Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sävyjen asettelu luomelle

Aihe-ehdotusten joukossa toivottiin ohjeita perusmeikin tekoon vasta-alkajalle ja vinkkejä luomivärien asetteluun luomille. Blogikollegani Beauty Babe on hiljattain tehnyt erinomaiset meikkitutorialit vasta-alkajalle, joten tuntuisi turhalta tehdä sama uudestaan. Käykääpäs kiinnostuneet kurkkaamassa nämä helpot ja selkeät ohjeistukset BB:n blogista:

Aloittelijan meikkitutorial osa 1
Aloittelijan meikkitutorial osa 2

Ja uusille lukijoille vielä linkki omaan aiempaan juttuuni varjostuksista:

Karkkipäivä: Opas varjostuksiin

Tässä postauksessa tulee nyt osittain vähän samoja asioita kuin noissa BB:n tutorialeissa, mutta ideana on esitellä supersimppelisti perus”kaavoja” luomivärien asetteluun. Tein fantastisilla piirtäjän lahjoillani kaaviokuvia Photarissa, ja postauksen lopusta löytyy muutamia esimerkkimeikkikuvia.
Sävyjen paikan hahmottaminen helpottuu, kun opettelee jakamaan luomen eri osiin. Silmäuomi jakautuu kolmeen perusosaan: liikkuva luomi, luomivako ja kulmaluu. Sävyjen asettelun voi yksinkertaisimmillaan miettiä kahdella eri päätyylillä, horisontaalisesti eli sisänurkasta ulkonurkkaan, tai vertikaalisesti eli ripsirajasta kulmaluulle. (Jee, eikös kuulosta hienolta? ^_^)
Silmän kuva lainattu täältä.


Vertikaalisesti luomi jakautuu liikkuvaan luomeen, luomivakoon ja kulmaluuhun.

Horisontaalisesti luomi jakautuu sisänurkkaan, keskiosaan ja ulkonurkkaan. Kulmaluu on suluissa neljäntenä osiona, sillä sielläkin on paikka luomivärille. Alla olevissa meikkiohjeissa en ole laskenut kulmaluun highlighteria omaksi sävykseen, sillä se on yleensä huomaamaton perusvaalea.
 • Kahden sävyn perinteinen meikki

Liikkuvalle luomelle levitetään yhtä sävyä, ja luomivakoon toista, tummempaa tai värikkäämpää sävyä (banaanivarjostus). Kulmaluulle levitetään vaalea korostussävy.

 • Kahden sävyn perinteinen meikki, versio 2
Liikkuvan luomen sisemmälle puolikkaalle levitetään vaaleaa sävyä, ulkopuolikkaalle tummempaa. Sävyt voivat nousta luomivakoon. Kulmaluulle levitetään vaalea korostussävy.


 • Kolmen (tai neljän) sävyn perinteinen meikki
Sisänurkkaan levitetään vaalein ja ulkonurkkaan tummin, ja niiden väliin keskitumma sävy. Luomivako on laitettu suluissa, sillä sinne voi halutessaan lisätä neljännen sävyn, tai antaa liikkuvan luomen sävyjen nousta sinne. Kulmaluulle korostussävy.


 • Kolmen sävyn vertikaali meikki
Ripsirajaan levitetään paksulti tumminta sävyä, sen yläpuolelle liikkuvalle luomelle muutaman asteen vaaleampaa sävyä ja luomivakoon jälleen edellistä sävyä vaaleampi sävy. Jos sinulla on paljon tilaa luomilla, voit tietenkin käyttää vielä useampaa kuin kolmea sävyä. Tällä tyylillä teet helpoiten smoky-meikin.


 • Neljän sävyn ”neliömeikki”
Tämä meikki toimii parhaiten suuriluomisilla, mutta minäkin olen juuri ja juuri saanut ahdettua neljä sävyä liikkuvalle luomelle. :) Valitse sisänurkkaan ulkonurkkaa vaaleammat ja kirkkaammat, toisiinsa sointuvat sävyt. Ulkonurkan ylempi sävy osuu pienempiluomisella väkisin luomivakoon, mutta todella suuriluominen voisi valita luomivakoon vielä viidennen sävyn.

Esimerkkikuvia

Kahden sävyn perinteinen

Kahden sävyn perinteinen, versio 2
Kolmen sävyn vertikaali
Kolmen sävyn perinteinen
Neljän sävyn ”neliö”

Kommentit (6)

 1. Sara

  Kiitos tästä tutoriaalista, täytyy oikeasti joku päivä ottaa itseä niskasta kiinni ja tarttua käyttämättömäksi jääneisiin luomiväripaletteihin! :)

 2. Anonymous

  niin siis vertikaali on pystysuora ja horisontaali vaakasuora. :)

 3. Inkivääri

  ^ Niin? Ei kai kellään siitä mitään epäilystä ollutkaan. :)

 4. HeliMaaria

  Iso kiitos tästä :)

 5. Sof

  Tiedätkö tai oletko koskaan kokeillut ArtDeco nimistä meikkisarjaa? Olin tänään meikkivärianalyysissä ja minulle käytettiin tuon sarjan meikkejä. Luomivärin pohjustaja ainakin on ensimmäinen, joka on pitänyt luomivärini paikallaan nyt jo n. 7 tuntia! Yleensä se pysyy kork. 3 tuntia. Ihan kohtuu hintaisiakin olivat. Sarjan luomivärit ja poskipuna kiinnostaisivat :)

 6. Inkivääri

  Sof – tiedän ArtDecon mutta en ole vielä kokeillut mitään sarjan tuotteita. Olen kyllä kuullut niistä paljon hyvää ja se luomivärin pohjustajakin tuntuu olevan monen suosiossa.

  Maailmassa olisi niin paljon kiinnostavia meikkisarjoja…. So many brands, so little money. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.