Karkkipäivä
Karkkipäivä

Sannin mukana tiistaina: Hauschkaa ja parsaa

Heräsin klo 7.00 kuten melkein joka aamu. Kahvia pannuun ja Zuii-meikkipuuterijutun kuvien käsittelyä.

Luulin ehtiväni mainiosti vielä salillekin ennen bussin lähtöä, mutta hups vain, kello olikin kohta 9 enkä ollut vielä edes meikannut. Ei muuta kuin ”maskia naamaan” ja pakkaamaan kamoja. Kello 10.03 olin vielä sullomassa rahka-raejuustoevästä reppuun. Tyypillistä minua.

Istuin bussiin kello 10.26. Huoh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perillä Helsingissä oli harmaata. Suuntasin tuttuun työpisteeseen Lasipalatsin kakkoskerrokseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kirjoitin Zuii-meikkipuuteripostauksen valmiiksi ja syvennyin selailemaan Ljubljanan Airbnb-majapaikkoja. Löydettyäni sopivan ja lähetettyäni vuokraajalle kyselyn, totesin kellon olevan sen verran että nyt oli lähdettävä seuraavaan bussiin ja kohti päivän pääohjelmaa; Dr. Hauschkan tapahtumaa Annalan puutarhassa.

Pikainen yritys siistiytyä Lasipalatsin vessassa kuivashampoon voimin. Blääh, hiukset on yhtä töttöröö kuin aina. Ei väliä. :)

Nousin bussista 20 minuuttia ennen tapahtuman alkamisajankohtaa, mikä oli hienoa ennakointia, sillä tietenkin lähdin bussipysäkiltä ensin väärään suuntaan.  Printattu kartta kädessä. :D Ennalta tuntemattomiin kaupunginosiin ja osoitteisiin suunnistaessa sitä aina käy mielessä, että nyt siitä älypuhelimesta ”niinku olisi oikeasti hyötyä”….

DrHauschka_Annala_1

Löysin lopulta perille Annalaan. Luvassa oli ohjelmaa koko iltapäiväksi aina ilta-seitsemään saakka. Tilaisuus oli järjestetty nimenomaan bloggareille, ja paikalla oli liuta tuttuja kasvoja. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun olin Dr. Hauschkan bloggaajatilaisuudessa. :) Olen ollut Hauschkan kanssa todella paljon tekemisissä niin entisen työpaikkani kuin blogikuvioiden kautta, mutta koskaan aiemmin en ole päässyt paikalle varsinaiseen bloggaajatapahtumaan.

Meille oli tehty hauskoja tehtävärasteja joilla saimme tutustua käytännön kautta Hauschkan tuotteisiin. Ensimmäisellä rastilla pääsimme jalkakylpyyn, ja minua nolotti kuoria jalkani sukista. No, en ollut ainoa ^_^ Tuntuu kieltämättä nololta, että on töissä kauneusalalla eikä oikein jaksa pitää jalkojaan edustavan näköisinä… Sinne ne tuppaavat unohtumaan sukkiin talven aikana.

Tilaisuudessa kerrottu info ei pitänyt sisällään minulle paljonkaan uutta, olen lukenut ”Hauschka-läksyni” hyvin :D Yhdestä uutuudesta kuulin kuitenkin ensi kertaa vasta nyt:

DrHauschka_NightSerum

Yöseerumi.

Dr. Hauschkan ihonhoitofilosofiaanhan ei kuulu yövoidetta, tai ylipäänsä mitään rasvaista yöhoitotuotetta. Kasvoille jätetään perusihonhoito-ohjelman mukaisesti iltaisin vain kasvovesi, mutta nyt suositukseen on tullut lisäys; yöseerumi. Hauschkalla on aiemmassa valikoimassaan ikääntyneelle iholle tarkoitettu yöseerumi, mutta nyt lanseerattu uutuus on kaikille ihotyypeille ja kaiken ikäisille.

Tavanomaisen kosmetiikkabrändin kohdalla tästä voisi tehdä päätelmän, että on haluttu kehittää lisämyyntiä tukeva tuote, mutta Hauschkan kohdalla en ole taipuvainen uskomaan niin. Dr. Hauschkan valikoima elää hyvin, hyvin hitaasti ja muutoksia tai uudistuksia tapahtuu todella harvoin. Uusia tuotteita ei lanseerata edes joka vuosi. Myynnin edistäminen jatkuvilla uutuustuotteilla ei ole Hauschkan juttu, eikä tyypillistä monelle muullekaan luonnonkosmetiikan merkille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi tehtävärasteista piti sisällään ihon puhdistuksen. Hauschkan puhdistus on kolmivaiheinen; ensin poistetaan meikki emulsiolla, sitten iho syväpuhdistetaan jauhettuun manteliin pohjautuvalla puhdistusvoiteella, joka on yksi Dr. Hauschkan todellisia klassikkotuotteita. Kolmantena vaiheena iho virkistetään suihkutettavalla kasvovedellä.

Herkälle iholle suositellaan puhdistustuotteeksi ainoastaan emulsiota. Emulsiolla poistetaan myös silmämeikki, ja jos meikki on erittäin kestävää laatua, voi puhdistusemulsioon myös lisätä kasvoöljyä.

DrHauschka_Annala_2

Hauschkan puhdistusrituaali oli monelle muulle tapahtuman osanottajalle uusi kokemus, ja naiset hämmästelivät kilvan mantelitahnan (siltä se tosiaan näyttää :D) iholle jättämää pehmeyttä. Jauhetussa mantelissa on joku ihme taika, Hauschkan puhdistusvoide on niitä omalaatuisia kauneustuotteita joille on syntynyt Maine isolla m:llä.

Rakeinen töhnä näyttää ja tuoksuu epäilyttävältä, ja sen levitys tuntuu (ainakin minusta) epämiellyttävältä. Murumainen koostumus houkuttaisi hankaamaan voidetta ihoon niinkuin kuorinta-ainetta, mutta niin ei saakaan tehdä. Voide kuuluu painella, ei hieroa. Mantelitahna imee itseensä tehokkaasti likaa ja onnistuu jotenkin kummasti syväpuhdistamaan myös huokoset. Moni on raportoinut saaneensa puhdistusvoiteesta avun sitkeisiin mustapäihin. Taika-ainetta, ilmeisesti. :)

Sainpa muuten minäkin tytöt innostumaan yhdestä Hauschka-tuotteesta (taisin olla aika paljon äänessä :D); Voidenaamiosta, nykyiseltä nimeltään Kirkastava naamio. Itse en juuri käytä naamioita koska en koe saavani niistä hyötyä, mutta Voidenaamioon ihastuin edellisellä työpaikallani totaalisesti. Kyseessä on naamio, joka tuntuu tekevän kaiken; tasoittaa ihon väriä ja pintaa (ihan kirjaimellisesti jopa arpien aiheuttamaa epätasaisuutta), poistaa punoitusta, kirkastaa ja tietysti myös kosteuttaa ja pehmentää.

DrHauschka_Annala_4

Viimeisellä rastilla pääsimme leikkimään meikeillä. Monet pääsivät kokeilemaan Hauschkan uutta meikkivoidetta ensimmäistä kertaa.

Itse katselin kaihoisasti sivellinsettiä, johon tein vuosi sitten lähempää tuttavuutta WALAn vierailulla Saksassa. Hauschkalla on todella laadukas sivellinkokoelma, mutta sitä ei saa Suomesta.

Kello 19 oli aika jättää Annala ja suunnata takaisin keskustaan. Ilmeni, että kännykkään tilattava julkisen liikenteen lippu ei käykään busseissa, joten olin tietämättäni tullut paikalle pummilla. Eipä sitten muuta kuin kävely 6-ratikan pysäkille ja kiskoilla takaisin – olen käytännössä aina vailla käteistä ja Helsingin liikenteessä riippuvainen kännykkälipuista. (Kuopio on kuulkaas edistyksellinen paikka – siellä voi maksaa kaupungin liikenteen busseissa pankkikortilla…! Hyvä Kuopio! :))

*

Kutosen jätettyä minut rautatieaseman eteen oli seuraavana ohjelmassa vatsan täyttäminen eli illallistreffit ystäväni Marian kanssa. Olin jo aiemmin päivällä vaaninut Ravintola Lasipalatsin ruokalistalta oivallisen kuuloisen parsamenun, ja kun Mariallakin oli parsa-fiilis, suuntasimme yksissä tuumin Lasipalatsiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiljuvalla nälällä varustettuina päädyimme tilaamaan ”syö-niin-paljon-parsaa-kuin-haluat” -annoksen nimeltä Parsapaletti. Annokseen kuuluu kiinteä määrä lisukkeita (kuvassa) ja parsaa saa tilata lisää niin paljon kuin napa vetää. Jos ja kun lisukkeet loppuvat, on parsaa tietysti vähän tylsä syödä sellaisenaan, joten lisukkeita on säännösteltävä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marian annoksessa oli myös kinkkua.

Jos parsasta tykkää – ja syö sitä mielellään paljon – voi Lasipalatsin settiä suositella mitä lämpimimmin. Annoksesta ei todellakaan jäänyt nälkä, mutta myönnän, että Tallinnan ravintoloita hintatasoineen tuli vähän ikävä… Kuvan lautasella on hintaa 39,50€, mikä on kuitenkin aika kova hinta kasviksista, kananmunasta, nökäreestä katkarapuskagenia ja mätiä ja parista kylmäsavulohipalasta. Kovasti sitä mieli ajautui miettimään, kuinka monta vastaavaa lautasellista lahden puolelta saisi samaan hintaan….

Kömmin illalla sänkyyn puolen yön maissa, Marian tyttären tuhistessa vieressä omassa sängyssään. Lapset… ne kun kuulema nukahtavat, niin saa meluta vaikka kuinka paljon vieressä eivätkä ne herää. Ja kun meitsi on jossain vieraana, niin yleensä äänen taso on suhteellisen korkea. ;)

Nukahdin saman tien. Jo ajatellen aamukahvia.

Kommentit (19)

 1. Satu S.

  Luojan kiitos Helsingin busseissa ei voi maksaa kortilla. Ruuhka-aikaan on ihan tarpeeksi paha kun ihmiset venkslaa käteisen kanssa ja aikataulut on tosi tiukat. Matkakortti <3 :)

  • Sanni

   Eihän paikalliset vakiokäyttäjät tietenkään kortilla maksakaan ;) Tämä palvelu on hyödyllinen ensisijaisesti vierailijalle.

   • Tara

    Ulkopaikkakuntalaisetkin voi muuten hankkia HSL-alueen matkakortin ja ladata sille rahhaa, jota sitten käyttää kun tulee käymään! Tulee halvemmaksi kun nuo yksittäiset liput ja kulkee kätevästi mukana.

    • Sanni

     Kiitos vinkistä :)

 2. TeijaH

  Olet tainnut olla ns. meillä päin :) Eikö tulomatkan bussikuski penännyt sinulta matkalippua…?

  • Sanni

   Itse asiassa kuski sanoi minulle ”hoonolla soomella” että tekstarilippu käy, vaikka bussilippu onkin kalliimpi kuin ratikka. Mitä vähän ihmettelin. Helsinkiläiset blogikollegat sitten kertoivat, että ei käy.

 3. Marika

  Mikä tuon mantelitahnan virallinen nimi on? Jos tuote onnistuu poistamaan sitkeitä mustapäitä, niin sehän pitää saada itselle kokeiluun!

  • Sanni

   Virallinen nimi on niinkin arkinen kuin Puhdistusvoide :)

   • Marika

    Tänks! :)

 4. Nimetön

  Tällasia postauksia on kyllä mielenkiintoista lukea :)

  Postaukseen liittymätön kysymys muuten: ostin suojakertoimellisen kosteusvoiteen kasvoille ja pakkauksessa sanotaan, että silmänympärysaluetta tulisi välttää. Johtuuko se aurinkosuojasta (vain fysikaalinen) vai siitä, että silmänympärysiho on ohuempaa? Yleensähän suositellaan erillistä tuotetta, mutta blogissasihan on aiemminkin ollut keskustelua siitä, että tavallista voidetta voi ihan hyvin laittaa silmänympärysalueelle :)

  • Sanni

   En ole ihan 100-varma, mutta muistelen, että sy-iholle suositellaan enemmän fysikaalisia kuin kemiallisia filttereitä, joten se ei ainakaan voi olla syynä. Ainakin Cliniquella on pelkästään fysikaalisen filtterin sisältävä suojakertoimellinen sy-voide.

   Ostamasi voiteen neuvo välttää sy-ihoa voi kenties liittyä hajusteisiin. Jonkun kosmetiikkamerkin edustajalta kuulin kerran, että sy-voiteiden olisi aina suositeltavaa olla hajusteettomia. Jälleen voimme vain jäädä ihmettelemään, mitä hallaa hajusteet tekevät juuri sy-iholla, jos ne muualla kasvoissa eivät aiheuta oireita.

 5. Tiiasara

  Taitaa siellä Tallinnassa olla palkat, vuokrat ja elintarvikkeetkin hieman eri hintaisia

  • Sanni

   Varmasti :) Saahan niitä ravintolahintoja silti muistella lämmöllä :)

 6. Myy

  Olipa kiva nähdä pitkästä aikaa! :)

  Kännykkälippu on itseasiassa vielä vähän monimutkaisempi. Se käy ratikassa, metrossa, junissa ja lautalla, mutta myös osassa bussilinjoista (metron liityntälinjat).

  • Sanni

   Olipa kiva nähdä pitkästä aikaa! :)

   Niin oli :) Sun tatuointi…. <3 <3 <3

   Mutta siis tuo kännykkälippu… *huokausss* Mikä busseista tekee sellaisia ettei kännylippu käy niihin? Bussilippu on kalliimpi, ymmärrän, mutta eikö voi olla erikseen tekstariversiota myös bussilipusta? Ja miten juna voi kuulua samaan hintaryhmään kuin ratikka ja metro…? *maalainen ei ymmärrä :D*

 7. Tuffi

  Olin just kuukauden Ljubljanassa, kiva kaupunki ja paljon jäi näkemättä mut silti pääkohdat on parissa päivässä kierretty :D
  Linna on must!

  • Sanni

   Ljubljana on tosiaan kaunis ja kiva kaupunki, olen ollut siellä kahdesti aiemmin, tosin vain yhden päivän. Ja edellisestä vierailusta onkin ehtinyt kulua jo 15 vuotta… :)

 8. Taru/MissAria

  Ihana Sanni :D Ei sun ois tarvinnu mun nassua piilottaa :) Mut ymmärrän kyllä miksi oot niin tehny.

  • Sanni

   En jaksanut erikseen alkaa kysymään kuvassa näkyviltä että saako heidän kasvot näkyä ^_^ Monet kun eivät halua että kuviaan julkaistaan ilman hyväksyntää.

   ….sun nuorekkuusgeenikasvot olisi kyllä ansainneet tulla näkyviin :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.