Karkkipäivä
Karkkipäivä

Se Mekko

Vaikka ei pitänyt kirjoittaa vaatteista niin ilmeisesti moni teistä halusi tietää minkä mekon sitten lopulta valitsin… Joten jos nyt tämän kerran vielä. :)

Ja sehän oli se teidän mielestänne huonoin eli numero 4, a.k.a ”Nanso-yöpaita” ja ”säkki”. Mekko eroaa muista kandidaateista sillä, että se on paikallisen suunnittelijan tekemä ja pienestä, suunnittelijan omasta putiikista ostettu ”one-of-a-kind”. Muut mekot olivat perusbrändikamaa El Corte Inglésin naistenvaateosastolta.

Totta, mekko on minulle aavistuksen liian suuri tai ei istu täydellisesti ainakaan vyötärön kohdalta. Tein huomion liikkeessäkin, mihin suunnittelija vakuutteli että mekon kuuluukin olla vähän löysä, mallin ei ole tarkoitus olla tiukka. Luisin mielestä mekko oli kirkkaasti paras, ja koska itseänikin viehätti ajatus paikallisen suunnittelijan mekosta, ostin ”Nanso-yökkärin”. :) Vyön kanssa sain vyötärönkin mieleisekseni, ja mekko on tyylillisesti juuri sitä simppeliä meikäläistä.

Mekot_BCN

Mutta joo… ennen pikkuputiikkeihin eksymistä olin jo päättänyt ostavani numero ykkösen… French Connectionin Marie Stretch Dress’in.  Se jäi roikkumaan El Corte Inglésiin varaukseen. Olin ihan varma että palaisin hakemaan sen. Mutta sitten ostin ”säkin”. Enkä enää palannut Inglésiin.

Sitten kysyin teidän mielipidettänne. En laskenut ”ääniänne”, mutta vaikutti siltä, että vaalea numero 2 vei voiton ja numero 1, Marie Stretch, oli ihan kannoilla. Vaalea oli minustakin itse asiassa se kaikkein paras, mutta siitä ei ollut minun kokoani (36). Ahtauduin kokoon 34 jonka tiukkuuden moni teistä panikin kuvassa merkille.

No, Marie ei jättänyt minua rauhaan. Tänään päätin sitten lähteä vielä katsomaan sitä. Jos nyt kuitenkin sijoittaisin vielä siihenkin… Marien hinta 175€ oli melkein tuplasti enemmän kuin ostamani paikallinen mekko ja se tietysti pikkuisen jarrutteli.

MarieStretchFlaredDress

Mutta voitteko uskoa tuuriani…! Kun tänään saavuin El Corte Inglésiin – Marie-mekkoni roikkui 30% -alennusrekissä!! Melkein kiljaisin syöksyessäni rekille – jesss, kokoni 36 oli kolmen jäljellä olevan joukossa! El Corte Inglésillä on meneillään 8 päivän alennuspäivät ja joka päivä nostetaan eri vaatteita 30 prossan alennukseen. Ja juuri tänään lauantaina minun pikkumustani kuului niihin…! Uskomatonta!

Voitte uskoa että marssin Marieni kanssa samantien kassalle. Kai minun kuului saada tämä! :)

Tykkään kyllä edelleen tuosta ”Nansostakin”, luulen että sille tulee arkisuutensa vuoksi lopulta enemmän käyttötilaisuuksia kuin tälle FC:n ”herutusmekolle”. (Tuo kaula-aukko saisi tosiaan olla vähän niukempi….)

Gaalaan taitaa kuitenkin lähteä Marie! :)

P.S. Huvitti, kun Mr Karkkipäivä kaikessa hiljaisuudessa hankitulla ”some-asiantuntijuudellaan” huomautti aiemmasta ”Mikä mekko?” -postauksestani, että ilmaisun ’kotiuttaa’ käyttö oli erinomaisen huono valinta. Ilmaisu kuulema kuuluu blogimaailman kuluneimpiin ja vihatuimpiin, eikä kukaan itseään verbaalisti kunnioittava bloggaaja käytä sitä. Okei. :) Vahvistaa siis sen, että en juurikaan lue blogeja.

Kommentit (43)

 1. noname

  aiemman postauksen kuvassa tuo mekko numero neljä näytti vähän tätimäiseltä, mutta tuossa kuvassa näkee, miten upea se on päälläsi! paljon persoonallisempi kuin vaikkapa tuo toinen musta, mikä oli ensin suosikkini :) hyvä valinta, pukee sua tosi kauniisti :) siinä on mun mielestä myös ajattomuutta ja tyylikkyyttä, toivottavasti se palvelee sua monet vuodet :) ja mahtava valinta tukea paikallista suunnittelijaa! onhan se nyt ihan eri asia antaa rahansa sellaiselle kuin jollekin persoonattomalle isolle liikkeelle, joka varmaan vaan pyrkii tekemään kaiken mahdollisimman isoilla voitoilla! ihan mielenkiinnosta, onko toi suunnittelijamekko tehty euroopassa? veikkaan ketjumekon tulleen kiinasta tai ehkä intiasta, joten siinä voi miettiä, miten paljon kummassakin on ilmaa hinnoissa, jos kuviomekko on suunnitellun lisäksi tehtykin paikallisena työnä :P mutta siis, kauniita ovat molemmat! :)

  tuossa mallikuvassa mekko näyttää vähän väljemmältä mallin yllä, olisikohan sen tarkoitus olla pikkaisen väljä, ettei antelias kaula-aukko olisi ihan niin huomiota herättävä :D toisaalta, hieno toi on noinkin :)

  ihanaa, että vielä on jäljellä ihmisiä, joille vaatteet ei ole henki ja elämä ja kaikenmaailman ryysyjä osteta pelkästä ostamisen ilosta (tiedän moniakin henkilöitä jotka olisivat varmasti ostaneet kaikki neljä ja joilla onkin sitten kaapit täynnä vaatteita, joista ei ole välttämättä edes lappuja irroteltu…) musta on ihanaa huolella pohtia varsinkin tällaisia erikoisempaan tarkoitukseen tulevia vaatteita ja sitten ne on sellaisia ”aarteita” :) kukkaro ja luonto kiittävät :) hyvä saada välillä blogimaailmaan tällaisellekin järkevälle suhtautumiselle sijaa!! välillä tuntuu että olen jo jonkin sortin kummajainen edustamassani ikäluokassa kun en osta kaikkea kivaa mikä eteen sattuu, hyvä tietää, että en ole viimeinen lajiani ;) (pois lukien sitten vielä ekologisesti ja eettisesti kestävämpään elämäntapaan sitoutuneet :)) olen niiiin kyllästynyt muotiblogien meininkiin, tulee vaan mieleen, että missä ihmeen satumaailmassaa tyypit elävät kun ei ole mitään käsitystä sellaisista asioista kuin kestävä kulutus, maapallon rajalliset resurssit, vaatteiden tuotannon epäeettisyys, elämää on myös rytkyjen ostamisen ulkopuolella… kiitos tästä, vaatejuttujasi on ollut erittäin virkistävää lukea nyt parin postauksen verran! vaikkei sulla olisikaan mitään varsinaista ideologiaa sen takana, miten suhtaudut vaatteisiin, niin on joka tapauksessa mahtavaa että tällainenkin suhtautuminen saa näkyvyyttä blogimaailmassa! :)

  • Sanni

   Kiitos noname vaivannäöstäsi pitkään ja pohdiskelevaan kommenttiisi! :) Olen todella otettu ja hämmästynyt että mekkojuttuni sai aikaan näin paljon kiinnostusta ja jopa keskustelua..!

   ihan mielenkiinnosta, onko toi suunnittelijamekko tehty euroopassa?

   Tuo paikallisen suunnittelijan (merkki on muuten Fortino Tapia jos jotakuta kiinnostaa) mekko on ommeltu kyseisen putiikin alakerrassa, jossa miehen työtilat sijaitsevat. :) Eli todellakin ”lähi-vaate”, tuon lähempää valmistuspaikkaansa ei varmaan pystyisi vaatetta hankkimaan! :)

   on joka tapauksessa mahtavaa että tällainenkin suhtautuminen saa näkyvyyttä blogimaailmassa! :)

   *iloinen kuullessaan tämän :) *

 2. nti kesäheinä

  parhaan mekon kotiutit.. (geeky Mr K)

  :D

 3. Minä vaan…

  Tuo 1 oli mun suosikki :) Noissa muissa oli semmoiset kaula-aukot jotka näytti ”kuristavilta” (en itse käytä edes normi t-paitoja kun tuntuvat kuristavan…) ja jotenkin tekivät sun kaulasta hirveän lyhyen näköisen. Se kakkonen olisi tosin varmasti näyttänyt paremmalta oikean kokoisena :D

 4. Nella

  Molemmat mekot ovat tosi kauniit, joten hyvät valinnat teit!

  Pisteet jälleen kerran Misterillesi hyvästä huomiosta. Omat inhokkisanani blogimaailmassa ovat ’parittaa’ ja ’juurikin’. Sinun kirjoittamassa tekstissä ei kyllä ole mitään vikaa.

  • Sanni

   Huokaisen helpotuksesta ettet Nella ole huomannut suhteellisen usein käyttämääni ’juurikin’ -sanaa… ^_^ (No, ainakin käytän sitä puhuessani ja mies huomauttelee siitä jatkuvasti, ehkäpä blogiteksteissä se ei ole yhtä valloillaan… :D)

   • Nella

    Misterille rapisee lisäpisteitä, ihanaa kun joku muukin inhoaa juurikin-sanaa :)
    En muista nähneeni sitä kertaakaan blogissasi, joten ei huolta Sanni!

 5. Marisa

  Näytät kyllä superhyvältä molemmissa mekoissa (ja kaikissa neljässä kyllä näytit)! :) Teit todella hyvät valinnat. Tuo El Corte Inglés näyttää olevan sinulle sama, kuin mulle Keski-Euroopan suurin vaateketju C&A; vihaan vaatteiden ostoa, enkä Suomessa osta juuri mitään paitsi pakon edessä jotain farkkuja tai mustia housuja (ehkä n. 200 eurolla / vuosi), mutta C&A:sta löytää AINA vaikka mitä ihanaa!! :)

 6. Helmi

  Mekko nro 4 oli ehdottomasti paras ja tyylikkäin. En ehtinyt kommentoimaan aikaisempaan, mutta nyt oli pakko. Siinä mekossa oli eniten särmää ja se erottui edukseen. Toivottavasti laitat sen gaalaan!

 7. Elena / Kauniimpi maailma

  En tullut kommentoineeksi sitä aiempaa mekkopostausta, mutta tulin kyllä niin iloiseksi, kun löysit tuon mekon vielä alennuksesta. :) Tuo on niin ihana ja naisellisen viehkeä, ei ollenkaan tyrkky sinulla!

  • Sanni

   mutta tulin kyllä niin iloiseksi, kun löysit tuon mekon vielä alennuksesta. :)

   Aaww, olipa sympaattista kuulla :)

 8. Johanna

  Kauniit mekot valitsit itsellesi! :)
  Minkä merkkinen vaalea mekko oli?

  • Sanni

   Se oli myös French Connectionin.

 9. tuhkimo76

  Kauniita mekkoja kumpikin. Ykkösen voisin ”kotiuttaa” itsekin. Ykkönen istuu huomattavasti paremmin sulla kuin ”roikkuu henkarissa” mallitytön päällä:).

 10. Jonttu

  Ihana tuo mekko numero neljä, hienostuneen nuorekas. Jo aiemmassa postauksessa näytti parhaalta.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.