Sävyttävät kasvovoiteet; Dior, TBS ja Oliv


DIOR Hydraction Deep Hydration Skin Tint.
Sävy 1 Porcelain. 50ml 40,70€ (litrahinta 814€). Suojakerroin 20.

Hydraction Skin Tint levittyy iholle liukkaasti ja tuntuu todella miellyttävältä. Neljästä sävyvaihtoehdosta vaalein, Porcelain, on markkinoiden vaaleimpia, ja sopii myös kalkkilaivan kapteeneille. Hydractionissa on yllättävän paljon pigmenttiä, ja se peittää testaamistani voiteista eniten. Porcelain sulautuu hyvin ihooni, mutta tekee ehkä hitusen kalpean vaikutelman. Kokeilen myös sävyä 2, Natural, joka tuo ihooni terveemmän sävyn, mutta pigmentin runsauden takia voiteen levityksessä täytyy olla tarkkana. Se jätti kulmakarvojen ympärille tummempia, huonosti häivyttyviä läikkiä.
Hydractionin kosteusteho tuntui ensin riittävän yksinään, mutta päivän aikaan huomasin että ihoon oli ilmestynyt kuivia kohtia. Suihkuaamun iholle teho ei riittänyt enää millään. Huomasinkin Hydractionin parhaaksi käyttötavaksi sen, että levittää sitä kosteusvoiteen päälle paikallisesti esim. poskille ja leukaan tasoittamaan ihon väriä. Peittävyytensä vuoksi Hydraction toimii kuin kevyt meikkivoide.

Koostumus: miellyttävä, notkea.
Tuntu: liukas, meikkivoidemainen.
Pigmentti ja sävy: paljon pigmenttiä, todella vaalea sävy.
Tuoksu: mieto, ehkä jopa kevyen hedelmäinen.
Kosteusteho: välttävä.

Edit. Diorin Hydraction-linja uusiutui keväällä 2010, ja Skin Tint -voiteiden neljä sävyä korvattiin kolmella uudella, jotka ovat paljon vanhoja tummempia. Enää tätä kokeilemaani ”kalkkilaivan kapteenien” sävyä ei siis ole saatavilla.


THE BODY SHOP Vitamin E Tinted Moisture Lotion. Hinta ? (en ole muistanut käydä liikkeessä tarkistamassa..)

TBS:n voide on ihanan paksua ja tuntuu kosteusvoiteelta. Sävyjä on vain yksi, mutta pigmenttiä on niin vähän että tummalta näyttävä voide sulautuu ihooni kauniisti rajoja jättämättä. Kasvoille jää terve, aavistuksen päivettynyt sävy. Tulos on hyvin samantyyppinen kuin Lumenella. Kosteusteho ei kuitenkaan jälleen täysin riitä talvi-iholle, iho jää lievästi kiristämään poskien kohdalta. Tykkään voiteesta muuten, ja kesällä varmaan voisi käyttää jos en ruskettuisi.Edit. Lukijan mukaan tätä ei enää saa Suomesta, joten eipä tälle sitten löydykään hintatietoja. Itse kokeilin voidetta kaveriltani joka osti sen viime kesänä Englannista.

Koostumus: paksu, notkea.
Tuntu: kosteusvoidemainen.
Pigmentti ja sävy: suhteellisen vähän pigmenttiä, luonnollinen sävy.
Tuoksu: mieto, huomaamaton.
Kosteusteho: kohtalainen.


OLIV Tonad dagcreme. 50ml 6,20€ (litrahinta 124€).

Olivin voide on testin edullisin, purkki maksaa vain 6,20€ eli puolet vähemmän kuin lähin edullinen kilpailijansa Lumene. Ikävä kyllä Olivin voide ei ihan toimi minun ihollani. Koostumus on ohut ja hyvinlevittyvä, mutta sävy on liian tumma ja ihoni jää läikikkääksi. Sävyvaihtoehtoja on vain yksi. Sopii parhaiten jo päivettyneelle iholle.

Koostumus: ohut.
Tuntu: kosteusvoidemainen.
Pigmentti ja sävy: suhteellisen paljon pigmenttiä, keskitumma sävy.
Tuoksu: mieto, huomaamaton.
Kosteusteho: kohtalainen.

Kommentit (3)
  1. Milloin olet tuon TBS:n voiteen ostanut? Ei ole ainakaan muutamaan vuoteen ollut kyseistä voidetta Suomen markkinoilla…:(

  2. Inkivääri
    22.1.2010, 21:43

    Anonyymi – mulla ei ole tuota voidetta itsellä vaan sain sitä testiin kaveriltani. Kaveri puolestaan oli ostanut sen viime kesänä Englannista. Mä en tiennytkään ettei sitä saa tällä hetkellä Suomesta, hyvä kun sanoit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *