Sävyttävät kasvovoiteet; Dior, Hauschka ja Lavera


Viimeisiä viedään! :)


DIOR Capture Totale Tinted Moisturizer.
Sävy 1 Natural Radiance. 50ml 95€ (litrahinta 1900€). Suojakerroin 20.

Diorin ikääntyneen ihon Capture Totale -sarjan voide oli oranssein kaikista kokeilemistani. Sävyvaihtoehtoja on kolme, ja vaalein sai kasvoilleni selvästi ruskettuneen ilmeen. Capture Totalen voide on testatuista kaikkein kallein, mutta myös ehdottomasti riittoisin; yksi pieni nokare leviää iholla suurelle alueelle voimakkaalla pigmentillä. Leukaan ja kulmakarvojen ympärille jäi rajat ja tulos oli mielestäni aika epäluonnollinen, vaikka voide muuten levittyi läikkiä jättämättä. Capture Totalen kosteusteho kaikkiin muihin verrattuna oli aivan ilmiömäinen; voide riitti kosteuttamaan jopa suihkuaamun ihon. Ikääntyneelle, kuivalle ja vähän tummemmalle iholle varmasti aivan loistotuote.

Koostumus: hyvin notkea, lähes litkumainen.
Tuntu: meikkivoidemainen, mutta silti kosteuttava.
Pigmentti ja sävy: runsaasti pigmenttiä, oranssi, tumma sävy.
Tuoksu: hieman epämiellyttävä, lääkemäinen.
Kosteusteho: erinomainen.


Lavera Tinted Moisturizing Cream.
30ml 19,60€ (litrahinta 653,3€).

Laveran voide on todella ohutta ja siinä on vain vähän pigmenttiä. Sävyvaihtoehtoja on yksi, mutta sävy on niin läpikuultava että se sopii kaikille. Laveran voide tuntuu kasvoillani kaikkein ohuimmalta ja kevyimmältä kokeilemistani, ja se on oikeastaan liiankin ohut. Kosteusteho ei riitä, ja ihoon jää kuivia laikkuja. Jälleen kerran on todettava, että ehkä kesällä tämä menisi.

Koostumus: kevyt, ohut.
Tuntu: kosteusvoidemainen, hieman nahkea.
Pigmentti ja sävy: vähän pigmenttiä, iholleni ei jäänyt juurikaan erottuvaa sävyä.
Tuoksu: mieto.
Kosteusteho: välttävä.


Dr. Hauschka Hoitava Värivoide. 30ml 22,90€ (litrahinta 763,33€).

Kaikkien testattujen ”rasvojen” jälkeen Hauschkan hoitava värivoide säilyy voittajana. Hauschkan voide on yksinkertaisesti ihan eri tuntuista kuin mikään muu kokeilluista tuotteista. Se on paksua ja täyteläistä, mutta silti mukavan liukasta ja ennenkaikkea kosteuttavaa. Voide näyttää tummalle, mutta pigmenttiä on niin vähän että sävy katoaa ihoon (kuten kuvastakin näkyy) ja tuloksena on vain aavistus hyvin luonnollista, tervettä hehkua. Minkäänlaista peittoa Hauschkalla ei saa, mutta sitä en itse tämäntyyppiseltä tuotteelta haekaan. Kevyen ruusuinen tuoksu on myös aivan hurmaava. Tämä on minulle ihanteellinen tuote talvikäyttöön kalpeutta vastaan. Se toimii loistavasti mineraalipohjan alla, toisin kuin useimmat muut testivoiteet.

Koostumus: täyteläinen, liukas.
Tuntu: kosteusvoidemainen.
Pigmentti ja sävy: erittäin vähän pigmenttiä, kaikille sopiva läpikuultava sävy.
Tuoksu: miedon ruusuinen, miellyttävä.
Kosteusteho: oikein hyvä.

Yhteenvetona totean, että koen sävyttävät kosteusvoiteet hieman omituiseksi ja ehkä tarpeettomaksikin tuoteryhmäksi. Suurin osa on selvästi niin heikkoja kosteusteholtaan, että eivät toimi (ainakaan talviaikaan) iholla yksinään, ja silloin on ihan sama käyttää tavallista kosteusvoidetta ja tavallista meikkivoidetta.

Kesällä nämä saattavat päästä paremmin oikeuksiinsa. Moni jättää kesällä meikkaamisen vähemmälle ja hylkää meikkivoiteet ja puuterit. Ihokaan ei ole niin kuiva ja pärjää vähemmällä kosteuttamisella. Tällöin sävyttävä päivävoide voi ihanteellisimmillaan tasoittaa hieman ihon sävyä ja kasvot näyttävät silti meikkaamattomilta. Kun suurimmassa osassa on vielä suojakerroinkin, niin sanoisin että nämä tuotteet sopivat parhaiten kesään.
Kommentit (7)
  1. Asiani ei koske postausta, mutta ajattelin kysästä kuitenkin (:
    onko sinulla kokemusta Revlonin luomiväreistä ja poskipunista? Erityisen kiinnostunut olen mattaluomiväreistä. Tiedätkö muuten niiden hintoja? Kiitos :D

  2. Inkivääri
    24.1.2010, 17:42

    madeleine – minulla on ollut elämäni aikana vain kaksi Revlonin luomiväriä, joista kyllä tykkäsin, mutta uudistuksen jälkeisiä Revloneita en ole testannut. Tiedän, että nimimerkki milipilillä taas on niistä enemmän kokemusta, joten jos hän sattuu lukemaan tämän niin ehkä hän viitsii vastata. :) Hinnoista tiedän sen verran että aika halpojahan ne on. Neljän sävyn paletti on varmaan alle 15€.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *