Se edullisin luonnonkosmetiikan meikkisarja: Benecos-suosikki x 8

Tykkäätte kun kirjoitan edullisesta kosmetiikasta, joten nostetaan pitkästä aikaa framille luonnonkosmetiikan edullisin meikkisarja Benecos. :) Disclaimer: olen töissä Benecosin maahantuojalla.

Benecos on ollut hoodeilla jo yli vuosikymmenen, mutta pitänyt viime vuodet hiljaisempaa eloa. Jotain uusia tuulia brändille kyllä toivoisi, mutta vakiovalikoiman helmituotteet pitävät toisaalta pintansa vuodesta toiseen.

Tänään esittelen seitsemän suosikkiani Benecosilta – tai itse asiassa kahdeksan, kahdeksas on tuote, jonka olemassaolosta moni ei edes tiedä, koska se ei ole meikkituote..! Säästetään tämä näppärä tuote postauksen loppuun. :)

Benecos pähkinänkuoressa:

🌿 Saksalaista BDIH-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

🌿 Perustettu vuonna 2010

🌿 Konseptina tarjota luonnonkosmetiikan vastine edullisille, nuorelle kohdeyleisölle suuntautuville meikkisarjoille

🌿 Tähtituotteet Sannin mielestä: huulipunat ja kulmakarvatuotteet

Minun voisi 4-kymppisenä jo nähdä olevan Benecosin ydinkohdeyleisön ulkopuolella, mutta kyllä mä vaalin laadukkaita, hyvän hinta-laadun tuotteita kuuluin sitten jonkin brändin target grouppiin tai en..! ;)

Benecosin huulipunat ovat minusta alusta saakka kuuluneet kaikkein parhaisiin luonnonkosmetiikan huulipuniin, ja Suomen markkinoiden halvimmalla hinnallaan niiden hinta-laatu-suhde on todellakin lyömätön. 💪

SUOSIKKI #1: HUULIPUNAT / Hinta: 8€

Benecosilla on kolmenlaisia huulipunia, ”perinteisiä” ja mattaisia ja lisäksi nestemäinen Matte Liquid -laatu. Mun suosikit ovat perinteistä laatua. Nimellä Natural Lipstick -kulkeva perinteinen huulipunalaatu pitää sisällään sekä peittävämpiä voidemaisia että läpikuultavampia ja kevyesti helmiäisiä koostumuksia.

Vuosien varrella suosikkisävyihini ovat kuuluneet raikas marjainen pinkki Pink Rose, murrettu beigeroosa First Love sekä persikkaista osastoa edustavat Pink Honey ja Peach.

Nykyisellä hiusvärillä tulee käytettyä eniten Pink Honey’ta ja Peachia, ja Pink Honey taitaakin jopa olla viime vuosien kaikkein eniten käyttämäni puna kaikista omistamistani huulipunista. Se on vain niin äärettömän helppo ja mukava ’my lips but better’ -sävy ja koostumus on ihanan kermainen.

Benecosin huulipunien sävyt ovat aavistuksen muuttuneet vuosien varrella, mikä lienee aika tyypillistä mille tahansa värikosmetiikan sarjalle.

Pink Honey on hunajainen, pehmeä beige/roosa/persikka ja Peach on raikkaampi korallinen persikka. Kummatkin voi luokitella nude-sävyiksi.

Kummatkin toimivat erinomaisen kauniisti myös poskipunana! 😍 Niissä on niin mukavan rasvainen ja helposti liukuva koostumus, että niitä voi levittää poskille suoraan laimentamattomana – eikä sävy ole liian pigmenttinen poskille. Mattaisempia, pigmenttisempiä ja ”kuivempia” huulipunalaatuja sekoitan aina ohueen meikkivoiteeseen tai BB-voiteeseen käyttäessäni niitä poskilla.

Tässä meikissä huulilla sekä poskilla Pink Honey.

SUOSIKKI #2: KULMAGEELIT / Hinta: 6,90€

Benecosin kulmageeli on mun suosikki luonnonkosmetiikan kulmageeleistä kiitos miniharjansa sekä erittäin hyvän pitonsa. Pikkiriikkinen täsmäharja on ehdottomasti enemmän mun makuun kuin isommat harjat, jotka levittävät geeliä myös iholle kulmakarvojen ulkopuolelle.

Benecosin kulmageelistä on yksi sävytön versio sekä kaksi sävytettyä. Sävytetyistä sävy 2 Ash Brown on oikein hyvä neutraali harmaanruskea. Sävytön Clear-versio on silti mun suurin lemppari. Kuulun ihmisiin, jotka mieluummin sävyttävät kulmakarvat joko kestovärillä tai kynällä ja käyttävät geeliä vain karvojen kiinnittämiseen.

UUDISTETTU KOOSTUMUS

Sävytön Clear-versio on muuten uudistunut: se on nyt läpinäkyvää geeliä. Aiempi Clear-versio oli vaaleaa ja koostumukseltaan hieman vahamaista voidetta. Vanhan version ongelmana oli vaalea pigmentti, joka saattoi kerrostaessa jäädä hieman näkyviin. Itse en kokenut tätä ongelmana, mutta osa kuluttajista koki, minkä perusteella Benecos päivitti koostumuksen.

Minä pidin vahamaisen koostumuksen nopeammasta kuivumisesta, uusi kuivuu vesipitoisena hieman hitaammin. Mitä pitoon tulee, uusi koostumus tuntuu pitävän karvat ojennuksessa yhtä hyvin kuin vanha.

SUOSIKKI #3: KYNSILAKKA / Hinta: 5,10€

Benecosin kynsilakat eivät ole sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta koostumuksesta yli 90% on luonnollisia ainesosia. (Tiedossani on vain yksi ainoa sertifioitu kynsilakkalaatu, Logonan, mutta kyseinen lakka pysyy kynsillä alle vuorokauden. Kestävää, 100% luonnollista kynsilakkaa on käytännössä mahdoton valmistaa.)

Benecosin kynsilakkakoostumus on tänä vuonna päivitetty 20-Free’ksi ja on nyt entistäkin ”puhtaampi”. Clean beautyn käsite on toki säännöstelemätön, mutta käytännössä 20-Free tarkoittaa, että koostumuksesta on siivottu kaikki mahdolliset vähänkään arveluttavat, kynsilakoissa perinteisesti käytetyt kemikaalit. Ainesosat, joita Benecos-kynsilakka ei sisällä, ovat tolueeni, halogeeni, ftalaatit, kolofoni, kamferi, parabeenit, silikoniyhdisteet, synteettiset hajustekemikaalit, mineraaliöljyt, TPHP, etyylitosyyliamidi, polyuretaani, ksyleeni, styreeni, asetoni, akrylaattipolymeerit, bentsofenonit, PEG-johdannaiset, asetyylitributyylisitraatti sekä mikromuovihiukkaset.

Mun suosikkisävy on suloinen pastellipersikka Peach Sorbet (kuvassa). 😙

SUOSIKKI #4: LUOMIVÄRIN POHJUSTAJA / Hinta: 7€

Benecos oli aikoinaan ensimmäinen luonnonkosmetiikan meikkisarja, joka kehitti luomivärinpohjustajan. (Ainakin se oli Suomessa ensimmäinen laatuaan.)

Kerrottakoon (ellei ole jo ilmeistä..!), ettei luonnonkosmetiikan keinoin ole mahdollista saavuttaa silikoniyhdisteiden tuomaa kestävyyttä iholla, minkä vuoksi monet silikoniyhdisteistä riippuvaiset tuotteet eivät luonnonkosmetiikassa pysty kilpailemaan synteettisten vastineiden kanssa. Meikinpohjustajat ovat hyvä esimerkki tästä. Siksi ei ole reilua edes yrittää verrata luonnonkosmetiikan pohjustajan suoritusta normikosmetiikan pohjustajaan.

Benecosin pohjustaja kuitenkin toimii oikein kiitettävästi normaaliolosuhteissa, eli silloin, kun ilma ei ole erityisen kuuma tai kostea eikä iho hikoile runsaasti. Ns. tavanomaisena toimistopäivänä Benecos Eyeshadow Base toimii moitteettomasti ja pitää silmämeikin paikoillaan. Hellepäivänä, tai jos iho muusta syystä hikoilee runsaasti, Benecos-pohjustajan teho ei riitä (ainakaan minulla).

Benecosin silmämeikinpohjustajassa on läpikuultava kultabeige sävy. Jos voidetta levittää iholle oikein ohuen kerroksen, sävy ei juurikaan näy, mutta itse tykkään levittää tätä kaksi kerrosta, jolloin se myös pitää meikin paremmin. Tällöin sävy myös näkyy.

Sävynsä puolesta Benecos-pohjustaja sopii ihanteellisesti ruskean, beigen, kullan ja persikan sävyisten meikkien pohjustukseen.

Silmämeikinpohjustajan kaksi tehtävää ovat parantaa silmämeikin kestoa sekä myös vahvistaa luomivärin sävyä. Benecos-pohjustaja toimii erinomaisesti luomivärin sävyn syventäjänä, ja päälle levitetyn luomivärin sävy todella toistuu intensiivisempänä.

Vinkki: koska Benecos-pohjustaja on hyvin kosteaa eikä kuivu silikoni-primerin tavoin nopeasti samettisen ”kuivaksi”, kannattaa odottaa pieni hetki ennen kuin levität luomivärin. Näin ehkäiset sen, ettei luomiväri kökköönny liian kostealle pohjalle.

Tässä meikissä silmämeikki on pohjustettu Benecosin luomivärin pohjustajalla.

Kulmakarvoissa on Benecosin Natural Eyebrow Designer -kulmakynän sävy Brown, huulilla Benecosin Peach-huulipuna ja poskilla Benecosin Pink Honey -huulipuna.

SUOSIKKI # 5: KULMAKYNÄ sävyssä Brown / Hinta: 5,90€

SUOSIKKI # 6: KAJALKYNÄ sävyssä White / Hinta: 4€

Benecosilla on muutama aivan erinomainen meikkikynä. Kulmakynän nimeen vannoo moni meikkitaiteilijakin, ja erityisesti sävy Brown nauttii suurta kulttisuosiota. Suomen tunnetuimpiin kuuluva meikki-influensseri Miia Johansson on nimennyt Benecosin Brown-kulmakynän tuotteeksi, jonka ottaisi mukaan autiolle saarelle, jos saisi valita vain yhden ainoan meikkituotteen. 🔥

Brown on Benecosin kulmakynien kolmesta sävystä tummin, mutta sen todella neutraali sävy sekä käden painolla hallittavissa oleva pigmentin syvyys tekee siitä sopivan niin vaaleille kuin tummille piirteille. Kynän koostumus on ihanteellinen, ei liian pehmeä eikä vahamainen, jolloin sen jälkeä on helppo hallita ja painamalla kevyesti saat vaaleampaa jälkeä. Sävy on myös helppo häivyttää.

Kulmakynä sävyssä Brown ja kajal-kynä sävyssä White

Benecosin kajalkynä sävyssä White on IsaDoran legendaarisen Blonde-kajalin ohella paras tuntemani nude-kajal. Sävy ei todellakaan ole ’white’ vaan ihonsävyinen luonnonvaalea (no, mun iho on sen verran tumma, että mun kämmenselkään swatchattuna tää voi näyttää vaaleammalta kuin onkaan… :D)

Koostumus on todella miellyttävä ja pehmeästi levittyvä ja pysyy hyvin. Nuden sävyinen sisärajaus on mulle ihan must-osa meikkiä, eikä sen helpompaa ja huomaamattomampaa keinoa freesata väsyneitä silmiä olekaan. Nude-kajalin tarkoitus on neutraloida sisäluomen punoitusta, ja punoitus silmien alueella, kuten tiedämme, luo vaikutelman väsymyksestä (tai vähän pidempään juhlitusta illasta…). Neutraloimalla punoituksen pienellä kynän vedolla saat ilmeen merkittävästi virkeämmän näköiseksi kolmessa sekunnissa. Pro tip!

SUOSIKKI # 7: HUULIKIILTO / Hinta: 7€

Benecosin huulikiillosta ei oikeastaan koskaan kuule mainintoja, mitä ihmettelen, koska se on tosi hyvä! 😍

Ja mikä mulle on ’tosi hyvä’? Se on huulilla lähes olemattoman tuntuinen koostumus, joka jättää mehukkaan kiiltävän pinnan ja läpikuultavan sävyn. En tykkää paksun tahmeista huulikiilloista enkä myöskään helmiäiskiilloista. Kutsun omaa suosikkihuulikiilto-tyyppiäni ”mehukiilloksi”, ja juuri sellainen on Benecosin Natural Lipgloss.

Benecosin glossi on Laveran ohella kaikkein ohuimman ja luonnollisimman tuntuisen pinnan jättävä huulikiilto jonka tunnen. Tämä sopii teille, jotka kammoatte tahmahuulikiiltoja. Tietysti tahmeudessa on se etu, että tahmea kiilto myös pysyy huulilla pidempään kuin epätahmea, mutta itse otan siltikin mieluummin miellyttävämmän huulituntuman kuin pidemmän keston :)

Suosikkisävyni ovat ihanan herkullinen pinkki Pink Blossom sekä superluonnollinen, todella läpikuultava beigepersikka Natural Glam. Natural Glam on oikein arkikiiltojen klassikko, sopii ihan kaikenlaisten meikkien pariksi ja myös no-makeup-lookkiin.

Omat huuleni ovat hyvin kalpeat, ja käytän huulikiiltoa myös pelkästään tuomaan ”terveen” näköistä väriä huulille, jolloin tulos on luonnollinen eikä meikatun näköinen. Natural Glam on täydellinen tällaiseen tarkoitukseen.

SUOSIKKI #8: KASVOJENPUHDISTUSLIINAT / Hinta: 4€ / 25 kpl

Viimeisenä Benecosin vähemmän tunnettu helmi: puhdistusliinat. Tämä tuotetyyppi on luonnonkosmetiikassa todella harvinainen, en tunne Suomessa toista luonnonkosmetiikkamerkkiä, jolla olisi valikoimassaan puhdistusliinoja.

Benecosin Happy Cleansing Wipes -liinoilla on BDIH-sertifikaatti, ne ovat vegaanisia ja pH-tasapainotettuja. Liinat sopivat ihan kaikenlaiseen puhdistukseen kasvoista käsiin ja vauvojen peppuun. :) Pehmeiden liinojen sisältämän puhdistusaineen koostumus on erittäin hellävarainen eikä ärsytä pienokaisenkaan ihoa. Kosteuttavassa koostumuksessa on mm. glyserolia ja aloe veraa.

Näillä lähtee hyvin myös silmämeikki…! 👌

Benecosin liinat ovat fantastinen luonnollinen vaihtoehto tavanomaisille puhdistusliinoille ja sopivat mukaan retkikassiin, autoon, mökille, vaellukselle… Näiden ainoa heikkous on saatavuus, mielestäni näitä ei saa lainkaan kivijalkamyymälöistä. Edit. Saapas! ☺️ Valikoiduista K-Citymarketeista, ainakin Isosta Omenasta. (Kiitos lukijalle.) Verkosta Benecos-puhdistusliinoja saa varmimmin Natural Goods Companylta (paitsi että sielläkin ne ovat tällä hetkellä lopussa… 🙈)

Millainen suhde sinulla on Benecosiin, tähän hiljaiseen, mutta tasaisesti laatunsa ja suosionsa säilyttävään luonnonkosmetiikan meikkiklassikkoon..? 🙂

Mikä on sinun Benecos-suosikkituotteesi?

P.S. Huomasin, että Benecosin tuotteet ovat parhaillaan -20% tarjouksessa Tokmannilla :) Halpaa vielä halvempaan hintaan :)

kauneus luonnonkosmetiikka meikki
Kommentit (63)
 1. Benecosin puhdistusliinoja löytyy ainakin joistain Citymarketeista :)

  1. Hei, mahtavaa! 🙏🏻👍 Korjaankin tiedon tekstiin. 🙂

 2. Ei liity postaukseen, mutta tuli vain tässä eräänä kesäisenä päivänä mieleen, että omistatkohan jäätelökauhaa, kun jäätelö ei kuitenkaan kuulu niihin ruokiin, joita ostat kotiisi säännöllisesti. Ostatko muuten koskaan pakettijäätelöä?

  Pahoittelut tyhmästä kysymyksestä. :)

  1. 😂

   En omista 😅 En osta jäätelöä koskaan, se ei kuulu edes epäsäännöllisesti ostamiini ruokiin :)

   Joskus monta vuotta sitten saatoin vielä satunnaisesti ostaa sokeroimatonta jäätelöä, muistaakseni Ingmanilla oli (on yhä?) sellaista, mutta siinä vaiheessa kun viimeisetkin makean mieliteot katosivat, jäi jäätelönkin ostaminen.

   1. Niin, ja itse Benecosista: sarja on mielestäni söpö ja sympaattinen. En tosin ole tiennyt tuota, että on suunnattu nuorelle väelle; itselleni ei ole sarjaa katsellessani koskaan ole tullut sellaista oloa.

    1. En tosin ole tiennyt tuota, että on suunnattu nuorelle väelle; itselleni ei ole sarjaa katsellessani koskaan ole tullut sellaista oloa.

     Joo, Benecos on brändätty ikään kuin luonnonkosmetiikan ”Essenceksi” :) Saksassa on näitä tosi halpoja, trendikkäitä nuorille suunnattuja meikkisarjoja kuten Essence ja Catrice. Benecos pyrkii olemaan luonnollinen vaihtoehto näille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *