Karkkipäivä
Karkkipäivä

Se ALKUPERÄINEN BB-voide

Kuten Garnierin BB-voiteen arvostelussa kirjoitin, en ole mitenkään kovin perehtynyt BB-voiteiden historiaan. Minua kiinnosti verrata Garnierin ”muka”-BB:tä niihin alkuperäisiin, hoitaviin versioihin, mutta koska en tunne yhtäkäkään ns. oikeaa BB-voidetta, en voinut tätä vertailua suorittaa.

Pari viikkoa sitten sain kuitenkin yhteydenoton Greencos Oy:lta joka maahantuo kosmetologisarja Schrammekia. Heidän mukaansa ihotautilääkäri Christine Schrammek kehitti markkinoiden ensimmäiset, alkuperäiset BB-voiteet Saksassa 50-luvulla. Ja tämä sama, klassinen BB-voide on edelleen myynnissä. Greencosilta kysyttiin, haluaisinko tutustua alkuperäiseen BB-voiteeseen, ja arvaattekin että vastaus oli ”kyllä, kiitos!” :)

Alkuperäinen Blemish Balm on tarkoitettu paikallishoidoksi punoittavalle, ärtyneelle, epäpuhtaalle, rasvoittuvalle ja suurihuokoiselle iholle. Se rauhoittaa, hillitsee tulehdusta ja hoitaa näppyjä. Schrammek kehitti voiteen kahteen tarkoitukseen; auttamaan kaikkia ihotyyppejä palautumaan Green Peel -yrttisyväkuorinnasta sekä hoitamaan epäpuhdasta ihoa.

Alkuperäinen BB-voide ei ole tarkoitettu koko kasvoille kosteustuotteeksi vaan kosteusvoiteen päälle ongelma-alueille. Alkuperäinen voide on myös saanut seuraajan; Schrammek Blemish Balm Perfect Beauty Fluid. Tämä voide on enemmän nykytrendin mukaisten BB-voiteiden kaltainen, kosteuttava ja koko kasvoille levitettävä tuote. Siitäkin sain muutaman pikkunäytteen.

Blemish Balmin tärkeimmiksi vaikuttaviksi raaka-aineiksi mainitaan:

* Sinkkioksidi (peittää, hillitsee tulehdusta, suojaa)

* Titaanidioksidi (peittää, suojaa)

* Lakritsinjuuriuute (rauhoittaa, hillitsee tulehdusta, on antibakteerinen)

* Pantenoli (kosteuttaa, joidenkin tutkimusten mukaan auttaa myös haavan parantumisessa)

Alkuperäistä Blemish Balmia on kolmessa sävyssä; Classic, Light ja Honey. Classic sulautui ihoni sävyyn parhaiten, Light oli hieman liian keltainen. Honey taas oli liian tumma. Toisaalta sävyllä ei ole niin väliä, kun käytän voidetta vain yöllä.

Kuin tilauksesta kasvoillani oli testiviikon alkaessa muutamia näppyjä. :) Muuten voiteen tehoja olisikin ollut vähän hankala arvioida. Levitin BB-voidetta iltaisin näppyjen ja punoittavien kohtien päälle illalla, ja epäpuhtaudet olivat aamulla selvästi vähemmän näkyvät. En tiedä kuivattaako tämä voide näppyjä vai miten se niitä poistaa, mutta se kuitenkin näyttää toimivan.

Voide myös peittää, eli sitä voi käyttää meikin alla antibakteerisena peiteaineena. Tuotteen hintatietoja en Greencosilta saanut, mutta googlailun tuloksena löysin tällaisia hintoja: Blemish Balm 15 ml 26€ ja 30 ml 47€. Ei mitään halpoja siis, mutta harva kosmetologisarja taitaa halpa olla.

Voiteen inci on aika pitkä, ja koska se ei varmaankaan loppujen lopuksi niin monia teistä kiinnosta kokonaisuudessaan, jaottelin merkittävimmät vaikuttavat aineet ryhmiin jotta saatte voiteen koostumuksesta ja aktiivisista aineista käsityksen.

I  Ravitsevat, kosteuttavat ja pehmentävät ainesosat:

 • Soijaöljy
 • Vehnänalkioöljy
 • Mehiläisvaha
 • Maissiöljy
 • Pantenoli
 • Sheavoi
 • Jojobaöljy

II   Peittävät, sävyttävät ja himmeää pintaa tuovat ainesosat:

 • Titaanidioksidi (tuo myös UV-suojan yhdessä sinkkioksidin kanssa)
 • Sinkkioksidi
 • Talkki
 • Rautaoksidit

III   Rauhoittavat ja tulehdusta hillitsevät ainesosat:

 • Lakritsinjuuriuute
 • Allantoiini
 • Bisabolol

Silikonista kiinnostuneille tiedoksi, että voiteessa on myös kahta eri silikoniyhdistettä. Ei tosin ihan incin kärjessä.

Ainesosat ovat todellakin laadukkaammat ja hoitavammat kuin esimerkiksi Garnierin BB-voiteessa. Tästä voiteesta voi todeta, että se oikeasti rauhoittaa ja hoitaa punoittavaa, epäpuhdasta ihoa. Garnierin voiteessa ei ollut mitään sellaisia ainesosia, jotka tekisivät siitä poikkeavan tavallisesta, edullisesti tuotetusta sävyttävästä päivävoiteesta. Jo voidepohjien laadut Schrammekin ja Garnierin välillä ovat kuin eri planeetoilta – Schrammekissa on runsaasti luonnonöljyjä ja Garnierissa läjä heprealta kuulostavia synteettisiä pehmentimiä.

(Minusta on mukavaa, jos kosmetiikan tuotteen resepti on sellainen, että maallikkokin ymmärtää sieltä vaikuttavia aineita inciä lukiessaan. Vertaa: soybean oil, wheat germ oil, beeswax, corn oil tai isononyl isononanoate, isohexadecane, peg-20 methyl glucose sesquistearate….)

Ja tällä en nyt yritä sanoa, että Garnier on jotenkin huono. Se vain ei ole sitä, mitä alkuperäinen BB-voide on. Enkä edelleenkään pysty ymmärtämään, miksi kosmetiikkamarkkinat alkoivat nimetä sävyttäviä päivävoiteita ihotautilääkärin kehittämän hoitovoiteen mukaan. Kun niillä ei todellakaan ole oikein mitään muuta yhteistä kuin väripigmentti.

Postaus on jo aika pitkä, joten säästän Blemish Balm Fluid -version esittelyn ja analyysin omaan postaukseensa. En itsekään jaksaisi lukea näin pitkiä blogijuttuja joten en rääkkää teitäkään sellaisilla….^_^

Kommentit (39)

 1. sirpa

  Osaisitko neuvoa mikä marketin kasvovoide sopisi hyvin pintakuivalle ja rasvoittuvalle iholle päiväkäyttöön meikin alle? Mielellään voide, joka tekee ihosta mattapintaisen.

  • Sanni

   Kokeile vaikkapa Lumenen Arctic Aqua Tasapainottavaa Kosteusemulsiota :) Jos kosteustehot eivät riitä, laita alle kosteusseerumi. Lumenelta löytyy sellainenkin (nimellä kosteuttava & tasoittava tehohoito).

 2. Nuppu

  Amazonista postareineen n. 30-33 € tuo samainen Classic BB voide.

 3. Nuppu

  Original BB-voide ollut käytössä nyt pari viikkoa. Tykkään. Peitän sillä herkän ihon couperosapunoitusta, ja muutamia näppyjä. Käytän sitä kuin peitevoiteena ja lopuille kasvoille laitan vielä toistaiseksi (kunnes löydän sopivan BB-voiteen)kevyen meikkivoiteen, koska ainakaan tuo Schrammekin fluid ei minulle taida olla sopiva, olen liian vaalea ja kuivaihoinen. Estee Lauderin BB-voidetta kokeilin myös, oli hyvä voide ja olin vähällä osaa sen, kunnes luovuin aikomuksesta sen sisältämän Oxybenzolin vuoksi. Kai sopiva BB-voide koko kasvoille vielä ilmestyy, acaita taidan kokeilla seuraavaksi : )

 4. Inkku

  Myydäänkö Schrammekin tuotteita kenelle vaan hoitolaan poikkeavalle asiakkaalle vai pitääkö käydä ko. hoidossa ensin?

  • Sanni

   Kyllä varmasti hoitoloissa/kauneussalongeissa myydään tuotteita ilman että pitää käydä hoidossa. :) Myymälöitähän hoitolatkin tavallaan ovat.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.