Sannin työpäivä – kulissien takana

Tänään jotain erilaista ja toivon mukaan kiinnostavaa – kurkistus ”kulissien taakse” Sannin työpäivään. :)

Tätä juttua ehdotti kollegani Merja, hän sanoi että jopa hänestä olisi kiinnostavaa lukea mun työpäivästä :) Teenhän suurimman osan työstäni etänä (- ja nyt tietysti kaikki meistä tekevät valtaosan etänä).

NHS:n osasto viime vuoden I Love Me -messuilla

Minulla tuli nyt toukokuussa vuosi täyteen NHS:llä eli Nordic Health Systems Oy:lla. Olin tehnyt jo aiemmin NHS:n kanssa yhteistyötä 10 vuotta, eli yritys on minulle enemmän kuin tuttu. Viime toukokuussa liityin sitten virallisesti NHS:n työntekijäksi. Teen työtä osa-aikaisesti, 3-4 päivää viikossa. Toinen työnkuvani on yrittäjä, eli kansankielellä ammattibloggaaja.

Käsillä oleva viikonloppu on itse asiassa viimeinen NHS-lipun alla. 1. kesäkuuta työnantajani on Transmeri Oy, johon Nordic Health Systems fuusioituu yrityskaupan seurauksena. Transmeri on suuri suomalainen maahantuoja, perheyritys sekin.

Olen töissä luonnonkosmetiikan markkinointitiimissä, ja työnimikkeeni on kutakuinkin markkinoinnin assistentti – tai tämän nimikkeen olen itselleni antanut :D Teen vähän kaikenlaista, mutta pääasialliset tehtäväni liittyvät sosiaalisen median markkinointisisällön suunnitteluun ja tuottamiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa paljon valokuvaamista, kuvien käsittelyä ja kirjoittamista. Eli asioita, joita rakastan! <3

Muita tehtäviäni ovat:

 • Käännöstyöt, etenkin ruotsi (olen ilmeisesti firman ainoa sujuvasti ruotsin kielen taitoinen, wuu-huu! 🇦🇽🇸🇪)
 • Artikkelien kirjoitus jälleenmyyjille, esimerkiksi Ruohonjuuren lehteen, Hyvinvoinnin Tavaratalon sivuille ym.
 • Blogiyhteistöiden suunnittelu (heh..! ☺️)
 • Messutyö ja tuote-esittelyt myymälöissä
 • Kosmetiikan ainesosia koskevien kysymysten selvitys

TYÖTILAT

NHS Oy:n toimisto sijaitsee Hyvinkäällä (tai sijaitsi, Transmerin toimisto puolestaan on Espoossa), ja ennen koronaa tein työpäivän Hyvinkään toimistolla 1-2 päivää viikossa. Muut päivät teen etänä Tampereella.

Minulla on Tampereella (vuokrattu) työhuone, jossa teen sekä blogi- että NHS/Transmeri-töitä. Työhuoneella säilytän valtaosaa työmateriaalistani eli kosmetiikkaa sekä kuvauslaitteita ja -rekvisiittaa, ja siellä on hyvin tilaa kuvata.

Kaikkein mieluiten kuitenkin kuvaan ulkona, ja minut voikin joskus bongata lähialueen metsistä ja ”jorpakoista” – välillä vaikka kadunreunasta – konttaamassa purkkien ja uskollisen Canonini kanssa (olen ollut Canon-tyttöjä koko elämäni ❤️)

Kuvaaminen on työssäni ehkä parasta. Rakastan valokuvaamista, ja olen harrastanut sitä enemmän tai vähemmän vakavissani tein-ikäisestä lähtien. Varsinaista ammatillista koulutusta minulla ei kuvaamiseen ole, mutta olen käynyt Ålands Folkhögskolanin vuoden mittaisen luontokuvauslinjan. Siellä opin paljon kuvauksen tekniikasta ja kuvien käsittelystä. (…ja pääsin kuvaamaan karhuja, OT..!)

Mahtava juttu työssäni NHS:lla/Transmerilla on myös se, että saan hyödyntää työssä monipuolisesti kaikkia taitojani ja osaamistani. Olen aina ollut aika hyvä kielten kanssa ja pitänyt kuvaamisen ohella kirjoittamisesta ja luovien juttujen toteuttamisesta, ja minulla on kosmetiikan myynnin ja markkinoinnin koulutus. Olen myös hyvin perehtynyt kosmetiikan raaka-aineisiin ja niiden vaikutuksiin. Saan hyödyntää työssäni kaikkea tätä. 🙏🏻🧡

Korona-aikana olen poikkeuksellisesti palannut tekemään töitä myös kotona.

Työhuoneeni sijaitsee toimistossa, jossa on paljon muitakin (ihan toisen alan) työntekijöitä, ja olen pyrkinyt välttämään toimistolla käymistä. Olen lähinnä käynyt työhuoneella iltaisin ja viikonloppuisin hakemassa materiaalia tai tekemässä jotain lyhyitä kuvauksia.

Muuten ”konttorini” on pääsääntöisesti ollut koronakevään aikana kotona. Ruokapöytä on toimittanut myös työpöydän virkaa – ja tämä Marimekkon-pöytäliina onkin käynyt monelle blogin lukijalle tutuksi myös blogikuvien taustalla..! :)

Yllä olevassa kuvassa on meneillään Benecos-huulipunien kuvaukset.

Olen raivannut kirja/CD-hyllyyn tilaa työkosmetiikalle, ettei tarvitse (enää) säilyttää purkkeja lattioilla ja huonekalujen alle tungettuna, niinkuin ennen vanhaan… (aikaa ennen työhuonetta).

ESIMERKKI TYYPILLISESTÄ TYÖPÄIVÄSTÄNI

06.30 Herään, teen kahvia

07.00 Puuhastelen omia (vastaan blogikommentteihin, teen aamujumpan, pesen hiukset tmv)

08.00 Avaan TEAMSin ja tervehdin kollegaani Merjaa, joka on työparini markkinoinnissa.
Käymme Merjan kanssa läpi päivän tehtäviä ja onko jotain akuuttia priorisoitavaa. Juttelemme ajankohtaisista kampanjoista ja niihin tuotettavasta materiaalista ja käymme läpi jälleenmyyjien toiveita markkinoinnin tuen suhteen.

Ryhdyn hommiin. Avaan muistion johon kirjaan Merjan kanssa lukkoon lyötyjä toimenpiteitä ja omia ideoitani ja koostan päivän tehtävät kiireellisyyden mukaan.

FACEBOOK. Tuotan sisältöä meidän brändien Facebook-sivuille. Nostan esiin esimerkiksi jälleenmyyjien ajankohtaisia kampanjoita tai tarjoustuotteita; toukokuussa esimerkiksi Ruohonjuuren Cattier-tarjouksia.

Kirkkaasti suurin osa päivästä voi mennä kuvien käsittelyyn ja kollaasien ja mainoskuvien luomiseen. Photoshop laulaa.

INSTAGRAM. Vastaan useista meidän brändien Instagram-tileistä ja tuotan niihin sisältöä sekä vastaan käyttäjien kysymyksiin ja kommentteihin.

Nurmen IG-tili on suosikkini, olen luonut sen itse alusta lähtien ja tykkään sen iloisen värikkäästä ja rennosta, luonnonläheisestä tyylistä. Seuraa Nurmea täällä.

TAIKA-sarjan some on sekin oma ”projektilapseni”, ja vasta alkukuopissaan.

Taika on uusi kotimainen, sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja joka lanseerataan syksyllä. Olen ollut mukana sarjan graafisen ilmeen ideoinnissa ja some-tilien suunnittelussa vuodenvaihteesta lähtien ja luonnollisestikin tosi innoissani siitä.

Voit lukea Taikasta lisää tästä postauksestani. Ja tietysti olisi kivaa, jos myös seuraat Taika-lapsen askeleita Instagramissa: @taika_natural. 😘 Facebook-sivu on vielä kehityksen alla.

Päivän aikana työkaverini saattavat pyytää minua tekemään jonkin käännöstyön hyvinkin nopealla varoajalla.

TEAMS kilahtaa, ja Merja saattaa pyytää kääntämään esimerkiksi Laveran tuleviin lanseerauksiin liittyvän dokumentin.

Tuotetietokannan perustiedot på svenska kuuluvat myös minun pöydälleni. Olen mm. kääntänyt ruotsiksi kaikkien Laveran ja Benecosin tuotteiden perustuotekuvaukset.

Joskus saatan tehdä käännöksiä koko päivän, mutta se on harvinaista.

Rengör huden skonsamt toistuu useasti…! ^_^

Kollaasit ovat mielipuuhaani, etenkin kun kuvissa on jotain värikästä. 🤗

Koen valtavaa mielihyvää kuvien käsittelystä, ja voisin viilata niitä loputtomiin. Nurmen tuotteet ovat niin kauniita ja suloisen (pastellisen..!) värisiä, että niitä on aivan erityinen ilo kuvata sekä työstää kuvamateriaalia. Nurmen saippuan voi sujauttaa mihin ympäristöön vain ja aina se näyttää söpöltä..! :D

13.00 Pidän lounastunnin.

15.30 Päivä päättyy.

TUOTTEISTA: ”MUN” PURKIT

Lopuksi haluan vähän rupatella suhteestani meidän tuotteisiin ja miten suhteeni on muuttunut niihin vuoden aikana (vai onko se muuttunut lainkaan..?).

NHS:n portfolioon kuuluvat brändit Lavera, Benecos, Cattier Paris, Nurme, GRN Shades Of Nature, UpCircle ja Cosnature. Näistä GRN tuli mukaan sen jälkeen kun itse aloitin talossa.

LAVERA – minulle rakkain ja läheisin NHS:n sarja, Laveran kanssa olen tehnyt läheisesti töitä jo 10 vuotta messuista tavaratalokeikkoihin ja koulutuksiin.

Suhteeni Laveraan on edelleen sama. Tykkään Laveran ”Luonnonkosmetiikka kuuluu kaikille” -ideologiasta. Lavera ei hienostele vaan haluaakin, että luonnonkosmetiikasta tulee mainstreamia ja että se on kaikkien saatavilla marketeissa ja päivittäistavarakaupoissa.

Kolme Lavera-lempparia: Sleeping Cream, Hydro Effect -seerumi ja Firming-ampullit. (On kyllä ihan pakko sanoa myös neljäs: poskipunat…! Ihan parhaita!)

BENECOS – edullinen ja nuorekas meikkisarja. Minulla ei ollut Benecosilta niin monia suosikkeja huulipunia lukuunottamatta ennen NHS:llä aloittamista, mutta erityisesti It Pieces -kokoelman ilmestyttyä viime vuonna arvostukseni sarjaa kohtaan kasvoi. It Pieces on minusta henkilökohtaisesti huulipunien ohella Benecosin laadukkain tuotekokonaisuus.

Kolme Benecos-lempparia: Pink Honey -huulipuna, Clear-kulmageeli, Ballerina Glam -luomiväri.

CATTIER PARIS – sarja oli pitkään minulle etäinen, ja löysin sen uudestaan kun se muutama vuosi sitten uudistui ja laajeni. Perusteellisesti olen päässyt tutustumaan Cattieriin vasta NHS:llä, ja myönnän, että siitä on tullut minun lempilapseni jopa Laveran ohi.

Cattier tunnetaan klassisista savituotteistaan, mutta minulle sarjan vahvuuksia ovat upeat puhdistustuotteet, hienostuneet voidekoostumukset sekä erityisesti herkän ihon Pink Clay -sarja jonka tuotteet ovat fantastisia.

Cattier on minulle kuin se lahjakas lapsi, jonka lahjakkuus on jäänyt hieman maailmalta pimentoon ja sitä vain haluaisi, että muutkin näkisivät lapsen potentiaalin..! Tiedättekö mitä tarkoitan…

Kolme Cattier-lempparia: Pulpe Fondante-miselligeeli, Rosee Florale -kasvovesi, Touche Veloutee -silmänympärysvoide.

UPCIRCLE – meidän ”kummajainen” ja oman tiensä kulkija, niin ihana mutta jostain syystä niin vaikeasti lähestyttävä UpCircle.

Kierrätettäviin, muuten jätteeksi päätyviin raaka-aineisiin ideologiansa pohjaava niche-sarja UpCircle on hieno brändi, jota suomalaisten on vaikea löytää. En tiedä ovatko tuotteet suomalaisten mielestä liian kalliita vai mistä nihkeys johtuu, sillä ainakaan laadun ei luulisi pettävän ketään. Odotin UpCirclestä tulevan hitin, mutta vielä ei ole sellaisia merkkejä ollut näkyvissä. Sääli. Joskus on todella vaikea ennustaa, mistä sarjoista kuluttajat innostuvat.

Kolme UpCircle-lempparia: alkuperäinen Body Scrub on kahvikuorintojen aatelia, Kahvi-kasvoseerumi on ihana, antioksidanttinen kasvoöljy, Oliivinkivi-kasvonaamio on miellyttävä, syväpuhdistava uutuustuote.

NURME – virolainen Nurme on mielestäni meidän helpoin sarja, kodikas ja hellyttävä ja täysi vastakohta erikoiselle UpCircelle. Nurme tunnetaan saippuoistaan ja supersuosituista palashampoistaan, ja viime vuonna sarja laajeni vihdoin myös monella voidemaisella vartalonhoitotuotteella.

Minulla ja Nurmella on tavallaan oma hauska ”tarina”, vaikka en ollut tehnyt Nurmen kanssa mitään töitä ennen kuin sarja tuli Suomeen. Törmäsin Nurmeen ensimmäistä kertaa eräällä Tallinnan reissulla, ja ihastuin sarjan yksinkertaisen tyylikkääseen lookkiin ja suloisiin tuotteisiin. Otin läjän kuvia Nurmen Telliskiven liikkeessä, aikeenani esitellä blogissa tämä kiinnostava virolainen tuntemattomuus.

No, ennen kuin ehdin kirjoittaa esittelyä, NHS:n Liisa otti minuun yhteyttä ja kertoi, että NHS aloittaa pian uuden ihanan sarjan maahantuonnin: ”Sellainen virolainen Nurme, oletko kuullut..? Haluaisitko tuotteita testiin ja mahdollisesti kirjoittaa sarjasta?”

🤗 Niin hauska sattuma! Loppu on historiaa: Nurme löysi nopeasti tiensä suomalaisten sydämiin ja siitä on tullut tunnettu ja rakastettu merkki.

Kolme Nurme-lempparia: Ruusu-kasvovesi, Kamomilla-kasvovesi, Monoi Tiare Rich Cream.

Näin päättyy kurkistus työni kulisseihin ja purkkien maailmaan :) Tässäkin kuvassa yksi ”kulissi”… lepohetki kesken tuotekuvausten ^_^

Oikein mukavaa viikonloppua ja ihanaa pian alkavaa kesää kaikille!

P.S. Kukas muistaa Työpäivä-postaukseni kymmenen vuoden takaa: 5. toukokuuta 2010…? Jos tätä lukee joku niin pitkään mukana roikkunut lukija, huikatkaa! Voi noita aikoja… Onnellinen kosmetiikkamyyjä…! ❤️ …ja lounastauolla ruisleipää..! ☺️

Kommentit (37)
 1. Petra / Viilankantolupa
  30.5.2020, 14:35

  Olipas kiva kurkkaus sun työpäivään! :)

  Mä teen vähän samankaltaisia hommia päivätyössä yhdellä maahantuojalla ja freelancerina toisella maahantuojalla ja sivuraiteelta tuuppaan sit blogiin kaiken sen muun kauneushässäkän ja sanataiteen, mikä ei sovi kummankaan rahaa tuottavan työn alle. :) Kuvaamista olisi kiva tehdä töissä enemmänkin, se on harmikseni jäänyt vähän vähälle. Ehkä otankin sen vaan puheeksi ja teen näkemystäni tykö, katsotaan kuinka käy!

  Musta on ollut hauska seurata kuinka moni viime vuosikymmenen alussa harrastuksekseen blogannut on siirtynyt töihin alalle, sekä kosmetiikkapuolella että aikanaan Bellan kautta tutuiksi tulleissa lifestyle-blogeissa. Intohimon merkitystä ei pitäisi koskaan vähätellä. Sillä on hurjan suuri eteenpäin vievä voima. <3 :)

  1. Kyllä ❤️

 2. Olipas ihana löytää sinun blogi uudestaan n.4 vuoden tauon jälkeen!! Elämän kiireistä johtuen blogien seuraaminen jäi. Tykkään sun aitoudesta ja oot kyllä ehdottomasti mun suosikki🙌😊 ihanaa pääsen taas inspiroitumaan sun postauksista! ☀️ihanaa kesää sulle ja kaikkea hyvää elämääsi! Annu

  1. Voi miten kivaa että löysit takaisin..! 🤗🤗 Oikein mukavaa kesää ja kaikkea hyvää sinullekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *