Se Mahtava Finnintappaja

Minun oli tarkoitus ängätä tämä vinkki/muistututus tuohon eilisen tutorial-postauksen yhteyteen, mutta unohdin..! Joten laitetaan sitten omana juttunaan. :) Voide on kyllä niin killerihyvä että ansaitsee saada oman erillisen noston.

Minulle tulee kasvoille tosi harvoin mitään varsinaisia finnejä (ja etenkin nyt radiofrekvenssihoidon jälkeen iho on ollut koko syksyn aivan ällistyttävän hyvässä kunnossa), mutta viime viikolla, varmaankin johtuen ihan juhlien odotus”stressistä”, kasvoille tuli useampikin finni. Siis ihan sellainen kipeä patti. Olin ihan että no voihan pee, niin tyypillistä…! Kun oikein haluaisi olla edustavimmillaan niin tietysti iho alkaa juuri silloin kenkkuilemaan.

En ole tarvinnut tätä voidetta pieneen ikuisuuteen, mutta nyt se sai taas rientää apuun.

EllaBacheCremeIntexNo2

Ella Bachén Crème Intex No 2. Moni lukija saattaa muistaa voiteen viime vuodelta, kun esittelin sen ”Naamakohtaukseni” yhteydessä.

Tätä loistotuotetta en ole löytänyt itse, vaan mieheni tutustutti minut siihen. Se on ollut hänen luottotuotteensa jo vuosikaudet. Ja nyt myös minun! Tämä kalanhajuinen tökötti on kaikkea muuta kuin ”kosmeettisesti miellyttävä” – mutta oh boy että se antaa finneille kyytiä! Pari yökäsittelyä Ellalla ja ihoni oli tip-top -kunnossa juhliin mennessä. :)

EllaBacheCremeIntexNo2_2

Voidetta voi siis käyttää täsmätuotteena kuivattamaan finnejä ja poistamaan tulehdusta, tai sitä voi levittää ohuen kerroksen rasvoittuvalle, tulehtuneelle iholle meikin alle (vaikea kuvitella että kukaan haluaisi kalanhajuista rasvaa laittaa meikin alle, mutta näin Ellan sivuilla vinkataan ;)). Kolmas käyttötapa on levittää voidetta iholle karvanpoiston jälkeen estämään tulehdusta ja karvojen sisäänkasvua.

EllaBache_voide_vaikutus

Tässä kuvapari viime vuoden elokuulta, voidetta käytetty vain yksi käsittely jälkeen-kuvassa. Tuolloinhan sain erään lääkekuurin seurauksena kunnon akneoireet nassuuni, ja tilanne lähti lopulta rauhoittumaan kun otin Crème Intex No 2:n apuun. (Juttu löytyy täältä.)

Ellalla on myös täyteläinen Crème Intex, jota ei pidä sekoittaa tuohon No 2:een vaikka sekin haisee kalalle :D. Tämä alkuperäinen Crème Intex sopii hoitamaan erittäin kuivaa, hilseilevää, punoittavaa ja ahavoitunutta ihoa, mutta myös kipeitä, tulehtuneita finnejä. Eli aika hyvä tärppituote niille, joilla on sekä hilseilevän kuiva että epäpuhtauksiin taipuvainen iho.

Crème Intex -voiteiden sisältämä turskanmaksaöljy kosteuttaa ja korjaa syväkuivaa ihoa, poistaa tulehdusta ja parantaa jopa pieniä palovammoja. Ella Baché kehitti voiteen 50-luvulla perehdyttyään dermatologisiin tutkimuksiin, joiden mukaan amerikkalaisten sotilaiden haavoja ja palovammoja hoidettiin kalanmaksaöljyä sisältävillä salvoilla. Ella Bachén nettisivujen mielenkiintoisen historia-osuuden mukaan (vapaasti käännettynä englannista) ”tällä öljyllä on mieletön kyky imeä kuolleita ihosoluja kuin imupaperi, ja hajottaa niitä ajan myötä. Näin ollen, sen sijaan että öljy tukkisi huokosia, se sen sijaan ’sulattaa’ niiden sisällön”. (–> This oil has the major advantage of absorbing dead cells like blotter paper, and of dissolving them over time. This is why, instead of clogging your pores, it ”digests” their contents.) Mielenkiintoista!

CremeIntexOld_ad

Kuva: Ella Baché

(Vietin tänä aamuna netissä vähän samanlaisen tutkimussession kuin aiemmin syksyllä toisen kosmetiikkaklassikon eli Nivea Cremen kanssa. Kiinnostavaa palautella mieleen mihin tällaisten kulttituotteiden maine ja teho oikein perustuukaan..! :))

Muita Ellan Intex 2:n ystäviä joukossamme?

Kommentit (79)
 1. Mistä tota saa!?!?! Pakko käydä ostamassa HETI!

  1. Kosmetologeilta, täältä voi käydä katsomassa lähimmän Ella Baché -hoitolan:
   http://www.rohdos-ala.fi/kauneushoitolat/

   (Valitse ylemmästä laatikosta kaupunkisi ja alemmasta laatikosta Ella Baché)

 2. En ole kokeillut tätä, mutta tulokset ovat tosi hämmentäviä! Miehelläni on talvella tosi kuiva ja hilseilevä iho, mahtaisikohon tämä auttaa siihenkin? :)

  1. Ainakin se original Creme Intex varmaan auttaa. :)

   1. Creme intex, jos iho oikeen tosi kuiva. Creme jojoba, jos haluaa aloittaa tehokkaalla, mutta hieman kevyemmällä voiteella kuin intex. Voi olla mukavampi käyttää, etenkin miehen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *