Sensorisia elämyksiä

Nyt on testailtu mitä on maksimaalinen sensorinen elämys kosmetiikassa. Puhun L’Oreal Parisin tuotteista. Maaliskuisessa L’Orealin Skin Summit -seminaarissa ei jäänyt epäselväksi, kuinka olennaisessa roolissa kosmetiikkatuotteiden sensorinen eli aistien välittämä elämyksellinen puoli on merkin tuotekehityksessä.

”Maximum efficacy meets maximum sensory experience”, näin tiivisti L’Oreal-ihonhoitotuotteiden filosofian Charlotte Feltin, Head of Skincare Development. Maksimitehokkuus (eli vaikuttavat aineet niille optimaalisessa voidepohjassa) yhdistettynä maksimaaliseen sensoriseen elämykseen. Tuotteen täytyy tuntua iholla ihanalta, tuoksua hyvältä, näyttää houkuttavalta.

”Jos tuote tuntuu asiakkaasta epämiellyttävältä, hän ei käytä sitä vaikka se olisi kuinka tehokas”. Aivan, tämän voi varmasti moni allekirjoittaa. Eri juttu on tietysti se, mikä tuntuu kenenkin mielestä miellyttävältä. Tältä pohjalta L’Oreal kehittelee (erilaisten ihotyyppien ja -tarpeiden lisäksi) erilaisia koostumuksia eri maanosien markkinoille. Aasiassa esimerkiksi tunnetusti rakastetaan vesimäisen ohuita koostumuksia.

Loreal_testituotteet_naamiot

Mutta luonnonkosmetiikan koostumuksia L’Orealilla ei ole, lukuunottamatta yhtiöön kuuluvia muita brändejä kuten The Body Shop (ja Kiehl’silläkin oli ainakin muinoin yksi ekosertifioitu linja). Luonnonkosmetiikan käyttäjät ovat maailman mittakaavassa edelleen pieni nurkkaus, ja L’Oreal Parisin tuotekehitys pohjautuu valtaväestön mieltymyksiin. Näin ollen olen tavallaan väärä henkilö arvioimaan tuotteiden ”sensorista elämyksellisyyttä”, itse kun pidän enemmän luonnonkosmetiikasta, mutta pyrin objektiivisuuteen :D Myyjävuosiltani tunnen tietysti valtaväestönkin mieltymyksiä, ja esimerkiksi silikoniyhdisteiden luoma liukkaus, silkkisyys ja helppo levittyvyys ovat asioita, joita suuri osa kuluttajista vaikuttaa arvostavan.

MUTTA, saimmepa Skin Summitista mukaan myös muuan tuotekolmikon, jota allekirjoittanut olisi sokkotestissä hyvinkin luullut luonnonkosmetiikaksi..! Nämä tuotteet eivät vielä ole saapuneet Suomeen mutta esittelen ne kuitenkin ”sokerina pohjalla” tässä jutussa.

Loreal_testituotteet_AgePerfectGoldenAge

AGE PERFECT Golden Age -päivävoide

Puolet Skin Summit -lahjapakkauksen sisällöstä oli harmillisesti 60+ ikäryhmälle targetoituja tuotteita, joten näitä on 3-kymp– (öh, miten sitä muistaisi että olen kohta 4-kymppinen..! ^_^), siis 30+ vuotiaan vähän tyhmä arvioida. Sanotaan nyt kuitenkin jotain, onhan blogini lukijoissa kaiken ikäisiä :)

Golden Age on L’Orealin uusin lanseeraus 60+ ikäisille suunnattuun Age Perfect -sarjaan, ja se lupaa vahvistaa ja heleyttää ihoa. Vahvistava aktiiviaine on neo-kalsium-yhdiste, heleyttä puolestaan tuovat pioni- ja iirisuutteet sekä roosan sävyinen helmiäispigmentti. Välittömän efektin tuo tietenkin helmiäispigmentti, kukkaisuutteet heleyttävät ihoa pidempiaikaisessa käytössä (tarkoituksena on myös avata L’Orealin käyttämien vaikuttavien aineiden lupauksia tarkemmin omassa postauksessaan).

Sannin kokemus: Pidän voiteen väristä, se näyttää söpöltä ja kyllä, houkuttavalta (sensorinen elämys, check 1! ^_^).

Voiteen tuoksu on puuterinen, ehkä jopa aavistuksen vanhanaikainen, tyylikäs, ”aikuisen naisen kosmetiikan tuoksu”. Koostumus on täyteläinen ja jäykähkö mutta ei yhtään rasvainen, jättää iholle samettisen ”kuivan” pinnan. Mielenkiintoinen koostumus ja poikkeaa selvästi luonnonkosmetiikasta, jossa paksu koostumus on aina ilman muuta myös rasvainen ja ihotuntuma enemmän tai vähemmän tahmea.

AgePerfect_GoldenAge_voide

Annoin päivävoiteen kokeiltavaksi myös sen varsinaiselle kohderyhmälle, äidilleni ja anopilleni. Oli taas hauskaa kuulla miten eri asioihin eri kuluttajat kiinnittävät tuotteissa huomiota.

Anoppi: ”Tätähän mainostetaan nyt tv:ssä, tunnistan tämän. Tämä on se vaaleanpunainen voide.” ”Miellyttävän tuntuinen, levittyy hyvin, hyvä tuoksu”.

Äiti (äidille annoin tuotetta anonyymissa testipurkissa, joten äiti ei nähnyt brändiä eikä tiennyt mistä tuotteesta on kyse): ”Siis mitä, ihan kummallisen värinen voide, kuuluuko tämän olla tämän väristä? Ihan kuin jotain meikkivoidetta, eikö tästä jää iho ihan ruskeaksi?” (Äidin mielestä voide on ehdottomasti beigeä, ei roosaa.) ”Ihan mukavan tuntuinen voide, kosteutti niinkuin muutkin. Mutta en minä tämän väristä voidetta haluaisi naamaani laittaa.”

Loreal_testituotteet_Lotion_Seerumi

AGE PERFECT Golden Age Beauty Fluid Lotion

Tämä on nyt tätä uutta nestemäisten hoitotuotteiden aaltoa. Beauty Fluid Lotion yhdistää hoitoveden ja seerumin, se ei siis ole kasvovesi vaan kasvoveden jälkeen käytettävä tuote. Sitä voi käyttää seerumin tavoin tai aasialaiseen tyyliin ennen seerumia, sen lisäksi. Tällaisten tuotteiden tarkoitus on tuoda iholle lisäkosteutta äärimmäisen ohuessa muodossa. Lotionissa on myös helmiäispartikkeleita jotka jättävät ihon pinnan kuulaaksi.

Sannin kokemus: tavanomaisen geelinesteen tuntuinen, ihan mukava mutta ”nothing special”. Voi olla kiinnostava tuttavuus henkilölle, joka ei ole aiemmin käyttänyt seerumin tyyppisiä tuotteita.

Loreal_testituotteet_LaserX3_seerumi

REVITALIFT Laser X3 Double Care Serum

Kaksikoostumuksellinen seerumi joka syväkosteuttaa, häivyttää pigmenttiläiskiä, silottaa juonteita ja kiinteyttää. Double Care Serum on L’Oreal Parisin ihan viimeisimpiä tuotteita joka on niin tuore ettei sitä tällä hetkellä saa vielä mistään, edes Ranskasta. (Meidänkin lahjalaatikossa ollut tuote on tehdaskappale ilman tekstejä tai valitettavasti inci-listojakaan.) Suomeen tuote on kuulema tulossa myöhemmin tänä vuonna.

Uskoisin, että moni ”normikosmetiikan” asiakas mieltyisi tähän seerumiin, se tuntuu iholla todella miellyttävältä (normikosmetiikan koostumuksellisesti :)) ja siinä on jopa ihan vaikuttavan kuuloinen aktiiviainekaksikko: Vitamin CG ja Pro-Xylane, joita on tässä seerumissa korkein pitoisuus kaikista L’Oreal Parisin tuotteista. Tiedän tämän ilman inci-luetteloa, sillä tuotetta esiteltiin meille Skin Summitin laboratoriovierailulla, ja saimme seurata Vitamin CG- ja Pro-Xylanen -faasien valmistumista. Pro-Xylane on L’Orealin tunnetuimpia anti-age- ainesosia, CG-vitamiini taas L’Oreal-tutkijoiden uudempia innovaatioita. Se on uudenlainen, stabiilimpi C-vitamiinijohdannainen.

Revitalift on tarkoitettu 40+ ikäisille, joten ihan nuorten kosteusseerumiksi en Double Carea nakittaisi.

Laser_x3

Double Care Serum kuuluu Revitaliftin Laser X3-linjaan, jota ei saa (ainakaan vielä) Suomesta. Erityisesti lukijalleni NG:lle haluan Laser X3:een liittyen kertoa, että mm. tuossa linjassa on tuotteita (esim. Lotion Peeling Nuit) joissa on käytetty AHA-happoja. Pariisista ei ole vastattu kysymykseen AHA/BHA-hapoista (pakko vähän kurtistaa kulmiaan, niin polleasti luvattiin Skin Summitissa vastata kaikkiin tapahtuman jälkeen heränneisiin kysymyksiin), mutta olen itse tehnyt etsivän työtä ja löytänyt L’Orealilta AHA/BHA-happotuotteita. Palaan ainesosiin myöhemmin omassa postauksessaan.

Sannin kokemus: seerumi on kukkaisen raikkaan ja mukavan tuoksuinen.  Normikosmetiikan seerumeille ominainen tyypillinen silikonimaisuus ei tunnu ensi-ihokosketuksella, mutta kun seerumia lähtee levittämään ja tuote sulaa ihon lämmössä, muuttuu koostumus silikonisen liukkaaksi ja jättää pinnoitetun, kalvomaisen tunteen ihoon, luonnonkosmetiikkaan tottuneelle tunne on hieman muovinen. Arvelen kuitenkin, että normikosmetiikan asiakas nimenomaan pitää tästä tunteesta. Seerumi jättää imeydyttyään samettisen, kuivan pinnan.

Loreal_testituotteet_NutriGold_Night

NUTRI GOLD Extraordinary Night Cream Mask

Tämän tuotteen olen saanut jo aikaisemmin, se ei kuulunut Skin Summit -lahjaboksiin. Myönnän, että en ole juurikaan ollut innokas kokeilemaan tätä. Vakkarilukijat tietävätkin miksi: en pidä a) kosteuttavista naamioista tai b) paksuista yöhoitotuotteista. Ihoni on tosin selvästi muuttumassa kuivemmaksi, joten saatan tulevaisuudessa olla eri mieltä. Nyt kuitenkin ihoni on vielä siinä kunnossa ettei ravitsevilla naamioilla ole siihen vaikutuksia, ja vähänkään paksummat koostumukset jäävät imeytymättä.

Niinpä annoin voiteen lopulta testattavaksi kaverilleni ja hänen äidilleen. (Itse kokeilin naamiota kerran yökäsivoiteena… Tulos: koostumus tuntui ihanan liukkaalta ja kosteuttavalta ja kietoi kädet suojaavaan kalvoon. Aamulla iho ei kuitenkaan tuntunut erityisen pehmeältä tai hoidetulta ja tuntui kuin en mitään voidetta olisi laittanutkaan. Kun pesin kädet, kävi ilmi että suurin osa voiteesta oli jäänyt ihon pintaan, ja se liukeni veden mukana geelimäisenä.)

Loreal_testituotteet_NutriGold_NightMask

Naamion voi joko antaa vaikuttaa 10-15 minuuttia ja taputella sitten ylimääräinen voide pois pehmeällä liinalla, tai jättää kasvoille yön yli.

Kaverini raportoi:

”Kokeilin naamiota poishuuhdeltavana, eli annoin olla 10 min ja pesin pois. Tuoksu on ihan ok, ei jäänyt mieleen, veden kanssa naamio tuntuu puhdistusgeeliltä. Vaikutuksia ei sinänsä ole, koska ihoni ei ole kuiva.”

”Äet tykkäs. Tuoksu muistutti jotain tuttua (kenties muita nutri gold-tuotteita?) ja se oli hyvä. Naamio imeytyi hyvin ja iho tuntui kosteutetulta, mutta tuote ei jäänyt mitenkään ihon pintaan lillumaan. Aamulla kasvoja huuhdellessa se muuttui veden kanssa geelimäiseksi. Äiti tykkäsi tosi paljon.”

:)

Loreal_testituotteet_naamiot1

Viimeiseksi se tuotekolmikko, jonka mainitsin jutun alussa. Jälleen tekstittömiä tehdaskappaleita. En edes tiedä millä virallisella nimellä nämä myöhemmin lanseerataan.

Nämä ovat savinaamioita, ja aika ihania sellaisia :) Savipitoisuus näissä on 30% mikä on kai aika korkea kun kyse on normikosmetiikasta, minkä vuoksi tuotteet tuntuvat iholla (minun mielestäni) hyvin luonnonkosmetiikkamaisilta.

Kaikissa on käytetty eri savea: punaisessa kaoliinia (väri tulee punaisesta levästä), mustassa montmorilloniittia ja vihreässä rhassoulia, jos nyt ihan oikein muistan (istun taas vaihteeksi junassa ja Skin Summit -matksu on kotona….)

Loreal_punainen_savinaamio_

Suosikkini on punainen, jossa on mukana myös rakeita. Se tuoksuu ihan jouluisille mausteille..! Tämä jättää ihon aivan älyttömän ihanan tuntuiseksi ja tuntuu kolmikosta kaikkein eniten luonnonkosmetiikalta.

Punaisesta sanottiin, että se on naamioista eniten kirkastava. Vihreä ja musta ovat enemmän syväpuhdistavia (detox) ja talia imeviä ja sopivat vielä paremmin rasvoittuvalle iholle.

Loreal_testituotteet_savinaamiot

Täytyy tehdä naamioista ehdottomasti nostopostaus sitten myöhemmin tänä vuonna kun ne tulevat myyntiin :)

Ihanan näköisiä nämä purkit, etenkin kun niissä ei ole tekstejä :) Kuin jotain maalipurkkeja…

idLoreal_savinaamiot

Multi-masking on nyt trendi, tiesittehän sen ;)

.

Noista ”sensorisista elämyksistä”, oletteko kokeneet jonkun tietyn merkin olevan tällä saralla parempi kuin toisten? Tuletteko ajatelleeksi voidetta nassuun hieroessa, kuinka paljon koostumusta onkaan labroissa mietitty ja hiottu ennen kuin purkki on päätynyt käteenne..?

 

Kommentit (24)
 1. Kiitos blogistasi! Olen niin epäkaunistautujatyyppiä kuin olla voi ja silti jäänyt vakiolukijaksesi. Insinööriin vetoaa sinun tyylisi arvioida tuotteita.

  Haluaisin kysyä, osaatko suositella päivävoidetta, joka ei haise voimakkaasti, mutta siinä olisi jonkin verran aurinkosuojaa mukana? Olin ostamassa jotain ihan perusmallia, mutta lähiostarin myyjä ystävällisesti vihjaisi, että ”on myös voiteita, jotka vaikuttavat ryppyihin ja laajentuneisiin ihohuokosiin.” Eli niitä löytyy jonkin verran. Nyt talven mentyä iho ei enää ole varsinaisesti kuiva, mutta suihkun jälkeen kiristää.

  Myyjän suosituksesta ostin jotain Niveaa, joka haisee niin paljon, että saan siitä allergiakohtauksen. Täällä naapurimaan suurkaupungissa tällainen maalainen on ihan kummajainen kosmetiikkaostoksilla, joten ajattelin kysyä sinulta. :)

  1. Insinööriin vetoaa sinun tyylisi arvioida tuotteita.

   *kiittää* ^_^ :) Jotenkin ilahduttaa aina erityisesti kun joku ”epäkaunistautuja” tai yleisesti henkilö jota kosmetiikka ja kauneusjutut ei niin kiinnosta ilmoittautuu silti lukijakseni <3 Hienoa jos pystyn tavoittamaan lukijoita myös välittömän kosmefriikkelijäpiirin ulkopuolelta :)

   Päivävoidekysymykseesi, uskoisin että toivettasi vastaava voide löytyy parhaiten apteekin valikoimista. Esim. Eucerinin SPF 25 AquaPorin Active -voide voisi olla sellainen (se on hajusteeton), ja jos haluat vielä niitä anti-age-vaikutuksia niin Eucerin Hyaluron-Filler Day Cream SPF 15.

   Sellaista suojakertoimellista päivävoidetta, joka lupaisi vaikuttaa sekä ryppyihin että laajentuneisiin ihohuokosiin, ei tule mieleen. Tämä yhdistelmä yhdessä tuotteessa on muutenkin vähän poikkeuksellinen, oikeastaan tiedän vain yhden tällaista hoitokombinaatiota lupaavan tuotteen (Lancômen Visionnaire), mutta siinä ei ole suojakerrointa.

   *skannaa tuotekirjastoa aivokuorellaan*…

   Markettibrändeistä Olaylla on paljon SPF-päivävoiteita, mutta en tiedä myydäänkö merkkiä enää Suomessa..? Se on ollut viime vuodet vähän on/off-kynnyksellä, välillä olen kuullut uutisointia että merkin myynti Suomessa lopetettaisiin. Kun itse tein vielä myyjän hommia sitä oli vielä meidänkin myymälässä. Sinun tarpeisiisi Total Effects 7-in-1 SPF 15 -voide olisi kuin nakutettu, myös se lupaa hoitaa niin juonteita kuin huokosia (eli näköjään tiedän Visionnairen lisäksi myös toisen tällaisen tuotteen ;D) Olayn tuoksusta en kyllä osaa sanoa, siinä on hajusteita mutta en muista kuinka voimakkaasti merkin voiteet tuoksuvat.

   Jos suomalaisten kansallismerkki Lumene vetoaa, niin heidän Bright Now Visible Repair SPF 15 -voide voisi myös sopia sinulle, tosin senkään tuoksua en muista.

   Hajusteettomista tuotesarjoista mainitsen vielä Cliniquen, jolta Smart SPF 15 saattaisi olla tsekkaamisen arvoinen :)

   1. Suurkiitos perusteellisesta vastauksesta ja vaivannäöstäsi! Kävin täällä Tukholmassa lähiostarin apteekissa ja tavaratalossa tänään ja kaikkia paitsi yhtä suosittelemaasi voidetta oli tarjolla. Puuttuva oli Olay, mutta siitäkin oli kyllä monia muita versioita tarjolla, kuten Total Effects 7 in 1 ilman aurinkosuojaa.

    Päädyin ostamaan Eucerinin SPF 25 AquaPorin Activen. Ajattelin nyt nämä pahimmat kesäkuukaudet panostaa aurinkosuojaan (toki ulkoillessa kesällä käytän ihan aurinkorasvaa) ja syksyllä estää sitten rypistymistä. ;) Apteekin hyllyssä hintalaput oli vähän sekaisin ja myyjä väitti, ettei suojakerrointa 25 ole olemassakaan Eucerinin voiteissa. Väitin vastaan ja sanoin, että kyllä on, koska asiantuntija suositteli kyseistä rasvaa. :D Sieltähän se purkki lopulta löytyi toisten purkkien takaa.

    Mukavaa kesää sinulle!

    1. Samoin sinne! :) Toivottavasti ihostasi ja Eucerinista tulee kaverit :)

 2. Mulle se, mitä tiedän tuotteen sisältävän, on sensorista kokemusta tärkeämpi. Eli jos tiedän, että tuote esim. estää tosi hyvin kosteuden haihtumista, niin mua ei haittaa mennä nukkumaan siten, että on paksu rasvakerros naamassa, vaikka se ei olekaan miellyttävää. Kuulun myös niihin, jotka käyttävät aurinkorasvaa joka päivä, ja siinä asiassa on ollut vaan pakko hyväksyä, että naama kiiltää ainakin ekat pari tuntia levittämisestä. Mutta olen valmis kestämään sen kun tiedän, että saan suojaa uv-säteilyä vastaan.

  Olen kuitenkin viime aikoina alkanut pitämään enemmän vesimäisistä koostumuksista, ja olen todennut, että saan tosi miellyttävän tuntuisia kaikista normikasvorasvoistani, jos lisään niihin pari tippaa kasvovettä ja sekoitan kämmenellä, ennen kuin levitän naamaan. Tulee jotenkin ihanan raikas koostumus, ja imeytyy nopeammin. Käyttämäni kasvovesi on enemmän hoitovesityyppinen kuin perinteinen länsimainen supistava kasvovesi. Ainakin luulen saavani näin enemmän kosteutta ihoon.

  Yksi asia tuli postauksesta mieleen, mikä ei ehkä liity niin paljon tähän koostumusasiaan: mä en ole ikinä tajunnut poispestäviä kosteuttavia naamioita. Ei kai tuotteesta voi jäädä iholle mitään kosteutta, jos se pestään vedellä pois 10 minuutin kuluttua? Ainakaan mulla mikään kosteuttava naamio ei ole ikinä toiminut, vaan heti kun sen pesee pois niin iho tuntuu samalta kuin sillä ei olisi mitään ollutkaan. Jotenkin epäilen, että nämä ”poispestävät kosteuttavat naamiot” on oikeasti ihan tavallisia kosteusvoiteita, jotka vaan on markkinoitu eri tavalla. Ymmärrän sellaiset naamiot, joista vain pyyhitään osa pois esim. vanulla, mutta en usko, että 10 minuutin vaikutusajan jälkeen tapahtuvan vesipesun jälkeen voi jäädä iholle enää mitään. Kirkastavat naamiot tai savinaamiot ym. ovat tietysti eri asia.

  1. Hei, tuo kasvovesi (tai hoitovesi) + päivävoide-vinkkihän oli tosi hyvä :) Kiitos kun jaoit sen :)

   Poispestävistä kosteusnaamioista – juu, vähän samaa olen itsekin ihmetellyt. Useimmat kai neuvotaankin pyyhkimään pois, mutta joissain puhutaan vedellä huuhtomisestakin. Kyllähän se vesi eittämättä kumoaa ainakin osan naamion vaikutuksista.

   Nyt kun luen Lorealin sivuilta tuon Nutri Gold -yönaamion käyttöohjeet, niin siellä ei itse asiassa puhuta poispesemisestä vaan lukee että ”taputtele ylimääräinen voide pois pehmeällä liinalla”. Voi olla että kirjoitin postaukseen käyttöohjeet väärin koska minulla ei ollut enää pakkausta itselläni, ja kaverini raportista päättelin että tuote neuvotaan huuhtelemaan pois. Ehkä vedellä huuhtelu oli vain kaverini oma idea..? Mutta anyways, on totta että jotkut kosteuttavat naamiotkin todella neuvotaan huuhtomaan pois. Ajatuksena on varmasti se, että iholle kuitenkin ehtii vaikutusajan aikana imeytymään ravitsevia aineita. Erikoista kuitenkin…

   Jotenkin epäilen, että nämä ”poispestävät kosteuttavat naamiot” on oikeasti ihan tavallisia kosteusvoiteita, jotka vaan on markkinoitu eri tavalla.

   Monet ainakin yönaamioista varmasti ovatkin sellaisia. :) Mutta esim. Nutri Goldin voide ei imeydy ihoon kokonaan vaan jää tosiaan (vaikkakin pinta kuivuu) kelmuna iholle, joten se toimii vähän eri tavalla kuin kosteusvoiteet.

   Yönaamiot ovat mielestäni trendinä vähän sama juttu kuin sävyttävät päivävoiteet vs. BB-voiteet. Pigmenttiä sisältäviä kosteuttavia voiteita oli jo olemassa, ja sitten tuli BB-buumi ja monet ”sävyttävät päivävoiteet” vain uudelleenlanseerattiin BB-voiteina. Mitä muuta ”sleeping cream” lopulta on kuin tavallista paksumpi, hoitava voide? Ja sehän ei ole mikään uusi keksintö, kuten ei sekään että naamion voi jättää yöksi kasvoille…. :)

   1. Ei huuhdella pois ohjeen mukaan, mutten halua jättää mitään silikoonista naamaan yön yli-koska näppyjä.

    1. OK :) Täytyy korjata ohje tekstiin.

   2. Ei kestä :) Jep, ”yönaamio” on varmaan vaan markkinoitavampi nimi paksulle kosteusvoiteelle. Mutta toisinaan näkee sellaisiakin kosteusnaamioita, jotka kehotetaan pesemään pois hetken päästä. Samasta syystä suhtaudun vähän skeptisesti vedellä poistettaviin putsareihin, joissa on paljon antioksidantteja ym. koska nekin varmaan huuhtoutuvat pois. Tai siis voi olla ihan hyvä putsari muuten, mutta varmaan iholle ei niistäkään voi jäädä hirveästi mitään vaikuttamaan. Jostain öljyputsarista ehkä enemmän?

    1. Putsareista ei käytännössä koskaan jää iholle mitään hoitavaa koska ne vaikuttavat iholla niin lyhyen aikaa. Öljyputsarista voi jäädäkin koska kaikki öljy ei huuhtoudu veden mukana. Eli poishuuhdeltavien puhdistustuotteiden antioksidanttisille sun muille hoitaville vaikutuksille voi viitata iloisesti kintaalla (öljy poislukien), putsareiden ihoa hoitava vaikutus ilmenee lian poistamisen lisäksi lähinnä hellävaraisuutena, jos siis valitsee miedon putsarin. Eli hoitovaikutus on yhtä kuin vähäisempi kuivattavuus kuin stydimmällä putsarilla. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *