Sävyttävät kasvoaurinkovoiteet: Lavera ja Cattier

Sävytetyt kasvoaurinkovoiteet – viime vuosien hitti.

Etenkin luonnonkosmetiikan puolella sävytetty aurinkovoide on noussut erittäin suosituksi; trendi, minkä voi loistavasti ymmärtää luonnollisen aurinkosuojafiltterin valkoisuutta tuovan ominaisuuden valossa. Erityisesti titaanidioksidi on tunnettu valkoisesta kajostaan iholla – mitä korkeampi UV-suoja, sitä valkoisempi jälki.

Sävytetty aurinkovoide tuo kasvoille kauniin hehkun ja tasaisen sävyn

Titaanidioksidin valkoisuutta on keksitty alkaa neutraloimaan sekoittamalla aurinkovoiteeseen väripigmenttejä. Ensin sävyä lisättiin kasvoaurinkovoiteisiin, nyt pigmenttiä alkaa näkyä myös vartalolle kehitetyissä luonnonkosmetiikan aurinkotuotteissa (esimerkkinä Mádara).

Aiemmin Karkkipäivässä on esitelty Acorellen, Algamariksen ja Mádaran sävyttäviä kasvoaurinkovoiteita.

Tänään ovat vuorossa Laveran ja Cattierin tarjokkaat.

Lavera Basis Sensitiv -sarjaan lanseerattiin sävyttävä, suojakertoimellinen voide viime syksynä. Sävyjä on kaksi, vaalean ihon Fair Skin ja päivettyneen ihon Medium Skin. Suojakerroin on kevyt, SK 10. (Hassua – vielä 15 vuotta sitten se olisi luokiteltu keskitasoksi, nyt 25 ja 30 ovat keskitasoa.)

Cattier Paris on lanseerannut omat ihka ensimmäiset aurinkotuotteet tänä keväänä. Cattier Sun -tuotteiden ehdoton tähtituote on Tinted Sun Protection Cream, jossa on peräti SK50 -suojakerroin ja aivan häkellyttävän ohut ja notkeasti levittyvä, käytännössä nestemäinen (!) koostumus.

KOOSTUMUKSISTA:

Laveran voide on koostumukseltaan paksumpaa kuin Cattier, mikä tekee siitä samalla myös tasoittavamman. Sen koostumus muistuttaa hyvin paljon BB-voidetta – tai no, ihan hyvin voi sanoa että se on BB-voide. Koostumuksessa on puuteria ja voide jättää iholle himmeän pinnan.

Sävy Fair Skin on aavistuksen viileään taittava neutraali beige. Siinä ei ole hitustakaan keltaista.

Cattierin voide on koostumukseltaan superohutta – melkein nestemäistä. Koostumus on samalla vedetön ja öljypohjainen – pohjana toimii ihoa hoitava camelliaöljy. Camelliaöljy on yksi ”kuivimmista” ja kevyimmistä kasviöljyistä eikä tunnu iholla raskaalta. Cattierin voiteessa on lisäksi dicaprylyl-karbonaattia joka vielä osaltaan vähentää öljymäisten ainesosien rasvaista tunnetta iholla.

Sävyjä on vain yksi – hyvin läpikuultava vaalea lämmin beige. Sävy on keltapohjainen, mutta sen verran läpikuultava että sopinee viileämmällekin iholle.

Tässä sävyt vielä levitettyinä. Cattierin pinta tosin on tässäkin yhä peittävämmän näköinen kuin miltä se ainakin minun kasvoillani näyttää.

Kasvoilla.

Mun iho on kyllä siitä ”tylsä” että useinkaan kahden eri meikkipohja- tai muun sävyttävän kasvotuotteen ero ei kuvissa tule lainkaan esiin. Ainakaan kokokasvokuvissa.

Cattierin ja Laveran pinnan selkein ero on ilman muuta hehkuLavera jättää täysin himmeän pinnan, Cattier jää lähes kostean näköiseksi. 

Mielestäni Lavera Basis Sensitiv Tinted Moisturising Cream SPF 10 -voide sopii kaikille ihotyypeille, erityisen hyvin myös sekaiholle ja kiiltelyyn taipuvaiselle iholle.

Parhaiten Basis Tinted -voide levittyy Beautyblender-sienellä, mutta sormillakin tulos on ihan ok – kuten tässä kuvassa.

Muita Lavera Basis Tinted -voiteen etuja:

 • peittää ihon virheitä ja sävyeroja selvästi, peittävyys on kevyen meikkivoiteen luokkaa
 • häivyttää huokosia ja tasoittaa ihon pintaa

Aurinkosuojana Lavera Basis Tinted -voiteessa on sinkkioksidi ja titaanidioksidi.

Cattierin sävyttävä aurinkovoide sopii ehdottomasti parhaiten kuivalle ja ikääntyneelle iholle.

Seerumimaisen ohut ja juokseva koostumus levittyy iholle niin hämmentävän notkeasti, että ei kerta kaikkiaan ikinä uskoisi että siinä on SPF 50 -suojakerroin. Upeaa työtä Cattier!

Aurinkosuojana Cattier-voiteessa on pelkkä titaanidioksidi.

Cattierin Tinted Sun Protection Cream SPF 50 maksaa 26,11€ / 40 ml. Se alkaa pikkuhiljaa rantautua jälleenmyyjille. Koko Cattierin aurinkotuoteperheeseen voit tutustua maahantuojan verkkokaupassa.

Laveran Basis Sensitiv Tinted Moisturising Cream SPF 10 maksaa 20,24€ / 50 ml.

 

Kommentit (18)
 1. Vau, Cattierin SK 50 kuulostaa täydelliseltä aurinkolomall! Täytyy laittaa tilaukseen, kunhan Korona joskus väistyy ja pääsee taas lomalle! Algamariksen sävytetyt aurinkovoiteet on olleet mun lemppareita tähän mennessä, mutta lomalla olen tarvinnut kaveriksi vielä sen SK50 voiteen alle, että saa vähän paremman suojan, kun oikeaa määrää ei tule missään tapauksessa laitettua..

 2. Oooh, toi Cattierin voide pitänee hommata kokeiluun. Koostumus kuulostaa oikein mieluisalta, vaikka sävy epäilyttää. En ole vieläkään löytänyt kasvoille aurinkovoidetta, josta todella pitäisin – ja tuntuu, että olen motkottanut tästä aiheesta lukemattomat kerrat täällä sun blogissa. :D

  Sävytettyjen (aurinko)voiteiden kanssa on se ongelma, että jostain syystä ne tuppaavat näyttämään ihollani odotettua tummemmilta. Kosmetologin mukaan ihoni sävy on lämmin: hänen opastuksellaan Alima Puren mineraalipuuterin sävyksi valikoitui se vaalein olive-sävy, mutta muistaakseni warm 1 tai 2 olisi ollut sangen sopiva myös. Kuitenkin esim. Madaran spf30-voide saa ihoni näyttämään suorastaan tunkkaisen ruskettuneelta, vaikka myyjä vakuutti sen tuovan kasvoille vain aavistuksen sävyä. Minähän en siis pidä rusketuksesta lainkaan, joten olen todella tarkka kaikkien ns. ”tervettä sävyä” antavien tuotteiden kanssa, mutta tuon nimenomaisen Madaran voiteen kohdalla äitinikin kommentoi, että miten näytän niin päivettyneeltä. Taidan kuitenkin antaa Cattierille mahdollisuuden koostumuksen ja korkean suojakertoimen vuoksi. :)

  1. Sävytettyjen (aurinko)voiteiden kanssa on se ongelma, että jostain syystä ne tuppaavat näyttämään ihollani odotettua tummemmilta.

   Cattierin kanssa en usko, että tätä ongelmaa on odotettavissa; sävy on nimittäin niin läpikuultava. En kutsuisi Cattier Tinted-voidetta millään lailla peittäväksi, se vain on aurinkovoide, jonka sisältämän titaanidioksidin valkoisuus on neutraloitu väripigmenteillä. :)

   Kuitenkin esim. Madaran spf30-voide saa ihoni näyttämään suorastaan tunkkaisen ruskettuneelta, vaikka myyjä vakuutti sen tuovan kasvoille vain aavistuksen sävyä.

   Mádaran SPF 30-voiteen koostumus on huomattavasti paksumpi ja peittävämmin iholle kuin Cattier, ja siksi sävykin näkyy iholla paremmin vaikka ei vahva olekaan. Cattier on Mádara SPF30:een verrattuna melkein kuin vettä :) Koostumuksen nerokkuus piilee öljypohjassa; öljy saa mineraalpigmentit (sekä siis myös aurinkosuojan) asettumaan iholle tasaisemmn kuin vesipohjassa (”suspensio”), ja siksi korkea suoja on mahdollinen vaikka koostumus on ohut. 👍

   Tietysti – en nyt tiedä kuinka vaaleaihoinen olet, ja voihan olla, että jopa Cattierin kaltainen äärimmäisen ohut ja läpikuultava sävyvoide näyttäisi ihollasi väärän tai tunkkaisen sävyiseltä. Onneksi testeristä voi kokeilla vaikka kaupassa niin sävystä voi varmistua ennen ostopäätöstä :)

   Toivon sinulle ja Cattierille hyvää yhteensopivuutta <3

   1. Okei, kuulostaa siltä, että Cattieria kannattaa ehdottomasti kokeilla! Kiitos lisäinfosta. ^___^ Toivon todella, että sävystä ei muodostu ongelmaa, koska muilta osin voide kuulostaa niiiiin hyvältä.

    Kaivoin Mádaran spf-voiteen esille antaakseni sille vielä yhden mahdollisuuden, mutta ei… se ei vaan sovi iholleni yhtään. Levittyvyydeltään voide on sinänsä ihan okei, mutta ihoni sävystä tulee ohuellakin kerroksella niin kummallinen, että en parhaimmalla tahdollanikaan voi sitä käyttää. Siedän paremmin jopa sitä mineraaliaurinkosuojille tyypillistä haamumaista lopputulosta kuin tätä. :D

    Nyt muuten viimeinkin hankin Laveran Hydro Effect -seerumin kokeiluun. Sain purnukan hyppysiini tänään, joten illalla sitten ensimmäinen kokeilu kasvoille. :)

    1. antaakseni sille vielä yhden mahdollisuuden, mutta ei… se ei vaan sovi iholleni yhtään. Levittyvyydeltään voide on sinänsä ihan okei, mutta ihoni sävystä tulee ohuellakin kerroksella niin kummallinen, että en parhaimmalla tahdollanikaan voi sitä käyttää.

     No voi höh. :( Eipä sille sitten voi mitään, kurja juttu.

     Nyt muuten viimeinkin hankin Laveran Hydro Effect -seerumin kokeiluun. Sain purnukan hyppysiini tänään, joten illalla sitten ensimmäinen kokeilu kasvoille. :)

     Mitäs tykkäsit? :) (Ahh, ihana aina kuulla muiden ihmisten kokemuksia omista lempparituotteista..!)

     1. Pidän siitä tosi paljon! Se hulahtaa ihoon jättäen sen pehmeäksi ilman minkäänlaista tahmaista tai muuten epämiellyttävää tuotetuntua. :) Havaitsin myös, että niin paljon kuin pidänkin Globe Hopen/Mia Höydön Säihke-kasvovedestä ja Lumous-seerumista, ne(kin) alkavat pidemmällä aikavälillä aiheuttaa pientä ärsytystä ihollani. Ei mitään rajua, mutta sellaista häiritsevää punakkaa helotusta kuitenkin. En tiedä, ovatko nekin Whamisan tapaan liian aktivoivia vai mistä tuo johtuisi, mutta ilmeisesti ne toimivat minulla parhaiten jaksoittaisessa käytössä tai ehkä yhdistettynä hyvin hellävaraisiin tuotteisiin. Hydro Effect -seerumi tuntuu todella pehmeältä, rauhoittavalta ja jopa ravitsevalta verrattuna Lumous-seerumiin. Oikein ihana tuote, uskoisin että jää vakiokäyttöön. ^__^

      1. Hydro Effect -seerumi tuntuu todella pehmeältä, rauhoittavalta ja jopa ravitsevalta verrattuna Lumous-seerumiin. Oikein ihana tuote, uskoisin että jää vakiokäyttöön. ^__^

       Jeee, tosi mahtava kuulla..! On se vain niin loistava tuote!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *