Karkkipäivä
Karkkipäivä

Seerumitestin tulokset: rauhoittuiko punoitus? Vaalenivatko pisamat?

Muistatteko, kun helmikuussa hain vapaaehtoisia testaamaan kahta seerumia? Toinen on La Roche-Posayn punoittavalle ja couperosa-iholle tarkoitettu Rosaliac Ar Intense ja toinen pigmenttimuutoksista kärsivälle iholle tarkoitettu Louis Widmerin Pigmacare Skin Tone Balance.

Seerumeista lisää voi lukea niiden esittelypostauksesta täältä.

Kaksi lukijaani Maria ja Jonna ovat testanneet seerumeja kevään ajan. Toisen seerumi toimi, toisen ei. Tässä heidän raporttinsa.

WidmerPigmacare

Maria: Louis Widmer Pigmacare Skin Tone Balance

”Olen käyttänyt seerumia tunnollisesti joka päivä (aamu). Aluksi seerumin vahva tuoksu oli vähän outo, tiedäthän millainen on  ’hammaslääkärihaju’. Mutta hajuun tottui kyllä nopeasti. :)  Tuote itsessään on koostumukseltaan kiva, levittyy helposti ja imeytyy nopeasti.

Nyt kun kevätaurinko on paistanut, olen ulkoillut ilman meikkiä testimielessä. Yleensä ensimmäiset auringonsäteet aiheuttavat poskille pisamien invaasion. Nyt vastaavaa ei ole ainakaan vielä tullut.

Tuotteessa on mainittu vahva anti-ageing- vaikutus. En tiedä, pääteekö se myös pieniin uurteisiin ihossa, mutta kulmakarvojeni välissä oleva ’huolirypp’ on silminnähden tasoittunut. Uskoisin johtuvan seerumista, sillä muita uusia tuotteita en ole käyttänyt. Perus Nivealla mennään. :)

Maria_LouisWidmerSeerumi_ennen_jalkeen

Marian iho ennen ja jälkeen.

”Kommentteja kavereilta on tullut seuraavasti: ’Oot ilman meikkiäkin tosi freesi’

Äidiltä: ’Jatka vaan käyttämistä. Iho on selvästi tasaisemman värinen’.

Olen myös uskaltautunut kuntosalille ilman meikkivoidetta. Pieni askel ihmiskunnalle, suuri askel minulle :D Kaukaa katsottuna näytän ihan ok:lle.

Aikomukseni on ostaa vielä kesää vasten toinen seerumi.”

RosaliacArIntense

Jonna: La Roche-Posay Rosaliac Ar Intense

”Valitettavasti en ole juurikaan huomannut mitään muutosta :( Kuitenkin iho tuntuu kosteammalta, mutta itse couperosaan ja punoitukseen seerumi ei ole auttanut.

Tuote on todella riittoisaa, olen käyttänyt sitä yhden painalluksen verran joka riittää hyvin couperosa-alueisiin.

Koostumuksesta sen verran että yllätyin ensimmäisellä kokeilukerralla, luulin että se on öljymäistä mutta se olikin ”voidemaisempaa”. Helppo levittää ja pullo on kätevä. Olen lisännyt tuotetta iholle aamuin illoin, mutta mitään näkyviä muutoksia en ole huomannut. En tiedä sitten vaatisiko se saman sarjan muita couperosa-tuotteita rinnalle.”

Koska Jonnan iholla ei tapahtunut mitään muutoksia, emme myöskään nähneet pointtia julkaista ennen – ja jälkeen kuvia.

Onko joku muu saanut parempia tuloksia Rosaliac-seerumilla?

P.S. Terkut sateisesta Saksasta. Mitenkähän meidän puutarhakierroksen käy tässä säässä…

Kommentit (8)

 1. Jonttu

  Minullakaan tuo Rosaliac-seerumi ei toiminut; en saanut sillä minkäänlaisia havaittavia tuloksia aikaan.

 2. L

  Jos toi LRP:n seerumi (tai oikeastaan mikä vaan vastaava mitä kokeilee itsehoitona) ei ole auttanut, suosittelisin käyntiä lääkärissä. Lääkäri voi määrätä esim. lääkevoidetta ja antibioottikuuria rosaceaan. Vasta kävin LRP:n koulutuksessa ja siellä sanottiin, että seerumia voi käyttää rosaceaan määrättyjen lääkkeiden rinnalla ja jatkaa sillä ylläpitohoitona. Näin saataisiin parempi hoitotulos kuin lääkekuurilla yksistään.

 3. Bunny

  Jotta lukija voisi tehdä mitään päätelmiä noiden ennen -ja jälkeen kuvien perusteella, niin ne olisi pitänyt kuvata samassa valaistuksessa, samalta etäisyydeltä, ja muutenkin identtisissä olosuhteissa.

  Noiden kuvien perusteella en itse ainakaan näe mitään positiivista muutosta entiseen.

  Ostin itse aikanaan tuon kyseisen seerumin, mutta se jäi käyttämättä koska tuote levittyy huonosti – Se jotenkin rullautuu ja ”nyppääntyy” iholla.

  Miksi kuvattavan silmät on muuten blurrattu? Se on hieman hassua, sillä se ei ainakaan estä tunnistamasta henkilöä, jos se on ollut tarkoitus.

  • Sanni

   Jotta lukija voisi tehdä mitään päätelmiä noiden ennen -ja jälkeen kuvien perusteella, niin ne olisi pitänyt kuvata samassa valaistuksessa, samalta etäisyydeltä, ja muutenkin identtisissä olosuhteissa.

   En luonnollisestikaan voi vaikuttaa siihen, millaiset kuvat lukija minulle toimittaa. Nämä olivat ne kuvat jotka Marialta sain.

   Miksi kuvattavan silmät on muuten blurrattu? Se on hieman hassua, sillä se ei ainakaan estä tunnistamasta henkilöä, jos se on ollut tarkoitus.

   Tarkoitus oli tehdä kuvan henkilöstä anonyymimpi kuin silmien kera. Jos siinä epäonnistuin, niin ei kai voi muuta kuin todeta tapahtunut. Maria itse asiassa ei erikseen pyytänyt minua blurraamaan silmiään mutta tein sen ns. ”varmuuden vuoksi”. Ilmeisesti kuitenkin turhaan. :)

   • Q

    Olinkin odottanut tätä postausta mielenkiinnolla. Kiitos siis!

    Mulla sattuu olemaan sekä couperosaa että pisamia ja kaiken päälle tuli ilmeisesti ruusufinni viime syksynä. Olen suojautunut (varsinkin yli 21-vuotiaana) tehokkaasti auringolta, viimeisimpänä fysikaalista suojaa sisältävällä Eucerinilla. Luen mielelläni vastaavia kirjoituksia. Jos saat ihotautilääkärin haastateltavaksi olisi tietysti spesiaalia, mutta en missään nimessä odota sellaista. Tällaiset tuotearvostelut luetaan mielellään.

    Tuohon blurraukseen otan sen verran kantaa, että mielestäni on ihan hyvä että blurrasit. En itse tunnista kuvan kasvoja blurrauksen ansiosta.

    • Sanni

     Olinkin odottanut tätä postausta mielenkiinnolla. Kiitos siis!

     Kivaa kuulla että tykkäsit :) Ainakin jokunen lukija on saanut hyötyä.

 4. Veppe

  Raskaan sarjan rosacea-taustalla täytyy latteasti todeta, että kaikilla näillä couperosa/rosacea-iholle suunnatuilla käsikauppatuotteilla on kyllä (omasta mielestäni) aika heikot mahikset olla tuntuvasti avuksi. Monet tuotteet jopa pahentavat reagoivan ihon ongelmaa hajusteilla ja väriaineilla. Useimmat saisivat parhaan avun mahdollisimman ärsyttämättömällä ja tukkimattomalla, minimaalisella ihonhoidolla, pahentavien olosuhteiden (esim. aurinko) välttämisellä ja tarvittaessa ihotautilääkärin määräämällä sisäisellä ja/tai ulkoisella antibioottikuurilla. Tuonkaan seerumin (LRP) ainesosissa ei ole mitään tavanomaisesta kosteustuotteesta eroavaa kuin yksi kasviuute, joka tuskin kuitenkaan mullistavan tehokas on. Toki tuostakin tuotteesta voi joku saada apua, mutta tällaiset tuotteet ovat sisältöönsä nähden tosi kalliita ja lupaavat usein paljon enemmän kuin olisi aiheellista. Luvatun rauhoittavan tunteen saisi usein aikaan halvallakin glykolipohjaisella geelillä.

 5. Riikka

  Hyödyllinen postaus mulle, joka kärsin reagoivasta ja punoittavasta ihostani toistuvasti. Taas on se vaihe, että ihoni on lehahtanut jostakin ja yritän saada sen rauhoittumaan. Enemmänkin kaipaisin tämän tyylisiä postauksia, itse olisin heti valmis koekaniiniksi ongelmaihoni kanssa! LRP:n tuotteista olen testannut vain yhtä kosteusvoidetta, joka kyllä kosteutti hyvin, mutta iho tuntui ärsyyntyvän siitäkin. Mielelläni tähän naamaan tekisin hienoja meikkejä, mutta nyt on olennaisinta vain saada taas pahin punoitus piiloon. ARGH!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.