Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sävyttävät kasvovoiteet; Lancôme, Lauder ja Clinique


LANCÔME Hydra Zen Teinté Neurocalm. Sävy 1 Naturel. 50ml 42€ (litrahinta 840€). Suojakerroin 15.

Lancômen voiteessa on miellyttävä, notkea koostumus ja se levittyy kauniisti jättämättä rajoja. Sävy numero 1 sulautui täydellisesti kasvoihini, ja sävy 2:kin näytti vielä luonnolliselta. Sävyvaihtoehtoja on neljä, ja edellisen postauksen Clarinsiin ja Biothermiin verrattuna sävyt ovat todella vaaleita. Hydra Zen myös kosteuttaa riittävästi, eli se toimii yksinään niinkuin sävyttävien päivävoiteiden pitäisikin. Siitä pisteet Lancômelle!
Näin vaaleista sävyistä totean kuitenkin, että mitään tervettä hehkua ne eivät iholle tuo. Ja se on se mitä periaatteessa itse kaipaan sävyttävältä kosteusvoiteelta. Hydra Zen tasoitti hieman ihoni sävyä, eli se toimi kuin hyvin kevyt läpikuultava meikkivoide.

Koostumus: miellyttävä, notkeasti levittyvä.
Tuntu: kosteuttava, kosteusvoidemainen.
Pigmentti ja sävy: suhteellisen vähän pigmenttiä, vaaleat sävyt sulautuivat kasvoille täysin huomaamattomiksi.
Tuoksu: mieto.
Kosteusteho: oikein hyvä.


ESTEE LAUDER DayWear Plus Tinted Moisturizer. Sävy 01 Light. 50ml 42€ (litrahinta 840€). Suojakerroin 15.

Estee Lauderin voide on sävyiltään ja ominaisuuksiltaan hyvin samanlainen kuin Lancômen Hydra Zen. Sävyvaihtoehtoja on neljä, joista vaalein sopii meille kalpeillekin. Voide sulautuu ihoon erinomaisesti rajoja jättämättä ja tasoittaa ihon sävyä kevyesti. Kosteusteho ei kuitenkaan ihan päihitä Hydra Zenia, vaan kasvot jäävät aavistuksen kireiksi.

Koostumus: miellyttävä, juuri sopivan viskoosi. Levittyy notkeasti.
Tuntu: kosteusvoidemainen.
Pigmentti ja sävy: vähän pigmenttiä, sävy on vaalea ja sulautuu täysin kasvoihini.
Tuoksu: mieto, huomaamaton.
Kosteusteho: kohtalainen.

DayWear Plus -linjaan kuuluu myös toisenlainen sävyttävä voide, nimittäin Sheer Tint Release Formula. Se on väritykseltään vaalean harmaata, mutta muuttuu kasvoilla ihon lämmön aktivoimana kevyen rusehtavaksi. Koostumus on lotionmainen ja levittyy todella liukkaasti, ja tuntuu kosteuttavan paremmin kuin Tinted Moisturizer -sisarensa. Annostelussa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä sävystä voi tulla läikikäs vaikka läpikuultava onkin. Tällä tuotteella saa sitä tervettä hehkua mitä itse peräänkuulutan!


CLINIQUE Moisture Sheer Tint. Sävy 1 Blond. 40ml 32,40€ (litrahinta 810€). Suojakerroin 15.

Cliniquen voide levittyy hieman nahkeasti, kuivuu nopeasti ja jättää matan pinnan. Ei kuitenkaan niin puuterista kuin esim. Clarins. Sävyvaihtoehtoja on kolme, joista vaalein on ihollani selvästi kellertävä. Siskon mukaan näytän keltatautiselta. :) Voide levittyy kuitenkin kauniisti jättämättä rajoja. Kosteutti hyvin kun en ollut juuri käynyt suihkussa, mutta suihkuaamun kuivalle iholle voiteen kosteusteho ei riittänyt.

Koostumus: jotenkin nahkea.
Tuntu: epämääräinen.
Pigmentti ja sävy: kellertävä, kohtalaisesti pigmenttiä.
Tuoksu: Cliniquen tuotteet ovat hajustamattomia, Moisture Sheer Tint tuoksuu vähän tunkkaiselta (mikä voi johtua testeristäkin…).
Kosteusteho: kohtalainen.

Kommentit (5)

 1. milipili

  Ihankuin olisin joskus tuon Cliniquen omistanut..nimi tuntuu tutulta. Taisi olla se tapaus kun sävy ei sittenkään mätsännyt annoin sen siskolle.

  Aiempaan viitaten miksi käytän sävyttäviä vain kesällä, en siis rusketu, korkeintaan päivetyn ja nämä korostavat sitä kivasti ja voin jättää puuterimaisen bronzerin väliin.

 2. Anonymous

  Näistä sun vertailuista sai sellaisen käsityksen, että mitä enemmän pigmenttiä, sen huonompi kosteutusteho (mikäli sisälukusilmäni ei oo täysin hyppinyt ees ja taas). Olisiko lopulta kannattavampaa vaan ostaa joku oikeasti ruskettava tuote, kuin läträtä ensin rasvaa ja sitten "sävyttävää" rasvaa? Vai tajusinkohan yhtään tän homman pointtia :D

  Tässä kun kevään puolelle pian jo käännytään taas tuli mieleen muutenkin kysymys purkkirusketuksesta, käytätkö itse sellasia ja osaisitko neuvoa että miten niitä käyttää varmasti oikein? (eli ei tuu mitään "olin 2 kk porkkanamehudieetillä" tai "etteks te tienny että vietän viikonloppuni banaanifarmin auringossa reippaillen?" ilmiöitä…) Aina sanotaan että iho pitää kuoria ennen käyttöä jne., mutta olen ihan noob tässä hommassa enkä tiedä mistä aloittaa, mitä tuotteita käyttää. :/ Himottaisi kuitenkin niin kovasti se kuparinen iho jota aina arskarasvamainoksissa näkee, mutta kun itselleni ei vaan lainkaan tartu se väri pintaan auringon voimalla *^_^*

  T. Kalkkilaivan kapteeni

 3. Anonymous

  voiko sävyttävän kosteusvoiteen päälle laittaa vielä meikkivoidetta? :) vai onko se pelkästään ns. meikkivoiteen korvaaja?

 4. Inkivääri

  Anonyymi – juuri tuon johtopäätöksen olen minäkin vetänyt, eli mitä enemmän pigmenttiä, sitä huonompi kosteusteho. Tosin tähän on yksi poikkeus; Diorin Capture Totale.

  Sävyttävän kosteusvoiteen pointtina on olla kuin hyvin, hyvin kevyt meikkivoide, joka korvaa kosteusvoiteen. Mutta koska suurin osa tuntuu olevan suhteellisen heikosti kosteuttavia, en minäkään ymmärrä miksi kukaan sellaista ostaisi. Ellei sitten käyttäisi niitä meikkivoiteen tapaan normaalin kosteusvoiteen päällä. Ikäänkuin hyvin läpikuultavana meikkivoiteena. Mutta joo, en minä ihan ymmärrä miksei niitä sitten voi suoraan kutsua meikkivoiteiksi….

  Mä en valitettavasti osaa auttaa itseruskettavien kanssa, sillä en itse tykkää käyttää niitä. Joskus nuorempana tuli vedettyä hulluna Yves Rocherin Cap Soleil -itseruskettavaa ja olin aina ihan oranssin värinen… *trauma* Varmasti löytyy hyviäkin itseruskettavia joista jää luonnollinen sävy, mutta mua se tuoteryhmä ei vaan kovin kiinnosta. Ällöttää se itseruskettavan aineen tuoksukin.

  Mä olen sitä mieltä että tavallinen kalpea suomalainen EI voi saada luonnollisen näköistä kuparista/pronssista ihoa millään voiteilla, sävyero on niin suuri. Auringon ruskettaman ihon sävyä voi kyllä syventää apuaineilla, mutta jos ihan vitivalkeasta ihosta yrittää saada kosmetiikalla "auringonsuuteleman" niin pahoin pelkään ettei tulos voi olla mitenkään kovin luonnollinen….

 5. Inkivääri

  Anonyymi 2 – joo, kyllä sävyttävän päivävoiteen päälle voi laittaa vielä meikkivoidetta, miksipäs ei, mutta tällöin nimenomaan niiden ohuimpien ja kosteuttavimpien päälle. Jos vaikka Clarinsin Hydra-Caren päälle vetäisisit meikkivoiteen niin tulisi kyllä aikamoinen pakkeli.

  Itse käytän Hauschkan sävyttävää kosteusvoidetta mineraalimeikkipohjan alla. Toimivat erinomaisesti yhdessä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.