Karkkipäivä
Karkkipäivä

Satumaa Suomenlahden tuolla puolen

Tallinna.

Olenko se vain minä, vai ovatko kaikki muut tienneet koko ajan mikä helmi tuossa lahden takana sijaitsee?

XTallinna_IMG_5930_

Myönnän auliisti kuuluvani niihin, jotka ovat suhtautuneet Tallinnaan vähän tyyliin ”No se on se paikka josta suomalaiset hakee halpaa alkoholia.” Olen kyllä ollut tietoinen, että Tallinnan vanhakaupunki on kaunis, mutta minun muistoissani se on myös superturistillinen ja vähän sellainen blääh, kulje siellä nyt sitten tungeksien kylki kyljessä kolmen sadan muun suomalaisen päiväturistin kanssa. ”Mennäänkö myö sinne Mustalle mäelle?”

Nämä muistot pohjautuvat ainokaiseen vierailuuni Tallinnassa melkein 20 vuoden takaa.

Oli todellakin aika karistaa pölyt tuolta muistolta. Nyt löysin aivan uuden Tallinnan – ja olen lumoutunut! Vaivaisen kahden tunnin paattimatkan takaa löytyy niin viehättävä kaupunki, että se vetää kirjoissani helposti vertoja paremmin tunnetuille keskiaikaisille kaunottarille kuten Prahalle, Wienille ja Budapestillekin.

Tallinna ei ole vain vanhakaupunkinsa, vaan myös moderni, palveluiltaan kuin mikä tahansa länsimainen pääkaupunki. Tallinna on siisti ja puhdas, ystävällistä palvelua saa kaikkialta ja ostos- ja ravintolamahdollisuudet tyydyttävät vaativammankin maun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun ihastun johonkin paikkaan, minulle tulee voimakas halu nähdä kaikki; hengittää sisääni paikan jokainen katu, tori ja kortteli. Haluan kääntyä aina vain uudesta kulmauksesta ja tallentaa kaikilla aisteillani rakennusten värejä, kirkon torneja, puiston penkkejä, ihmisten olemuksia. Saatan ahdistua, jos pääsen johonkin upeaan paikkaan (hyvänä esimerkkinä Pariisi), jossa aika ei riitä kaiken kiinnostavan näkemiseen. Tallinna on minunlaiselleni mitä ihanteellisin kohde; kaikki kauneus on niin kompaktissa muodossa, että paikan ottaa haltuun jo muutamassa päivässä!

Neljän päivän aikana siksakkasin Tallinnan vanhassakaupungissa varmasti jokaisen pienimmänkin kadun, ja Kalamajassakin kiitettävän määrän :) En olisi malttanut millään lähteä kotiin!

Istuin eilen koko päivän koneella yrittäen koostaa vajaan kuuden sadan Tallinna-kuvan kansiosta sopivaa settiä blogipostaukseen. Tulos: sain kuvat karsittua noin sataan. Onhan tämä nyt pikkuisen hullua! Esimerkiksi San Franciscosta en jostain syystä onnistunut saamaan yhtään kivoja kuvia blogiin – sitten käyn Tallinnassa ja minulla olisi kuvamateriaalia kokonaisen teemaviikon tarpeisiin..!!

Ravintoloista teen oman erillisen postauksen, kenties myös Kalamajasta.

Teille, jotka jaksavat katsoa kuvia: tässä ihana, ihana Tallinna.

XTallinna_IMG_5820

Legendaarinen Viru-hotelli takanaan vanhaa kaupunkia.

Viru herättää paljon ajatuksia. Ehdin myydä Viruun monet matkat lyhyeksi jääneessä matkatoimistoelämänvaiheessani… Muistan ajatelleeni silloin, että ”Mitähän nuo ihmiset jaksaa Virossa käydä”. Miten ennakkoluuloinen sitä onkaan nuorempana ollut… Onneksi ihminen kasvaa. :)

XTallinna_IMG_5829

Moderni Tallinna on myös kaunis kiiltävine pintoineen. Rakastan uuden ja vanhan kontrasteja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maisema hotellimme ikkunasta. Tähän oli ihana herätä joka aamu… :)

Radisson Blu Sky -hotellin kattoterassi on muuten yksi Tallinnan parhaita näköalapaikkoja.

XTallinna_IMG_5923

Toompean mäki on toinen klassinen näköalapaikka, täällä käyvät varmankin kaikki Tallinnan vierailijat.

Näkymä Toompealta alas vanhaan kaupunkiin Olevisten kirkolle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1200-luvulla rakennettu Olevisten kirkko on muuten aikoinaan ollut maailman korkein rakennus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikk-kadulta Pikk Jalgin portille.

Kuvanottohetkellä kävi hassu sattuma. Jostain syystä juttelimme miehen kanssa maailman suurimmista koiraroduista, ja minä sanoin, että se on tanskandoggi. Mies sanoi, että suurikokoisin rotu saattaa olla myös irlanninsusikoira, ja hänen etsiessään puhelimellaan kuvaa kyseisestä rodusta, kadulla käveli vastaan irlanninsusikoira. :) Ei nyt kuitenkaan niin hurjan yleinen näky.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aida-katu.

XTallinna_kollaasi4

Vaikea kuvailla, miten vahvan esteettinen elämys Tallinna minulle oli – ainakaan sortumatta yltiösiirappisiin ilmaisuihin.

Minulle tulee harvoissa paikoissa tällainen olo. Kreikassa koen sitä usein, siksi haluan matkustaa sinne yhä uudelleen. Esimerkiksi Floridassa tätä tunnelmaa ei ollut, vaikka sielläkin oli omansalaista kauneutta. Eri paikoissa on myös erilaista energiaa. Toisissa paikoissa energia on levottomampaa, kylmempää, tavallaan ”kovempaa”. Kuin paikka haluaisi pitää sinuun etäisyyden. Toiset paikat ympäröivät heti lämmöllään ja myönteisyydellään. Tallinnasta huokuu juuri tällainen tunnelma. Avoin, helpostilähestyttävä, ystävällinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pühavaimu-katu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tanskan kuninkaan puutarhasta Toompea-mäeltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

XTallinna_kollaasi1

Tein pitkiä, intensiivisiä kävelyretkiä. Annoin ympäröivän maiseman valoineen, äänineen ja väreineen virrata lävitseni. Minkä tahansa kulman ympäri käännyin, aina oli edessä lisää kauneutta. Aivan satumainen tunnelma. Hymyilin vastaantulijoille ja itselleni kuin vastarakastunut.

Valo, varjo, katujen ja rakennusten muodostamat linjat ja muodot. Taidetta parhaimmillaan.

Tallinna ja kokemus muistuttivat minua Ranskan Beaunesta. Muistatteko, kun viime kesänä Beaunessa vieraillessani kirjoitin aiheesta kaupunkikauneus vs. Suomen laatikkotalot? Päättelen, että keskiaikainen näkemys estetiikasta arkkitehtuurissa on hyvin lähellä omaani. Kaikki kohtaamani keskiaikaiset kaupungit ovat olleet poikkeuksetta ihastuttavia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piiskopi-katu ja Aleksander Nevskin katedraali.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikk- ja Olevimägi-kadut.

Pikk on vanhan Tallinnan pääkatu ja todella kuvauksellinen. Samansuuntaisesti kulkeva, hieman leveämpi Lai on myös kaunis ja täynnään jylhänkomeita rakennuksia. Olevisten kirkko jää Pikk’in ja Lain väliin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihastuttava Müürivahe-katu. Kadulla sijaitsee mm. kivannäköinen, värikäs ja boheemi Must Puudel -kahvila, jonne emme tosin tällä visiitillä ennättäneet.

Lista seuraavan vierailun kohteista on jo pitkä… ;)

XTallinna_Kaikk

Tunnelmallinen Katariinankuja kuuluu olevan turisti-Tallinnan suosituimpia nähtävyyksiä. Huhtikuussa kadun voi vielä nähdä aivan tyhjänäkin. :)

Off-season on ehdottomasti paras aika tulla Tallinnaan, jos haluaa nauttia kaupungin kauneudesta autenttisimmillaan. Kesäisin tämäkin katu on täynnä ravintolan terassia ja postikorttiständiä ja tietysti turisteja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaimu-katu.

XTallinna_kollaasi2

Pühavaimu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Patkulin näköalatasanteelta Toompea-mäeltä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sauna-katu. Katu on nimetty täällä muinoin sijainneen yleisen saunan mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tolli- ja Lai-katujen kulmaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiriku-katu Toompealla.

XTallinna_IMG_5906

Viru-katu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Müürivahe-katu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kooli-katu.

XTallinna_maisema

Tätä maisemaa on jo ikävä. <3

En odota toistakymmentä vuotta ennen seuraavaa vierailua :)

.

Kokemuksia Tallinnasta? Kuinka moni on käynyt? (Hei, tästähän pitää tehdä sivupalkkikysely ;))

Käyttekö yleensä risteilyllä vai tuleeko viivyttyä öitäkin?

Tallinna_VanhanKaupunginkavely

Sannin suosikkikävelyreitti:

Aloita vanhankaupungin pääsisäänkäynniltä Viru-kadulta ja käänny oikealle Uus-kadulle, joka seuraa kaupungin muuria.

Jos aloitit kävelyn lounasaikaan, kurkkaa Uus-kadun loppupäässä viehättävään Leib Resto ja Aed -ravintolaan josko menusta löytyisi jotain kiinnostavaa. Ravintolan sisäänkäynti on ihastuttavan puutarhamaisen sisäpihan puolella.

Kävele Uus-kadun päähän Paksun Margareetan tornille. Kierrä torni ja tulet Meriportille, joka oli keskiajalla kaupungin tärkein portti.

Kulje portin läpi ja käänny oikealle Lai-kadulle. Pian näet Olavisten kirkon korkean tornin edessäsi.

Käänny Tolli-kadun kohdalla oikealle ja tulet kapealle Laboratooriumi-kadulle, joka kulkee muurin viertä.

Kulje muurin viertä kunnes saavut Väike-Kloostrin kadulle, katu muuttaa matkalla nimeään Laboratooriumista Kooliksi ja sitten Gümnaasiumiksi.

Väike-Kloostria pääset Toompea-mäen juurelle. Kiipeä portaat ylös Patkulin näköalatasanteelle. Kulje Toompean halki ja ihaile maisemia lukuisilta näköalapaikoilta.

Laskeudu Toompealta takaisin alakaupunkiin Tanskan kuninkaan puutarhan kautta (Lühike Jalg -katua). Tai jää nauttimaan viinilasillinen muurin tornikahvilaan.

Lühike Jalg -kadulta käänny Rataskaevu-kadulle, ja jos nälkätilanne on päällä juuri nyt, pysähdy ihmeessä Rataskaevu 16 -ravintolaan. Paikka on Tallinnan TripAdvisor-ykkönen, enkä ihmettele miksi.

Rataskaevulta jatka matkaa Pikk-kadulle. Kävele Sülevimägi-kadulle saakka, käänny alas Sülevimägeä ja siitä vielä alaviistoon vasemmalle Vene-kadulle. Jos ruokaa tekee mieli tässä vaiheessa, niin Vene-katu on paikkoja pullollaan. Fine dining -tyyppistä ravintolaa hakevalle suosittelen Ribeä ja Dominicia.

Päätä kävelysi Raatihuoneen aukiolle, jossa viimeistään tapaat kaikki muutkin turistit. :)

Kommentit (69)

 1. Karo

  Ystävällistä palvelua? :D Minun kokemuksen mukaan lähes kaikki asiakaspalvelijat on hirmuisen tylyjä ja ikäviä. Tosin edellisestä käynnistäni on jo pari vuotta mutta jaksoimme puolisoni kanssa hämmästellä asiakaspalvelun huonoutta.

  • milipili

   Samaa ihmeteltiin äitin kanssa kun kerran Tallinnassa käytiin. Miten tyly ja tympeä voikaan aspa olla vaikket varsinaisesti tarvitse apua, ihan siinä maksaessa tuli anteeksi-kun-olen-olemassa fiilis.
   Kaikissa Kaubamajan kaupoissa yhtä elämäänsä kyllästyneitä ämmiä.

  • Mam

   Samoin minulla huonot muistot Tallinnan asiakaspalvelusta. Sama juttu kahviloissa ja kaupoissa jne, joka puolella oltiin ainakin vielä vuosi sitten yhtä tympeitä.

  • Sanni

   Minun kokemuksen mukaan lähes kaikki asiakaspalvelijat on hirmuisen tylyjä ja ikäviä.

   Tekee mieli kysyä että minkä tyyppisissä paikoissa olette käynneet..? Tuli mieleen, että olisivatkohan esimerkiksi Raatihuoneen aukion ravintoloiden työntekijät enemmän ”kypsyneitä” turisteihin kuin sivummalla sijaitsevien. Siellä kun ei varmaan juuri paikallisia käy. No, se ei tietenkään oikeuta nyrpeään käytökseen.

   Me saatiin kaikkialla mitä iloisinta ja hymyilevintä palvelua, ainoastaan Kaubamajan kassaneiti näytti yrmeää naamaa :D F-Hooneella mm. oli niin ihanaa henkilökuntaa että piti ihan sanallisesti kiittää ystävällisimmästä palvelusta mies- ja naismuistiin.

 2. Aurinkoinen

  Minä pidän Tallinnasta. Nykyään risteilen kerran vuodessa. Joskus, kun olen yöpynyt, niin olen kävellyt, kävellyt ja kävellyt, kaunista :) Haluaisin käydä myös Pärnussa, naapuri on nyt siellä viikon reissulla, täytynee kysellä kokemuksia.

  • Sanni

   Pärnu kutsuu minuakin..! :) Mutta liekö siellä kesällä liiankin suuri turistitunku..?

 3. Outi

  Ihania kuvia! Minä en ole kertaakaan käynyt Tallinnassa vain risteilyllä. Aina on tullut muutama yö viivyttyä. Varmaan 20 kertaa on tullut käytyä viimeisen 13 vuoden aikana. Itse en osaa enää katsoa kujia samalla tavalla kuin sinä, toki edelleen pidän kaupunkia kauniina ja ihastelen sitä, mutta samalla se tuntuu, kuin toiseen kotiinsa menisi. Rakastan tuota kaupunkia ja sinne on nykyisin päästävä vähintään kerran vuodessa. Nyt juuri oltiin viisi päivää ja seuraavaa matkaa suunnitellaan lokakuulle. Kunhan ensin Kreikassa käydään. ;)

  • Sanni

   Hei, minne olette menossa Kreikassa? :)

 4. Apulinen

  Olen kerran käynyt, pari vuotta sitten tammikuussa. Pitäisi ehkä mennä joku kerta kesällä niin kaupunki antais parastaan. Enemmän kuin vanha kaupunki ja sen idyllisyys jäi mieleeni ajelut julkisilla juuri noihin neuvostohenkisiin lähiöihin ja niiden tarjoamat ei-niin-kiinnostavat ostosmahdollisuudet. Ja venäjää puhuvat mammat myymässä yhtä ja toista. Kaupungeilla on yleensä monta eri puolta, joista turistille on tietenkin tärkeää jäädä mieleen juuri se idyllisyys ja kauneus.

  • Sanni

   Täytyy kysyä, että miksi ajelitte niihin neuvostohenkisiin lähiöihin? :D Jos ne siis lähinnä tarjoavat ostosmahdollisuuksia, mutta nekin ovat ei-niin-kiinnostavia..?

 5. Kirsi

  Täällä kolme vuotta asuneena kaupunki alkaa olla jo vähän hohhoijaa-osastoa, mutta osasit kauniilla tekstillä herättää taas sen ekan vuoden ihastuksen mullakin esiin :) Ensi kerralla käy Solaris-keskuksessa Pillerkaar-pikkuliikkeessä joka myy vain ja ainoastaan virolaista luonnonkoemstiikkaa :)

 6. Kirsi
  • Sanni

   Haa, kävinkin tuolla :)

 7. Salka

  Tallinna <3 Oi, siellä on tullut käytyä monta kertaa! Ekan kerran kävin tosiaankin vasta 2007 tai 2008, eli 24/25 vuotiaana. Sen jälkeen, hmm, en kyllä lonkalta osaa sanoa, kuinka monta kertaa? Mutta ainakin kolmen reissun aikana ollaan oltu hotellissa yötä, yksi reissu taisi olla jopa kolme, neljä päivää kestävä? Mutta ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa tv-torni illalla ( jos sinne yhä pääsee! ) sekä Kadriorgin palatsissa ja Kumussa, jälkimmäiset sijaitsevat samalla alueella josta mulle tuli hyvin vahva Pariisi-fiilis, vähän sellaista Versailles-henkeä siis :D

  Nyt onkin ollut useamman vuoden tauko Tallinna matkailussa mutta hittolainen, mikä matkakuume nyt iski postauksesi sekä oman kommenttini avaamien muistojen ansiosta..<3

  • Sanni

   Joo, tv-torni ja Kumu ovat ehdottomasti seuraavan vierailun ”must-go” -listalla :)

   Versailles-henki ei kuulosta lainkaan pahalta…! ^_^

 8. Tepi

  Tallinna <3

  Itsekin ennen ajattelin, että Tallinna on vain viinaturistien kohde, mutta kylläpä yllätyin kun ensimmäisen kerran kaupungissa kävin (viinaturistina itsekin). Vanhakaupunki on niin kaunis! Yksi kauneimmista kaupungeista, joissa olen käynyt. Nykyisin käymme kaveriporukalla joka vuosi loppukesästä Virossa vierailulla. En voisi kuvitellakaan lähteväni vain päiväristeilylle Tallinnaan vaan Virossa on viivyttävä vähintään viikko, josta suurin osa Tallinnassa.

  Pohjois-Suomessa asuvalle matka on pitkä, mutta sen arvoinen. Loppukesästä turisteja on kaupungissa vielä jonkin verran, mutta esimerkiksi aasialaisia turisteja on hauska seurata. He seuraavat opasta orjallisesti korvanapeista opastusta kuunnellen ja järjestelmäkamerat koko ajan kuvausvalmiina. :)

  Odotan innolla postaustasi Tallinnan ravintoloista. :)

  • Sanni

   esimerkiksi aasialaisia turisteja on hauska seurata. He seuraavat opasta orjallisesti korvanapeista opastusta kuunnellen ja järjestelmäkamerat koko ajan kuvausvalmiina. :)

   :) :)

 9. Eekku

  Aluksi ihmettelin mitä ihmiset ravaa jatkuvasti tuolla tallinnassa,mutta kun sinne itse pääsin ja muutaman kerran käyneenä tajuan nyt.Mieli tekee aina sinne nytkin ollut kova halu päästä käymään.Yleensä ollaan yksi yö vähintään ja en välitä laivamatkasta laisinkaan se on matkan tylsin osuus =)

  • Sanni

   en välitä laivamatkasta laisinkaan se on matkan tylsin osuus =)

   Todellakin :) Onneksi on niin lyhyt.

 10. Paulal

  Hei Sanni, osaatko neuvoa jotain paikkaa, jossa myydään erityisesti luonnonkosmetiikkaa (siis jos sellaista paikkaa Tallinnan keskustasta löytyy)? Olen menossa kaupunkiin vierailulle ensi kuussa, ja opiskelijaa kiinnostaa aina kovasti budjettishoppailu.

  • Sanni

   Hei Paulal!

   Kaubamajassa on oma osasto luonnonkosmetiikalle selektiivisen kosmetiikan puolella. Kaikki osaston merkit eivät kuitenkaan ole ihan ”täyttä” luonnonkosmetiikkaa, kuten Natura Siberica.

   Solaris-ostoskeskuksessa on Pillerkaar, jonka Kirsi linkkasikin tuossa ylempänä.

   Telliskivi Loomelinnakissa keskustan ulkopuolella (Pelgulinn- ja Kalamaja-kaupunginosien rajalla) on ihana Mimesis-luonnonkosmetiikkaliike.

 11. anonymous

  ei hitsi, missähän Tallinnassa minä oikein olen käynyt? :D mulle on jäänyt Tallinnasta oikeasti aika ankea kuva, sellainen turismin sosialismin ajoista kapitalismiin nostama (vaikea selittää, mutta tarkoitan, että sekoitus jännää jämähtyneisyyttä ja turistipaikan leimallisuutta!) ja tietyllä tapaa hiljainen ja kuollut (!). sellainen outo neuvostoliiton henki leijuu musta siellä, mutta ei sellaisella miellyttävällä tavalla kuten Venäjällä, ja on jättänyt mulle fiiliksen ”negatiivisesta energiasta” (kyllä, paikoilla on ihan eri tunnelmat ja virtauksensa, joita en osaa sanoa muulla nimellä kuin energiaksi!). tosin olen aina mennyt Tallinnaan tietämättä oikein minne sitä menisi ja viipynyt aivan lyhyiä aikoija kerrallaan. pitäisi varmaan perehtyä paremmin ja antaa parempi mahdollisuus jotta näkisi muutkin puolet kuin sen omaleimaisen sammuneen turismimeiningin ja autiouttaan kaikuvat karut kadut. varmaankin Tallinna on niitä paikkoja, joihin pitäisi tutustua ajan kanssa tai suunnitella hieman enemmän reissuaan. mutta tosi jännää, miten täysin eri tavalla eri ihmiset voivat saman paikan kokea :) (tuli tosin otsikosta mieleen Paula Vesalan ja Jori Sjöroosin versio Satumaasta.. :/ voi tätä pessimistisesti assosioivaa mieltäni!)

  kiva ja mielenkiintoinen postaus! :)

  anteeksi, jos tämä kommentti tulee miljoonaan kertaan, tämä kommentointiosuus nyt temppuilee ja toimii ihan ihmeellisesti, en tiedä lähteekö kommentit sillä näyttäisi että ei…

  • Sanni

   Joo, kommentti tuli kolmesti :) Mutta ei se mitään :)

   Saan kyllä kiinni ”sinun Tallinnastasi”, sillä vähän sellaisen sävyisenä se oli minunkin 20 vuoden takaisessa muistossani. Paitsi ei hiljainen ja kuollut, sillä silloin turisteja tungeksi kaduilla kuin Barcelonan Las Ramblasilla konsanaan. Vaikka ajankohta taisi olla syksyä, ei mikään high season.

   Nyt Tallinna näyttäytyi minulle niin erilaisena että ihan kuin olisin saapunut aivan eri kaupunkiin. Kun tulee jonnekin vailla kummempia odotuksia (tarkoitus oli nytkin vain kipaista Tallinnaan viikonlopuksi ja käydä illallisella miehen kanssa), ja paikka tekeekin mielettömän vaikutuksen, on kyse jostain jonka täytyy olla rehellisesti ja aidosti jotain ”above average” :)

 12. Emmi L.

  Tallinnassa sijaitsee myös ehkä Euroopan paras lanka/käsityötarvikekauppa :) Sinne on tullut viime aikoina suunnattua, muuten tulee yleensä tehtyä päiväreissuja, mutta toisinaan oon ollut hotellissakin. Pääkaupunkiseudulla asuessa tuonne on niin helppo ja halpa mennä :)

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Sanni

   Pääkaupunkiseudulla asuessa tuonne on niin helppo ja halpa mennä :)

   Joo, siis tehän pääsette tuonne nopeammin kuin bussilla pääsee Tampereelle :D Ja satamakin ihan keskustan vieressä….

 13. Anita

  Hei! Täytyy myöntää, että mulla oli vielä pari vuotta sitten ihan samanlaiset ajatukset Tallinnasta, halpaa viinaa, ja… ja… halpaa viinaa… Ei kai sitten muuta? Kuitenkin ajattelin, että on se nyt vähän kummallista, että länsinaapurissa olen käynyt kymmeniä kertoja, miksen etelässä?! Joten oli aika suorittaa tämä ”velvollisuus”. Vaan onneksi suorittaminen vaihtuikin viihtymiseksi, ja toteamukseen, että matakapäiviä tuli varattualiian vähän! Sen jälkeen olen käynyt kolmekin kertaa ihanassa Tallinnassa. Oli erittäin mielenkiintoista huomata, mitä kaikkea Tallinnalla on tarjottavanaan. En malta odottaa seuraavaa reissua, ja mitä se tuokaan tullessaan :)

  • Sanni

   *allekirjoittaa täysin*

 14. Emmah

  Minusta Tallinna on vähän kuin Helsinki siinä mielessä, että sää vaikuttaa paljon siihen, miten kaupungin kokee. Jos on alipukeutunut, sää harmaa ja vihmoo vettä tai räntää, niin ihmettelen, jos kaupunkiin ihastuu. Sen sijaan sopivana kevät-tai kesäpäivänä kokemus on toinen.

  Itse on tullut Tallinnassa käytyä muutaman kerran ja vielä se ei ole vienyt mennessään. Voin kuitenkin samaistua kokemaasi tunteeseen, koska itselle kävi Budapestin kanssa samalla tavalla. Interrail-reissulla reilu 10 vuotta sitten se ei vielä sytyttänyt, mutta viime keväänä rakastuin paikkaan täysin ja piti päästä toistamiseen jo marraskuussa. Veikkaan, että tälle vuodellekin on pakko reissu buukata vähintään viikonlopuksi, vaikka lomat piukassa ovatkin.

  • Sanni

   Sää vaikuttaa kyllä kokemukseen kuin kokemukseen, minulla esimerkiksi ensivierailu Pariisiin sai hieman harmillisen jäisen sävyn ihan vain kiitos ensimmäisen päivän sään.

   Minulla kävi kyllä säiden puolesta erinomainen tuuri Tallinnassa, se on myönnettävä :)

 15. Miikkis

  Minua ei saisi erämaahan hyttysen syötiksi, MUTTA rakkautesi Kreikkaan – ja nyt viimeisimpänä Tallinnaan! jaan kympillä. Tallinna on mitä pittoreskein kaupunki! Loputtomasti kivoja katuja, rakennuksia ja viehättäviä ravintoloita, joista saa hyvää & edullista ruokaa. Omia suosikkejani ovat Must Puudel, Leib Resto & Aed, Kohvik Sesoon, F-Hoone, Rataskaevu… oi, niitä on paljon. Kävitkö hassussa Chocolats de Pierre – kahvilassa? Sen viehättävällä tavalla vinksahtanut tunnelma voisi puhutella sinua :) Parhaat kahvit sieltä ainakin saa – jättikupeissa!

  Itse ajattelin seuraavaksi kokea jouluisen Tallinnan <3 Ellen sitten kesällä ehdi kaupunkivierailulle.

  • Sanni

   Kävitkö hassussa Chocolats de Pierre – kahvilassa?

   En, ja täytyykin lisätä seuraavan vierailun kohdelistalle :) Jännä kyllä etten edes huomannut tuota paikkaa, vaikka se on Vene-kadulla (piti googlata). Näköjään Josephine-kahvila on saman omistajan paikka. :)

   Apua, miten mä maltan edes odottaa seuraavaan visiittiin.. ^_^ Tässä pitäis välillä vielä interrailillakin käydä :D

 16. Triin

  Kiitos! I am from Tallinn, have been following your inspiring blog for the past few years, but have never commented here before. I understand Finnish but writing and speaking it isn’t so easy. Your travel posts and photos from Greece have been one of my favorites.

  • Sanni

   Thank you for your comment, Triin! :) Wow, you must be like my only foreign reader! I am honoured. :)

 17. ~jemmiina~

  Olen ollut ”Viron viemä” jo lähes 15 vuotta. Palaan aina sinne takaisin, useita kertoja vuodessa, ja aina löytyy jotakin uutta. Kierrettyä on tullut lähes koko Viro, mutta enimmäkseen oleillaan Tallinnassa, vuokrataan yleensä pieni huoneisto vähintään kolmeksi yöksi, joskus pidemmäksikin ajaksi.
  Kiva, että on muitakin, jotka rakastuvat Viroon ja ymmärtävät maan ihanuuden ja kauneuden.

 18. Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa

  Hienoa, että pääsit vihdoin ja viimein karistamaan nuo vanhat muistikuvat Tallinnasta! Kaupunkihan on kehittynyt tuosta valtavasti ja jatkaa jatkuvasti kehittymistään. Tosi hienoja kuvia olit ottanut! :)

  • Sanni

   Kiitos :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.