Sannin yöherkkucorner: quorn-purilainen

Joskus on vain saatava hampurilainen.

Mehukas, makea, juustolla ja sipulilla kuorrutettu, mureapihvinen, pehmytsämpyläinen, täyteläistä kastiketta tursuava, ketsupilla viimeistelty hampurilainen.

Karppaava kasvissyöjäkin voi sellaisen nauttia nou problem! :)

Quornpurilainen_

Mätin äsken naamaani tämän herkun. Voi ihmiset miten hyvää se oli. Niin hyvää että siitä syntyi ex tempore impulssipostaus Karkkipäivään.

.

Sannin kasviskarppi-purilainen syntyy seuraavista aineksista:

 • Quorn-pihvi (olen alkanut suosia quornia soijapihvin sijaan, mutta soijapihvi on kauniimman näköinen ;))
 • Itseleivottu mantelisämpyläpohja
 • Itsetehtyä hampparikastiketta (kermaviiliä, majoneesia, tomaattikastiketta, chilikastiketta, paprikajauhetta, valkosipulia, steviaa, suolaa ja pippuria)
 • Pehmeiksi ja makeiksi paistettuja sipulirenkaita
 • Salaattia
 • Tomaattia
 • Polar-juustoa (täyteläinen tietty!)
 • Vuohenjuustoa (jonka annetaan sulaa pannulla pihvin päällä… ommmnommnomm…!)
 • Raakaa punasipulia
 • Sokeroimatonta stevia-ketsuppia

Ruokaisampaan ”deluxe”-versioon tulee vielä paistettu kananmuna juuston ja pihvin väliin.

Quornpurilainen_3

Hakkaa jonkun Mäkkärin höttö-kasvispihvi-hampparin tai Hesen äklön karppurilaisen (liekö niitä enää edes valikoimassa..?) kuusi-nolla. Vegemestan Piraatti kuuluu myös kasvishampurilaisten eliittiin, mutta vhh:lainen valmistaa oman versionsa vaihtaen kaurapohjan mantelisämpylään.

Miksi ihmeessä Suomessa on niin h*mmetin vaikea löytää hyviä kasvishampurilaisia? Onko ravintoloille tai pikaruokakioskeille jotenkin erityisen haasteellista hankkia SOIJA(tai quorn)pihvejä niiden löröjen ja mauttomien juurespihvien sijaan? Kävisivät edes kerran maistamassa Vegemestan purilaista ja miettisivät sitten millainen kunnon kasvishampparin kuuluu olla.

Nii!

Terveisin Sanni.

Kommentit (25)
 1. Mä luulen, että tämä on ehkä rahakysymys. Luulen, että valmis soijapihvi kustantaa höttöistä kasvispihviä enemmän, vaikka soija onkin aika halpa raaka-aine. Mutta samaa mieltä olen tuosta kasvispihvistä, ei se ole mistään kotoisin. Myös vegelle pihvin kuuluu olla proteiinipitoinen, joten siksi meillä ei ole koskaan kotona koulun ruokaloista tai just muista tommosista halpisravintoloista tuttuja kasvispihvejä. Ellei sitten tehdä itse oikein kunnon kasviksista, jolloin mukaan lisätään vähintään kananmunaa ja myös esim. kikhernettä tms. lisäämään proteiinimäärää.

  Ihana ohje! Mä olen koittanut tota quornia ainoastaan vaan sellaisina paloina, mutta täytyypä miettiä jos ostais pihvejä kans.

  1. Meidän yliopiston ”herkku”-linjastolla on välillä ollut valikoimassa hyvänmakuinen kasvisburgeri, joka on maistunut myös näin kokeilevalle sekasyöjällekin. Kyseessä lienee ollut hyvin maustettu soijapihvi, ehkä, sillä juurespihvin varmaan olisin tunnistanut.

 2. Oi, kun ihanan näköistä! Tänne uppoaa kaikki, mikä edes tuoksahtaa vuohenjuustolle. :p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *