Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sateenkaarioksennus vs. turvameikki

Löysin kuva-arkistoja selaillessani tämän sangen kirjavan meikkikuvan, ja tajusin kuinka kauas olenkaan tullut noista extremeväri-ilotteluista. Okei, kuvan sateenkaarioksennus on tietysti jo liioittelua, mutta totuuden nimissä en enää viihdy hurjan värikkäissä meikeissä arkena.

(Muistan kun tein tuon värijärkyn – halusin vain kokeilla mitä syntyy kun vedän luomelle randomisti kaikkia mahdollisia värejä sen kummemmin kompositiota miettimättä, eikä ”meikki” todellakaan koskaan päätynyt blogiin – ennenkuin nyt vuosia myöhemmin.)

Kaikkien kokeilujen jälkeen palaan aina samaan vanhaan ”turvameikkiini” – kullalla taitettuun ruskeaan ja hohtavaan beigeen. Tässä lookissa minun on kaikkein luonnollisin olla. Ehdottomasti luonnollisempi kuin ilman meikkiä, säännöllinen meikittömyys ei ole ollut vaihtoehto sen jälkeen kun täytin 13.

Klassinen Sanni-silmä ja ”rajauksen taika”: oikeassa silmässä yläluomella nestemäinen rajaus, alaluomella pehmeästi vaaleanruskeaa luomiväriä ja sisärajaus nudenvärisellä kajalilla.

Comfort-meikkini on muuttunut teiniajoilta vain sen verran, että nuorempana suosimani pehmeä, luomen muotoa seuraava kynä- ja luomivärirajaus on vaihtunut nestemäiseen ja/tai geelimäiseen, reilusti ulkonurkan yli jatkuvaan siipirajaukseen. Tämä rajaus tuo silmiini sen muodon mistä eniten pidän.

Nuorempana en myöskään oikein lämmennyt kuparin tai kullan sävyille meikissäni, mutta nyt ”aikuisena” ne kuuluvat ehdottomasti comfort-meikkipalettiini.

Kynärajausta en tee alaluomelle koskaan, lukuun ottamatta sisärajausta osana ilta/juhlameikkiä. Jos haluan laittaa alaluomelle sävyä, teen sen aina luomivärillä.

Ruskea saattaa olla tylsä väri, mutta eihän siitä mihinkään pääse että se sopii kaikille. Osalle viileät, harmaaseen taittavat sävyt, osalle lämpimät, punertavat sävyt. Osalle, kuten minulle, sopivat molemmat. :)

Comfort-meikkiin kuuluu myös neutraali, lämmin poskipuna + häivähdys aurinkopuuteria sekä hillitty huulikiilto.

Nuorempana en koskaan käyttänyt huulikiiltoa, nyt en osaisi olla ilman. Huulilla on aina oltava jotain.

Rakastan toki edelleen värejä, ja esimerkiksi kullan ja violetin yhdistelmä tulee aina pitämään ykköspaikkaa suosikkimeikkieni joukossa. Kuvan tyyliset meikit ovat kuitenkin nykyään pelkästään iltamenoja varten. En enää yksinkertaisesti koe oloani kotoisaksi näin värikkäissä/tummissa lookeissa päiväsaikaan. Muistan, että viimeisinä aikoina töissäkin koin oloni välillä kiusaantuneeksi jossain trooppisessa luomiväripläjäyksessä.

Sateenkaarimeikistäkin suosin nykyään tätä rajausversiota esimerkiksi bilemeikkinä. Koko luomella se olisi liikaa – ellei nyt olisi jotkut karnevaalit kyseessä. ^_^ Niin sitä vain mieltymykset muuttuvat…

. . .

Ryanairin lennolla ensin Venetsiasta Algheroon ja sitten Algherosta Barcelonaan kiemurtelin penkissäni halusta ostaa Urban Decayn Naked 2 -paletti. Vain 36 euroa…!! Ja siinä se olisi tyrkyllä, lentoemon kärryssä 10 sentin päässä…! Aaaaaaa, haluanhaluanhaluan…!! UD:n Naked-palettien sävymaailma vastaa täydellisesti turvameikkiäni. Mutta en lopulta ostanut……. Järki tiesi kertoa minulle, että yksikään Naked 2:n sävyistä ei ole millään lailla uniikki ja riittää mainiosti että omistan Naked 1:n. Mutta pienen hetken olin jo sortumassa….

Matkalla tai ei, niin ei se meikkifriikki meikäläisestä mihinkään katoa..! ^_^

Millainen on teidän turvameikkinne?

Kommentit (30)

 1. mannekiini

  oih tosi kaunis toi sateenkaarimeikki, eli siis ensimmäinen kuva :) tuli vaan mieleen, että ootko miettinyt mitään vesileimaa ym, merkkiä noihin kuviin? ettei kukaan pölli ilman lupaasi kuvia.. :/ sillä leimallahan turvaisit että kukaan ei voi esittää kauniita meikkikuvia ominaan:)

  • Sanni

   Vesileimat eivät miellytä minua esteettisistä syistä :)

   • Maria

    Plus että tekijänoikeus näihin kuviin on jo syntynyt Sannille, kun hän otti ne. Vesileimat eivät siis tuo mitään lisäarvoa kuvien suojaan (Suomessa, Jenkeissä leima taitaa olla pakollinen jos tahdot suojata kuvasi/teoksesi). Taitava kuvankäsittelijä ymmärtääkseni osaa poistaa leimat kuvista.

    • Maria

     Niin, ja se oma turvameikki on aika samanlainen kuin sinulla, Sanni :) Kultaa ja beigeä + tumma rajaus joko pehmeästi kynällä tai siipimäinen rajaustussilla :) Poskipuna on ehdoton, olen kuin haudasta noussut ilman sitä! Samoin kulmakynä, vaaleat ja harvat kulmat ovat aika vaisut ilman korostusta. Vaikka en muuten meikkaisi, laitan lähes aina hiukan kulmia.

     • Sanni

      Sama homma – poskipuna & kulmat on ehdottomat ^_^ Jos ehtii tehdä vain yhden asian, se on kulmakarvat! :)

 2. Anna

  Mua miellyttää tosi paljon tuo viimenen sateenkaarirajaus ! : ) mun turvameikkiin kuuluu; meikkipuuteri, kulmakynä ja kirkkaan pinkki poskipuna : ) Oon viimeset vuodet tuntenut oloni kotoisaksi tuossa yhdistelmässä !

 3. :)

  Oi, niin ihanat nuo viimeiset rajaukset! Täytyypä joku kerta kokeilla omiinkin silmiin.

  Meidän arkimeikit on muuten ihan täysin samanlaiset. :D Vaikka ihmekös tuo kun on niin nopea ja nätti meikki.

 4. .Nekku.

  Kuulostaa kyllä erittäin tutulta, oma meikkihistoriani on aika lailla yksi yhteen kuvailemasi kanssa. Parin vuoden takaisia riikinkukkomeikkejä ei olisi enää pokkaa käyttää julkisesti, vaikka jonkin verran väriä ajoittain piristääkin. Ruskeat ovat myös omia turvavärejäni, enkä itsekään enää osaisi olla ilman huulimeikkiä, vaikka opettelin käyttämään sitä vasta jokunen vuosi sitten.

  Turvallisista turvallisin meikkini on tätä nykyä: meikkipohja + poskipuna + kulmaväri + vaaleaa luomiväriä silmän sisänurkkaan + mattaruskeaa ulkonurkkaan ja alaluomelle + ripsiväri (nykyään yleensä vain yläripsiin!) + vaalea kajal alaluomelle + huulirasva tai kiilto.

 5. Ina

  Voi taivas miten herkullisen näköinen sateenkaari meikki! Oon pikku tytöstä asti katsonut tollasia tutoriaaleja youtubesta ja vielä kun saisi kattavat luomivärit moisen tekoon, niin voisi kuvitellakin tulevan jonkilaista tulosta. Eli kysymys kuuluukin; kuinka laadukkailla luomiväreillä olet nämä luohtinut? :-) ^^

  • Sanni

   Tuo oksennusmeikki on muistaakseni tehty mineraaliluomiväreillä, eli ihan parin dollarin sampleilla. Mineraalimeikit ovat halpoja mutta useimmiten erittäin laadukkaita, sävyintensiteettiä piisaa :)

   Nuo ruskeat meikit on tehty Urban Decaylla ja Yves Rocherilla ja tuo kulta-liila-meikki YSL:llä ja olikohan Dioria varjostuksessa….

 6. pualu

  Ahaa en selvästi ollut ainoa, joka innostui tuosta sateenkaarirajauksesta! Teitkö sen luomiväreillä, vai onko sulla poikkeuksellisen värikäs kynäkokoelma? :)

  • Sanni

   Luomiväreillä tein, muistaakseni Manly-paletilla. Kostutin ohuen eyeliner-siveltimen ja otin siihen sävyjä yksi kerrallaan.

 7. milipili

  Eka sateenkaari-meikki on upea! Kyllä sitä välillä urautuu johonkin Diorin Night Dust lilapalettiin ja arkena tulee usein laitettua vain MACin All that Glitters kultaluomiväriä, yritän piristää sitä välillä Club-sävyllä.

 8. maria

  Lily Loloa ja ripsaria!

  Jos pitää meikata, niin jollain ruskealla vähän syvyyttä silmiin, ja lilalla nestemäisellä kajalilla hyyyyvin ohut ylärajaus. Kun on noita arpia, niin tulee helposti semmonen kirjava olo jos yrittää jotain kauhean erikoista ja värikästä… :/

 9. Jenna

  Oooh, kerro miten olet tehnyt tuon viimeisen kuvan rajauksen? Aivan ihana, sulin!

  • Sanni

   Otin vain luomivärejä vedellä kostutettuun, ohueen eyeliner-siveltimeen ja vedin sävyt ripsirajaan yksi kerrallaan. :) Helppoa kuin heinänteko! ^_^

 10. Snow*

  Moi!

  Ajattelin kommentoida edllistä CS-juttua, kun on jäänyt pari postausta lukematta..
  Omaan ja kavereiden historiaan liittyy kaikenlaisia kokemuksia ulkomailla reissaamisesta ja pitkään toisessa maassa työskentelystä/opiskelusta. Järkyttävin oli raiskausyritys joka sattui kaverilleni eräässä aasialaisessa maassa päiväsaikaan. En halua kertoa enempää, ettei ketään paljasteta millään tavalla. Tyyppi saatiin myöhemmin kiinni ja siitä ei selvinnyt pelkällä päänsilityksellä ja parilla vuodella. Herätti minutkin, koska mulle ei ollut koskaan tapahtunut mitään.

  Ymmärrän jollain tavalla sitä, että couchsufingissa ei ole naishosteja oman turvallisuudenkin takia. Joten ymmärrän täysin Mr. Karkkipäivän pelon myös turvallisuudestasi. Etelän miehet osaavat myös neuvottelutaidot, mutta olet klaarannut reissun todella hienosti. Tietenkään kaikki Välimeren seudun miehet eivät ole kusipäitä, itsellänikin on hyviä ystäviä Espanjasta, Kreikasta ja Italiasta. Loppujen lopuksi useimmat ovat kuin kuka tahansa matti-meikäläinen.

  Summa summarum (ettei mee liian pitkäksi) Hieno, varmasti mieleenpainuva reissu, kiitos hetkien jakamisesta :) PS:Toivottavasti ymmärrät mun pointin. Tää ei ollut mikään herja tms. koska asioilla on niin monta puolta.

  • Sanni

   Ymmärsin pointin, ei hätää! :)

   Kamala tuo kaverillesi sattunut juttu…. :/

 11. tharu

  eikös tuo sateenkaarimeikki (tai lähes samanlainen ainakin?) ollut joskus bannerissasi. just wonderin’

  • Sanni

   Se bannerimeikki oli eri, ei niinkään oksennus ^_^

 12. Heppu

  Mun turvameikki koostuu lähinnä Benecosin Baked Colors sävystä Mocca. Se on niin upea sävy, että sellaisenaan koko luomemma loihtii jo katseeseen toivottua hehkua. Lisään vielä vaalean highlightin ja rajauksen silmän yläluomelle. Alaluomelle en laita muuta kuin sisärajauksen luonnonvalkealla kajaalilla. Sitten ripsari.

  Tuolla saa jo kivasti silmät esille ja hehkumaan, ja se meikki sopii oikeastaan kaikkialle. Lisäksi tietenkin laitan kulmakarvat ojennukseen, siistin meikkipohjan, poskipunan ja huulipunan/kiillon.

  Tuon lisäksi minulla on toinen turvameikki, joka koostuu samoista aineiksista kuin aiempikin, mutta lisäilen siihen Moccan sijaan koko luomelle sävyä Amazing ja Moccaa laitan lähinnä silmää avaamaan sisänurkkaan sekä Amazingin ylle. Tuo Aamazing sävy kun on niin upea myös…

  Nämä ovat ainoa Benecosin Baked Colors sävyt mitä omistan, haaveissa on ostaa pian lisää. En katsos tunnu osaavan käyttää muita luomivärejä yhtä luontevasti, en sitten mitenkään! :D

  Aikoinaan hankin jopa Coastal Scentsin 88 paletin (joka oli silloin kauhean iso satsaus ja juttu! :D ), mutta sen paletin koostumus on niin hankalan tomumainen, että on jäänyt lipaston perälle… Puuterimaiset luomivärit käy sitten korostukseen yms. minun käytössä. :)

  Huoh, tulipas minulla asiaa taas asian vierestäkin. Ihanaa viikkoa sinne!

  • Heppu

   Pieni korjaus: Mokka. Ei Mocca kuten kokoajan kirjoitin. Muihin kirjoitusvirheisiin en viitsi puuttua, mutta tuo nyt oli aika silmäänpistävä virhe. :/

  • Sanni

   Joo, tuo Mokka on kyllä hyvä sävy! :) Ja sopii tosiaan varmaan kaikille.

 13. Nipsu

  Aivan ihana tuo ruskea meikki! Ja muutenkin kiva lueskella meikkivinkkejä. Olen jo pitkään halunnut kokeilla mineraalimeikkejä ja valitsin kokeilukseni tuon Lily Lolon. Nyt pähkäilen sävyjen kanssa.. Osaatko antaa vinkkiä, kun itselläni on kellertävä iho eli warm. En kuitenkaan halua mitään punaiseen taittavaa sävyä, toisaalta en liiankaan kellertävää. Mietin joko popcornia tai In the Buffia. Kumpikohan noista voisi olla parempi? Oletko testannut popcornia? :)

  • Sanni

   Olen kokeillut Popcornia kerran, kun ostin sävyn äidilleni lahjaksi. En kyllä muista oikein muuta kuin että ei se hullummalta tainnut mulla näyttää, mutta ehkäpä silloin oli kesä ja mulla rusketusta. :) Valitse Popcorn jos haluat ehdottomasti lämpimän sävyn, In The Buff on neutraali eli saattaa jonkun lämpimällä iholla näyttää vähän punertavaltakin….

   • Nipsu

    Kiitos vinkistä, tilasin nyt tuon popcornin :) Jos se jostain syystä on liika kellertävä, siihen voi varmaankin sekottaa jotain muuta sävyä. Katselin myös LL:n luomivärejä ja vähän himotti tilata niitäkin :) Ehkä seuraavassa paketissa sitten..

 14. szajnar.pl

  the rainbow eyeline is awesome :)

 15. Carolin

  Turvameikkini on ruskeahko smokey eye..tavallisella päivällä olen kyllä mieluiten meikittä. Värikkäät meikit ovat kyllä tosia ihania, jos saa sen pienen väripilkun sekoitettua siihen muuten neutraalin meikkiin :) xx Carolin, Min Boudoir

 16. Sofia

  Mun turvameikki vai…:) heh. Kevyt meikkivoide, kulmakynä, ripsari ja vaalea (muistaakseni maxfactorin pale peble..(?)) luomiväri :-) Niinkin mielenkiintoinen..

  • Sanni

   Pale Pebble on minusta erinomainen turvameikkisävy! ^_^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.