Sannin pakkassuosikit

Ihanan poskia nipistelevän talvipäivän kävelyn inspiroimana esittelen teille tänään pakkaspäivien kosmetiikkasuosikkejani.

Prologi:

Kävin iltapäivällä lyhyellä talon-ympäri lenkillä koirien kanssa ja ihailin kaunista säätä… Pikkutassut eivät valitettavasti ole huurteisten päivien ulkoilumielekkyydestä samaa mieltä ja vaativat päästä syliin 4 minuutin kuluttua. Tylsät tyypit. Palasin sisään ja istuin koneen ääreen. Olisi kyllä niin kiva mennä ulos… mutta niin paljon sähköposteja, arvonta suoritettavana, jono purkkeja kuvattavana, Tallinnan ravintolan metsästystä…

Avasin viimeksi tulleen sähköpostin. Se oli Pohjolan Matkan Piialta. Se päättyi lauseeseen, ”Nyt olisi hyvä sää mennä ulos. Jos vain mahdollista, kone kiinni ja nuuskimaan raitista ilmaa :)”

Talvipaiva_140116

Kiitos Piia. Kone meni kiinni ja menin ulos pakkasen ja auringon hellittäväksi. :)

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0923

Tässä ovat talven suosikkini. Yksi monivuotinen kestosuosikki, yksi tämän talven kestosuosikki ja kaksi ihan tuoretta tapausta.

Sannin_pakkassuosikit_Hauschka

Dr. Hauschka Hoitava Värivoide (nykyiseltä modernisoidulta nimeltään Sävyttävä päivävoide)

Olen tykännyt käyttää Hauschkan Hoitavaa Värivoidetta talvisin jo monta vuotta, nyt varmaan jo kuudes talvi menossa. Tutustuin voiteeseen aikoinani työpaikallani ja ihastuin siihen kun otin näytteen kotiin. Tämä on rasvaisin voide mikä minulla on käytössä, ja koostumukseltaan aivan erilainen kuin mikään muu lempparivoiteeni. Dr. Hauschkan luokituksen mukaan Värivoide ei edes ole erityisesti kuivan ihon voide, mutta rasvaiselta ja täyteläiseltä se todellakin minun hipiälläni tuntuu.

Voide jättää iholle selvän suojaavan tunnun, mutta ei jää kiiltelemään tahmeana. Tai no, kyllä iho tavallaan on ”tahmea” verrattuna siihen pintaan minkä muut käyttämäni kevyet voiteet ja seerumit jättävät.

Voiteesta on vain yksi sävy ja se näyttää pelottavan tummalta, mutta pigmenttiä on lopulta tosi vähän ja sävy on iholla täysin läpikuultava. Voide ei tuo minkäänlaista peittoa, vain elävöittää ihon sävyä hitusen. Juuri sekin oli yksi syistä miksi alunperin ihastuin voiteeseen; olin tuolloin vielä haamunkalpea talvisin ja Hauschkan värivoiteella sain elävöitettyä ihoani huomaamattomasti. Vaikka voide on rasvainen, se sopii minulla myös mineraalimeikin alle. Tietysti annan voiteen imeytyä kunnolla ennen meikkausta.

Bonuksena tuoksu… Tämä voide tuoksuu voimakkaasti puuteriselle ruusulle joka on Hauschkan signature-tuoksu. Olen aivan koukussa tuohon tuoksuun. Tämä voide on rakkautta! Melkein harmittaa, että sitä voi käyttää vuodessa vain niin lyhyen aikaa.

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0925

RMS Beauty Oil

Tämän sain testiin juuri ennen joulua. Aluksi se tuntui hieman liian raskaalta iholleni, kyseessä ei siis ole kuivaöljy. Nyt kovien pakkasten purressa öljy on tuntunut täyteläisyydessään juuri sopivan suojaavalta ja ravitsevalta. RMS Beauty Oilin koostumus on jotain kevyen ja raskaamman öljyn väliltä, se ei ole paksua ja jätä kiiltävää pintaa mutta ei ole kuivaöljymäistäkään. Siinä on myös todella kiinnostava, vaniljaisen mausteinen tuoksu. Erikoinen ja persoonallinen. Tuoksu tuo öljyy ripauksen ylellisyyttä. Ja onhan pullokin tyylikäs.

Rasvaiset ja öljyiset tuotteet ovat iholle parempia pakkasella kuin paljon vettä sisältävät voiteet, sillä a) vesi voi jäätyä ihon pinnalla ja b) vähärasvainen voide ei jätä ihoon yhtä suojaavaa pintaa kuin rasvainen.

Itse huomaan eron selvästi: kun ulkoilen kevyellä, vesipitoisella ”normivoiteellani”, on ihoni illalla tai jo heti sisään tultua pinnasta kuivettunut ja kireän, epämukavan tuntuinen. Öljyllä tai Hauschkan Värivoiteella iho ei kuivu. Talven vaikutuksen huomaa muuten aamuisinkin, vaikka on juuri herännyt lämpimästä vuoteestaan eikä jäisistä olosuhteista, on iho imenyt yön aikana kaiken voiteen niin että pinta on kuin se ei olisi voidetta nähnytkään. Pintakuivuus on pahimmillaan ja tuo pienimmätkin juonteet esiin niin että kun naamaa vähän mutristaa, on näky kuin jonkun karmean ryppyfiltterin läpi katseltuna. Voidetta päälle vain taas ja äkkiä.

RMS:n tuotteista tulee muuten lisää juttua myöhemmin.

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0932

Ceridal Lipogeeli

Parasta huulille tällä hetkellä! Ah, mikä rasvainen ihanuus!

Olen koekäyttänyt Ceridalin tuotteita joulukuun puolesta välistä lähtien osana Indiedaysin ja Ceridalin kampanjaa jossa olen mukana, ja tämä voide on päätynyt hc-käyttöön. Lipogeeli on yhtä kuin vedetön ”mineraaliöljyjankki”. Todella paksua, tahmeaa ja rasvaista kamaa. Ihan täydellinen kuorrutus halkeileville huulille ja myös mainio kynsinauhojen pehmittäjä.

Ceridal-koejaksolla muuten sain käytännön kautta teho-oppitunnin mineraaliöljyjen eri tyyppisestä vaikutuksesta ihon kosteutuksessa verrattuna kasviöljyihin. En ole koskaan aiemmin käyttänyt näin rasvaisia mineraaliöljypitoisia perusvoiteita, ja nyt tuli konkreettisesti todettua, mikä etu niillä voi olla kasviöljyihin verrattuna.

En ole todellakaan vaihtamassa luonnonkosmetiikasta apteekin perusvoiteisiin, mutta oli kiinnostavaa havaita, että kaikesta kosmeettisesta ”tylsyydestään” ja paikoin huonosta maineestaan huolimatta mineraaliöljyillä on joissain tapauksissa etunsa kasviöljyihin nähden. Mineraaliöljyt eivät imeydy ihoon toisin kuin kasviöljyt, ja muodostavat ihon pinnalle kosteuden haihtumista estävän kalvon. Ne eivät siis itsessään kosteuta tai ravitse, mutta lukitsevat kosteutta ihoon kenties tehokkaammin kuin mikään kasvipohjainen öljy. Minulla ei ole viimeisestä tieteellistä faktaa, mutta omat huuleni ovat läheisin konkreettinen esimerkki: edes paksuin sheavoi ei pysy huulillani vaan on kohta ikään kuin ”kadonnut” jonnekin ja minun on taas lisättävä rasvaa, kun taas mineraaliöljypitoinen rasvaseos (joita Blistex ja Carmexkin ovat ;)) tarraa huuliin tehokkaammin eikä haihdu yhtä nopeasti.

Mineraaliöljyillekin on siis todellakin paikkansa ihonhoidossa. Ceridal-kokemuksia tulossa ensi viikolla lisää.

Sannin_pakkassuosikit_IMG_0940

Lumene Bright Now 360º -silmänympärysvoide

Tämä on niin uusi tuote että en tiedä onko se vielä edes kaupoissa! Mutta ihastuin siihen heti, nimenomaan talvisilmänympärysvoiteena.

Pakkauksessa lukee hassua kyllä englanniksi ”this lightweight treatment” – minusta voide on hyvin täyteläinen. Saattaa tietysti olla, että olen vain niin tottunut kevyempiin koostumuksiin että se vaikuttaa kokemukseen. Minun ihollani voide on ihanan runsaan tuntuinen, sellainen jota en tykkäisi käyttää lämpimällä säällä mutta juuri nyt iho tuntuu oikein huutavan tällaisten täyteläisempien koostumusten perään. Nakkasin heti Lavera-lempparini sivuun ja Lumene siirtyi tehokäyttöön.

Tuotekuvauksen mukaan Bright Now 360º -silmänympärysvoide ”kirkastaa silmänympärysihoa, silottaa ikääntymisen merkkejä, auttaa vähentämään turvotusta ja tummuutta ja madaltaa juonteita.” Voiteen sisältämä Beautifeye-teknologia (heh, nokkelan nimen ovat keksineet :)) auttaa kuulema myös kohottamaan veltostunutta yläluomen ihoa. Hmmm. No, jälkimmäisestä en osaa vielä sanoa mitään näin lyhyen tuttavuuden jälkeen, mutta rehellinen ja korulauseeton käyttökokemus on se, että voide vain tuntuu tällä hetkellä talven koettelemalla, haurastuneella silmänympärysihollani todella ihanalta. Se kosteuttaa ja pehmentää pintajuonteita tehokkaasti eikä jää rasvaisen näköiseksi.

Sannin_pakkasvinkit_IMG_0948_2

Heitän tähän vielä pari öljyvinkkiä talvi-iholle:

– Nopeasti imeytyvän kuivaöljyn ystäville suosittelen helposti päivittäistavarakaupoista löytyvää L’Orealin Nutri Gold -öljyä.

– Oikein kuivaihoisen hipiä ilahtuu ”rasvaisemmista” öljykoostumuksista, kokeile esimerkiksi avokadoöljyä tai arganöljyä. Kummatkin sopivat myös hiusten hoitoon ja totta kai myös vartalon iholle. L’Orealin öljy taas ei oikein sovellu hiuksille tai vartalolle käytettäväksi.

Sannin_pakkasvinkit_Flow_

Ja vielä tämä pitää näyttää! Itse en tykkää näin kiiltävän rasvaisesta koostumuksesta silmänympäryksillä, mutta joku toinen voi tykätä, ja tällainen koostumus on kiistatta kaikkein suojaavin. Silmänympäryksillekin on saatavana vedettömiä voiteita, sellainen on ollut ”iät ja ajat” Dr. Hauschkan valikoimassa, ja nyt myös kotimaisen Flow Kosmetiikan Wilderness -linjassa. (Hellyttävä tuo nimi – Silmienympärys & Huulipalsami :))

Juuri eilen vinkkasin Hauschkan balsamista eräälle lukijalle joka etsi oikein täyteläistä silmänympärysvoidetta rutikuivalle sy-iholleen. Koska satuin juuri saamaan kotimaisen vastineen testiin, niin mieluusti tuon myös sen esiin. Go sinivalkoinen jalanjälki! :)

*

Käytättekö te talvisin eri ihonhoitotuotteita kuin muuhun aikaan vuodesta? Mitkä ovat teidän talvilemppareita?

    .

Postauksen tuotteet Dr. Hauschkan Värivoidetta lukuunottamatta on saatu blogin kautta.

Kommentit (100)
 1. Talvi kuivattaa ihoni totaalisesti ja etenkin sopivan kasvovoiteen metsästys on ollut monien vuosien haaste. Mikään ei tuntunut kosteuttavan tarpeeksi tai jos kosteutti, niin myös ärsytti ihoa. Kunnes testasin Dermosilin Sensitive Face Extraa. Erittäin paksu ja rasvainen koostumus on täydellinen korppuposkilleni. Käytän sitä yövoiteena ja aamuisin iho on pehmeä, eikä kiristele lainkaan. Ja mikä parasta, tämä talvilempparini maksaa vain muutamia euroja.

  1. Mulla on Dermosilin perus-Extra jalkavoidekäytössä :) Monivuotinen jalkavoidelempparini, ja on muuten paksuin voide minkä tiedän, sana ”jankki” saa ihan uuden ulottuvuuden :D Sitä saa ihan työstää iholle. Kasvovoide on varmasti notkeampaa, voisin kuvitella?

   1. Olen jo sillä talvitasolla, että perus-Extraa käytän ihan vartalovoiteena. Tosin sen levittämiseen pitää varata aikaa, nopea sipaisu ei tule kuuloonkaan:) Kasvovoide on hieman notkeampaa, mutta vain hieman.

    Molemmat ovat minulla täysin talvikäytössä. Kesäisin jopa perus-Extra jalkavoiteena on liikaa.

    1. Tosin sen levittämiseen pitää varata aikaa, nopea sipaisu ei tule kuuloonkaan:)

     Voin kuvitella..! :)

 2. Mulla oli ennen täyteläisempää kasvovoidetta talvella, mutta ei enää ole sillekään tarvetta, joten samat tuotteet käy oli keli mikä tahansa (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *