Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sannin pakkassuosikit

Ihanan poskia nipistelevän talvipäivän kävelyn inspiroimana esittelen teille tänään pakkaspäivien kosmetiikkasuosikkejani.

Prologi:

Kävin iltapäivällä lyhyellä talon-ympäri lenkillä koirien kanssa ja ihailin kaunista säätä… Pikkutassut eivät valitettavasti ole huurteisten päivien ulkoilumielekkyydestä samaa mieltä ja vaativat päästä syliin 4 minuutin kuluttua. Tylsät tyypit. Palasin sisään ja istuin koneen ääreen. Olisi kyllä niin kiva mennä ulos… mutta niin paljon sähköposteja, arvonta suoritettavana, jono purkkeja kuvattavana, Tallinnan ravintolan metsästystä…

Avasin viimeksi tulleen sähköpostin. Se oli Pohjolan Matkan Piialta. Se päättyi lauseeseen, ”Nyt olisi hyvä sää mennä ulos. Jos vain mahdollista, kone kiinni ja nuuskimaan raitista ilmaa :)”

Talvipaiva_140116

Kiitos Piia. Kone meni kiinni ja menin ulos pakkasen ja auringon hellittäväksi. :)

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0923

Tässä ovat talven suosikkini. Yksi monivuotinen kestosuosikki, yksi tämän talven kestosuosikki ja kaksi ihan tuoretta tapausta.

Sannin_pakkassuosikit_Hauschka

Dr. Hauschka Hoitava Värivoide (nykyiseltä modernisoidulta nimeltään Sävyttävä päivävoide)

Olen tykännyt käyttää Hauschkan Hoitavaa Värivoidetta talvisin jo monta vuotta, nyt varmaan jo kuudes talvi menossa. Tutustuin voiteeseen aikoinani työpaikallani ja ihastuin siihen kun otin näytteen kotiin. Tämä on rasvaisin voide mikä minulla on käytössä, ja koostumukseltaan aivan erilainen kuin mikään muu lempparivoiteeni. Dr. Hauschkan luokituksen mukaan Värivoide ei edes ole erityisesti kuivan ihon voide, mutta rasvaiselta ja täyteläiseltä se todellakin minun hipiälläni tuntuu.

Voide jättää iholle selvän suojaavan tunnun, mutta ei jää kiiltelemään tahmeana. Tai no, kyllä iho tavallaan on ”tahmea” verrattuna siihen pintaan minkä muut käyttämäni kevyet voiteet ja seerumit jättävät.

Voiteesta on vain yksi sävy ja se näyttää pelottavan tummalta, mutta pigmenttiä on lopulta tosi vähän ja sävy on iholla täysin läpikuultava. Voide ei tuo minkäänlaista peittoa, vain elävöittää ihon sävyä hitusen. Juuri sekin oli yksi syistä miksi alunperin ihastuin voiteeseen; olin tuolloin vielä haamunkalpea talvisin ja Hauschkan värivoiteella sain elävöitettyä ihoani huomaamattomasti. Vaikka voide on rasvainen, se sopii minulla myös mineraalimeikin alle. Tietysti annan voiteen imeytyä kunnolla ennen meikkausta.

Bonuksena tuoksu… Tämä voide tuoksuu voimakkaasti puuteriselle ruusulle joka on Hauschkan signature-tuoksu. Olen aivan koukussa tuohon tuoksuun. Tämä voide on rakkautta! Melkein harmittaa, että sitä voi käyttää vuodessa vain niin lyhyen aikaa.

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0925

RMS Beauty Oil

Tämän sain testiin juuri ennen joulua. Aluksi se tuntui hieman liian raskaalta iholleni, kyseessä ei siis ole kuivaöljy. Nyt kovien pakkasten purressa öljy on tuntunut täyteläisyydessään juuri sopivan suojaavalta ja ravitsevalta. RMS Beauty Oilin koostumus on jotain kevyen ja raskaamman öljyn väliltä, se ei ole paksua ja jätä kiiltävää pintaa mutta ei ole kuivaöljymäistäkään. Siinä on myös todella kiinnostava, vaniljaisen mausteinen tuoksu. Erikoinen ja persoonallinen. Tuoksu tuo öljyy ripauksen ylellisyyttä. Ja onhan pullokin tyylikäs.

Rasvaiset ja öljyiset tuotteet ovat iholle parempia pakkasella kuin paljon vettä sisältävät voiteet, sillä a) vesi voi jäätyä ihon pinnalla ja b) vähärasvainen voide ei jätä ihoon yhtä suojaavaa pintaa kuin rasvainen.

Itse huomaan eron selvästi: kun ulkoilen kevyellä, vesipitoisella ”normivoiteellani”, on ihoni illalla tai jo heti sisään tultua pinnasta kuivettunut ja kireän, epämukavan tuntuinen. Öljyllä tai Hauschkan Värivoiteella iho ei kuivu. Talven vaikutuksen huomaa muuten aamuisinkin, vaikka on juuri herännyt lämpimästä vuoteestaan eikä jäisistä olosuhteista, on iho imenyt yön aikana kaiken voiteen niin että pinta on kuin se ei olisi voidetta nähnytkään. Pintakuivuus on pahimmillaan ja tuo pienimmätkin juonteet esiin niin että kun naamaa vähän mutristaa, on näky kuin jonkun karmean ryppyfiltterin läpi katseltuna. Voidetta päälle vain taas ja äkkiä.

RMS:n tuotteista tulee muuten lisää juttua myöhemmin.

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0932

Ceridal Lipogeeli

Parasta huulille tällä hetkellä! Ah, mikä rasvainen ihanuus!

Olen koekäyttänyt Ceridalin tuotteita joulukuun puolesta välistä lähtien osana Indiedaysin ja Ceridalin kampanjaa jossa olen mukana, ja tämä voide on päätynyt hc-käyttöön. Lipogeeli on yhtä kuin vedetön ”mineraaliöljyjankki”. Todella paksua, tahmeaa ja rasvaista kamaa. Ihan täydellinen kuorrutus halkeileville huulille ja myös mainio kynsinauhojen pehmittäjä.

Ceridal-koejaksolla muuten sain käytännön kautta teho-oppitunnin mineraaliöljyjen eri tyyppisestä vaikutuksesta ihon kosteutuksessa verrattuna kasviöljyihin. En ole koskaan aiemmin käyttänyt näin rasvaisia mineraaliöljypitoisia perusvoiteita, ja nyt tuli konkreettisesti todettua, mikä etu niillä voi olla kasviöljyihin verrattuna.

En ole todellakaan vaihtamassa luonnonkosmetiikasta apteekin perusvoiteisiin, mutta oli kiinnostavaa havaita, että kaikesta kosmeettisesta ”tylsyydestään” ja paikoin huonosta maineestaan huolimatta mineraaliöljyillä on joissain tapauksissa etunsa kasviöljyihin nähden. Mineraaliöljyt eivät imeydy ihoon toisin kuin kasviöljyt, ja muodostavat ihon pinnalle kosteuden haihtumista estävän kalvon. Ne eivät siis itsessään kosteuta tai ravitse, mutta lukitsevat kosteutta ihoon kenties tehokkaammin kuin mikään kasvipohjainen öljy. Minulla ei ole viimeisestä tieteellistä faktaa, mutta omat huuleni ovat läheisin konkreettinen esimerkki: edes paksuin sheavoi ei pysy huulillani vaan on kohta ikään kuin ”kadonnut” jonnekin ja minun on taas lisättävä rasvaa, kun taas mineraaliöljypitoinen rasvaseos (joita Blistex ja Carmexkin ovat ;)) tarraa huuliin tehokkaammin eikä haihdu yhtä nopeasti.

Mineraaliöljyillekin on siis todellakin paikkansa ihonhoidossa. Ceridal-kokemuksia tulossa ensi viikolla lisää.

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0940

Lumene Bright Now 360º -silmänympärysvoide

Tämä on niin uusi tuote että en tiedä onko se vielä edes kaupoissa! Mutta ihastuin siihen heti, nimenomaan talvisilmänympärysvoiteena.

Pakkauksessa lukee hassua kyllä englanniksi ”this lightweight treatment” – minusta voide on hyvin täyteläinen. Saattaa tietysti olla, että olen vain niin tottunut kevyempiin koostumuksiin että se vaikuttaa kokemukseen. Minun ihollani voide on ihanan runsaan tuntuinen, sellainen jota en tykkäisi käyttää lämpimällä säällä mutta juuri nyt iho tuntuu oikein huutavan tällaisten täyteläisempien koostumusten perään. Nakkasin heti Lavera-lempparini sivuun ja Lumene siirtyi tehokäyttöön.

Tuotekuvauksen mukaan Bright Now 360º -silmänympärysvoide ”kirkastaa silmänympärysihoa, silottaa ikääntymisen merkkejä, auttaa vähentämään turvotusta ja tummuutta ja madaltaa juonteita.” Voiteen sisältämä Beautifeye-teknologia (heh, nokkelan nimen ovat keksineet :)) auttaa kuulema myös kohottamaan veltostunutta yläluomen ihoa. Hmmm. No, jälkimmäisestä en osaa vielä sanoa mitään näin lyhyen tuttavuuden jälkeen, mutta rehellinen ja korulauseeton käyttökokemus on se, että voide vain tuntuu tällä hetkellä talven koettelemalla, haurastuneella silmänympärysihollani todella ihanalta. Se kosteuttaa ja pehmentää pintajuonteita tehokkaasti eikä jää rasvaisen näköiseksi.

Sannin_pakkasvinkit_IMG_0948_2

Heitän tähän vielä pari öljyvinkkiä talvi-iholle:

– Nopeasti imeytyvän kuivaöljyn ystäville suosittelen helposti päivittäistavarakaupoista löytyvää L’Orealin Nutri Gold -öljyä.

– Oikein kuivaihoisen hipiä ilahtuu ”rasvaisemmista” öljykoostumuksista, kokeile esimerkiksi avokadoöljyä tai arganöljyä. Kummatkin sopivat myös hiusten hoitoon ja totta kai myös vartalon iholle. L’Orealin öljy taas ei oikein sovellu hiuksille tai vartalolle käytettäväksi.

Sannin_pakkasvinkit_Flow_

Ja vielä tämä pitää näyttää! Itse en tykkää näin kiiltävän rasvaisesta koostumuksesta silmänympäryksillä, mutta joku toinen voi tykätä, ja tällainen koostumus on kiistatta kaikkein suojaavin. Silmänympäryksillekin on saatavana vedettömiä voiteita, sellainen on ollut ”iät ja ajat” Dr. Hauschkan valikoimassa, ja nyt myös kotimaisen Flow Kosmetiikan Wilderness -linjassa. (Hellyttävä tuo nimi – Silmienympärys & Huulipalsami :))

Juuri eilen vinkkasin Hauschkan balsamista eräälle lukijalle joka etsi oikein täyteläistä silmänympärysvoidetta rutikuivalle sy-iholleen. Koska satuin juuri saamaan kotimaisen vastineen testiin, niin mieluusti tuon myös sen esiin. Go sinivalkoinen jalanjälki! :)

*

Käytättekö te talvisin eri ihonhoitotuotteita kuin muuhun aikaan vuodesta? Mitkä ovat teidän talvilemppareita?

    .

Postauksen tuotteet Dr. Hauschkan Värivoidetta lukuunottamatta on saatu blogin kautta.

Kommentit (100)

 1. Jonttu

  Kysymykseni ei ilmeisesti tullut perille, kun sain vastauksen ”kirjoitat liian nopeasti”. Mutta siis osaisitko oman iholaatusi ohi jotakin edullista ja hellävaraista muovintonta kuorintaa hellälle kasvojen iholle. Onkohan entsymaattisista kuorinnoista olemassa edullisia vaihtoehtoja?

  • Anna

   EkoPharman Mustaherukkakuorinta on hellävarainen, mutta en tiedä sopiiko se ihan kategoriaan ”edullinen”. Itselläni on nykyään tosi herkkä iho, eikä tuo kuorinta ole aiheuttanut mitään ärsytystä, punoitusta tms.

  • Sanni

   Kaikki luonnonkosmetiikan kuorintatuotteet ovat muovittomia. Edullista happo/entsyymikuorintaa ei tule mieleen, ja tuota Annankin mainitsemaa EkoPharman Mustaherukkakuorintaa en ole vieläkään itse kokeillut, joten en osaa sanoa siitä mikään.

   Mitä rakeellisiin tulee, yritin miettiä jotain mahdollisimman pehmeä- ja harvarakeista luonnonkosmetiikan kasvokuorintaa jota suositella, mutta valitettavasti sellaista ei tule juuri nyt mieleen. Mieleen tulevat ovat tymäkämpää, tiheärakenteista laatua, joita kenties herkkäihoisena haluat vältellä. Palaan asiaan jos hellävarainen raekuorinta nousee jostain pääni sisuksista pintaan :)

   Yksi vaihtoehto voisi olla Dr. Hauschkan jauhettuun manteliin pohjautuva puhistusvoide, jota ei myydä kuorivana tuotteena eikä sitä Hauschkan filosofian mukaisesti saisi edes hieroa ihoon, vaan taputella (koska Hauschkalla ei kannateta ihon mekaanista kuorintaa). Tuo puhdistusvoide kuitenkin kiistatta toimii myös kevyesti kuorivana koostumuksensa puolesta. Ei kukaan hauschkalainen varmaan tule taaksesi väijymään ja syyllistämään jos hierotkin tuotetta kasvoille :D

   • Elli A

    Dermalogicalla on tosi pienirakeinen ja hellävarainen raellinen kuorinta. Olisiko Daily microfoliant. Se on sellainen jauhe, jonne sekoitetaan kämmenellä pieni määrä vettä ja siitä muodostuu hennosti vaahtoava mömmö. On tarkoitettu päivittäiseen käyttöön, joten siksikin hyvin hellävarainen.

    • Sanni

     Joo, tiedänkin tuon :) Olen joskus muinoin kokeillut mutta en enää muista mitä tykkäsin. Syyskuun LivBoxissa taisi tulla sellainen pikkukoossa, täytyykin muistaa jonain päivänä taas kokeilla.

     Hinnaltaan Dermalogica ei kuitenkaan taida olla sitä mitä Jonttu etsii, eikös sarja ole vähän sinne tyyriimpään päin?

     • Elli A

      Saattaa olla, kun koko sarja on hieman ylihintainen. Sain itse aikoinaan jonkun oston yhteydessä näytepurkin tuota jauhekuorintaa ja se näytekoko kesti todella kauan mun käytössä. Eli luultavasti oikea kokokin on hyvin riittoisa, mutta kertaostona varmasti kallis.

   • Anna

    Cattier Paris Savikuorinta on edullinen, hellävarainen ja hyväntuoksuinen kuorinta :)

     • Anna

      Jep, juuri tuo :) Löytyy esim. Biodellyn, Ruohonjuuren ja Sokoksen valikoimista. Rakeet ovat pieniä ja sopivan harvassa, ja jättää ihon mukavan pehmeän tuntuiseksi.

      Ostin tuon oikeastaan alunperin miehelleni, joka kuorii ihonsa aina parranajon yhteydessä. Aiemmin käytössä oli joku L’Oréalin ihoa kuivattava kemikaalipommi, mutta onneksi tämä Cattierin huomattavasti hellävaraisempi versio kelpaa. Tuoksu on miellyttävän piparminttuinen, eli sopivan unisex. Itse suosin enemmän rakeettomia kuorintoja, mutta välillä tulee tätäkin käytettyä.

      • Jonttu

       Kiitokset tuotevinkeistä! Minulla on vain savipohjaisista tuotteista jäänyt kummittelemaan sellainen mielikuva, että kuivatti pahasti ihoa (taisi olla joku Lumenen naamio vuosikymmen sitten).

  • Sarppa

   Suht edullinen rakeeton kuorinta on Malu Wilzin papaija-kuorinta. Sokkarilta ja Emotioneista olen ostanut ja hinta n.15e ollut ainakin ennen. Se aine on sellaista putua, mikä sekoitetaan veden kanssa tahnaksi.

  • Jinnai

   Itselläni on herkkä iho ja mun iholle on sopinut mm. Sokokselta saatava herkälle iholle sopiva puolalainen Ziaja- sarja. Etenkin sarjan entsymaattinen kuorinta on hellä kasvoille JA kukkarolle :D

   • Sanni

    Mahtavaa kun jaatte aktiivisesti vinkkejä täällä :) Peukku!

    • Jonttu

     Tosiaan ihania tuotevinkkejä, aion kokeilla näitä! :)

     Voisitko Sanni muuten jossakin vaiheessa esitellä tuota mukavan edullista mutta aika mielenkiintoiselta vaikuttavaa Ziaja-sarjaa? Olen viime aikoinan nähnyt sarjan tuotteita Sokoksella ja Tokmannillakin ja miettinyt, että mikähän tämä on pullojaan. Huomenna tarkoitus ostaa sarjan hellävarainen kuorinta testiin.

     • Sanni

      Voisitko Sanni muuten jossakin vaiheessa esitellä tuota mukavan edullista mutta aika mielenkiintoiselta vaikuttavaa Ziaja-sarjaa?

      En osaa sanoa, itseäni sarja ei ole jostain syystä koskaan kiinnostanut.

      Ziajaan muuten liittyy hassu blogimuisto blogin alkuvuosilta. Sarja oli juuri rantautunut Suomeen, ja sieltä otettiin minuun yhteyttä ja tarjottiin jotain suihkugeeliä ja vartalovoidetta testiin. Tuolloin koin erityisen tärkeänä, että en lähde mukaan ”massakampanjoihin” joissa samat tuotteet lähetetään suunnilleen kaikille tunnetuille bloggaajille, ja kysyin, kuinka monelle muulle bloggaajalle tuotteita on lähdössä. Sain vähän kiertelevän vastauksen että ”Nooh, muutamille”. Koska tuotteet eivät herättäneet minussa erityistä innostusta enkä kokenut että saisin niistä kiinnostavaa juttua blogiini, kieltäydyin. Muutamia viikkoja myöhemmin niitä sitten näkyikin vaikka missä blogeissa, mieleen on jäänyt etenkin MouMou. Ajattelin että hahaa, arvasin että tää oli tällainen massakampanja, hyvä etten lähtenyt mukaan ^_^

      Sittemmin olen vuosien varrella tottunut blogimainonnan maailmaan, ja onneksi blogimarkkinointi on muuttunut ja kehittynyt siten, että enää tasan samoja tuotteita ei lähetetä kaikille. Siinähän ei ole mitään järkeä. Nykyään voin esitellä myös sellaisia tuotteita joita tiedän lähetetyn myös 10 muuhun blogiin, jos tuotteet oikeasti kiinnostavat minua tai niissä on jotain niin erityistä että tiedän saavani niistä kiinnostavan esittelyn aikaiseksi. Massakampanjoita mielekkäämpää on kuitenkin aina kirjoittaa vähemmän tunnetuista tuotteista tai tuotteista, jotka eivät ainakaan juuri sillä hetkellä näy myös 20 muussa blogissa. Ajattelen asiaa lukijan näkökulmasta ja minusta olisi tylsää lukea juttuja samasta vartalovoiteesta jokaisesta kauneusblogista.

      • Jonttu

       Hyviä pointteja. Mutta onko tätä sarjaa siis ollut jo pidempään Suomessa? Kun itse aina kuljen silmät auki katsellen huvikseni kaikenlaisia ihonhoitosarjoja suurella mielenkiinnolla, mutta tätä olen nähnyt ensimmäisen kerran vasta tämän vuoden puolella.

       • Sanni

        On ollut jo pidempään.

 2. Maija

  Heippa! Mitäs tuotetta suosittelisit kasvojen suojaksi saunomisen ajaksi? Rakastan saunomista, mutta ärhäkän couperosani takia en saisi saunoa lainkaan. Nenäni on kärsinyt ajan mittaan pahiten, ja on jo kroonisesti punakka. Olen siis jo kohta 38v.

  • Sanni

   Hei Maija!

   Oikein rasvainen, paksu perusvoide tai kosteuttava naamio sopivat tarkoitukseen :) Ei kuitenkaan mikään missä on mentolia tai muita minttuyhdisteitä.

   • Jonttu

    Vanhempieni luona ei ollut kuin saunahunajaa, ja suojasin sillä. Ei kuitenkaan anna mitään parasta suojaa.

  • LA

   Ei ehkä kaikista kätevin neuvo, mutta itselläni on sama ongelma, ja mulla toimii se, että laitan ison pyyhkeen pään päälle :D Eli muu kroppa on paljaana, mutta jostain syystä tuon pyyhkeen sisällä on lämpötila huomattavasti alhaisempi kuin sen ulkopuolella. Kasvot eivät siis altistu läheskään yhtä pahalle kuumuudelle kuin muu vartalo. Tosin moni varmaan saattaa ahdistua peitettynä olemisen tuntemuksesta, joten tämä on ehkä näitä ”not for everybody” -vinkkejä. Mulla kuitenkin toimii melko hyvin, voi ottaa koviakin löylyjä mutta kasvot säästyvät pahimmalta kuumuudelta.

 3. Henna

  Onko tuossa Lumene Bright Now 360º -silmänympärysvoiteessa mikromuovia? Lumene tuntuu laittavan mikromuovia melkein jokaiseen tuotteeseensa. Lumenen tapauksessa mikromuovi on yleensä nimellä Acrylates Crosspolymer.

  Lisää tietoa mikromuovin nimistä löytyy osoitteesta http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/18/pesetko-kasvosi-muovirakeilla

  • Sanni

   Hei Henna!

   En ole nyt viikonloppuna kotona joten en pääse tarkistamaan Bright Now -silmänympärysvoiteen inciä. Palaan asiaan ensi viikolla.

   Muoviyhdisteethän tosiaankin ovat erittäin yleisiä kosmetiikassa, ei pelkästään Lumenella.

   • Henna

    Muoviyhdisteet ovat valitettavan yleisiä ja niitä löytyy yllättävistä paikoista kuten päivävoiteista, silmänympärysvoiteista ja kasvovesistä. Muutkin kuin Lumene käyttävät niitä. Lumene vain mainostaa erityisesti luonnon avulla jotenka tulee aika huijattu olo, kun samalla saastuttavat luontoa laittamalla muoviyhdisteitä lähes jokaiseen tuotteeseen.

    • Sanni

     Lumene vain mainostaa erityisesti luonnon avulla jotenka tulee aika huijattu olo, kun samalla saastuttavat luontoa laittamalla muoviyhdisteitä lähes jokaiseen tuotteeseen.

     Tämä pätee hyvin monen kasvipohjaisilla ainesosilla itseään mainostavien kosmetiikkayritysten kohdalla, myöskään The Body Shop ei ole Lumenea ”parempi” tässä asiassa. Juuri siksi on olemassa sertifioitua luonnonkosmetiikkaa jotta kuluttajalle olisi helpompaa tehdä valintoja sen perusteella, kuinka ympäristöystävällistä kosmetiikkaa hän haluaa käyttää. Jos ympäristöarvot ovat tärkeitä, ei pitäisi luottaa sellaisiin merkkeihin jotka vain mainostavat luonnollisilla raaka-aineilla. Moni kuluttaja tämän jo ymmärtääkin, kasvipohjaiset ainesosat ovat tehokas markkinointikeino mutta eivät tokikaan kerro koko tuotteen ympäristöystävällisyydestä. Jos haluaa vältellä esimerkiksi noita muoviyhdisteitä, voi asiasta varmistua melkeinpä ainoastaan valitsemalla sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

     • Henna

      Sertifioituun luonnonkosmetiikkaan siirtymistä olen harkinnut ja pikkuhiljaa tuotteiden loppuessa varmaan siirrynkin. Mielelläni käyttäisin Suomalaista kosmetiikkaa mutta luontoarvot menevät kyllä sekin edelle. Jos joskus jaksat tehdä jonkinlaisen koontipostauksen eri luonnonkosmetiikkamerkeistä, niin luen sellaisen mielelläni.

      • Sanni

       Jos joskus jaksat tehdä jonkinlaisen koontipostauksen eri luonnonkosmetiikkamerkeistä, niin luen sellaisen mielelläni.

       Tällainen on ollutkin mielessäni jo tosi pitkään :)

       Jos haluaa käyttää suomalaista sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, suosittelen mitä lämpimimmin EkoPharmaa, mutta sitä saa vain hoitoloista eli ei ole niin helposti löydettävissä.

 4. Sara

  Mulla on jo useamman vuoden ollut käytössä tuo ceridal huulirasvana, muita huulirasvoja en voi käyttää ollenkaan atopian vuoksi :(

  • Nimetön

   La Roche-Posay Cicaplast huulivoide on tosi hyvä tuote kuiville huulille! Voide on koostumukseltaan sopivan jähmeää ja jättää huulille miellyttävän tuntuisen suojaavan kalvon, vaikka ei sisälläkään mineraaliöljyjä.

   Itse suosin ehdottomasti luonnonkosmetiikkaa, mutta talvisin huuleni menevät tosi huonoon kuntoon, eikä luonnonkosmetiikan huulirasvat riitä. Sama juttu on valitettavasti myös ekaluokkalaisella tyttärelläni, jolla taitaa olla taipumusta atopiaan. Viime talvena hänen huulet ja huultenympärys rohtuivat rasvaamisesta huolimatta niin pahasti, että lääkäri määräsi kortisonivoiteen tilanteen helpottamiseksi :(

   Tämän La Roche-Posayn huulivoiteen löysin tänä syksynä ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Huulet ovat meillä molemmilla pysyneet pakkasista huolimatta kunnossa. Yöksi tai ulkoilun ajaksi ekstrahoitava kombo on Hurraw! Moon Balm -huulirasva ja Cicaplast huulivoide päälle suojaavaksi kerrokseksi :)

   • Sanni

    Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo Cicaplast, täytyy laittaa nimi ylös :)

    Kiinnostaisi tietää mikä luonnonkosmetiikan rasvoissa on sellaista, etteivät ne pysty suojaamaa huulia yhtä hyvin kuin mineraaliöljy (tai muut synteettiset ainesosat). Jotenkin kumma juttu, mutta en tietysti kuvittelekaan että ihon ja kemikaalien välinen ”yhteenpeluu” olisi aina selvää :D

 5. Kukka

  Mulle Dr. Hauschkan ominaistuoksu on ollut hyttysmyrkkyä vastaava haju, joten kiva kuulla, että muutakin on tarjolla :)

  Itse käytän talvisin suihkun jälkeen kasvoille Lumenen sensitive sarjan naamiota kuin kosteusvoidetta. Löysin sen viime talvena ja vihdoin talven kiristelevä iho jäi historiaan. Huulet eivät selviäisi ilman jokaöistä Bepanthenia. Mut joku muu voide voisi olla hiukan miellyttävämpi, joten laitan tuon Ceridalin muistiin. Body butterit on käytössä talvella, kesällä riittää paaaaaljon kevyempi rasvaus.

 6. Mirva

  Miun pitää kyl myöntää, et samoilla kamoilla kesät talvet menen. :D

  Huomaan kyllä et huoneilman lämmön kohotessa, ja ulkoilman kylmetessä alkaa iho kesimään mut pelinörttinä joudun tasapainotella pelien ja kosmetiikan välillä ”oma-kiva-rahan” kanssa, ja valitettavan usein se kosmetiikka jää toiseksi. Meikkaankin niin ääriharvoin, ehkä kerran pari kuukaudessa, jopa silloin kun töissä käyn, kun en viitsi pestä meikkejä pois ennen treenejä. Joten niinä työpäivinä kun on treenit, katson parhaaksi olla meikkaamatta lainkaan. Mut tietty kosteusvoide on niinäkin päivinä must koska muuten olo ihon kireyden, kutinan ja kirvelyn kanssa on sietämätön. Kosteusvoiteen lisäksi ainoastaan huuli- ja käsirasva on säännöllisessä käytössäni. Ja jos jaksan ja kehtaan, ni illalla suihkun jälkeen rasvaan koko kropan mutku se on tylsää, ja sit pitää venaa et se kuivaa ja on vielä tylsempää, ni sitä ei tapahdu niin useasti kuin olis ehkä hyvä. Tätä mieltä ainakin on verille raavitut etusääreni :p

  Ja vastaus siihen, miksi tätä blogia seuraan vaikken kovin kosmetiikkafriikki ole, on se et tykkään katsella kauniita asioita. :)

  • Sanni

   Hei Mirva! :)

   Tuli mieleen, että sinulle saattaisi sopia suihkussa käytettävä ihonkosteuttaja, niitähän on nyt tullut paljon markkinoille parin viime vuoden aikana. Niitä myydään ”in shower body lotion” -nimellä. Eli voide hierotaan suihkussa märälle iholle, annetaan vaikuttaa hetki (ei pakollista mutta tehostaa tietysti vaikutusta) ja sitten iho huuhdellaan.

   In shower-kosteustuote ei tietenkään jätä iholle yhtä paljon kosteutta ja rasvoja kuin varsinainen kosteusvoide, mutta on ehdottomasti parempi kuin ei mitään kiireiselle tai rasvaamislaiskalle ihmiselle :) Pystyn hyvin samaistumaan tuohon ettei jaksaisi odottaa kun voide kuivuu suihkun jälkeen, ymmärrän täysin tuollaisen ”laiskuuden”! :D Onhan se inhottavaa vetää vaatteet rasvasta kiiltävän ihon päälle jos ei ole aikaa odotella voiteen imeytymistä.

   Ja vastaus siihen, miksi tätä blogia seuraan vaikken kovin kosmetiikkafriikki ole, on se et tykkään katsella kauniita asioita. :)

   Voi kiitos <3 :)

   • siru

    Niinä suihkupäivinä kun en jaksa rasvata ihoa suihkun jälkeen laitan suihkumärälle (ennen pyyhkeellä kuivaamista) iholle öljyä (esim sitä born to bion arganöljyä). Levittäessä liika vesi ”kuivuu” iholta ja sitten on helppo taputella iho kuivaksi. Mun mielestä on toiminut hyvin eikä iho jää klähmäiseksi vaan voi pukea heti.

 7. NG

  Unohtui sanoa, että olen tänä talvena aloittanut Yves R:n Riche Creme Omega-seerumin käytön – tuli lahjana, ja en olisi ikinä ostanutkaan. Näissä Yvesin hoitotiivisteissä on todella tymäkkä haju!! Kuten tuli jo pari vuotta sitten todetuksi…
  Sisältö on ihan OK, glyseriiniä, soijaöljyä, shea-voita, ja hajusteen jälkeen kokonainen litania ties mitä kasvikunnan ihmeitä… liekö niillä hajusteen jälkeen enää vaikutusta…?

  Koostumus on tahmeaa, eli kosmeettinen miellyttävyys ei kuulu vahvuuksiin :) Käytän tämän loppuun, mutta toiste en ota edes ilmaiseksi, vaikka kosteuttavalta ja hoitavalta tuntuukin. JOnkun pitäisi Yves Rocheria valaista vahvojen hajusteiden epämukavuudesta..

  • Elli A

   Musta tuntuu että kun on tottunut luonnonkosmetiikkaan, niin tosi moni normikosmetiikan hajuste alkaa tuntua ihan mahdottomalta. Olen joskus muinoin käyttänyt Biothermin seerumeita ja voiteita, mutta nyt ne tuntuvat niin parfyymoiduilta, ettei edes näytteitä tule edes matkoilla käytettyä.

   En tarkoita että tuotteiden pitäisi olla hajusteettomia, mutta voisiko sama tuoksu olla edes hieman miedompi.

   Sitten taas on joitain tuotteita, joiden voimakasta hajustamista en ymmärrä ollenkaan. Esimerkiksi sy-voiteet tai ripsivärit! :-) Kaipaako joku oikeasti hajuvedelle tuoksuvaa ripsiväriä?

  • Sanni

   :D :D :D

   Uskoisin että Rocherilla on tehty kuluttajatutkimuksia tai -kyselyjä tuotteiden koostumusta ja tuoksua koskien, niinkuin olettaisin kaikkkien suurten kosmetiikkayritysten (ja miksei pienempienkin). Ilmeisesti suurempi määrä asiakkaita kokee vahvat tuoksut myönteisenä asiana. En usko, että mikään valmistaja formuloisi tuotteensa niin, että lopputulema olisi vastoin enemmistökäyttäjäkunnan mieltymyksiä.

   • Elli A

    Varmasti näin. Ja eivät ne tuoksut minuakaan häirinneet ennenkuin olin totutellut pois niistä. :-) Mutta tuo ripsivärin hajustaminen..? Voiko tosiaan olla että siitäkin on enemmistö sitä mieltä, että on tarpeen. Aika harva valtavirtamerkki kuitenkaan hajustaa niitä voimakkaasti, mutta ne harvat hajustavat sitten muidenkin edestä ;-)

    • Sanni

     Mutta tuo ripsivärin hajustaminen..? Voiko tosiaan olla että siitäkin on enemmistö sitä mieltä, että on tarpeen.

     Nojoo, se on kyllä outoa, tuosta olen samaa mieltä. En näe ripsarin hajustamista perusteltuna muuten kuin siinä tapauksessa, että maskaran raaka-aineet itsessään tuoksuisivat niin pahalle että se haluttaisiin maskata (öö, Finglish, anteeksi) parfyymilla.

 8. SiiriS

  Näenkö omiani vai onko tuossa Lumenen silmänympärysvoide putkilossa tuollainen pumppupullojen noh pumppu? :o Tähän asti oon aina ympäri vuoden käyttänyt tyytyväisenä Dermosilin Fresh! sarjan kosteuttavaa mattageelivoidetta (purkki näköjään taas muuttunut), mutta kesästä asti Lumenen bright now voidetta käytin. Se ei kuitenkaan ollut tarpeeksi kosteuttavaa ja loppui sopivasti ihon alkaessa kuivua enemmän, nyt olen Lumenen arctic aqua tehokosteuttavaa geelivoidetta käyttänyt, mutta sekin on vähän siinä ja siinä riittääkö.

  • Sanni

   Näenkö omiani vai onko tuossa Lumenen silmänympärysvoide putkilossa tuollainen pumppupullojen noh pumppu?

   Kyllä on :) Söpöä! :) Ja tosiaan epätavallista kun on kyseessä noin pieni pakkaus.

   • SiiriS

    Wou, ompa erikoista. :)

 9. Jenni

  Lumenen kosteuttava ja rauhoittava naamio menee täällä talvella yövoiteena, välillä tuntuu olevan ainoa, joka oikeasti imeytyy ja kosteuttaa. Madaran kasvoöljyäkin olen kokeillut tänä talvena, kun tuntuu kovin kiristävältä, mutta en tiedä, vähän tuntuisi tukkivan ihoa? Olenkin vähän ihmetellyt, missä vaiheessa sitä öljyä oikein pitäisi laittaa ja laitetaanko vielä rasvaakin… Vastaushan taisi löytyä tästä keskustelusta, jatketaan harjoituksia :)

  • Sanni

   :)

   Öljyjen käyttö on tosiaan vähän hämmentävää, etenkin kun eri valmistajilla on eri suosituksia missä vaiheessa tuotejärjestystä niitä laitetaan. Lopulta kannattaa muistaa vain tuo ”kultainen sääntö”, että öljy imeytyy parhaiten kun alla on kosteutta veden, kasvoveden, seerumin tai voiteen jäljiltä.

 10. Elli A

  Decubalilla on myös sellainen tehovoide, jota voi käyttää huulille. Se on sellaista puoliksi läpinäkyvää voidetta. Lip & Dry Spot Balm. Täällä käytössä yöhuulivoiteena. Siinä on muistaakseni mineraaliöljyä, mehiläisvahaa ja lanoliinia, eli ainakin rasvoja riittää. :-)

  • Sanni

   Hahah, arvaa keltä löytyy tuokin laatikon pohjalta…! ^_^ Sain sen ehkä kaksi vuotta sitten, tai kolme… Ööö… ja unohtunut.. :D Kiitos muistutuksesta, nythän mä sen kaivan välittömästi testiin :)

   • Elli A

    Heh.. :-)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.