Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sävyttävät päivävoiteet vertailussa; klassikko vs. uutuus

Kiitos tyttöjen viime viikon ostosten, sain tilaisuuden verrata kahta saman kategorian tuotetta joista toinen on vanha klassikko, toinen viimeisin uutuus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klassikko: Estee Lauderin DayWear Sheer Tint Release Moisturizer SPF 15.

Uutuus: Bare Minerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream SPF 30.

Lauderin DayWear Sheer Tint on ollut markkinoilla ainakin 10 vuotta ja oli ennen BB/CC-buumia suosituimpia sävyttäviä päivävoiteita (ainakin Suomen markkinoilla).

Bare Mineralsin Complexion Rescue lienee ilmestynyt ihan muutamia kuukausia sitten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DayWear-”Tintti” on Annan suuri suosikki, ja hän arvelee käyttäneensä sitä ainakin 9 vuotta. Sheer Tint erottui aikoinaan muista sävyttävistä päivävoiteista erilaisella koostumuksellaan, joka sittemmin on yleistynyt; voide tulee pullosta vaalean harmahtavana, ja pigmenttihiukkaset vapautuvat vasta kun voidetta alkaa levittää iholle. Tästä johtuu myös voiteen kevyesti hiekkainen tuntu, joka häviää pigmentti”murusten” sulaessa iholle. Tällainen koostumus on mm. L’Orealin Nude Magique -BB-voiteessa.

Annalla on pintakuiva sekaiho joka reagoi herkästi epäpuhtauksilla. Anna on ihastunut Sheer Tintiin koska se ei tuki hänen ihoaan ja toimii ikäänkuin täydellisenä kosteusvoiteen ja tasoittavan primerin yhdistelmänä; se riittää yksinään kosteustuotteena ja esitasoittaa ihon ennen varsinaista meikkipohjaa. Annan luottomeikkipohja syntyy yhdistelmällä DayWear Sheer Tint + mineraalimeikkipohja.

Kuullessaan Annan DayWear-rakkaudentunnustukset Tanja oli myyty ja pian käsivarrella roikkuikin Macy’sin ostoskassi kera Sheer Tintin. Anna kertoi, että Sheer Tintiä on ollut vaikea löytää Jenkeistä, BB-buumi on todennäköisesti vaikuttanut siihen että ”vanhanaikaisempi” Sheer Tint on jäänyt uudenlaisten sävyttävien voiteiden jalkoihin. DayWear BB Cream myykin nykyään paremmin kuin Sheer Tint. Anna ei ole löytänyt yhteistä säveltä Lauderin BB-voiteen kanssa, joka on paksumpi ja rasvaisempi kuin Sheer Tint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Annan oli myös tarkoitus ostaa Sheer Tint joka on ollut häneltä pitkään lopussa, mutta Sephorassa silmiimme osui Bare Mineralsin uutuus; Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream.

Ohut ja raikas koostumus tuntui lupaavalta ja hetken mielijohteesta Anna ostikin kokeiluun BM:n uutukaisen. Ainahan on kiva kokeilla myös uutta :)

Complexion Rescue -voiteessa on suojakerroin 30 ja sävyvaihtoehtoja peräti yhdeksän. Tämä on harvinaista sävyttävien päivävoiteiden maailmassa. Koostumus on öljytön ja silikoniton UV-filtteri on mineraalipohjainen.

Annan kokemus: ei lyönyt vanhaa suosikkia, Lauder on kosteuttavampi tasoittavampi kuin BM.

Kosmetiikkamyyjiä kun olemme, voi Annalle esittää kysymyksen: kenelle sanoisit Complexion Rescuen sopivan?

”Henkilölle, jolla on seka- tai rasvoittuva iho ja joka kaipaa kevyttä, raikasta ja korkealla suojakertoimella suojaavaa voidetta joka hieman tasoittaa ihoa.”

Complexion Rescuen edut Sheer Tintiin verrattuna: laaja sävyvalikoima (Sheer Tintissä vain yksi sävy), korkeampi suojakerroin ja halvempi hinta.

BMComplexionRescue_swatch

Itse en voinut kokeilla Complexion Rescueta kasvoille koska Anna on niin ruskettunut että hänen ostamansa sävy on minulle aivan liian tumma. Koostumusta pystyin toki fiilistelemään, ja minusta se on aivan ihana. Samalla raikkaan mutta kuitenkin jotenkin kermaisen tuntuinen, levittyy liukkaasti ja tasaisesti jättäen kauniin kuultavan pinnan. Kokonaisuutena käyttäisin ilmaisua ylellisen tuntuinen.

Lauder tuntuu minusta Complexion Rescue’hen verrattuna ”tavikselta”.

Entä Tanjan kokemus Lauderin ”Tintistä”?

LauderSheerTint_beforeafter

Pitkään mietittyään Tanjan suusta kuului;

“Ihan kiva”.

:D

Kamoon, eikö mitään muuta heru? ^_^

Ei oikein.

Aistin, ettei Tanja ollut voiteeseen ihan yhtä ihastunut kuin Anna. Ylläolevasta ennen/jälkeen -kuvasta näkee muuten hyvin Sheer Tintin päivettävän sävyn; jos oma ihonväri on vaalea, tekee Sheer Tint ihosta selvästi päivettyneen sävyisen. Ihan Lumikki-ihoiselle en ”Tinttiä” suosittelisi.

Tanja oli kuitenkin samaa mieltä siitä, että mineraalipohjan kanssa Sheer Tint tekee ihosta huomattavasti tasaisemman kuin mineraalipohjalla yksinään.

Tässä muuten universaali vinkki kaikille jotka miettivät miten saada mineraalipohjasta vähän peittävämpi ilman että tarvitsee holvata peitevoidetta tai pyöritellä aina vain uusi mineraalikerros; alle vain ohut, sävyttävä kosteusvoide.

Vaikka esim. Lauderin Sheer Tint ei omaan silmääni näytä yksinään millään lailla peittävältä, huomaa eron päivänselvästi kun päälle laittaa mineraalipohjan.

Kommentit (10)

 1. Elli A

  Tuo DayWear Sheer Tint oli mun luottotuote monta vuotta. Siinä on ihanaa se, että se oikeasti kosteuttaa pienellä määrällä voidetta ja sävyä tulee vain hieman. En ole ikinä tajunnut BB-voiteta, sillä niissä on valtavasti pigmenttiä ja jos niitä laittaa niin paljon, että ne kosteuttavat, niin naama on sellaisen paksun pakkelin peitossa, että olo on kuin Dynastian näyttelijällä:) DayWearin käyttö loppui jotekin kai siihen, että lopetin runsaan auringossa oleilun ja se oli vain iholle liian tumma ympärivuotiseen käyttöön. Harmi ettei siitä ole tehty vaaleampaa variaatiota.

  Sain muuten toissaviikolla postissa tilaamani Urban Decayn Primer Potionin:) Se on ihana. Aivan eri maata kuin vuosia sitten kokeilemani Lumene. Se kermainen Chanelin meikki pysyi muuttumattomana koko päivän! Oikeasti:) Ihan huippu-tuote. Harvoin tilaan sokkona netista kosmetiikkaa (tai itse asiassa en koskaan ennen tätä). Mutta hyvä kun luotin sun arvioon! :)

  • Sanni

   Sain muuten toissaviikolla postissa tilaamani Urban Decayn Primer Potionin:) Se on ihana. Aivan eri maata kuin vuosia sitten kokeilemani Lumene. Se kermainen Chanelin meikki pysyi muuttumattomana koko päivän! Oikeasti:)

   Voin vain kuvitella ^_^ Yess! :)

   …nauratti tuo ”kuin Dynastian näyttelijällä”…

 2. Melise

  Ei liity aiheeseen mitenkään, mutta oletko koskaan kokeillut zaon meikkejä? Jos olet voisitko kertoa mielipidettäsi?:) (Olen lukenut blogia melko vähän aikaa enkä hirveästi tiedä vielä kaikkia mitä olet kokeillut)

  • Sanni

   En ole kokeillut Zaota.

 3. Jonttu

  Mutta miten tähän loppuneuvoon suhteutuu se seikka, jos sävyttävässä päivävoiteessa on kemiallinen suoja ja mineraalimeikissä sitten fysikaalinen? Kumoavatko toisensa tai heikentävätkö toistensa vaikutusta?

  • Sanni

   En osaa valitettavasti sanoa muuta kuin että parhaissa aurinkosuojissa yhdistyvät sekä kemiallinen että fysikaalinen UV-filtteri koska tällöin saadaan aikaan kaikkein laajimman spektrin kattava suoja, mutta toisaalta olen lukenut myös sellaista että joku kemiallisista filttereistä ei sovi yhteen mineraalifiltterin kanssa.

   • Jonttu

    Tuo jälkimmäinen ongelma tuli tosiaan itsellänikin mieleen.

 4. Mymmeli

  Oletko muuten jo päässyt vertaamaan Dermosilin Aina-voidetta ja uutta iDeal-voidetta? Käsitin että moelmmat ovat sävyttäviä päivävoiteita? :) Mulla on tuo Aina ja nyt kun joudun tekemään töitä tosi kuivassa ilmassa sisätiloissa, on pintakuiva iho kurtistunut ja ryppyjä tullut pari lisää. :o Otin jemmasta tuon Aina-voiteen ja kyllä se ainakin vähän tuntuu helpottavan tuskaa..

  • Sanni

   En ole kokeillut kumpaakaan. Aika vähän tulee lopulta kokeiltua sävyttäviä päivävoiteita kun en sen tyyppisiä voiteita itse käytä.

 5. Anna

  Tuo Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream vaikuttaa kiinnnostavalta. Olisi kiva kuulla siitä vähän enemmän käyttökokemuksia, vaikka ei lemppariksi yltänytkään. MakeupAlleyn kommentit olivat melko ristiriitaisia.

  Käytän luonnonkosmetiikkaa ja sopivan meikkipohjan löytäminen on todella vaikeaa, koska a) olen todella vaaleaihoinen ja yleensä BB ja CC- voiteissa ongelmana on sävyvaihtoehtojen puute ja b) koska ihoni rasvoittuu herkästi ja monet luonnonkosmetiikan meikkipohjista ovat melko täyteläisiä. Kesäksi haluaisin ehdottomasti suojakertoimellisen tuotteen, ja tuossa olisi hyvä suojakerroin, vaaleita sävyjä eikä silikonia. Melvitan BB on kivan kevyt eikä tee ihoani rasvaisen näköiseksi, mutta sävy on siinäkin tummahko ja peittokyky hyvin mieto.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.