Karkkipäivä
Karkkipäivä

Schrammek BB Perfect Beauty Fluid

Schrammek BB-voiteet, osa 2 olkaa hyvä. :)

Ensimmäisessä osassa tutustuttiin klassiseen 50-luvulla kehitettyyn BB-voiteiden ”isoäitiin”, eli paikallisesti käytettävään, tulehdusta lievittävään Blemish Balmiin. Nyt esittelyssä balmin pikkusisko, eli Perfect Beauty Fluid.

En saanut selville milloin tämä tuote on lanseerattu, mutta ilmeisesti aika hiljattain, vallitsevan BB-huuman keskellä. Perfect Beauty Fluid (kutsumme sitä tästä eteenpäin PBF:ksi) on ohuempi ja kosteuttavampi kuin Schrammekin perus-BB, ja on siis suomeksi sanottuna sävyttävä päivävoide. Tarkoitettu levitettäväksi iholle suoraan puhdistuksen jälkeen korvaamaan kosteusvoide. Voiteessa on suojakerroin 7.

PBF:ssa on monia samoja vaikuttavia aineita kuin klassisessa BB:ssäkin, eli myös tätä versiota voi perustellusti kutsua ihoa rauhoittavaksi ja tulehdusta hillitseväksi voiteeksi. PBF:ia on kahta versiota, normaalille ja kuivalle iholle sekä epäpuhtaalle ja seka/rasvaiselle iholle. Erikoisesti, nämä kaksi eri versiota ovat myös erisävyiset: normaalin ihon voide on sävyltään Beige, epäpuhtaan ihon taas vaaleampi Ivory.

Incit ovat lähes identtiset muutaman aktiiviaineen erolla. Kummallekin yhteiset vaikuttavat aineet ovat:

I  Ravitsevat, kosteuttavat ja pehmentävät ainesosat:

 • Glyseroli
 • Pantenoli
 • Mehiläisvaha
 • Propyleeniglykoli
 • Jojobaöljy

II  Peittävät, sävyttävät ja himmeää pintaa tuovat ainesosat:

 • Titaanidioksidi
 • Sinkkioksidi
 • Talkki
 • Rautaoksidit

III  Rauhoittavat ja tulehdusta hillitsevät ainesosat:

 • Lakritsinjuuriuute
 • Allantoiini
 • Bisabolol
 • Rosmariinihappo (toimii myös antioksidanttina)

Lisäksi Beigessä on ukonkaurauutetta jonka vaikutuksista ihoon en löytänyt mitään muuta kuin sen ympäripyöreän ”skin conditioning” -funktion. Ivoryssä on heinäratamoa (antimikrobinen) ja natriumsalisylaattia (lievittää tulehdusta). Kummassakin on myös silikoniyhdiste ihan incin kärjessä.

Testasin itse normaalin ihon voiteen ja annoin sekaihon version näytteet Kosmetiikkapaneelin Annalle ja Tanjalle.

Kokemukseni PBF Beigestä:

– Vaikka voide on nimensä mukaisesti ohutta fluidia, sen koostumus on hassun kuivakka ja ”jähmeä”

– Levittyy jähmeämmin kuin esimerkiksi Garnierin BB tai Schrammekin klassinen BB

– Tekee mattaisemman ja aavistuksen peittävämmän pinnan kuin Garnier

– Jää helposti näkyviin hiusrajaan ja kulmakarvojen kohdalle, koostumus ei täysin sulaudu ihoon kuivakkuutensa vuoksi

– Jää ikäänkuin näkyviin ihon pinnalle, näyttää meikkimäiseltä

– Ei tunnu kovin kosteuttavalta

– Sävy ei sovi kovin vaaleaihoisille

Otsalla sävyä Beige ennen häivytystä, näette sävyeron omaan ihooni.

Tanjan kokemus PBF Ivorystä:

– Tosi riittoisa

– Hyvin peittävä, voisin käyttää meikkipohjan sijasta

– Käytin kosteusvoiteen päällä, en luottanut kosteustehoihin

– Hyvä sävy vaaleaihoiselle

– Jätti kauniin, kuulaan pinnan.

– Kiinnitin irtopuuterilla, mutta iho kiilteli parin tunnin kuluttua

Annan kokemus PBF Ivorystä:

– Huomio kiinnittyi ensimmäiseksi voiteen voimakkaaseen tuoksuun, kuin ”parfymoitua”

– Ei peittänyt tarpeeksi (tosin ihoni on tällä hetkellä huonossa kunnossa)

– Kosteutti riittävästi

– Tuntui aika perus-sävyttävältä kosteusvoiteelta

Eli summa summarum: pidin itse enemmän Schrammekin klassisesta Blemish Balmista. Perfect Beauty Fluid -versioissa on myös ihan hyviä raaka-aineita ja ne ovat ehdottomasti hoitavampia kuin vaikkapa Garnier, mutta rehellisesti sanottuna pidän Garnierin BB-voiteen koostumuksesta enemmän. Jännä juttu; vaikka Garnier on paksumpaa, se levittyy notkeammin ja sulautuu ihoon paljon paremmin. Tuntuu myös kosteuttavammalta, ainakin minun ihollani. Epäpuhtaan ja  ongelmaihon omaava hyötyy varmasti enemmän Schrammekin kaltaisista versioista, normaalihipiäisenä taas valitsisin sävyttävän päivävoiteen sen perusteella mikä tuntuu iholla miellyttävimmältä.

Kommentit (13)

 1. bulba

  voi että sun iho on upea!

 2. B

  Moikka!
  Tämä mun kysymys ei liity kyllä tähän postaukseen, mutta.. Mulla olisi nimittäin hieman kysyttävää luomiväreistä ja sulla näyttää olevan kokemusta kyllä todella monenlaisista luomiväreistä ja sarjoista. :D Oon yrittänyt etsiskellä hyviä, pigmenttisiä ja kestäviä luomivärejä, valkoista ja mustaa, jotka ovat oikeasti valkoisia ja mustia. Tilasinkin pari viikkoa sitten Grimasilta mattamustan ja -valkoisen luomivärin ja pysyvyys on pigmenttisyys ovat kyllä hyvät. Mutta mattavärit ovat todella ”kuivia ja pölyisen tuntuisia”, niin kuin sanoit luomivärien koostumuksista kertovassa postauksessasi joskus. Varsinkin mustan häivyttäminen on tosi työlästä ja lopputulos on aika suttuinen ja oikeasti tunkkainen, johtuen varmaan ettei kummassakaan siis ole helmiäistä. Kysyisinkin sulta, et osaisitko suositella joitakin hyviä, satiinisia tai helmiäisiä luomivärejä, jotka olisivat hyviä? Minua myös kiinnostaisi tietää, että kuivattaako mattapintainen vai kimaltava helmiäisluomiväri enemmän luomia? Mulla kuivuu helposti luomet, joten kiinnostaisi tietää, mikä laatu sopisi parhaiten luomilleni. Mulla on myös Wet n Wild’n Dont Steal My Thunder -niminen paletti, josta olen tykännyt tosi paljon, mutta onko haittaa käyttää ihan päivittäin noita kimaltavia hippusia sisältävää luomiväriä?
  Tästä viestistä tuli tosi sekava, mutta toivottavasti voisit vastata jotakin, sillä en tosiaan tiedä keneltä muulta voisin kysyä tästä. :D Kiitos jo etukäteen!

 3. J

  Hei! Kysyisin sellaista kun tilasin summissa luomivärisiveltimiä ja yksi oli smudge eye niminen. Nyt olenkin vähän hukassa mihin sitä käytetään :D osasitko auttaa? :-)

  • J

   Mikset vastaa kysymyksiin? :)

   • Sanni

    Olen ollut lomalla enkä ole käynyt netissä yli viikkoon :) Viimeisin ”Out Of Office” -postauskin oli ajastettu.

    Mitä tulee smudge eye -siveltimeen, nyt pitäisi tietysti tietää minkä näköinen kyseinen siveltimesi on. Smudger-siveltimiäkin on hieman eri tyyppisiä. Mutta yleensä tällaisella siveltimellä on tarkoitus savustaa kynällä tehtyä rajausta niin, että se muuttuu kivan ”sotkuiseksi” = savuiseksi. :) Perinteisen smudger-siveltimen kärki onkin hyvin jäykkä jotta sillä saa hyvin ”hinkattua” savustettavaa aluetta.

 4. OuGaaaaaaaad

  Bb-cream ei todellakaan ole mikään uusi juttu. Se vaan rantautui Suomen markkinoille vasta nyt, mutta aasialaiset kosmetiikkajätit Etude House ym ovat myyneet BB-creamia meikkinä jo vaikka kuinka kauan.(onhan se muutenkin vanha tuote jostain saksasta jos oikein muistan, mutta aasialaiset on lanseerannu niistä myöhemmin jokapäiväiseen tarkoituksee) Ebaystä löytää satoja erilaisia BB cream meikkejä .ja aasialaisista kosmetiikkablogeista.
  suomi tulee taas nii häpeällisen jäljessä.

  • Sanni

   Bb-cream ei todellakaan ole mikään uusi juttu.

   Senhän me toki tiedämme :)

 5. miu

  Hei! Ei nyt liity ihan suoraa tähän tämä ongelmani, mutta olen tässä pohtinut, että miten saan varmistuksen siitä, millainen ihotyyppini on? Olen ajatellut aina, että minulla on sekaiho, koska t-alueeni kiiltää helposti, erityisesti otsa, ja poskeni ovat suht virhööttömät. Nyt kuitenkin t-alueeni ei muuten ole erityisen huonossa kunnossa paitsi kiiltää muutaman tunnin jälkeen meikkauksen jälkeen ja poskiini on ilmestynyt selkeitä epäpuhtauksia ja välillä on kuivia kohtia. Olen ihan ymmälläni.
  Pitäiskö minun käydä jollain kosmetologilla, että saisin hyviä neuvoja?

  • Sanni

   miten saan varmistuksen siitä, millainen ihotyyppini on?

   Kosmetologi tekee aina parhaimman analyysin, mutta kuvailemasi perusteella sinulla on sekaiho. Kun ihossa on sekä kuivia kohtia että rasvoittuvia ja/tai epäpuhtauksiin taipuvaisia kohtia, on kyseessä sekaiho. Ei ole väliä, millä alueella nämä eri tyyppiset ihoalueet esiintyvät. Eli rasvoittuvan/epäpuhtaan alueen ei ”tarvitse” sijaita juuri T-alueella jotta iho luokiteltaisiin sekaihoksi.

 6. ida

  Voiko tota oikeaa bb-voidetta ostaa suomesta? Vai pitääkö tilata ulkomailta?

 7. Ansku

  Kiitos Sanni BB-tietoiskuista! No, olihan siinä alkuperäisessä BB-voiteessa sittenkin enemmän ”tehoja” kuin aluksi epäilin. Ja se alkoi nyt kiinnostaa niin paljon että harkitsen tilaamista – vain yksi juttu askarruttaa: miten Sanni arvioisit sen kuivattavuutta? Mulla kun on aikuinen, herkkä, erittäin pintakuiva vaikkakin rasvoittuva iho. Yleensä kaikki näppyjen hoitoon tarkoitetut aineet saavat ihon hilseilemään. Miten Scrammekin orig. BB-voide sijoittuu tälle kartalla? Tosin tätähän neuvotaan käyttämäään kosteusvoiteen päällä; mitä suosittelisit mulle BB-voiteen alle? Kiitos Sanni jälleen kerran :)

  • Sanni

   Mun mielestä tuo alkuperäinen BB-voide ei incin perusteella ole kovin kuivattava, alussa on paljon eri öljyjä. Onhan siinä tosin talkkiakin, mutta niin on fluid-versiossakin jonka pitäisi olla kosteuttavampi. Balm tuntuu ehdottomasti vähemmän ”kuivakalta” kuin fluidi. Koska en ole tuota koko kasvoilla käyttänyt, niin en ikävä kyllä osaa käytännön kautta arvioida kuivattavuutta. Schrammekin ohjelman mukaisesti alle suositellaan joko Special Regulating Creamia (rasvoittuvalle iholle) tai Special Care Creamia (herkkä/kuiva iho). Tai noita voiteita & BB:tä voi miksata 1:1.

   Pelkäänpä, että en ole nyt paras konsultti tässä BB-voideasiassa, vaan joku Schrammekin kanssa enemmän työskentelevä osaisi varmasti neuvoa paremmin. :) Itse laittaisin sinun ihotyypilläsi alle jonkun fluidimaisen sekaihon voiteen, vaikkapa Estee Lauderin Daywearin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.