jää ja jää kun jonossa on niin älyttömästi juttuja koko ajan….

 13. tsuup

  Näyttää siltä, että ripset ovat vähän pidentyneet, mutta näyttävät tosiaan jälkeen-kuvissa paljon harvemmilta kuin ennen-kuvissa. Ja semmosilta hentosilta.

 14. johanna

  On eroa!! paljon pidemmöt ripset jälkeenpäin

 15. niiskuli

  No höh, ei nuo ripset kyllä pidentyneet ole, saattaa vain hämätä joitakin kun kuva on otettu lähempää. :/

 16. Nimetön

  Ainakin ripset on jälkeen kuvissa vaaleammat. Ootko saanu aurinkoa?

  • Sanni

   Ennen-kuvassa oli kulunut 5 viikkoa ripsien kestovärjäyksestä, ehkäpä niissä näkyy vielä sitä väriä…? Ennen- ja jälkeen kuvien välillä en ole kestovärjännyt niitä.

 17. nti kesäheinä

  ette näe mitään eroa? oletteko sokeita? selvästi pidemmät ripset, eihän kuukauden jälkeen voi enempää odottakaan. Aika hyvin tuollaiselta ”luomu” aineelta.

  Itse olen käyttänyt vuosikausia Neulashia ja nyt Revitalashia ja kyllä, juuri sitä bimatoprostia sisältävää >:)Silmät ovat päässä edelleen, lisänä piiiitkät ja kauniit ripset.

 18. Iiris

  Noi ripset on kyllä mun mielestä paljon pidemmät ainakin tosta yhdestä kohdasta + sisä- & ulkonurkasta! Paljonko toi ripsiseerumi maksaa ja myydäänkö sitä esim. KICKS:ssä tai Sokos Emotionissa tms? :D en jaksais alkaa tilailemaan .. x)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.