Senja Cosmetics – kotimaisia marjoja korealaisella twistillä

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly / * Sis. mainoslinkkejä

Viime vuosi oli todellinen kotimaisen luonnonkosmetiikan vuosi, markkinoille ilmestyi toinen toistaan kiinnostavampia suomalaisia, sertifioituja luonnonkosmetiikkasarjoja. Yksi niistä on Senja Cosmetics, joka ainakin tyylipuhtaiden pakkaustensa puolesta kuului heti niihin jotka vetivät minua puoleensa.

Tähän sarjaan olisin joka tapauksessa ennen pitkää tehnyt tuttavuutta, ja nyt se mahdollistui yhteistyössä Biodellyn kanssa. Ylellinen, kevyesti korealaisvaikutteinen ja marjainen, näihin sanoihin voisi summata Senjan ytimen ja miten se erottuu kilpailijoistaan.

 

Metsäisen vihreään puettu sarja koostuu tällä hetkellä viidestä kasvojenhoitotuotteesta. Sarja on FI-Natura-sertifioitu ja hakenut inspiraationsa suomalaisesta metsästä, marjoista ja yrteistä, omista superfoodeistamme. Marjansiemenöljyt ovat todellisia tehopakkauksia ihonhoidossa; ne ovat erittäin antioksidanttisia ja sisältävät lisäksi monia muita hyödyllisiä mikroravinteita kuten vitamiineja, flavonoideja, polyfenoleja ja hyviä rasvahappoja. Kaikki Senja-tuotteiden aktiiviraaka-aineet ovat kotimaisia ja tuotteet valmistetaan Helsingissä. Tuotteissa on kevyesti makea, kukkais-marjainen tuoksu.

Korealaisvaikutteet näkyvät kaksoispuhdistuksessa sekä hoitonesteessä.

Biodelly tarjoaa kampanjan yhteydessä Senjan tuotteista 20% alennuksen koodilla senja20. Alennuksen saa 24.2.-3.3.2019.

Kuva: Senja Cosmetics

Sarjan perustaja Senja Parkkinen on aiemmin työskennellyt perinteisen kosmetiikan parissa. Alalla hän oppi, että kosmetiikassa käytetään paljon aineita joista iho ei hyödy, tai jotka saattavat jopa olla iholle tai ympäristölle haitallisia. Samaan aikaan Senjan äiti sairastui ja menehtyi rintasyöpään. Tämä pysäytti Senjan miettimään omaa terveyttään ja kemikaalikuormaa jolle altistumme. Senja kiinnostui luonnonkosmetiikasta, mutta koostumukset tuntuivat liian erilaisilta kuin perinteisessä kosmetiikassa jota hän oli tottunut käyttämään.

Ajatus omasta korkealaatuisesta, luonnollisesta ihonhoitosarjasta ylellisillä koostumuksilla ja kotimaisilla, antioksidanttirikkailla ainesosilla alkoi kutkutella Senjan mielessä. Alalla työskennelleenä hänellä oli jo laaja kontaktiverkosto, ja löydettyään sopivat yhteistyökumppanit Senja laittoi yrityksen pystyyn. Senja Cosmetics näki päivänvalon vuoden 2018 alussa ja ensimmäiset tuotteet tulivat myyntiin syksyllä.

Sleek Cheek Deep Cleansing Oil
39€ / 100 ml – tarjoushinta 31,20€

Täyteläinen puhdistusöljy sopii erityisesti kuivalle iholle, tai kaikille ihotyypeille osana kaksoispuhdistusta.

Ylellisen tuntuinen öljy sisältää suomalaista pellavansiemenöljyä sekä mustikan- ja puolukansiemenöljyjä ja liuottaa iholta kestävänkin meikin. Se ei täysin emulgoidu vedellä huuhdellessa vaan jättää ihoon öljyjä, puhdistus, jota erityisesti kuiva iho rakastaa.

Öljy hierotaan kuivalle iholle. Kannattaa käyttää jopa muutama minuutti ihon rauhalliseen hierontaan öljyllä, jos vain aika antaa myöten. Hieronta tehostaa ihon verenkiertoa ja parantaa sen väriä sekä auttaa puhdistusöljyn sisältämien hyvis-aineiden imeytymistä ihoon. (Kyllä, poishuuhdeltavasta puhdistustuotteestakin on mahdollista imeyttää ihoon hoitavia ainesosia mikäli tuotteen antaa vaikuttaa iholla hetken. Kaikki rasvaliukoiset hoitavat aineet eivät huuhtoudu pois veden mukana.)

Löydät puhdistusöljyn täältä. *

Cotton Cloud Cleansing Foam
29€ / 100 ml – tarjoushinta 23,20€

Miellyttävä puhdistusvaahto sisältää mm. suomalaista luomulaatuista koivunmahlaa, mustikkaa, nokkosta ja tupasvillaa. Sulfaatiton koostumus pesee hellävaroen. Tuoksu on mieto ja kevyesti kukkainen.

Itse olen tehnyt Senjan tuotteilla kaksoispuhdistuksen samaan tapaan kuin miten ranskalainen Patyka suosittaa, eli vaahto hierotaan suoraan öljyputsarin päälle ilman välihuuhtelua. Tapa tuntuu erittäin mukavalta ja auttaa osaltaan öljyä huuhtoutumaan iholta tehokkaammin, samalla kun vaahdosta tulee kermaisempi ja silkkisemmin liukuva sen yhdistyessä iholla öljyyn.

Normaali- ja sekaihoiselle sekä kevyen meikin käyttäjälle puhdistusvaahto voi riittää yksinään, kuivaihoiselle ja vahvan meikin sekä korkean aurinkosuojan käyttäjälle öljypuhdistus tai kaksoispuhdistus on suositeltavampi.

Löydät Senjan puhdistusvaahdon täältä. *

Nordic Nectar Toner Essence
29€ / 100 ml – tarjoushinta 23,20€

Ohh, suosikki!! Senjan koivunmahlapohjainen hoitovesi on kotimainen versio korealaistyyppisestä, paksusta hoitonesteestä. Koivunmahla on itse asiassa vähän niinkuin meidän Pohjolan oma aloe vera -mehu, paitsi vieläkin monipuolisempi; se on tehokkaasti kosteuttava ja lisäksi antioksidanttinen ja rauhoittava, ja onpa koivunmahlasta tehty Mádaran toimesta anti-age-vaikutuksia tukevaa tutkimustakin.

Koivunmahlan lisäksi ”pohjoisen nektarissa” ihoa hoitavat runsaasti antioksidantteja sisältävät mustikka, puolukka ja variksenmarja sekä rauhoittava nokkonen. Puolukka sisältää myös ihoa kirkastavaa arbutiinia.

Olen vähän koukuttunut hoitoveden makeahkoon tuoksuun. <3

Nordic Nectaria ohjeistetaan käyttämään siten kuin hoitovesiä Aasiassa käytetään: painelemalla se ihoon, ei vanulapulla. Itse käytän Nordic Nectaria näin: ensin kaadan pari tippaa vanulappuun jolla pyyhkäisen kasvot kaksoispuhdistuksen jälkeen. Sitten otan nestettä hieman kämmenelle, hieron kämmenet yhteen ja painelen nektaria kasvoille, keskittyen kuivimpiin kohtiin kuten poskipäät ja silmänympärykset. Yritän myös nykyään muistaa ulottaa hoitonesteen kaulalle saakka, kaulan kuten myös dekolteen ihon alueen hoito muullakin kuin suihkugeelillä ja perusvartalovoiteella olisi viimeistään minun iässäni jo tärkeää.

Löydät ihanan Nectarin täältä. *

Matte Magic Day & Night Cream
49€ / 50 ml – tarjoushinta 39,20€

Katsokaa tätä kaunista ulkopakkausta..! Senjan kasvovoiteiden pakkaukset ovat saaneet inspiraationsa revontulista. Ai miten kaunis – ja siinä on violettiakin <3

Senjan kasvovoiteet tuntuvat sarjan ylellisimmiltä tuotteilta jo pakkaustensa perusteella; pullot ovat huurrettua lasia. Hintakin kertoo luksuksesta, Senjan sarja ei kuulu päivittäiskosmetiikan genreen.

Matte Magic on voiteista kevyempi ja sopii normaalista sekaiholle. Koostumus on samalla kevyt mutta kuitenkin miellyttävän ravitsevan tuntuinen, ei siis vesimäisen fluidimainen. Voide imeytyy todella nopeasti jättäen ihon pinnan himmeäksi. Voisi sanoa, että kummankin voiteen koostumukset tuntuvat hyvin kosmeettisesti hiotuilta.

Voide sisältää antimikrobista ja ihoa tasapainottavaa kuusenkerkkää sekä huokosia supistavaa siankärsämöä. Koivunmahla kosteuttaa, skvalaani ravitsee ja tukee ihon hydrolipidikalvoa ja mustikkauute sekä mustikansiemenöljy auttavat ehkäisemään ihon ennenaikaista vanhenemista. Voiteen sisältämät alkoholit ovat pehmentäviä rasva-alkoholeja, eivät sitä kuivattavaa sorttia.

Löydät Matte-voiteen täältä. *

Berry Bomb Day & Night Cream
49€ / 50 ml – tarjoushinta 39,20€

Täyteläisempi ”Marjapommi” sopii normaalista kuivalle iholle. Tämä koostumus sopii tällä hetkellä paremmin minunkin iholleni.

Marjaisesta voiteesta löydämme Senjan signature-ainesosacocktailin eli kosteuttavaa koivunmahlaa ja antioksidanttisen marjakimaran puolukkaa, mustikkaa ja variksenmarjaa. Lisäksi ravitsevassa koostumuksessa ihoa hellivät suomalainen pellavansiemenöljy sekä auringonkukkaöljy.

Rasvapitoisemmasta koostumuksesta huolimatta Berry Bomb ei ole varsinaisesti rasvaisen tuntuinen vaan sileän täyteläinen, ja ainakin minun ihoni jää myös tämän jäljiltä himmeäksi, ei kiiltäväksi. Olen käyttänyt tätä yövoiteena, koska Matte Magic sopii paremmin meikinalusvoiteeksi.

Berry Bomb -voiteen tuoksu on makean marjainen kuten koko sarjassa, runsaampi kuin Matte-voiteessa.

Löydät Marjapommin täältä. *

*

Oletteko te ehtineet jo tehdä tuttavuutta joidenkin viime vuonna ilmestyneiden uusien suomalaisten luonnonkosmetiikkamerkkien kanssa?

Kiinnostaako kotimainen luonnonkosmetiikka? Oletteko valmiita maksamaan enemmän kun kyseessä on kotimainen työ ja tuote? 

Biodellyn Senja-kampanja on voimassa 24. helmikuuta – 3. maaliskuuta. Koodilla senja20 saa 20% alennusta kaikista Senjan tuotteista.

 

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (16)
 1. Se, että onko tuote luonnonkosmetiikkaa on minulle yksi ja sama, joskin olen hieman skeptinen onko luonnonkosmetiikka aina yhtä tehokasta kuin tavallinen. Luonnonkosmetiikkahan on vain tavallista kosmetikkaa, josta on osa potentiaalisista toimivista tehoaineista laitettu kieltoon. Epäilen, että laajemmalla ainesosakirjolla saadaan myös tehtyä toimivampia tuotteita. Toinen syy on säilyminen; ilman tehokkaita synteettisiä säilöntäaineita kosmetiikka pilaantuu nopeasti. Luonnonkosmessa on usein vain 6kk säilyvyysaikaa merkittynä.

  Kotimaisuus painaa jonkun verran, mutta näin köyhänä opiskelijana tulee useimmiten valkattua yksinkertaisesti toimivimmat tuotteet jotka ovat siedettävän hintaisia. Usein ne löytyvät Koreasta tai Japanista. Silti ostan kyllä suomalaisen vaihtoehdon jos se on hyvä ja riittävän edullinen.

  1. joskin olen hieman skeptinen onko luonnonkosmetiikka aina yhtä tehokasta kuin tavallinen.

   Minä suosin luonnonkosmetiikkaa mutta en usko että se on tehokkaampaa kuin normikosmetiikka, etenkin kun monissa laadukkaissa normikosmetiikan tuotteissa vaikuttavat tehoaineet ovat nimenomaan luonnosta. Millä tarkoitan, että mitä tulee kosmetiikan vaikutuksiin kuten esimerkiksi ihon pehmentäminen ja vapailta radikaaleilta suojaaminen, normikosmetiikan puolellakin tiedetään, että tämän kategorian parhaimpia ainesosia saadaan luonnosta (kuten kasviöljyt, -rasvat ja uutteet kuten sheavoi, oliiviöljy, kookosöljy ja vihreä tee). Sitten taas vaikkapa anti-age-vaikutusten puolella synteettiset ainesosat ovat käsittääkseni aika kiistatta osoittaneet olevansa tehokkaampia, luonnonkosmetiikassa ei käytetä ainesosia kuten retinoidiyhdisteet tai niasiiniamidi (ja luonnollisista lähteistä valmistettujen peptidien tehosta vs. synteettiset en osaa sanoa mitään, todennäköisesti vaikutus on miedompi).

   Epäilen, että laajemmalla ainesosakirjolla saadaan myös tehtyä toimivampia tuotteita.

   Se, millä tavalla formuloitu tuote toimii kenelläkin, ei liity käytettävissä oleviin ainesosamahdollisuuksiin, vaan pikemminkin ihojen yksilöllisiin ominaisuuksiin. Yhdellä toimii kasviöljypohjainen kosteuttaja, toisella mineraaliöljypohjainen. Toki myös muut seikat kuten oma arvomaailma ja mieltymykset vaikuttavat kosmetiikagenren mielekkyyteen ja sen ”toimivana” kokemiseen.

   Minun mielestäni oikeastaan vain ”järeämpi” anti-age-osasto on ainoa kosmetiikan osa-alue, jonka kohdalla voi perustellusti sanoa että normikosmetiikan mahdollisuuksilla saa luotua toimivampia tuotteita, jos toimivuudella ajatellaan vaikka juonteiden konkreettista siliämistä tai pigmenttiläiskien vaalenemista.

 2. Tämä ei liity postaukseen, mutta selailin vanhoja kirjoituksia liittyen kasvovesien ph-arvoon. Millaisen ihotuntuman Estelle & Thildin BioCleanse Micellar Cleansing Water jättää? Sehän oli se, jonka ph oli 4? Ehditkö muuten ikinä mitata Soleyn kasvoveden ph-arvoa?

  Olen nyt tutustumassa aha-happoihin ja olen huomannut, että en jaksa odottaa 20 minuuttia kasvojen pesun jälkeen. :) Eli pitäisi löytää kasvovesi, jossa on matala ph. Nyt käytön Soleyn kasvovettä, mutta netistä ei löydy sen ph-arvoa. Evolven kasvovettä käytän niinä päivinä, kun en käytä aha-happoja.

  A ja-happojen jälkeen pystyn odottamaan noin 10 minuuttia, mutta sekin tekee tiukkaa. :) Mietin, että onkohan siinä eroa levittääkö iholle aha-happojen jälkeen öljyä tai voidetta?

  1. Millaisen ihotuntuman Estelle & Thildin BioCleanse Micellar Cleansing Water jättää?

   Hyvin neutraalin, ei tunnu tahmealta. Ei tosin myöskään häviä ihoon ilman minkäänlaista jälkitunnetta, mutta jälkitunne ei ole epämiellyttävä tai millään lailla klähmäinen. Ainakaan minun mielestäni.

   Ehditkö muuten ikinä mitata Soleyn kasvoveden ph-arvoa?

   En, mä unohdin sen ja sitten annoinkin Soleyn kasvoveden jo siskolleni (en siksi etten olisi tykännyt Soleysta vaan koska kaikkea ei vain ehdi käyttää itse ;D) Jos muistan, otan pH-tikut mukaan kun menen tänään illalla käymään siskoni luona :D

   Jos haluat ei-luonnonkosmetiikkavinkin kasovedestä, joka sopii preppaamaan ihoa happokuorinnoille, niin pari suosittua sellaista löytyy (minkäs muun kuin) korealaiskosmetiikan joukosta:

   COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner
   MIZON AHA & BHA Daily Clean Toner

   Näissä siis on itsessään hyvin miedosti kuoriva pitoisuus hydroksihappoja, ja niiden pH on jossain nelosen tuntumassa. Sopivat yksinään käytettäviksi niille, jotka haluavat vain hyvin miedon happopitoisen kirkastavan kasvoveden, tai niille, jotka haluavat optimoida ihon pH:n ennen järeämpiä AHA/BHA-käsittelyjä. Sukeltaessani K-Beauty-blogien maailmaan huomasin, että suunnilleen joka toinen K-Beauty-bloggaaja vannoo näiden tai jomman kumman nimeen pH-hifistelyn nimissä.

   Mietin, että onkohan siinä eroa levittääkö iholle aha-happojen jälkeen öljyä tai voidetta?

   Tähän en osaa vastata :/ En usko että on. Olettaen että annat happokuorinnan kuitenkin vaikuttaa iholla jonkin aikaa itsekseen.

   1. No en ole antanut vaikutta kuin max. 5-10 minuuttia.. Kun tulee aina muka kiire. :) Mun mielestä olen huomannut vaikutuksen näinkin, mutta ajattelin nyt yrittää edes viikon verran kokeilla odottaa 20 minuuttia ennen öljyn levittämistä.

    Ei se Soleyn testaaminen niin tärkeää ole, älä huoli. :) Kysyin vain jos olisit sattumalta kokeillut. Mä tykkään siitä kasvovedestä niin paljon, että olisi aikamoinen iloinen yllätys jos se olisikin tarpeeksi hapan. :)

    Kiitos noista tuotevinkeistä. Mietin vain ettei se olisi liikaa, että kasvovesikin on kuoriva?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *